Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

OK, μιλάμε για thermal pad.

Δεν το έβγαλα αυτή τη φορά.

Το είχα βγάλει στην προηγούμενη μητρική και το μετάνιωσα.

Μοιάζει με μαξιλαράκι και βγαίνει δύσκολα.

Πάνω στα mosfets, με τίποτα δεν βάζουμε arctic silver, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο.

Ακόμα και ceramique που είχα βάλει την έβαλα στο κέντρο και λίγη, αλλά μετά είχα πρόβλημα γιατί έπρεπε να σφίξω καλά την ψύκτρα με πατέντες (ροδέλες), ώστε να μην παίζει.

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply

Σκέφτηκα να φλασάρω την μνήμη μου γιατί απ΄ ότι διάβασα μπορεί να γίνει ...... και έτσι θα γίνουν EPP .

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ιδέα πώς να το κάνω. τίποτα οδηγίες ρε παιδία :help:

Οι μνήμες μου είναι οι ocz gold 800 και δουλεύουνε τώρα σε 444.4mhz 3:4 4-4-4-12-25 2T

Κωδικος κατασκευαστη:OCZ2G8002GK

OCZ DDR2 PC2-6400 Gold GX XTC DC

Timmings CL 5-5-5-12

(CAS-TRCD-TRP-TRAS)

:OT: :o

Σορρυ για το of topic αλλά μην ανοίξω θέμα για πράγματα που μάλλον είναι γνωστά στους περισσότερους εκτός από μένα :red:

post-3598-1416073088,5715_thumb.gif

Κατά τη γνώμη μου μην το κάνεις.

Δεν το έχεις ανάγκη.

Το πρόγραμμα λέγεται Thaiphoon.

Κατεβάζεις το thphn32.zip.

Με search θα βρεις κατάλληλο dump για τις μνήμες σου, για να τις φλασάρεις.

Πριν λίγο ετοιμαζόμουν να πέσω για ύπνο και πριν πέσω για είπα να ρίξω μια ματιά στις θερμοκρασίες του συστήματος με το ASUS PC Probe II. Tο PC το έχω πλάι σε μένα ώστε να βλέπω το εσωτερικό μιας και το Armor επιτρέπει κάτι τέτοιο. Όλο το πίσω μέρος (φωτάκια ανεμιστήρες και ιστορίες) τα βλέπω. Καθώς κοιτούσα λοιπόν τις θερμοκρασίες κάτι άρχιζε να αναβοσβήνει στο πίσω μέρος του PC και αμέσως σκέφτηκα μήπως είναι το κινητό μου Βλέποντας ότι το κινητό δεν είναι δίπλα είπα ότι θα έκαναν πουλάκια τα μάτια μου, μετά το είδα πάλι και σκέφτηκα πως θα είναι κάτι άλλο. Επειδή με έφαγε πολύ, έκατσα 5 δευτερόλεπτα και παρατηρούσα την οθόνη που έχει πίσω η μητρική μας, την οποία την έχω βάλει να είναι συνεχώς αναμμένη και να γράφει το όνομά μου (NIKOLAS). Eκείνη αναβόσβηνε Ξαφνικά μου ήρθε μια αναλαμπή ότι το PC Probe δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα. Το είχα διαβάσει στα κλεφτά και νομίζω πως το έλεγε ο Μάριος. Το τερμάτισα το πρόγραμμα και σταμάτησε. Μετά το έτρεξα πάλι και ξανά Discotheque! Όταν το τερμάτισα πάλι όλα ήταν ok.

Λογικά είναι κάποιο bug του PC Probe αυτό? Γενικά μας εμπαίζει η ΑSUS?

Eπίσης πειράζει που έχω βάλει το όνομά μου και δεν το έχω Default?

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=534801#post534801

Το aacenter που εγκαθιστάται από το pcprobe είναι η αιτία του κακού.

Επίσης σε περίπτωση που για κάποιο λόγο έκλεινα το δικτυακό εκτυπωτή που έχω ορίσει default, ή έχανε τη σύνδεση, το PCProbe κόλλαγε.

Τα ίδια μου έκανε και κάποια προηγούμενη έκδοση του openoffice με τον εκτυπωτή.

Αλλά δεν προκαλεί κάποιο άλλο πρόβλημα.

Ούτε πειράζει που έβαλες να γράφει κάτι η οθόνη.

Τo είχα για καιρό έτσι ή με όνομα ή με ημερομηνία.

Πάντως το έβγαλα το pcprobe και έβαλα το everest ως gadget στη sidebar των vista.

Πολύ καλύτερο πρόγραμμα και μου δείχνει πολύ περισσότερες πληροφορίες.

Το είχα για καιρό, δεν είχα προβλήματα, μου άρεσε το πρόγραμμα αυτό, ε λέω μπράβο τους αξίζει να το αγοράσω και το αγόρασα.

Μετά από λίγο καιρό όμως διαπίστωσα ότι πότε - πότε αναβόσβηναν στιγμιαία οι οθόνες του υπολογιστή, μετά από αρκετή ώρα λειτουργίας και έχοντας πολλά URL ανοικτά στο firefox.

Αρχικά υποπτεύθηκα το Firefox.

Τελικά έφταιγε το everest.

Φτου την ατυχία μου κι έδωσα λεφτά.

Δεν ήταν να το προσέξω λίγο νωρίτερα?

Το έβγαλα και το Everest.

Αλλά θα το ψάξω λίγο παραπάνω.

EDIT

Τελικά έφταιγε η 7900gtx για το πρόβλημα με το Everest στα Vista.

Με την 8800gtx δεν το κάνει.

Έβαλα σε δεύτερο υπολογιστή με Striker δύο 7900gtx που έχω (μια μια) και εμφανίστηκαν ξανά τα στιγμιαία σβησίματα της οθόνης και με τις δύο κάρτες (σταδιακά οδηγούν στο γνωστό κρέμασμα nvddm.sys).

Το ανέφερα στη Lavalys (everest), αλλά δεν πήρα απάντηση.

Μιας και το αγορασες μπορεις να τους ενημερωσεις

ωστε να γνωριζουν για το μελλοντικο update η να το παρακολουθησουν και να βγαλουν καποιο fix.

@mariosalice ξέρεις εάν το PC Probe δημιουργεί γενικότερα προβλήματα και με άλλες μητρικές ή μόνο στην Striker? Ως τώρα δεν μου έχει κάνει κάτι κουλό με την Commando

Μόνο δύο προβλήματα έγραψα ότι έχει.

Δεν είναι δύσκολο να το δεις μόνος σου.

Α και ένα ακόμα, ορισμένες φορές στο ξεκίνημα των windows βγαίνει ένα παράθυρο που γράφει ένα σκέτο "I am service".

Είναι το service της ASUS που έγραψα προηγουμένως.

Μάριε θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και δεν θα φλασάρω την μνήμη .

Σκέφτηκα όμως να πάρω κάτι καλύτερο--( Πύραυλο) ...... υπάρχει καμία πρόταση ;

Μετά από τόσο καιρό ποιος θα πίστευε ότι θα κάνω την παρακάτω ερώτηση.

Με ποιο πρόγραμμα μετράμε τη σωστή θερμοκρασία της CPU ή των Cores?

Τo Asus PC Probe 2 έχει διαφορά 6-7 βαθμούς από το Coretemp, ποιο να πιστέψω?

Το FanSpeed έχει 5-6 βαθμούς διαφορά και το Everest σχεδόν ίδια με αυτήν του Asus PC Probe 2, αλλά το γράφει σαν Aux.

Τελικά τι είναι?

Core temp και Everest (Core 1 core 2) δείχνουν τις ίδιες θερμοκρασίες και είναι τα σωστές για τους πυρήνες της CPU.

Το BIOS, το Everest (CPU temp) και το PCProbeII, δείχνουν επίσης την ίδια θερμοκρασία.

Είναι περίπου 6 βαθμούς κάτω από τις θερμοκρασίες των πυρήνων και αναφέρονται στην εξωτερική θερμοκρασία της CPU.

Ότι και να κοιτάξεις είναι εντάξει.

Αν όμως δεν είναι 4-6 βαθμοί η διαφορά αλλά 15 και βάλε, τότε πιστεύεις Everest (core #1 & core #2) - core temp και βγάζεις 6 βαθμούς για να υπολογίσεις τη εξωτερική θερμοκρασία της CPU.

Η διαφορά 4-6 ισχύει σε idle. Σε load μεγαλώνει.

Αυτό είναι πολύ παράξενο. Δεν υπάρχει περίπτωση το PC Probe να μετράει μέσα στον πυρήνα. Ποια έκδοση του Coretemp έχεις? Η 0.95 έχει προβλήματα.

Παράξενο μου φαίνεται, η 0.94 είναι μια χαρά...

Τι θερμοκρασίες έχεις στα δύο προγράμματα αντίστοιχα??

Πρώτη φορά το βλέπω αυτό.

Το PC Probe II θα έπρεπε να δείχνει μικρότερη θερμοκρασία.

Τα ίδια σου έδειχνε και πριν εγκαταστήσεις το speedfan?

Το Core Temp και το speedfan δείχνουν τα ίδια και είναι σωστά.

Τι σου δείχνει το BIOS?

Κανονικά το ίδιο περίπου πρέπει να σου δείχνει και το core temp.

Δείξε μας μια φωτο και από το everest τις τρεις θερμοκρασίες της CPU.

Επίσης μου κάνει εντύπωση το speedfan που δείχνει 0v στα +3.3v.

Ο υπολογιστής σου λειτουργεί σωστά???

@Lafas1987

Διόρθωσε το image (avatar) που έχεις, γιατί είναι corrupted η εικόνα σου και προκαλεί προβλήματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.