mariosalice Απρίλιος 12, 2007 Author #701 Απρίλιος 12, 2007 Αρχική απάντηση από JOHNX2 [Σήμερα, στις 11:31] μαριε εγω βγαζω 11 ωρες ορθος με RPIORITY 10, αυτο που προτηνεις να κανουμε ειναι παιχνηδακι τουλαχιστον για μενα... λοιπον θα αφησω 2 ορθος με PRIORITY 10 απο τις 12 το βραδι εως τις 10 το πρωι... στις 10:00 το πρωι θα ανοιξω και θα τρεξω εσα SPI 32...... στις 10:15 θα κανω και ενα VALIDATION με το CPU-Z και θα δεις οτι ειναι παιχνιδι.... εδω ρε συ δοκιμασα να τρεξω ορθος και παραλληλα 3dmarks05.... ασχετα με το αποτελεσμα που ηταν χαλια, το εβγαλε κανονικα!!!! @ LAFAS1987+MARIOSALICE εγω λεφτα δεν θα παρω απο κανεναν σας απλα θα σας αποδειξω οτι στα 3601 ειμαι βραχος. διοτι το συστημα μου το ξερω καλα... Τον ξέρω τον δικό σου υπολογιστή και θεωρώ ότι είναι πολύ καλοστημένος.Ελπίζω να σε προλάβω. Tο Orthos Beta τρέξε το όπως είναι στα default, με proirity 1. Μονό και όχι διπλό. Αν θέλεις να το δυσκολέψεις, βάλε large fft αλλά προτιμώ όπως είναι blend. Στο print screen θα πρέπει να φαίνονται οι ώρες, το everest ή το core temp, το Orthos να τρέχει 8 ώρες, το SPi32 να τρέχει πάνω από 15 λεπτά, η σελίδα του Internet με το CPUz validation και το CPUz όπως στη φωτό. Πάντως η γνώμη μου ήταν και είναι ότι σταθερότητα δεν σημαίνει ένα διπλό ή τριπλό orthos για κάποιες ώρες, αλλά η καθημερινή λειτουργία χωρίς κανένα blue screen ή επανεκκίνηση, για ένα μήνα. Αυτό όμως δεν υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσουμε εδώ. Ο καθένας μας ξέρει με ποιόν υπερχρονισμό βολεύεται να δουλεύει, ανάλογα με τις ανάγκες του. Για μένα οι δικές μου ανάγκες είναι να έχω ένα σχετικά αθόρυβο υπολογιστή το βράδυ, που να μπορώ να τον δουλεύω χειμώνα καλοκαίρι, στον ίδιο υπερχρονισμό, που να μη με ζεσταίνει υπερβολικά και που να καλύπτει τις ανάγκες μου, χωρίς καθυστερήσεις και κολλήματα. Με 4GB το όριο αυτό για μένα είναι τα 3333MHz με τη μνήμη στα 1000MHz, 4-5-4 2T. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου αρέσει αυτή η συχνότητα, έχω κολλήσει εκεί και ακόμα και όταν πρόσθεσα τα δύο dimm, πάλι εκεί πήγα. Το καλό είναι ότι μπορώ διαχρονικά να συγκρίνω τις αλλαγές που κάνω. Έμεινα λοιπόν στα 3333 με 1.29 vcore, αλλά άλλαξα την αντλία νερού και το block. Με 2GB είχα 53 βαθμούς και τώρα με 4GB έχω 40 βαθμούς. Τίμια πάντα, χωρίς τρυκ. Δηλαδή με τους ανεμιστήρες χαμηλά και αθόρυβα, όπως είμαι κάθε μέρα, σε ένα ζεστό δωμάτιο.
AN7 OverClocker Απρίλιος 12, 2007 #702 Απρίλιος 12, 2007 Ρε παιδιά...πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείτε να αποδείξετε?Σε λίγο θα το κανετε tournament
mariosalice Απρίλιος 12, 2007 Author #703 Απρίλιος 12, 2007 Είναι πολύ χρήσιμο, να καταφέρουμε όσους έχουν Striker να τρέξουν 8 ώρες Orthos και να ποστάρουν πραγματικά αποτελέσματα, που να μπορούν να επιβεβαιωθούν.Αρκετοί θα ξεκολλήσουμε από εκεί που έχουμε ήδη βολευτεί, άλλοι θα δούμε ότι μπορούμε να πάμε και παραπάνω, χωρίς ιδιαίτερες θυσίες, ενώ κάποιοι θα διαπιστώσουν ότι έχουν πρόβλημα και θα προσπαθήσουν να το λύσουν.Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε τις δυνατότητες που έχουμε για σταθερό υπερχρονισμό και να ανταλλάξουμε απόψεις και ρυθμίσεις για το BIOS της Striker.Οι κανόνες μπήκαν.Περιμένουμε εικόνες σταθερού υπερχρονισμού.
obijuan1983 Απρίλιος 12, 2007 #704 Απρίλιος 12, 2007 Μόνο για Striker είναι το παιχνίδι;Αν είναι έτσι τότε εντάξει...
Dr. Gonzo Απρίλιος 12, 2007 #705 Απρίλιος 12, 2007 τζάμπα το τρίωρο , μετά είδα κι eγώ το post του Μάριου
mariosalice Απρίλιος 12, 2007 Author #706 Απρίλιος 12, 2007 Σωστή η παρουσίαση σου, αλλά με κάποιες παρατηρήσεις.Θέλουμε 8 ώρες orthos, με priority 1, blend (όχι FFT) και το print screen να γίνει 15 λεπτά περίπου μετά την έναρξη του SPi32 (επειδή δεν γράφει τι ώρα άρχισε).Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι δεν έτρεξε κάποιος πονηρός το SPi32 πριν από το orthos και επί πλέον τρέχουμε όλοι με τις ίδιες ρυθμίσεις το orthos.Θα έλεγα να ξεκινήσουμε σήμερα το βράδυ με τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ώστε αύριο να ποστάρουμε τις εικόνες όπου είμαστε σταθεροί.Λέτε να νομίζουμε ότι είμαστε σταθεροί και αύριο το πρωί να διαπιστώσουμε ότι τόσο καιρό είχαμε πρόβλημα?Ποστάρετε ακόμα και τις αποτυχίες σας, μαζί με τις ρυθμίσεις που είχατε στο BIOS.Θα φανούν χρήσιμες σε όλους.Δοκίμασα ήδη στα 3600, με 1.4v αλλά είχα error στις 3,5 ώρες.Έτσι σήμερα το βράδυ το 8ωρο θα αφιερωθεί στα 3333 (που ποτέ δεν έλεγξα μέχρι τώρα).Αύριο βλέπουμε.Ξεκινάμε λοιπόν το παιχνίδι με Striker κι αν δούμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον, το επεκτείνουμε σε νέο thread για όλους.EDITΣτα 3333 πέρασε το 8ωρο Orthos και άλλαξε η φωτο στο προηγούμενο ποστ.
nikoszax Απρίλιος 13, 2007 #707 Απρίλιος 13, 2007 Μαριε, αν μεγαλωσεις την ταση, δεν θα καταφερεις να το βγαλεις?
mariosalice Απρίλιος 15, 2007 Author #708 Απρίλιος 15, 2007 Δείτε με ποιο τρόπο λειτουργεί η τεχνολογία SLIC, που ενεργοποιεί αυτόματα τα Vista, με βάση τις πληροφορίες που έχει το BIOS. http://www.mydigitallife.info/2007/02/18/improved-way-to-add-slic-slp-20-table-into-bios-acpi-to-activate-windows-vista-oem/Υπάρχουν μάλιστα τα 1002 και 1004 BIOS για Striker με ενσωματωμένη την τεχνολογία αυτή.http://www.mydigitallife.info/2007/02/21/sla-20-supported-bioses-for-instant-windows-vista-oem-activation/Το link το δίνω αποκλειστικά για ενημέρωση και δεν συνιστώ με τίποτα να εγκαταστήσετε τα παραπάνω BIOS.Αρχική απάντηση από nikoszax [13-04-2007 12:59] Μαριε, αν μεγαλωσεις την ταση, δεν θα καταφερεις να το βγαλεις? Δεν δοκίμασα ακόμα.Ούτε σκοπεύω προς το παρόν να το κάνω.Με ενδιαφέρει να δουλεύω χωρίς θόρυβο και αυξημένες θερμοκρασίες.
nikoszax Απρίλιος 15, 2007 #709 Απρίλιος 15, 2007 Δεν διαφωνω, απλα για να μας πεις εδω στους "οχι και πολυ καλους στον υπερχρονισμο".
NEOKFIRE7 Απρίλιος 17, 2007 #710 Απρίλιος 17, 2007 ξερει κανεις που μπορω να μαθω καποια τεχνικα στοιχεια, το τι ακριβως κανουν? εννοω να αναλυουν το τι ακριβως κανει το καθε τι κ οχι να γραφουν απλως αναλυτικα τα αρχικα τους.π.χ. : 1Τ vs 2T ? τι ειναι το Τ, τι χανουμε αν βαλουμε 1Τ ή 2Τ, τι κερδιζουμε, τι επηρεάζεται?αντιστοιχα και για τα timings των μνημων.... και οχι απλως αναλυσει των αρχικων γραμματων..ξερει κανεις καποιο site η οτιδηποτε σχετικο? ή και να ξερει ιδιος?..
NEOKFIRE7 Απρίλιος 17, 2007 #711 Απρίλιος 17, 2007 ξερει κανεις που μπορω να μαθω καποια τεχνικα στοιχεια, το τι ακριβως κανουν? εννοω να αναλυουν το τι ακριβως κανει το καθε τι κ οχι να γραφουν απλως αναλυτικα τα αρχικα τους.π.χ. : 1Τ vs 2T ? τι ειναι το Τ, τι χανουμε αν βαλουμε 1Τ ή 2Τ, τι κερδιζουμε, τι επηρεάζεται?αντιστοιχα και για τα timings των μνημων.... και οχι απλως αναλυσει των αρχικων γραμματων..ξερει κανεις καποιο site η οτιδηποτε σχετικο? ή και να ξερει ιδιος?..
mariosalice Απρίλιος 17, 2007 Author #712 Απρίλιος 17, 2007 Αρχική απάντηση από NEOKFIRE7 [Σήμερα, στις 17:46] ξερει κανεις που μπορω να μαθω καποια τεχνικα στοιχεια, το τι ακριβως κανουν? εννοω να αναλυουν το τι ακριβως κανει το καθε τι κ οχι να γραφουν απλως αναλυτικα τα αρχικα τους.π.χ. : 1Τ vs 2T ? τι ειναι το Τ, τι χανουμε αν βαλουμε 1Τ ή 2Τ, τι κερδιζουμε, τι επηρεάζεται?αντιστοιχα και για τα timings των μνημων.... και οχι απλως αναλυσει των αρχικων γραμματων..ξερει κανεις καποιο site η οτιδηποτε σχετικο? ή και να ξερει ιδιος?.. Το 1Τ αντιστοιχεί στο χρόνο που περνάει από τη στιγμή που θα επιλεγεί ο controller μνήμης να δεχτεί εντολές από τη μνήμη, μέχρι να εκτελεστούν οι εντολές αυτές.Αν ο controller εκτελεί τις εντολές της μνήμης σε 3ms και έχουμε ορίσει το command rate στα 2Τ, θα εκτελέσει τις εντολές σε 6ms.Δηλαδή είναι κυρίως θέμα δυνατότητας του controller να εκτελέσει σωστά τις εντολές και λιγότερο της μνήμης.Όσο περισσότερα chip έχει η μνήμη, και όσο μεγαλύτερα είναι τα dimm, τόσο δυσκολότερο είναι για τον controller να δουλέψει με 1T.Εκεί που πραγματικά δυσκολεύουν τα πράγματα είναι με τέσσερα dimm double sided, επειδή έχουν διπλάσια chips από single sided και μέγεθος 1GBΧ4=4GB.Το 2Τ απαιτείται στην περίπτωση αυτή.Πάντως αν ενεργοποιήσουμε το 2Τ χάνουμε σε bandwidth, αλλά κερδίζουμε σε συχνότητα ρολογιού και σε σταθερότητα.Αν η μνήμη μπορεί να παίξει ασύγχρονα στα 1066 με 2Τ, τότε με 1Τ μπορεί να φτάσει το πολύ μέχρι 850. Αλλά παίρνουμε λίγο καλύτερες επιδόσεις με 1:1 μνήμη:FSB σε σύγχρονη λειτουργία.Δηλαδή αν βάλουμε FSB1333, το πραγματικό FSB είναι 1333/4=333Η μνήμη για να είναι 1:1 θα πρέπει να δηλωθεί 333Χ2=666.Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ χαμηλά και δεν αξίζει τον κόπο να έχουμε 1000άρες μνήμες 2Τ και να τις τρέχουμε στα 666 1Τ.Από την άλλη μπορούμε να ανεβάσουμε το FSB και να μειώσουμε τον πολλαπλασιαστή, ώστε να φτάσουμε στα 800 - 850 MHz όπου οι καλές μνήμες μπορούν να παίξουν με 1Τ και σφιχτά timing.Αυτή είναι η ταχύτερη λύση.Για να έχουμε 800MHz τη μνήμη, πρέπει να δηλώσουμε το FSB στο BIOS στα (800/2)Χ4=1600, που θα δώσει πραγματικό FSB 400MHz και η συχνότητα του επεξεργαστή θα είναι 400ΧΠολλαπλασιαστή.Αν βάλουμε πολλαπλασιαστή Χ9, θα έχουμε τη CPU 400X9=3600MHz.
JOHNX2 Απρίλιος 17, 2007 #713 Απρίλιος 17, 2007 Μαριε μια καλη μνημη μπορει να λειτουργησει στα 900-950 με 1Τστα 800-850 ειναι οι μετριες....
mariosalice Απρίλιος 17, 2007 Author #714 Απρίλιος 17, 2007 Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί ήθελα να τονίσω τη διαφορά μεταξύ 1Τ και 2Τ σε σχέση με τη συχνότητα.Μια μνήμη που φτάνει το πολύ μέχρι 1066 με 2Τ, μέχρι πόσο πάει με ίδιους χρονισμούς και τάση με 1Τ?Δεν μπορούμε να το απαντήσουμε, γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.Ας πούμε ότι με 4GB μνήμης, δεν πάει καθόλου με 1Τ.Αυτό είναι το ένα άκρο.Το άλλο είναι να έχουμε ένα dimm 256MB one sided, που να μην κλοκάρει ψηλά με 2T και με 1Τ να φτάνει περίπου στην ίδια συχνότητα, αν το συνδυάσουμε με ένα δυνατό και γρήγορο controller.
NEOKFIRE7 Απρίλιος 18, 2007 #715 Απρίλιος 18, 2007 http://www.nvidia.com/object/ntune_5.05.25.00.htmlδοκιμαστε το αν θελετε, να μου πειτε κ γνωμη. ειναι αρκετα καλο κ δειχνει αρκετα στοιχεια.
NEOKFIRE7 Απρίλιος 18, 2007 #716 Απρίλιος 18, 2007 ποια η διαφορα αν θα χρησιμοποιησουμε χ9 ή χ7 ή χ..... στον πολλαπλασιαστη?... κ οταν υπερχρονιζουμε πρεπει να βαζουμε σταθερες τιμες? σε τι κ ποσο?..-μαριε αυτες ειναι οι μνημες που φοραω..http://specialtech.co.uk/spshop/customer/product.php?productid=3685
mariosalice Απρίλιος 18, 2007 Author #717 Απρίλιος 18, 2007 Αρχική απάντηση από NEOKFIRE7 [Σήμερα, στις 10:29] http://www.nvidia.com/object/ntune_5.05.25.00.htmlδοκιμαστε το αν θελετε, να μου πειτε κ γνωμη. ειναι αρκετα καλο κ δειχνει αρκετα στοιχεια. Χρησιμοποιώ αποκλειστικά το Everest 4.0, που μάλιστα το αγόρασα γιατί αξίζει τα λεφτά του (28 με το ΦΠΑ).Όσες φορές προσπάθησα να εγκαταστήσω παλιότερα το ntune είχα προβλήματα.Επίσης προβλήματα προκαλεί και το PCProbe II της ASUS.Αυτό είναι η αιτία που αναβοσβήνει η πίσω οθόνη.Δεν αρκεί να γίνει απεγκατάσταση, αλλά πρέπει να σβήσουμε και το dir που έχει το πρόγραμμα AsSP aaCenter.exe που είναι η αιτία του κακού.FSB X Πολλαπλασιαστή CPU = Συχνότητα CPU.Αν έχουμε μια καλή μητρική που ανεβαίνει στα 500, τότε βάζουμε στο BIOSFSB (QDR), Mhz: 2000 (Σημαίνει 2000/4=500FSB)MEM (DDR), Mhz: 1000 (Σημαίνει 1000/2=500MHz)’ρα 1:1 αφού και η μνήμη και το FSB είναι στα 500MHz.Ποια θα είναι η συχνότητα του επεξεργαστή?Εξαρτάται από τον πολλαπλασιαστή.Αν είναι Χ7 τότε η CPU θα τρέχει στα 500Χ7=3500MHz.Αν είναι Χ9 τότε η CPU θα τρέχει στα 500Χ9=4500MHz.Αν θέλουμε να ελέγξουμε τη μητρική ψάχνουμε να βρούμε που πάει το FSB στη μητρική κρατώντας χαμηλά τη συχνότητα του επεξεργαστή και της μνήμης.Αν θέλουμε να ελέγξουμε πόσο υπερχρονίζει ο επεξεργαστής, δίνουμε το μέγιστο πολλαπλασιαστή και αυξάνουμε σταδιακά το FSB.Τις μνήμες αυτές δεν τις ξέρω.Αλλά αν σου βγάζουν memtest86+ 8 ώρες στα 800 4-4-4-12 με 2.2v, είναι εντάξει.Τρέξε και 8 ώρες ένα orthos όπως είπα σε προηγούμενο ποστ, με τις παρακάτω ρυθμίσεις.FSB (QDR), Mhz: 1066 (Σημαίνει 1066/4=266FSB)MEM (DDR), Mhz: 800 (Σημαίνει 800/2=400MHz)>> Memory timing SettingstCL (CAS Latency): AUTO ή 4tRCD: AUTO ή 4tRP: AUTO ή 4tRAS: AUTO ή 12Command Per Clock (CMD): AUTO ή 2 clock (2T)> Over Voltage-----------------------------------Vcore Voltage: AUTOMemory Voltage: AUTO ή 2.21.2v HT Voltage: AUTONB Core Voltage: AUTO 1.45SB Core Voltage: AUTOCPU VTT Voltage: AUTODDRII Controller Ref Voltage: AUTODDRII Channel A Ref Voltage: AUTODDRII Channel B Ref Voltage: AUTO> Overclocking-----------------------------------CPU Multiplier: (9)CPU Internal Thermal Control: DisabledLimit CPUID MaxVal: DisabledEnhanced C1 (C1E): DisabledExecute Disable Bit: EnabledVirtualization Technology: EnsabledEnhanced Intel Speedstep Tech: DisabledLDT Frequency: 5xAI Tuning: ManualNvidia GPU Ex: DisabledLinkBoost: DisabledSLI-Ready Memory: Enabled ExpertΑν δεν σου το βγάλει έχεις πρόβλημα.Με το SLI-Ready Memory: Enabled Expert μπορείς να έχεις όλες τις τάσεις και τα timings στο auto.Τα βάζει σωστά το BIOS.Αλλά έβαλα και τις τιμές δίπλα στο auto για σιγουριά. Μπορείς να τα ελέγξεις με το Everset.
NEOKFIRE7 Απρίλιος 19, 2007 #718 Απρίλιος 19, 2007 σε ευχαριστω πολυ μαριε, θα το κανω και θα σου πω αποτελεσματα.- εχθες επαιζα το c&c 3 και μου εκανε κατι μαυρες γραμμες καθως επαιζα. σαν μαστιγιο δηλαδη αν μπορειτε να καταλαβαιτε.. και πηγα κ εκανα κατ ρυθμισεις στην γραφικων που φανταστικα κ τωρα ολα οκ. ερωτηση: οταν υπερχρονιζουμε, "πειραζεται" και η καρτα γραφικων? μηπως ανεβαινει η ταση στο chipset που την διαχειριζεται το bios?...-
mariosalice Απρίλιος 19, 2007 Author #719 Απρίλιος 19, 2007 Η συχνότητα του PCI-e bus αλλάζει από το BIOS.
nikoszax Απρίλιος 19, 2007 #720 Απρίλιος 19, 2007 Υπαρχει περιπτωση η ταχυτητα του pci-e να επηρεαζει αρνητικα το overclocking στον επεξεργαστη? Αν το μεγαλωσω και το παω ας πουμε 110ΜΗz, θα μπορεσω να κανω πιο σταθερο το συστημα μου οταν ειναι υπερχρονισμενο?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.