nikoszax Απρίλιος 9, 2007 #661 Απρίλιος 9, 2007 Αρχική απάντηση από JOHNX2 ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ !!! Εγω αυτο που θελω να πω σαν ενας απο τους πρωτους που τρεξαν να αγορασουν την striker (μεσα Δεκεμβριου την ειχα ειδη αγορασει) προς ολους εσας που αναφερεται οτι ειναι χαλασμενη, δεν ξεκηναει το μηχανημα μου κολαει, μπλε οθονες κ.τ.λ. ειναι το εξης... Εγω οταν την πρωτοπηρα και για 5-6 μερες δεν μπορουσα να κανω σχεδον τιποτα, δεν υπηρχε προιστορια με την μιτρικη οπωτε κολυμπουσα σχεδον μονος μου!!! ειχα βαρεθει τις μπλε οθονες και τα restart... ελεγα δεν ειναι δυνατον 330 ευρο μιτρικη και να μου κανει τετοια κολπα???? Κιομος δεν εφτεγαι αυτη, αλλα εγω. Καθησα διαβασα ολοκληρα θεματα στο xtremesystem και διαπιστωσα οτι δεν φτανει μονο να κουμπωσω πανω στην μιτρικη τους δισκους τις μνημες και την καρτα γραφικων.... μεσα σε 7-8 μερες ο Ε6600 μου ειχαι πιασει τα 3800MHz και μετα απο λιγες μερες τα 4007.27MHz.... Ειδατε πως αλλαζουν τα πραγματα? εκει που δεν μπορουσα καν να μπω στα windows εφτασα στο σημειο να πιανω 12500 ποντους στο 3DMARKS06 & 20.000 ποντους στο 3DMARKS05 Ετσι αυτο το οποιο προτεινω σε εσας ειναι το εξης. ενας μεσος χρηστης υπολογιστη χωρις ειδηκες γνωσεις ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ STRIKER ΚΑΘΑΡΗ... και καλο ειναι να την αποφυγει.... εαν ομως θελει να πεδευτει και να απολαυσει τους καρπους της εν τελη, αυτος θα ειναι και ο κερδισμενος... Δεν μας λες ομως και τι περιπου εκανες και εφτασες να εχεις τετοιες ταχυτητες !!!!! ετσι για να παρουμε μια ιδεα. Ευχαριστω.
mariosalice Απρίλιος 9, 2007 Author #662 Απρίλιος 9, 2007 Χρειάζεται καλή ψύξη στον επεξεργαστή και λίγο ψάξιμο ανεβάζοντας σταδιακά την τάση vcore.Τα υπόλοιπα είναι εύκολα.Αρκεί να ξέρεις τις αρχές υπερχρονισμού.Αν διαβάσεις το πρώτο ποστ, λέω τι κάνει κάθε επιλογή στο BIOS, οπότε αντίστοιχα δίνεις τάση εκεί που πρέπει, δηλαδή στον επεξεργαστή (ανεβάζεις σταδιακά), στο FSB Vtt (1.4v) και στο ΝΒ (1.5v).Το δύσκολο είναι οι ρυθμίσεις της μνήμης και όχι να ανέβει ο επεξεργαστής.Ψάξε στο overclocking - benchmarking Super Pi και θα δεις φωτο με τις ρυθμίσεις του JOHNX2.Επίσης στο site της Futuremark που έχει τα αποτελέσματα από 3DMark06 -5 κτλ. θα δεις ότι όλα τα παγκόσμια ρεκόρ και όλες σχεδόν οι πρώτες θέσεις έχουν γίνει με ASUS Striker, σχεδόν αποκλειστικά.
JOHNX2 Απρίλιος 9, 2007 #663 Απρίλιος 9, 2007 καποιες σχετικα καλες ρυθμισεις για να ανεβασεις τον επεξεργαστη σου πανω απο 4000MHz μπορεις να δεις στην παρακατω φωτογραφια... δεν σημενει ομως οτι εαν βαλεις και εσυ αυτες τις ριθμυσεις θα πιασεις τα 4007MHz... το κλειδι της επιτυχιας οπως πολυ σωστα ειπε και ο Μαριος ειναι στην σωστη επιλογη μνημης και στις σωστες ρυθμισεις μνημης. μπορει με το nforce 680i να εχεις UNLINKED ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ μεταξυ CPU-RAM.... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.... Η ΜΝΗΜΗ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΤΟ OVERCLOCΚ ΑΡΚΕΤΑ..
mariosalice Απρίλιος 9, 2007 Author #664 Απρίλιος 9, 2007 Για να ανέβει ο επεξεργαστής μόνο, δηλαδή για να βρούμε το όριο του, έχει σημασία να έχουμε χρονισμένη τη μνήμη όσο γίνεται πιο χαμηλά.Ο χρονισμός της μνήμης παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα των bench και όχι στο πόσο θα ανέβει ο επεξεργαστής.Για παράδειγμα, θα μπορούσες να ανέβεις παραπάνω ίσως αν έβαζες 2Τ και κατέβαζες τη συχνότητα της μνήμης από 423MHz που είσαι στα 400 ή και παρακάτω.Βέβαια η Striker δεν μασάει και μάλλον δεν θα δεις διαφορά.Σε άλλες όμως μητρικές που δεν είχαν τα περιθώρια της Striker, τη μέγιστη συχνότητα του επεξεργαστή την πιάναμε υποχρονίζοντας όλα τα άλλα στοιχεία.Αν έχεις σώσει τις ρυθμίσεις στο BIOS και μπορείς να ανεβάσεις κάπου το σωσμένο αρχείο ΧΧΧΧΧ.CMO, δώσε μας το να το δούμε.Με την ευκαιρία, αυτός είναι ένας γρήγορος τρόπος να ανταλλάσσουμε τις ρυθμίσεις που έχουμε στο BIOS.Τις φορτώνουμε, τις βλέπουμε και δεν τις σώζουμε, γιατί μπορεί ο άλλος να έχει διαφορετικό πολλαπλασιαστή και διαφορετικές μνήμες.Αν ξέρουμε όμως τον πολλαπλασιαστή, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις ρυθμίσεις για το δικό μας υπολογιστή.
inlovem Απρίλιος 9, 2007 #665 Απρίλιος 9, 2007 κατι ασχετο το mobo αυτο θα υποστηριζει και τους νεους επεξεργαστε με fsb στα 1333mhz?
JOHNX2 Απρίλιος 9, 2007 #666 Απρίλιος 9, 2007 Η μιτρικη εχει 1333MHz FSB απο την μαμα της.... οποτε κανενα προβλημα με τα νεα CPU φιλε μου...Μαριε δεν εχω το αρχιο διστυχως... μπορω ομως να σου πω τι αλλαξα... τα θυμαμε ολλα απεξω και ανακατοτα.. τωρα οσον αφορα την μνημη μου... δοκιμασα να την χρονισω στα 962MHZ 4-4-2-4 2T με 2.35 volt αλλα δεν μπορεσα να περασω τα 4007,27MHz..... οπως και με 4-4-3-5 800ΜΗz παλι τα ιδια... 4007,27MHz και δεν παει πιο πανω... Στο παραπανω post μου η μνημη τρεχει στα 890mhz (445MHzχ2) αλλα για καπιο λογο το memset 3.2 την αναφερει στα 848MHz (424MHzχ2).Aυτο που σου λεω για την μνημη Μαριε οτι τρεχει στα 890MHz μπορεις να το επαληθευσεις και εδω... http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=175519ΟΙ ΡΥΘΜΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΧΡΟΝΙΣΩ ΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ (Ε6600) ΣΤΑ 4007.27MHzΦλασαρω αρχικα το 1002.. μιας και πριν ειχα το 701 (με το οπιο καταφερα να πιασω τα 3875MHz, ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ). Mετα κανω clear cmos, και βγαζω την μπαταρια απο την μιτρικη για 10-12 λεπτα. Ολλα ΟΚ!!! Και μπαινω BIOS...FSB CPU--> 1781MHz (Εχω την ιδιοτροπια να μην δεινω ποτε ακριβης νουμερα, ποτε π.χ. FSB 1600MHz, αλλα 1601MHz ή 1599MHz)CPU MLTY--> 9CPU VOLT--> 1.65NB VOLT--> AUTOSB VOLT--> AUTOFSB RAM-->935MHZ (MOU TO ERIXNE OMOS SE 890MHz ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ LINKED 1:1)MEMORY TIMMINGS 4-4-3-5 2Τ (ΑΡΧΙΚΑ ΜΕΣΟ BIOS ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ MEMSET 3.2 ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ TIMMINGS ΚΑΙ SUBTIMMINGS ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ...)MEMORY VOLT 2.35 ΑΠΟ BIOSLINKBOOT ENABLESLI MEMORY DISABLEBIOS VERSION 1002CPU TEMP 42 C' IDLECPU TEMP 53 C' 100% LOAD WITH 2X ORTHOS PRIORITY 5MEMORY TEMP 26 C' UNDER LOAD ORTHOSΠεριτο να πω οτι για να καταφερω να βρω τις σωστες ρυθμισεις για να ειναι το συστημα ΟΚ χριαστηκαν πολλες ωρες δουλεια για αρκετες μερες.Εαν αυτα που αναφερω παραπανω ειναι σε θεση να βοηθησουν καποιον για το δικο του συστημα με ASUS STRIKER (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) θα χαρω πολυ!!
mariosalice Απρίλιος 9, 2007 Author #667 Απρίλιος 9, 2007 Thanks.Για τη μνήμη δεν κυριολεκτούσα.Παράδειγμα έφερα τη συχνότητα αυτή επειδή την είδα.Δεν πρόσεξα ότι είναι από memset.FSB RAM-->935MHZ (MOU TO ERIXNE OMOS SE 890MHz ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ LINKED 1:1)> FSB & Memory Config-----------------------------------FSB - Memory Clock Mode: Unlinkedx FSB - Memory Raio: XXXFSB (QDR), Mhz: 1781 (σημαίνει 1781 /4=445.25 MHz FSB)Actual FSB (QDR), Mhz: 1781MEM (DDR), Mhz: 935 (σημαίνει 935/2 = 467.5 MHz)Actual MEM (DDR), Mhz: YYYΑν το ΧΧΧ το έβαλες AUTO, ότι και να βάλεις στο "MEM (DDR), Mhz", θα σου το βάλει 1:1.Δηλαδή 445.25 MHz, ότι λέει και το FSB.Έτσι λειτουργεί αυτό. ’σχετα με το τι δείχνει το YYY.Και ευτυχώς που το έβαλες στο 1:1 με AUTO και όχι εκεί που το ήθελες.Για να υπερχρονίσεις τον επεξεργαστή στα 4007 δεν έπαιξαν κανένα ρόλο ούτε τα σφικτά timing ούτε το 1Τ ούτε τα υπόλοιπα που μας λες.Αυτά είναι σημαντικά για να πιάσεις καλύτερα σκορ στα Benches.Είναι καθαρά θέμα ψύξης και ποιότητας επεξεργαστή.Παίζουν όμως ρόλο το 1:1, η τάση Vcore που δίνεις και οι τάσεις στο ΝB και στο Vtt.Απλά τα έβαλες στο AUTO και σου τα έβαλε σωστά η μητρική.Θα μπορούσες με ένα χειρότερο BIOS να τα βάλεις μόνος σου.Πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχες, ίσως και καλύτερο.Ιδίως αν έβαζες 2Τ στη μνήμη και έβγαζες το linkboost.Με λίγα λόγια, για να ανέβει ο επεξεργαστής παραπάνω, πρέπει να κάνεις τα εξής.1. Βγάλε το ένα dimm.2. Βγάλε το SLI της μνήμης και άσε όλα τα timing στο auto.Με αυτό τον τρόπο θα πάρεις 2Τ και χαλαρά timing στη μνήμη.3. Βάλε auto το Vdimm, δηλαδή την τάση της μνήμης.Επειδή έχεις βγάλει το SLI και έχεις πλέον χαλαρά timing, το BIOS θα δώσει αυτόματα λιγότερη τάση στις μνήμες.4. Αύξησε λίγο το vtt.Αυτό σταθεροποιεί το FSB και επιτρέπει να ανέβεις παραπάνω.5. Βάλε μόνος σου την τάση στο NB στα 1.5v.Είναι απαραίτητο να μην το αφήσεις στο auto, γιατί το BIOS ανεβάζει σωστά την τάση ανάλογα με το πόσο υπερχρονίζεις τη μνήμη.Επειδή όμως δεν υπερχρονίζεις τη μνήμη αλλά τον επεξεργαστή (έχεις βγάλει το SLI expert), το BIOS θα σου δώσει λιγότερη τάση από ότι χρειάζεσαι. Αυτό έλεγξε το και μόνος σου, γιατί δεν είμαι 100% σίγουρος.6. Βάλε ένα air condition να ρίχνει παγωμένο αέρα πάνω στους ανεμιστήρες της υδρόψυξης.Η ψύξη του επεξεργαστή είναι το σημαντικότερο στοιχείο για να ανέβεις.7. Βγάλε το linkboost.Ανεβάζει το SB στα 250 και τα PCI και PCIe και αντίστοιχα την τάση στο SB, που σου τρώει πόρους.Δεν το χρειάζεσαι όταν προσπαθείς να πιάσεις το όριο υπερχρονισμού του επεξεργαστή.8. Δοκίμασε να δώσεις λιγότερη τάση στη CPU και να ανεβαίνεις σταδιακά.Καμιά φορά δίνουμε παραπάνω τάση από όσο χρειάζεται ο επεξεργαστής με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνεται, που είναι και το κύριο πρόβλημα μας, οπότε με λιγότερη τάση ίσως μπορέσουμε να ανέβουμε παραπάνω.
nikoszax Απρίλιος 11, 2007 #668 Απρίλιος 11, 2007 Ολα καλα και ωραια αυτα που λετε αλλα για μενα ειναι λιγακι δυσκολο να το κανω μιας και δεν εχω καλη ψυξη για τοσο overclocking. Αν ποτε μου παρω, θα το προσπαθησω. (Βεβαια μπορει να μην παρω και ποτε αλλα ποτε δεν ξερεις...)
JOHNX2 Απρίλιος 11, 2007 #669 Απρίλιος 11, 2007 nikosxaz σε τι θερμοκρασιες λειτουργει ο επεξεργαστης σου με την INFINITY?θελω να μου πεις οταν τον εχεις στα...2400MHz σε 0% χρηση CPU, και σε 100% load CPU με διπλο orthos3300MHz σε 0% χρηση CPU, και σε 100% load CPU με διπλο orthos
nikoszax Απρίλιος 11, 2007 #670 Απρίλιος 11, 2007 johnx2 τωρα δεν μπορω να σου απαντησω γιατι ειμαι στην δουλεια. Το απογευμα θα κανω τα τεστ και θα ποσταρω. Παντως αν θυμαμαι καλα νομιζω οτι σε 0% χρηση cpu στα 2400 ειναι στους 28 βαθμους και στα 3300 ειναι περιπου στους 35. Δεν ειμαι σιγουρος ομως. Το απογευμα θα τσεκαρω.
nikoszax Απρίλιος 11, 2007 #671 Απρίλιος 11, 2007 Τελικα εκανα λαθος Οντως βεβαια η θερμοκρασια idle (βεβαια 0% τελειως δεν γινεται) στα 2400 ειναι 28-29 (παιζει συνεχεια) και στα 3300 ειναι στους 30-31 (και παλι παιζει συνεχεια). Πολυ μικρη διαφορα αλλα σκεψου οτι στα 3300 εχει σχεδον ιδια θερμοκρασια με τα 2400. Τα τεστ με το orthos θα τα κανω αργοτερα.
dimkat Απρίλιος 11, 2007 #672 Απρίλιος 11, 2007 Σχετικά με την υστέρηση που παρατηρώ στους δίσκους όταν ανοίγω γρήγορα μερικούς φακέλους δεν κατάφερα να βρω λύση . :boxed: Όμως ! Σε safe mode δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μάλιστα η ταχύτητα που ανοίγουν και κλείνουν οι φάκελοι είναι ασύλληπτη .. Καμία ιδέα !!!!!! drivers ;;;;; :hmm::hmm: nikoszax με τι ψύξη έχεις τέτοιες θερμοκρασίες .εγώ ας πούμε με zalman 9500 έχω cpu 0% 34 C και load 100% 42C (E6700 2,66@ 3,00) MΑΡΙΕ το mod για τους Διπύρηνους πιο είναι
mariosalice Απρίλιος 11, 2007 Author #673 Απρίλιος 11, 2007 Mod?Hotfixhttp://support.microsoft.com/?id=896256Στα Vista 64 με 4GB μνήμη δεν έχω HD lag ποτέ και σε καμιά περίπτωση.
nikoszax Απρίλιος 11, 2007 #674 Απρίλιος 11, 2007 dimkat εχω την scythe infinity σε Ε6600. Στα 2400 με σχεδον 0% load εχω 28-29. Στα 3300 παλι με σχεδον 0% load εχω 30-31. Με 100% load στα 3300 φτανει μεχρι και τους 45 αλλα δεν το εχω ελεγξει ποτε μου "επιτηδες". Εχω τρεξει μονο το 3dmark και το ειχα δει. Το καλο παντως με αυτη την ψυκτρα ειναι οτι ριχνει την θερμοκρασια σχεδον αστραπιαια! (Γι' αυτο αλλωστε και την αγορασα)
JOHNX2 Απρίλιος 11, 2007 #675 Απρίλιος 11, 2007 Η ψυχτρα η οποια εχεις αποδηδει οσο σχεδον μια φτινη υδροψυξη. οπωτε μπορεις να φτασεις τον επεξεργαστη σου αρκετα ψηλα...εγω οταν ημουν με την ZALMAN 9700NT στα 3600MHz ειχα 57+ βαθμους σε 100% χρηση του επεξεργαστη.τωρα με την υδροψυξη στα 3600MHz εχω 42 βαθμους σε 100% χρηση του επεξεργαστη.η δηκια σου ψηχτρα ειναι πολυ καλυτερη απο την ZALMAN 9700NT που ειχα οπωτε μπορεις να πιασεις τα 3600MHz 24/7 με ασφαλεια!!!ΔΩΣΕ ΜΗ ΜΑΣΑΣ...!
JOHNX2 Απρίλιος 12, 2007 #677 Απρίλιος 12, 2007 γιατι με τιποτα???εγω με την 9700ΝΤ ειμουν 100% σταθερος ακμη και σε 4 ωρες DOUBLE ORTHOS PRIORITY 9.ο λογος που εβαλα υδροψυξη ηταν καθαρα και μονο επειδη δεν ηθελα να βλεπω την θερμοκρασια του επεξεργαστη πανω απο τους 50 βαθμους.οχι οτι ειχε καπιο προβλημα η οτι θα παθαινε κατι ο επεξεργαστης, αλλα απλα εμενα δεν μου αρεζε να τον λειτουργω ετσι...οπωτε δεν βρισκω καπιον λογο ωστε να μην εναι σταθερος στα 3600 απολυτα, ποσο μαλλον και με την κορηφαια ισως αεροψυξη SCYTHE INFINITY.μοναδικη αιτια για να μην ειναι σταθερος θα υπαρξει εαν ο επεξεργαστης δεν μπορει να πιασει τα 3600MHz.... αλλα τοσο πατατα δεν νομιζω....οσο για το fsb 400MHz....ειναι αστειο νουμερο
Heatspreader Απρίλιος 12, 2007 #678 Απρίλιος 12, 2007 Δημοσίος δίνω 300Εσε όποιον δουλεύει Rock stable πάνω από 3,5GHZ... Φυσικά όχι μόνο Orthos... Θέλει πάνω από μια βδομάδα να παίξεις με το PC για να το τσεκάρεις αυτό. Βασικά λίγοι είναι αυτοί που τους αρέσει και δουλεύουν το σύστημά τους σε Rock Stable καταστάσεις.
JOHNX2 Απρίλιος 12, 2007 #679 Απρίλιος 12, 2007 ΜΕΣΑ!!!!!!!!ΒΑΖΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ 300 ΕΥΡΟ??λογικα απο τριπλο ORTHOS PRIORITY 10 αμφηβαλω εαν υπαρχει κατι πιο βαρη...
Heatspreader Απρίλιος 12, 2007 #680 Απρίλιος 12, 2007 Μα μπορεί να είναι κάτι άλλο. Δεν είναι μόνο τα Stability Programms....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.