Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 09:57]

Από χτες παίζω πάνω στην ABIT IN9 32X-MAX με 4 x 1GB Ram modules......Δύο Cellshock 1000C4 και δύο Team Group 1200άρια......Τα παίζω Linked 1:1 με: Cas 3 - 3 - 3 - 4 - 1T - 1 - 21 - 1 - 6 - 2 - 7.8μs με 2.66Vdimm στους 421MHz (842MHz DDR)....VERY FAST.. ;):)

Σήμερα θα τα δοκιμάσω και Unlinked στους 600MHz (1200MHz DDR) με Cas 4 - 3 - 3 - 5 - 2T - 1 (ή 8) - 21 - 2 - 6 - 2 - 7.8μs (ή 3.6μs).... :)

Thanks for the info. :T:

Πολύ δεν είναι 2.66Vdimm???

Τις έχεις πάνω στο DDR Maximizer ή φτάνει εκεί η ABIT IN9?

Αλλά και πάλι, ακόμα και αν φτάνει τόσο, δεν νομίζω ότι θα μείνει καθόλου ζουμί για υπερχρονισμό του επεξεργαστή.

Θα τα φτύσει η μητρική.

Αυτό είναι πιστεύω το πρόβλημα με πολύ μνήμη.

Πιστεύω ότι έφτασες εκεί με DDR Maximizer.

Δεν ξέρω αν έχεις Vista αλλά η διαφορά στην ταχύτητα, από τα 2GB στα 4GB είναι τεράστια.

Δεν με χαλάει που δεν έχω SLI.

Ενεργοποίησα τη δεύτερη οθόνη, στη δεύτερη κάρτα γραφικών που δεν μπορούσα με το SLI.

Έτσι κι αλλιώς είναι αρκετά δυνατές οι κάρτες για τα σημερινά παιχνίδια.

Στο μέλλον βλέπουμε.

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply

1) Για την E-VGA που λέγαμε:

"...This message is to confirm that EVGA has approved your Quad Core Cross Ship RMA request. You will receive a response from EVGA GmbH to notify you how to proceed with the Quad Core Cross Ship RMA..."

Χωρίς Quad Core Serial Numbers κτλ, μάλιστα για CPU είχα βάλει C2D 6600.

2) Vista δε θα βάλω μέχρι να βγει το DX10, γενικά μου φάνηκαν άχρηστα προς το παρόν.

Ναι.....με το DDR Maximizer είμαι..... ;)

Θα δοκιμάσω μερικά benchies σήμερα με SLI να δώ τι γίνεται...... :)

Γιατί έχεις "αγοράσει" και τα δύο και έχεις επιλογή να διαλέξεις?

Αν δεν έχεις αγοράσει κανένα και σκοπεύεις να αγοράσεις τώρα η επιλογή είναι μία.

Vista.

Αν τα έχεις και τα δύο "με κάποιο τρόπο", είσαι σίγουρος ότι δουλεύουν τα Vista?

Αρχική απάντηση από Lafas1987

mariosalice Γιατί πρέπει να τα αγοράσει? OMG...

Γιατί σίγουρα αν δεν τα αγοράσει, η κουβέντα περί "αγοράς" σταματάει εδώ ;)

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 11:10]

Ναι.....με το DDR Maximizer είμαι..... ;)

Θα δοκιμάσω μερικά benchies σήμερα με SLI να δώ τι γίνεται...... :)

Το SLI δεν δουλεύει στα Vista με 4GB μνήμη και τα XP δεν κάνουν σωστή διαχείρηση τόσης μνήμης, οπότε πιστεύω ότι δεν θα δεις καλύτερες επιδόσεις.

Υπάρχουν συγκριτικά benches με XP εδώ.

http://techgage.com/print/4gb_trials_and_tribulations

Με DDR maximizer μπορείς και υπερχρονίζεις τον επεξεργαστρή ή σε κόβει και πάλι το μέγεθος της μνήμης?

Γιατί σε μένα με κόβει από όσο είδα μέχρι τώρα.

Στα Vista χωρίς SLI υπάρχει διαφορά.

Εκτός από την αίσθηση ότι όλα τρέχουν πιο γρήγορα, γιατί έχουμε μεγαλύτερη cash, έχουμε και καλύτερα score στο 3DMark06.

3Dmark06 really likes 4096MB memory and runs a few points faster than 2048MB memory. 2x512MB are still good for this test but once you go to single 1024 or 512MB you lose performance. The CPU score is again the fastest with 4x1024MB with 512MB coming in last place, as expected.

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36148

Αρχική απάντηση από Lafas1987 [Σήμερα, στις 14:40]

mariosalice Γιατί πρέπει να τα αγοράσει? OMG...

Δεν είπα κάτι τέτοιο ούτε όμως πρότεινα και το αντίθετο. ;)

Η ερώτηση ποιό λειτουργικό να επιλέξω ανάμεσα σε δύο, έχει νόημα όταν κάποιος μας πει τι διαθέτει, τι σκοπεύει να αγοράσει και αν αυτά που διαθέτει είναι σωστά λειτουργικά.

Σωστό λειτουργικό είναι αυτό που δεν σε παιδεύει και που σου κάνει τη δουλειά που θέλεις.

Πάρε όλη την κουβέντα ακριβώς ίδια, αλλά με τη διαφορά ότι αντί να μιλάμε για δύο λειτουργικά να μιλάμε για δύο κάρτες γραφικών και θα καταλάβεις με ποιό τρόπο σκέπτομαι.

OMG, προτείνεις λοιπόν να του κάνουν δώρο την κάρτα γραφικών ώστε να μην την αγοράσει?

παιδια πανω στην STRIKER EXTREME (με το 1002 BIOS) ενος φιλου μου κουμπωσα 4χ1GB G.SKILL 4-4-3-5 ME 2.25 volt 935MHZ και 2 χ OCZ 8800GTX 768 MB DDR3.

Οπως επισης να τονισω οτι εχει επανω "RAID 0" με 2 RAPTOR 150GB και ειναι σταθεροτατο... χωρις να εχει παρουσιασει το παραμικρο προβλημα εδω και 1 μηνα.

Eχουμε φορτωμενο λειτουργικο vista 32bit GR και τελευταιους drivres σε ολλα.

το PC ειναι 100% σταθερο εδω και 15 μερες (με κουμπωμενα και τα 4 dimakia μνημης). μονο (αναμενομενο) μειωνεκτημα..... τα vista 32bit βλεπουν οπως ειναι λογικο μονο τα 2.5GB απο την μνημη RAM.

Aν όντως συμβαίνει αυτό με τα Vista 64bit και τα 4GB Ram, πράγμα που μου φαίνεται αδύνατο μιας και στα ίδια MHz και ίδια timmings 2Χ512 και 2Χ1024 το ίδιο σκορ θα έβγαζαν, μου φαίνεται για έμμεσο promotion των 4GB Ram στα PC, πράγμα που βολεύει την κυρία MS καθώς μόνο τα 64bit Vista της τα υποστηρίζουν (κανείς δε θα βάλει ΧΡ 64...). Δεν είναι και δα δύσκολο να το προγραμματίσουν όταν θα κάνει detect 4GB RAM να δίνει μερικά marks...

:hmm:

Δηλαδή να ρωτήσω κάποια πράγματα που δεν έχω καταλάβει:

1) Για να δει το σύστημα 4GB RAM, πρέπει να έχεις XP64Bit ή Vista64Bit?

2) Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε (Nero, Power DVD, Avast Antivirus, Skype, Alcohol, etc...) υπάρχουν σε εκδόσεις για 64bit?

3) Επίσης με τα Games τι γίνεται? Θα μπορεί να μου δώσει ένας φίλος κάποιο Game αν αυτός έχει 32Bit λειτουργικό? Με λίγα λόγια τα παιχνίδια παίζουν σε 64μπιτα λειτουργικά?

4) Από θέμα Drivers από ότι έχω δει δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ευχαριστώ.

1) Ναι, θέλει 64bit λειτουργικό για τα 4GB, τα 32bit αναγνωρίζουν έως βαριά 3.5GB RAM.

2) Ορισμένες ναι, ορισμένες όχι. Αυτές που δεν είναι, συνήθως είναι συμβατές με 64bit αλλά όχι όλες.

3) Τα ίδια με από πάνω.

4) Υπάρχει και παραϋπάρχει, σε παλιό hardware ειδικά...

Να συμπληρώσω κάποια πράγματα.

Τα XP μπορούν να αναγνωρίσουν μέχρι 3GB παρά το ότι το θεωρητικό όριο είναι μέχρι 4GB.

Αλλά ακόμα και στα 3GB υπάρχουν προβλήματα.

Τα 16bit παιχνίδια δεν παίζουν, αλλά όσα παλιά 32bit δοκίμασα έπαιξαν όλα.

Το δωρεάν Avast Home είναι 64bit antivirus.

Δουλεύει άψογα και ταχύτατα.

Κατεβάζεις μια έκδοση. Tο AVAST βλέπει αν θα εγκαταστήσει τον 32bit ή τον 64bit Kernel, αυτόματα.

Το Nero είναι 32bit και δουλεύει χωρις προβλήματα.

Μπορείς να δεις για ποιές συσκευές δεν υπάρχουν οδηγοί.

Υπάρχει και σχετικό thread που λέει και διευθύνσεις.

Αρχική απάντηση από JOHNX2 [Σήμερα, στις 16:44]

παιδια πανω στην STRIKER EXTREME (με το 1002 BIOS) ενος φιλου μου κουμπωσα 4χ1GB G.SKILL 4-4-3-5 ME 2.25 volt 935MHZ και 2 χ OCZ 8800GTX 768 MB DDR3.

Οπως επισης να τονισω οτι εχει επανω "RAID 0" με 2 RAPTOR 150GB και ειναι σταθεροτατο... χωρις να εχει παρουσιασει το παραμικρο προβλημα εδω και 1 μηνα.

Eχουμε φορτωμενο λειτουργικο vista 32bit GR και τελευταιους drivres σε ολλα.

το PC ειναι 100% σταθερο εδω και 15 μερες (με κουμπωμενα και τα 4 dimakia μνημης). μονο (αναμενομενο) μειωνεκτημα..... τα vista 32bit βλεπουν οπως ειναι λογικο μονο τα 2.5GB απο την μνημη RAM.

Ώπα λίγο.

Είπες ότι έχει Vista 32 και 4GB μνήμη?

Πόση βλέπουν τα Vista 32?

Κατά τα άλλα και μένα ο υπολογιστής δουλεύει με 4 GB στα 1000 4-5-4 στα Vista 64 όπως έγραψα σε προηγούμενο ποστ.

Έχω 2Χ250GB δίσκους σε RAID 0 (το λειτουργικό σε partition 100GB) και άλλους δύο 250άρηδες (τέσσερις συνολικά) και δύο κάρτες γραφικών 7900GTX σε SLI.

O φίλος σου μπορεί να ενεργοποιήσει το SLI στα Vista 32?

Με τα Vista 64 δεν γίνεται. Το έψαξα το θέμα και είναι σίγουρο πλέον.

Πολύ θάθελα να ξέρω αν γίνεται, με τα Vista 32, αλλά δεν το πιστεύω γιατί μάλλον είναι θέμα drivers.

Για την 8800 οι δύο τελευταίοι οδηγοί της Nvidia υποστηρίζουν SLI, ενώ για τη σειρά 7 μόνο η τελευταία BETA.

Επίσης ρώτα τον αν μπορεί να υπερχρονίσει τον επεξεργαστή και πόσο με 4 GB.

Πρέπει να υπάρχει πρόβλημα στον υπερχρονισμό αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Ότι αλλαγές γίνονται στο σύστημα του φίλου μου (SOFTWARE-HARDWARE) τις αναλαμβάνω εγώ και μόνο προσωπικά.

Οπότε έχουμε και λέμε...

Με τα VISTA 32bit και 4 dimmakia των 1GB έκαστος αναγνωρίζουν 2.5GB μνήμης RAM.

Όσων αφορά το SLI με τις διπλές OCZ 8800GTX δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το ενεργοποιείς κανονικά μέσα από το CONTROL PANEL της κάρτας, κανείς την επανεκκίνηση που ζητάει και όλα είναι ΟΚ!! (έχουμε τρέξει 3D Marks06 και άπειρα GAMES για ώρες με το SLI ενεργοποιημένο και τα 4 dimmakia κουμπωμένα).

Με 4 dimmakia πάνω στην μητρική, τα VISTA 32bit αναγνωρίζουν μόνο 2.5GB (και με το SLI ενεργοποιημένο, και με το SLI απενεργοποιημένο η τιμή της μνήμης RAM που αναγνωρίζουν είναι ίδια).

Ο επεξεργαστής (QX6700) έφτασε μέχρι και 3200MHz με 1.535 volt και οι μνήμες τα 935MHz (4-4-3-5 2Τ).

Και πιο πάνω πήγαινε ο επεξεργαστής αλλά βαριόμουν να κάθομαι να ψάχνω συνδυασμούς FSB/CPU VOLT.

Ο φίλος σου έβαλε 4 GB για να του παίζουν τα 2.5?

Μάλλον κόβουν αντί να προσφέρουν τα παραπάνω dimm.

Με 2.5GB δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα.

Πάντως είναι χρήσιμα αυτά που έγραψες.

Με ποια έκδοση οδηγών βάλατε SLI. Με την 100.65 ή την 101.41?

εεε τι να πω.. εγω προτινα να τα βγαλουμε τα 2 Dimmakia αλλα δεν θελει..

απο οδηγους ειχαμε 100.65 και ολα τελεια στα GAMES με SLI.

Να και το συστημα απο το παληκαρι

2001023777047724875_rs.jpg

2001087582208144829_rs.jpg

2001061235555401146_rs.jpg

Κι εμένα που φάνηκε παράξενο που τα Vista βλέπου 2.5GB και όχι 3.

Το PF (Page File) είναι χρήσιμο ακόμα και με 4 GB μνήμης.

Αλλά ας το απενεργοποιήσει να δούμε αν αυξηθεί το ποσό της μνήμης που αναγνωρίζουν τα Vista.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.