Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

Εννοείς να το βάλω στα 2,05V ή να λέει στα Voltages 2,05V?Έχει διαφορά αυτό καθώς ότι βάζεις στα OverVoltage δεν είναι ακριβώς στο Monitor...

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply

Μόλις έβαλα τα Vista και κάποια βασικά προγράμματα που χρησιμοποιώ. Πριν τα βάλω και αλλάζοντας τις ρυθμίσεις με τα Voltage όπως είπε ο Γιάννης είχα όλο παγώματα και γενικότερα δεν μπορούσα να σταθώ. Έβαλα τη Ram στα 2,00V και όλα τα άλλα στο auto. Καθώς έβαζα drivers για Vista και συγκεκριμένα της κάρτας γραφικών έκανε μια μπλε οθόνη... Την ώρα που την έκανε, έκανε εγκατάσταση και εγώ ψαχούλεβα τους δίσκους μου. Δεν νομίζω να φταίει κάτι τέτοιο. Επίσης δεν μου βρίσκει την παρακάτω συσκευή. Δεν μου έβρισκε και το Mass Storage και έτσι κατέβασα το Silicon Image Driver από την ASUS. Η παρακάτω όμως παραμενει... Τι μπορώ να κάνω? Όταν κάνω Update δεν βρίσκει τίποτα (σχεδόν δεν ψάχνει). Έκανα όλα τα Update των Vista.

2002764063936839847_rs.jpg

Στα Vista βρίσκει όλους τους οδηγούς για τη μητρική.

Αυτό θα πρέπει να έχει σχέση είτε με την κάρτα ήχου, είτε με άλλη κάρτα PCI που έχεις.

Χρησιμοποιείς τον controller Silicon Image?

Παράξενο μου φαίνεται.

Εγώ το έχω απενεργοποιήσει από το BIOS.

Κατέβασε τον οδηγό της Nvidia για Vista 32.

Θα κάνει σαν λόξυγγα ο δίσκος και θα καθυστερεί όταν κάνεις restart, αλλά είναι πολύ καλύτερος οδηγός από όλους τους άλλους.

Επίσης θα σου δείχνει ότι έχεις PIO τους δίσκους αλλά δεν είναι έτσι.

Μόνο αυτά τα δύο bugs έχει που όμως είναι ασήμαντα.

Ψάξε να βρεις τον τελευταίο οδηγό από την Creative για την Xfi.

Δοκίμασε να βάλεις 2Τ το command rate στη μνήμη στο BIOS.

εαν δεν εχεις αλλη συσκευη πανω τοτε πρεπει να ειναι καποιοι drivers της μητρικης. κανε εγκατασταση τους απτο σιντι της στρικερ. μετα βαλε οδηγους γραφικων και μετα της καρτας ηχου.

1) Τι άλλη συσκευή να είναι της μητρηκής?

Έβαλα και το Silicone εκτός από τους τελευταίους Drivers του Chipset.

2) Με το ΒΙΟS έκατα τα παρακάτω:

- Τα έβαλα όλα στο Default και άλλαξα μόνο τα:

#Έβαλα το CPU με τη RAM να είναι σε Sync Mode (1:1) με τη RAM στα 533ΜΗΖ.

#GPU EX το έβαλα Disable ενώ πριν ήταν Enable.

#Τις τάσεις όλες στο Auto.

#Απενεργοποίησα ενοείται την Onboard κάρτα ήχου.

#Γενικότερα έβαλα τις ρυθμίσεις που έχει ο Μάριος στην πρώτη σελίδα αν και αυτές αναφέρονται σε λίγα πράγματα.

Ενεργοποιησε ολα τα SPREAD SPECTRUM CONTROL για να εχεις ελεγχο λαθων στις συσκευες σου (VGA, MCP, HDD, CPU). Tο συστημα σου φενεται να εχει καπου προβλημα 100% στην μιτρικη γιαυτο και οι συνεχεις μπλε οθονες εδω και τοσο καιρο.

Αλλαξε επισης και τα JUMBERS απο τους σκληρους σου δισκους (εαν εχουν JUMBER) για να ενεργοποιησεις το SPREAD SPECTRUM σε αυτους.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :yawn: :yawn: ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ AUTO :yawn: :yawn: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ε, αυτό λέω... Το πρόβλημα θέλω να βρω! :)

Θα το αφήσω με τις ρυθμίσεις που έχω τώρα μέχρι την επόμενη μπλε οθόνη.

Πολύ περίεργο πάντως.

Αρχική απάντηση από JOHNX2 [Σήμερα, στις 13:16]

Ενεργοποιησε ολα τα SPREAD SPECTRUM CONTROL για να εχεις ελεγχο λαθων στις συσκευες σου (VGA, MCP, HDD, CPU). Tο συστημα σου φενεται να εχει καπου προβλημα 100% στην μιτρικη γιαυτο και οι συνεχεις μπλε οθονες εδω και τοσο καιρο.

Αλλαξε επισης και τα JUMBERS απο τους σκληρους σου δισκους (εαν εχουν JUMBER) για να ενεργοποιησεις το SPREAD SPECTRUM σε αυτους.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :yawn: :yawn: ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ AUTO :yawn: :yawn: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν έχεις δίκιο. Αν η μνήμη είναι σωστή και υποστηρίζει SLI τότε το auto θα δώσει σε συνδυασμό με το enabled expert τις καλύτερες ασφαλείς επιδόσεις. Επιπλέον ρυθμίζονται σωστά και όλες οι τάσεις, που επίσης πρέπει να είναι στο auto.

Μόνο για σιγουριά, σε περίπτωση που η μνήμη μας δεν αντέχει πολλά πολλά, βάζουμε 2Τ στο command rate.

Είναι φυσικό με τις ρυθμίσεις που είχε να έχει μπλε οθόνες.

Δεν είναι δυνατόν να έχει 1.2v το NB και κάτω από 2v τη μνήμη και να δουλεύει σωστά ο υπολογιστής.

Επίσης δεν βλέπω καμιά αναφορά για προσπάθεια λύσης του προβλήματος.

Τυπικά κάνουμε τα παρακάτω.

Βγάζουμε όλες τις extra κάρτες.

Κάνουμε reset.

Φλασάρουμε το τελευταίο BIOS μέσα από το BIOS.

Απενεργοποιούμε στο BIOS ότι συσκευές δεν έχουμε.

Ενεργοποιούμε το manual settings στο overclocking.

Ενεργοποιούμε το SLI της μνήμης.

Βάζουμε expert στο SLI της μνήμης.

Ελέγχουμε τις τάσεις.

Λογικά θα πρέπει να έχει NB 1.45 - 1.55 και μνήμη 2.0-2.2v

Τρέχουμε ένα βράδυ memtest86+

Αν είναι εντάξει, τότε μπαίνουμε windows και ελέγχουμε τις συσκευές αν δεν αναγνωρίζεται κάποια.

Υπάρχει πιθανότητα να μην υπάρχει η συσκευή και από προηγούμενο λάθος να μας έχει μείνει.

Αυτό συμβαίνει όταν για παράδειγμα εγκαταστήσουμε τους τελευταίους chipset drivers της ASUS που είναι προβληματικοί.

Απλά κάντε διξί κλικ στη συσκευή και πείτε να την απεγκαταστήσει.

Αν υπάρχει πραγματικά η συσκευή τα Vista θα την αναγνωρίσουν ξανά.

Αν ήταν από σφάλμα, δεν θα την εμφανίσουν ξανά.

Βάλτε τους οδηγούς της Nvidia (έδωσα το link)

Μετά βάλτε τους τελευταίους οδηγούς για την κάρτα γραφικών.

Λογικά, μετά από τα παραπάνω, δεν θα πρέπει ποτέ να δούμε ξανά μπλε οθόνη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μια τις κάρτες PCI και κάθε φορά ελέγχουμε τους οδηγούς στα Vista.

Την μνημη την εχει ετσι και αλιως 2Τ αλλα με τελειως λαθος volt. Με 1Τ εχει αφανταστα κολληματα....

Οσο για το SLI EXPERT το εχω δοκιμασε επανελημενα και ειναι μεγαλη πατατα, (τουλαχιτον σε μενα δεν λειτουργει σωστα).

Και απο την στιγμη που μπορω και λειτουργω 940MHz 4-4-3-4, 2Τ, 2.30 volt 24/7 τι να το κανω το SLI ΕXPERT???

Ασε που οταν στα 940MHz 4-4-3-4 2Τ 2.30 volt εχω SLI EXPERT το συστημα δεν μπουταρει.

Δοκιμασα και με 940MHz και ολα σε AUTO MODE με SLI EXPERT και παλι δεν ξεκινουσε...

Προσωπικα θεωρω το SLI EXPERT αλλη μια πατατα της NVIDIA παρωμια με το LINKBOOST.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ, διοτι ο καθε υπολογιστης ειναι διαφορετικη περιπτωση... Ακομη και εαν εχουμε 2 ακριβως ιδια συστηματα... !!!!!

Το προβλημα του lafa ειναι 100% θεμα MOTHER - RAM

Μάριες θα κάτω τα παραπάνω και θα σας πω.

Γιάννη θα ήταν εύκολο να μην μιλάγαμε για OC? Όταν έχουμε ένα πρόβλημα δεν μπορούμε να μιλάμε για OC. Αν εγώ τώρα ήμουν Clok-αρισμένος και σας κλαιγόμουν, θα ήμουν για πολλές μπάτσες.

Είναι ανάγκη να ξαναφλάσάρω το BIOS? Φοράω ήδη το τελευταίο.

Επίσης ή μόνη κάρτα επέκτασης είναι η X-Fi.

Χρειάζεται να ξανακάνω Format?

Λοιπόν τη RAM την έχω στα 533 με τα μαμά Timings (4-4-3-5) και βάζοντας το SLI Expert enabled από 1,88V πήγε στα 2,15V. Τη μνήμη την έχω κατεβάσει όπως καταλαβαίνετε για να είναι 1:1. Όταν είναι το SLI ready enabled εκτός από τη τάση πρέπει να είναι και timings στο Auto ή καλά τα έχω ετσι?

Aνεφερα οτι ανεφερα Νικο για τον Mαριο σχετικα με το SLI EXPERT...

Ξαναφλασαρε αλλη μια φορα το BIOS με αφαιρεση μπαταριας και CLEAR CMOS, αν και δεν φταιει σε κατι αυτο, (αλλωστε εχεις κανει αυτην την διαδηκασια πανω απο 6-7 φορες και παλι τα ιδια εχεις...) το προβλημα παραμενει σταθερα απο τις πρωτες μερες αγορας του υπολογιστη σου.

Ειχες επισης το ιδιο προβλημα χωρις καμια καρτα PCI. Οπωτε δεν τιθετε λογος για προβλημα απο τις PCI καρτες.

Εχουμε κανει ολες τις δυνατες ρυθμισεις BIOS μαζι ON-LINE μεσω τηελεφωνου και καμερας, σε εμενα δουλευαν ενω σε εσενα οχι, και ειχες παραλληλα και μπλε οθονες...

Εγω στην θεση σου θα πρόσεχα τι έλεγα σχετικά με την εσκεμμένη καταστροφή hardware για RMA. Strike 1

Εχω δικο σε αυτα που λεω Νικο ? Λεω κατι λαθος ?

Ούτε εγώ νομίζω ότι φταίει κάποια PCI. Έχουμε κάνει μαζί ρυθμίσεις, αλλά ρυθμίσεις για Overclock. Ποτέ δεν κάναμε Default. Όσο για το RMA, δεν χρειάζεται να την κάψω. Την πάω και έτσι πίσω λέγοντας ότι κάνει διάφορα προβλήματα και την δοκίμασα και αλλού και συνεχίζει. Αν συνεχιστούν οι μπλε οθόνες και μετά από σωστές ρυθμίσεις στο Bios θα παω για RMA. Αν και μου κάνει λίγο κουλό και αυτό. Δεν μπορεί να έχω τα αναμενόμενα Scores και γενικά τις αναμενώμενες αποδόσεις και παρ'ολα αυτά να έχει κάτι πρόβλημα. Γι'αυτό επιμένω Γιάννη στο BIOS, καθώς δεν έχω ασχοληθεί πολύ με αυτό. Όπως προανέφερα από τότε που κάναμε τις ρυθμίσεις μαζί έχω κανά δύο φορές Update στο Bios και μπορεί να μου έχει ξεφύγει κάποια ρύθμιση.

Με SLI expert, αν βάλεις όλα τα timing και τις τάσεις στο auto θα δεις ότι θα δουλέψει καλύτερα.

Μετά κλέψε τις ρυθμίσεις που έβαλε, ώστε να έχεις μια βάση και παίξε με τα timings και τις τάσεις βάζοντας τα manual.

Όπως θα είδες, δεν είναι άχρηστο το SLI expert, γιατί μας δείχνει τις σωστές τάσεις και τα σωστά timings. Φυσικά είναι υπερχρονισμένες αυτές οι τιμές, αλλά στα όρια του κατασκευαστή της μνήμης και της μητρικής.

Μάριε μιλάμε ότι είναι πολύ καλή πατέντα αυτή. Αυτή τη στιγμή είμαι Sync Mode 1:1 με τις μνήμες στα 533 και 4-3-2-4 και 1Τ! Aν το έκανα χειροκίνητα το PC πάγωνε. Δεν έχω δει μπλε οθόνη ακόμα. Με λίγα λόγια με το SLI Expert, μπορώ να βάζω ότι συχνότητα θέλω στα RAM και τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του?

Για underclock και μονο μπορει να ειναι καλο...

Για overclock και Default ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ....

Το συστημα παγωνε διοτι δεν εδεινες σωστη ταση στις μνημες...

χωρις να ειμαι τελειως σιγουρος ,η αγνωστη συσκευη σου πρεπει να θελει αυτο : "ACPI driver for ATK 0110 virtual device " , θα τους βρεις στην καρτελα utilities του download page

Αρχική απάντηση από papatsonis [Σήμερα, στις 03:11]

χωρις να ειμαι τελειως σιγουρος ,η αγνωστη συσκευη σου πρεπει να θελει αυτο : "ACPI driver for ATK 0110 virtual device " , θα τους βρεις στην καρτελα utilities του download page

Αυτό ισχύει μόνο στα Windows XP.

Στα Vista υπάρχει ενσωματωμένος αυτός ο οδηγός και δεν χρειάζεται να βάλουμε το CD της ASUS όπως κάναμε στα XP.

Τελικά όμως λύθηκε το πρόβλημα με τον οδηγό, με αφαίρεση του.

Έκτοτε δεν αναγνωρίστηκε ξανά άγνωστη συσκευή, όπως μου αναφέρθηκε σε pm.

Αυτό σημαίνει κατά τη γνώμη μου (λέω κατά τη γνώμη μου, δεν είχα περισσότερη πληροφόρηση στο θέμα), ότι μάλλον είχε γίνει εγκατάσταση των τελευταίων οδηγών chipset που δίνει η ASUS, που στην πραγματικότητα είναι οδηγοί IDE SATA RAID μόνο και τίποτα άλλο και μάλιστα παλιότερης έκδοσης και από τους προηγούμενους οδηγούς της ASUS και από της Nvidia (της Nvidia είναι οι πιο σύγχρονοι και οι καλύτεροι).

Το έχω ήδη αναφέρει ότι έχουν πρόβλημα αυτοί οι οδηγοί σε προηγούμενο ποστ.

Εκτός του ότι η απεγκατάσταση τους είναι προβληματική, αφήνουν και μια άγνωστη συσκευή.

Απαιτείται manual απεγκατάσταση που θέλει γνώσεις για να επιστρέψουμε στους οδηγούς της M$.

Αυτό που πρότεινα είναι να γίνει αφαίρεση του άγνωστου οδηγού και εγκατάσταση του τελευταίου οδηγού της Nvidia.

Αρχική απάντηση από Lafas1987 [Χθες, στις 16:23]

Μάριε μιλάμε ότι είναι πολύ καλή πατέντα αυτή. Αυτή τη στιγμή είμαι Sync Mode 1:1 με τις μνήμες στα 533 και 4-3-2-4 και 1Τ! Aν το έκανα χειροκίνητα το PC πάγωνε. Δεν έχω δει μπλε οθόνη ακόμα. Με λίγα λόγια με το SLI Expert, μπορώ να βάζω ότι συχνότητα θέλω στα RAM και τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του?

Έτσι ακριβώς.

Με FSB memory clock mode linked και Sync Mode (είναι το πραγματικό 1:1) παίρνουμε άριστες επιδόσεις.

Επειδή όμως η μνήμη σου είναι 800άρα, μπορείς και να βάλεις unlinked και να δώσεις 800 στη μνήμη.

Με αυτές τις ρυθμίσεις (unlinked μνήμη στα 800 και FSB 1066) πρέπει να τρέξεις memtest86+ για 8 ώρες.

Αν σου βγάλει έστω και ένα κόκκινο, έχει πρόβλημα η μνήμη σου και θα πρέπει να την επιστρέψεις για RMA.

Επειδή έχεις βάλει expert, θα ρυθμιστούν αυτόματα σωστά τα timing της μνήμης σου και οι τάσεις.

Δοκίμασε και τις δύο περιπτώσεις.

Κατά τη γνώμη μου, επειδή το BIOS σφίγγει αυτόματα τα timing στα 533 περισσότερο, δεν θα δεις πολύ μεγάλη μείωση στις επιδόσεις.

Προσωπικά θα προτιμούσα να έχω τη μνήμη στα 800 unlinked, γιατί το BIOS λογικά θα βάλει 2Τ.

Μου έχει μείνει από την παλιά πλατφόρμα που είχα με AMD ότι τα 2Τ δίνουν σταθερότητα.

Εδώ μπορεί και να μην ισχύει. Δεν ξέρω γιατί ποτέ δεν έμεινα με 1Τ πολύ καιρό.

Έτσι όπως είσαι τώρα, χωρίς να πειράξεις τίποτα άλλο μπορείς να ανεβάζεις σταδιακά το FSB.

Οι τάσεις και όλα τα άλλα θα ρυθμίζονται μόνα τους.

Από ένα σημείο και μετά όμως, για extreme υπερχρονισμό, πάνω από ένα σημείο (πχ 3500), θα πρέπει να δώσεις manual τάση στον επεξεργαστή.

Αλλά νομίζω ότι θα είσαι ασταθής σε τέτοιες συχνότητες, εκτός και αν βάλεις extreme ψύξη.

Κατά τη γνώμη μου στα Vista θα πρέπει να είσαι απόλυτα σταθερός στα 3000, με FSB 1333, χωρίς καμιά θυσία, από άποψη θερμοκρασίας και θορύβου.

Με 1333 FSB (333,33Χ4), η μνήμη θα δουλεύει στα 666.66 (333Χ2) 1:1 (sync mode).

Εδώ, αν δοκιμάσεις και το unlinked mode στα 800, πιστεύω ότι θα είναι χειρότερες οι επιδόσεις.

’ρα η πρόταση μου για επιδόσεις και σταθερότητα είναι 1333 FSB με linked sync mode.

Αρχική απάντηση από papatsonis [Σήμερα, στις 01:11]

και εγω αυτο πιστευω οτι ειναι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.