Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

Τους Drivers για το MOBO τους έβαλα από την nVidia και είναι οι τελευταίοι για Xp. Ξέρω από εμπειρία ότι Drivers που σου δίνει ο κατασκευαστής (ASUS ή MSI για παράδειγμα), είναι προβληματικοί. Επίσης όταν τους εγκατέστησα δύο ήταν η συκευές που έβλεπε.

1) Το Silicon, το οποίο το κατέβασα από το site της Asus και όλα ok.

2) Η άγνωστη συσκευή που σταμάτησε να υπάρχει μετά το Uninstall της.

Όσον αφορά το Stability, αυτή τη στιγμή είμαι πολύ καλά. Ίσως το πρόβλημα ήταν στη μνήμη η οποία δεν έπαιρνα τη σωστή τάση και επειδή δεν τήν είχα σε SLI mode Expert.

Επίσης έχω κάνει memtest, αλλά όχι για τόσες ώρες και δεν έχουν πρόβλημα.

Μέσα στη βδομάδα θα το ψάξω καλύτερα. Απλά έχω κάποιες δουλίτσες τώρα και ψιλοτρέχω.

Μάριες ρώτα κανά Mod για αυτό με το avatar μου.

Ευχαριστώ για την βοήθεια μάγκες! ;)

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Lafas1987 [Σήμερα, στις 15:27]

Τους Drivers για το MOBO τους έβαλα από την nVidia και είναι οι τελευταίοι για Xp. Ξέρω από εμπειρία ότι Drivers που σου δίνει ο κατασκευαστής (ASUS ή MSI για παράδειγμα), είναι προβληματικοί. Επίσης όταν τους εγκατέστησα δύο ήταν η συκευές που έβλεπε.

1) Το Silicon, το οποίο το κατέβασα από το site της Asus και όλα ok.

2) Η άγνωστη συσκευή που σταμάτησε να υπάρχει μετά το Uninstall της.

Όσον αφορά το Stability, αυτή τη στιγμή είμαι πολύ καλά. Ίσως το πρόβλημα ήταν στη μνήμη η οποία δεν έπαιρνα τη σωστή τάση και επειδή δεν τήν είχα σε SLI mode Expert.

Επίσης έχω κάνει memtest, αλλά όχι για τόσες ώρες και δεν έχουν πρόβλημα.

Μέσα στη βδομάδα θα το ψάξω καλύτερα. Απλά έχω κάποιες δουλίτσες τώρα και ψιλοτρέχω.

Μάριες ρώτα κανά Mod για αυτό με το avatar μου.

Ευχαριστώ για την βοήθεια μάγκες! ;)

Αρχική απάντηση από Lafas1987 [16-05-2007 04:33]

Μόλις έβαλα τα Vista και κάποια βασικά προγράμματα που χρησιμοποιώ. Πριν τα βάλω και αλλάζοντας τις ρυθμίσεις με τα Voltage όπως είπε ο Γιάννης είχα όλο παγώματα και γενικότερα δεν μπορούσα να σταθώ. Έβαλα τη Ram στα 2,00V και όλα τα άλλα στο auto. Καθώς έβαζα drivers για Vista και συγκεκριμένα της κάρτας γραφικών έκανε μια μπλε οθόνη... Την ώρα που την έκανε, έκανε εγκατάσταση και εγώ ψαχούλεβα τους δίσκους μου. Δεν νομίζω να φταίει κάτι τέτοιο. Επίσης δεν μου βρίσκει την παρακάτω συσκευή. Δεν μου έβρισκε και το Mass Storage και έτσι κατέβασα το Silicon Image Driver από την ASUS. Η παρακάτω όμως παραμενει... Τι μπορώ να κάνω? Όταν κάνω Update δεν βρίσκει τίποτα (σχεδόν δεν ψάχνει). Έκανα όλα τα Update των Vista.

2002764063936839847_rs.jpg

Για ποια XP λες?? Στα Vista δεν έγραφες πριν ότι έχεις την άγνωστη συσκευή?

Και τώρα έρχεσαι και μας λες ότι η άγνωστη συσκευή είναι στα XP???

Δεν σε πιάνω πουθενά.

Αποφάσισε τι έχεις και σε ποιο λειτουργικό έχεις την άγνωστη συσκευή.

Η φωτό που μας έδωσες με την άγνωστη συσκευή είναι από τα VISTA.

Επαναλαμβάνω ότι στα VISTA υπάρχει ο οδηγός ΑΤΚ και δεν χρειάζεται να τον εγκαταστήσεις, γιατί εγκαθίσταται ΑΥΤΟΜΑΤΑ με την εγκατάσταση των WINDOWS VISTA και αν τον βγάλεις είναι PLUG n PLAY και θα τον ξαναδεί.

Στα XP και μόνο που θα βάλεις το CD της ASUS, θα εγκατασταθεί ο οδηγός.

Για το avatar το μόνο που δεν βλέπω είναι το δικό σου.

Όλα τα άλλα τα βλέπω με τον firefox σε Windows Vista 64bit και σε δεύτερο υπολογιστή με Windows XP.

Τόσο δύσκολο είναι να το αλλάξεις?

Βάλε την ίδια εικόνα αλλά μετά από επεξεργασία ώστε να έχει τις σωστές διαστάσεις και σώσε τη με άλλο όνομα.

Δεν μπορεί δύο υπολογιστές μου με διαφορετικά λειτουργικά να μην το βλέπουν και να είναι εντάξει το avatar.

Δημιουργείται πρόβλημα στο thread γιατί προσπαθεί να φορτώσει το avatar σου και δεν σταματάει η σύνδεση.

Αρχική απάντηση από Inlovem [Σήμερα, στις 15:43]

Το striker θα υποστηριζει τους νεους επεξεργαστες με fsb στα 1333mhz?

Ναι.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από δύο υπολογιστές με δύο διαφορετικά λειτουργικά εγώ δεν το βλέπω και προσπαθεί συνέχεια να το διαβάσει.

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 16:39]

firewall

Μα έχω το firewall των Windows XP στη μια περίπτωση και των Vista στην άλλη.

Και γιατί μόνο το avatar του Lafas?

Όλα τα άλλα τα βλέπω.

Βέβαια έχω τον ίδιο router και στις δύο περιπτώσεις, αλλά και πάλι μου φαίνεται κουφό.

Έβγαλα όλα τα firewall και το antivirus και πάο δεν το βλέπω.

Αλλά ούτε και από τον IE7 το βλέπω.

post-2226-1416073099,4976_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 17:12]

Θα σου έστειλε κανέναν ϊο ο λάφας για να μην μπορείς να δείς το δικό του αβαταρ.

Καλή είναι η πλάκα αλλά αυτή τη στιγμή με ταλαιπωρεί ένα απλό avatar και πάει να με σκάσει που δεν βρίσκω λύση.

Το πρόβλημα μου είναι πιο σοβαρό από όσο φαίνεται.

Μπορεί στο firefox να μην έχω πρόβλημα, αλλά τον ΙΕ7 explorer μπορώ να τον κολλήσω όποια στιγμή θέλω.

Απλά ανοίγω τον IE7 σε μια διεύθυνση όπου υπάρχει το avatar του Lafas.

Ο IE7 δεν μου δείχνει καθόλου ότι υπάρχει εικονάκι avatar για τον Lafas

Μετά ζητάω να ανοίξει το προφιλ του.

Ούτε εκεί μου δείχνει ότι υπάρχει εικονάκι.

Μετά στο πρώτο παράθυρο όπου έβλεπα τα ποστ διαπιστώνω ότι ακόμα προσπαθεί να φορτώσει κάτι (το εικονάκι). Πατάω μια προηγούμενη σελίδα στο ίδιο thread.

Δεν κάνει τίποτα

Μετά από λίγη ώρα ο IE7 (32 και 64bit) κολλάει.

Δείτε το κολλημένο.

post-2226-1416073099,5369_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 20:13]

Vista Bug?

Όχι, δεν πρόκειται για Vista bug, γιατί όπως είπα το πρόβλημα το έχω και στα XP και μάλιστα σε άλλο υπολογιστή.

Το μόνο κοινό που έχουν οι δύο υπολογιστές είναι ο ADSL router.

Δεν ξέρω τι παίζει με τη συγκεκριμένη φωτο.

Ζήτησα να αλλάξει τη φωτο και να βάλει μια καλή αλλά τίποτα.

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε του thelab.

To ίδιο πρόβλημα εμφανίζει η φωτο του Lafas1987 σε όλα τα forum όπου γράφει, με εξαίρεση στο Futuremark όπου εχει το παλιό avatar

http://www.futuremark.com/forum/member.php?u=130854

και στο http://www.greektechforum.com/forums/member.php?u=794

όπου είναι moderator και έχει νέα φωτο.

Στα άλλα forum η φωτο δεν φαίνεται.

http://www.adslgr.com/forum/member.php?u=38846

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/member.php?u=6545

Το πιο σημαντικό πρόβλημα που έχω είναι ότι κολλάει ο IE7.

Τον παρακαλώ εδώ και 20 μέρες να αλλάξει το avatar αλλά τίποτα.

Δεν ξέρω τι σόι φωτο είναι αυτή ούτε με ενδιαφέρει αν κάποιο σύστημα ασφαλείας που έχω μου την πετάει έξω.

Η ουσία είναι ότι του είναι πανεύκολο να την αλλάξει και να βάλει την ίδια που έχει στο site όπου είναι moderator.

Έλεος πια.

post-2226-1416073099,6296_thumb.jpg

Λοιπόν νομίζω πως σιγά σιγά μπαίνουμε σε μια σειρά.

1) Η άγνωστη συσκευή είναι από την κάρτα ήχου κατά πάσα πιθανότητα. Η κάρτα ήχου παίζει μια χαρά βέβαια. Αυτό το κατάλαβα καθώς στα Windows XP που εγκατέστησα πάλι (δεν πήγαινε άλλο με τα Vista) είχα πάλι άγνωστη συσκευή. Σε προηγούμενες εγκαταστάσεις των XP δεν το είχα αυτό το πρόβλημα με την άγνωστη συσκευή, καθώς έβαζα τους Drivers της κάρτας ήχου από το CD και όχι αυτούς που έβαλα τώρα από το site της Creative. Με λίγα λόγια θέλω να πω πως το πρόβλημα, μάλλον δεν έχει να κάνει με τη μητρική, αλλά με την κάρτα ήχου.

2) Το σύστημα το δουλεύω όπως μου είπε ο Μάριος και πραγματικά είχε δίκιο. Αυτή τη στιγμή το έχω στα 3GHz και τη RAM στα 667 με 4-4-2-4 και 1Τ φυσικά linked 1:1 πάει πολύ καλύτερα. Έκανα ένα Orthos όλη τη νύχτα και το πρωί ξύπνησα με μια BSOD. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, καθώς δεν είναι πολό το O/C ώστε να έχω πρόβλημα. H BSOD φαίνεται και παρακάτω.

2001273364036109290_rs.jpg

Παρ' όλα αυτά το σύστημα είναι πολύ σταθερό και χωρίς προβλήματα. Στο Orthos μετά από 5-6 ώρες σε Priority 10 μου έκανε αυτό το νούμερο. Για αυτό νομίζω πως φταίει η τάση στο northbridge. Αν ρίξετε μια ματιά παρακάτω ίσως βγάλετε κάποια άκρη.

2001317623771651626_rs.jpg

3) Θα κάνω και ένα memtest μεθαύριο το βράδυ για να δω τι παίζει.

:)

Αρχικά μόλις τώρα είδα αυτό το σκινικό με το avatar μου.

Μάριες το άλλαξα το avatar βάζοντας το ίδιο μεν αλλά το έκανα ξανά upload. Επίσης Σε όλα τα Forums το Avatar μου φαίνεται κανονικά. Θα δοκιμάσω βέβαια να βάλω το μαύρο "Thin Lizzy" ώστε να δούμε μήπως διορθωθεί.

-- --- -- --

Λοιπόν έβαλα το avatar αυτό που έχω και στο greektechforum.com

Πάντως Μάριε σε παραδέχομαι! Με έψαξες για τα καλά! 0xa0x0ax0a0xa0x0a0x0a :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.