mariosalice Μάρτιος 30, 2007 Author #581 Μάρτιος 30, 2007 Με γεια η νέα σου μητρική. Πέτυχες Taiwan και νέο μοντέλο. Είσαι Ο Τυχερός. Καλορίζικη. Τελικά είναι γενική η αλλαγή, ανεξάρτητα από χώρα κατασκευής. Απλά έτυχε να δούμε πρώτα τη νέα έκδοση σε made in China. Σχετικά με τα 4GB που έγραψα στο προηγούμενο ποστ, κατάφερα και έφτασα τη μνήμη στα 1000 (500Χ2) 4-5-4, χωρίς όμως υπερχρονισμό του επεξεργαστή. Αλλά δυστυχώς το πρόβλημα του SLI παραμένει. Θα πήγαινα σε 8800gtx, ώστε να γλυτώσω από το SLI, αλλά έχω δει πάρα πολλά ποστ να γράφουν ότι τους κάνει ένα υψήσυχνο σφύριγμα.
NEOKFIRE7 Μάρτιος 30, 2007 #582 Μάρτιος 30, 2007 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΓΡΑΦΩ ΠΡΩΤΗ ΓΟΡΑ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ Κ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΗ ΣΑΣ.αλλα εχω σοβαρο προβλημαΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ 2ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑCPU: INTEL CORE DUO 6600RAM: 4X1G OCZ 800MHZ 5-5-5-15 GOLDM/B:STRIKER EXTREME I680VGA: 8800 GTX ASUSHD:74GB 10000RPM WESTERNPSU SILVERSTONE OLYMPIA 1000COOLER SILVERSTONE SST-NT06-V.2ΤΑ ΕΒΑΛΑ,ΤΑ ΣΥΝΕΔΕΣΑ, ΚΑΙ....ΤΟ ΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΔΕ ΛΕΓΕΤΕ...ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΕΣ...ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ π.χ. POWER DVD 6, και το κορυφαιο καποια στιγμη η οθονη εγινε πρασινη,χωρισμένη σε πολλα κομματια κ δεν φαινόταν σχεδον τιποτα.που να βάλω να τρεξω (αν μπαίνει),3d max ή canopus edius... με λιγα λογια εχω τρελαθει γιατι εχωσα 2,2χιλιαρικα ευρω κ δεν εχω uπολογιστη. απο που να ξεκινήσω?στο πλαισιο οι τύποι λένε μπούρδες.(απο εκει το αγόρασα).το εχω εκεί για δεύτερη φορά κ είμαι σίγουροσ οτι πάλι θα κρασάρει όταν το πάρω. κ κατι τελευταιο που θέλω να ρωτήσω.. η θερμοκρασία της γραφικών 60c είναι οκ? της cpu 30c? και γιατί το brobe μου βγάζει το εικονίδιο V1,2HT με κοκκινο ? (δείχνει 1,50) ζητω χιλια sorry αλλα θέλω βοήθεια.καποια πραγματα νομιζα οτι ήξερα κ τωρα νιωθω τελειως αρχάριος. ελπιζω στη βοηθεια σας
Heatspreader Μάρτιος 30, 2007 #583 Μάρτιος 30, 2007 NEOKFIRE7 καταρχήν ηρέμησε, όλα θα πάνε καλά. Το PC που έφτιαξες αποδεδειγμένα σκίζει, απλά θέλει λίγο υπομονή. Αρχικά θα σου έλεγα να το στήσεις μόνος σου και να μην στηριχτείς στους τεχνικούς του Πλαισίου. Δεν μπορώ να σου πω φταίει αυτό ή φταίει το άλλο.1) Αρχικά θα κάνεις ένα Update στο BIOS με δισκέτα. Μέσα από το BIOS θα βρεις την επιλογή. Μην βάλεις το τελευταίο βάλε το 1002. Μην κάνεις μέσω Windows.2) Αφού θα βάλεις τα νέα BIOS θα βγάλεις την μπαταρία και αν μπορούσες καλό θα ήταν να βγάλεις και το CPU για να μηδενιστούν τα πάντα. Μπαίνοντας κάνεις και ένα Restore to default και είσαι Ok από θέμα BIOS.3) Κάνε μια δική σου εγκατάσταση Windows από την αρχή.4) Mετά αν συνεχίσουν τα κόλπα και οι μπλε οθόνες να βάλεις τα timings των μνημών όπως λέει ο κατασκευαστής την τάση το ίδιο. Το Command Rate θα το βάλεις 2Τ.5) Αν ακόμα έχεις πρόβλημα θα παίξεις με τις τάσεις της μνήμης καθώς οι OCZ κάνουν περίεργα με τις τάσεις6) Εννοείτε ότι θα μπείς στο site της nvidia και θα κατεβάσεις τους τελευταίους drivers για Mobo και κάρτα γραφικών. Μην τους κατεβάσεις από το site του κατασκευαστή.Όσο για το PC Probe, αστό να λέει. Όσο για την κάρτα γραφικών έχει πάρα πολύ ψαμηλές θερμοκρασίες. Good Luck
NEOKFIRE7 Μάρτιος 30, 2007 #584 Μάρτιος 30, 2007 καταρχην ευχαριστω πολυ!..μολις μου απαντησουν απο plaisio τι παιζει θα ξεκινήσω να το φτιαξω μόνος.το command rate τι ακριβώς είναι; πάντως στο bios 2t έδειχνε. τελευταίους drivers για Mobo (τι είναι mobo;)και κάρτα γραφικών που θα βρω;-σορρυ για τις ερωτήσεις, ξέρω είναι ηλίθιες αλλά να φτιάξει το συστηματακι να καταλαβω κ εγω περι overclocking όσα μπορώ,και μετα οτι θελετε.
Heatspreader Μάρτιος 30, 2007 #585 Μάρτιος 30, 2007 Αρχική απάντηση από NEOKFIRE7 [Σήμερα, στις 18:01] καταρχην ευχαριστω πολυ!..μολις μου απαντησουν απο plaisio τι παιζει θα ξεκινήσω να το φτιαξω μόνος.το command rate τι ακριβώς είναι; πάντως στο bios 2t έδειχνε. τελευταίους drivers για Mobo (τι είναι mobo;)και κάρτα γραφικών που θα βρω; -σορρυ για τις ερωτήσεις, ξέρω είναι ηλίθιες αλλά να φτιάξει το συστηματακι να καταλαβω κ εγω περι overclocking όσα μπορώ,και μετα οτι θελετε. Φίλε δεν φταίς εσύ που ρωτάς, εγώ φταίω γιατί έτσι όπως στα λέω είναι αρλούμπες.... 1) Πολύ σωστά, αυτό είναι το Command Rate. 2) Mobo είναι το Motherboard, απλά μας έχει φάει η λαλ@κία με τις συντομογραφίες. -Driver για κάρτα γραφικών- http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_97.92.html -Driver για Motherboard- http://www.nvidia.com/object/nforce_680i_winxp32_intel_9.53.html Η σειρά που πρέπει να τους βάλεις είναι: 1. Drivers Μοtherboard 2. Θα βάλεις το CD της Μotherboard και θα βάλεις την κάρτα ήχου, μετά θα βάλεις αυτό που λέει Silicon.... κάτι τέτοιο. 3. Θα βάλεις τέλος τους Drivers της κάρτα γραφικών ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ότι άλλο πες...
mariosalice Μάρτιος 30, 2007 Author #586 Μάρτιος 30, 2007 Αρχική απάντηση από NEOKFIRE7 [Σήμερα, στις 18:01] καταρχην ευχαριστω πολυ!..μολις μου απαντησουν απο plaisio τι παιζει θα ξεκινήσω να το φτιαξω μόνος.το command rate τι ακριβώς είναι; πάντως στο bios 2t έδειχνε. τελευταίους drivers για Mobo (τι είναι mobo;)και κάρτα γραφικών που θα βρω;-σορρυ για τις ερωτήσεις, ξέρω είναι ηλίθιες αλλά να φτιάξει το συστηματακι να καταλαβω κ εγω περι overclocking όσα μπορώ,και μετα οτι θελετε. Για το command rate δες αυτό.http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=493668#post493668Πρόσεξα ότι έχεις 4 GB μνήμη.Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τα καταφέρεις με 4GB.Δες και το προηγούμενο post μου και θα καταλάβεις.Αρχικά άσε τα 2 GB, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν φταίει κάτι άλλο και μετά θα τα βρούμε και με τα 4GB.Αν έχεις Vista μην κατεβάσεις οδηγούς παρά μόνο για την κάρτα γραφικών και ήχου.Mobo = MOtherBOard = Μητρική.
NEOKFIRE7 Μάρτιος 30, 2007 #587 Μάρτιος 30, 2007 πηρα στο πλαισιο και μου ειπαν απο αυριο.οποτε οτι κανω απο αυριο.αν είναι θα το παρω χωρις να το εχουν φτιαξει για να ξεκινησω.δεν ξερεις πως περιμενω να το δω να δουλευει. γιατι περα απτην κ@υ _ @ κ τα παιχνιδια,εχω και δουλειες να κανω στο pc....anyway κ παλι ευχαριστω κ οτι ειναι νεοτερο ενημερωνω.
NEOKFIRE7 Μάρτιος 30, 2007 #588 Μάρτιος 30, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 18:50] Για το command rate δες αυτό.http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=493668#post493668Πρόσεξα ότι έχεις 4 GB μνήμη.Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τα καταφέρεις με 4GB.Δες και το προηγούμενο post μου και θα καταλάβεις.Αρχικά άσε τα 2 GB, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν φταίει κάτι άλλο και μετά θα τα βρούμε και με τα 4GB.Αν έχεις Vista μην κατεβάσεις οδηγούς παρά μόνο για την κάρτα γραφικών και ήχου.Mobo = MOtherBOard = Μητρική. xp χρησιμοποιω. να βαλω sp1( οχι αυθεντικό) ή sp2 (γνήσιο).?.. αν κ μεχρι τώρα με την asus p4p800 pentium 4 στα 3ghz me 1gb ram, ειχα sp1 kai OLA etrexan tzami..
AN7 OverClocker Μάρτιος 30, 2007 #589 Μάρτιος 30, 2007 Me XP 32βιτ ποτέ δεν θα δουλέψεις τα 4gb γιατί απλά δεν τα βλέπουν...Πρέπει να πάς σε x64 για να δούνε τα windows πάνω από 3gb
mariosalice Μάρτιος 30, 2007 Author #590 Μάρτιος 30, 2007 Σωστός.Ούτε αυτό το θηρίο που έχει φτιάξει θα αποδώσει όσο πρέπει με XP.Vista 64 θέλει.Αν μείνει στα XP όχι μόνο είναι απαραίτητο το SP2 αλλά και όλα τα updates της M$ και έξτρα το update για τους πολυπύρηνους επεξεργαστές.Για να δουλέψουν τα 4GB θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να είναι EPP ή SLI.Μια λύση είναι να φορτώσουμε τις default ρυθμίσεις στο BIOS και στο extreme Tweaker να αλλάξουμε τα παρακάτω μόνο.AL Tuning: Manual.SLI-Ready Memory: 0% CPUOCVdimm 2.2v, Command Rate 2Τ, Linkboost: Dissabled
NEOKFIRE7 Μάρτιος 30, 2007 #591 Μάρτιος 30, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 19:12] Σωστός.Ούτε αυτό το θηρίο που έχει φτιάξει θα αποδώσει όσο πρέπει με XP.Vista 64 θέλει.Αν μείνει στα XP όχι μόνο είναι απαραίτητο το SP2 αλλά και όλα τα updates της M$. ωραια. να παρω vista 64?..οι drivers θα παιζουν σωστα? τα αλλα προγραμματα που χρησιμοποιω ομως?... συμβατότητα?.. se xp x64 tha paixsei to mixanima?, k as min paro tis epidoseis pou tha mporousa me vista 64.
AN7 OverClocker Μάρτιος 30, 2007 #592 Μάρτιος 30, 2007 μα τα XP x64 είναι πιο γρήγορα απ τα Vista x64Και απ την άλλη...οι μπλέ οθόνες δεν ήταν θέμα windows..αλλά θέμα κακών ρυθμίσεων μπορεί και ασυμβατότητας στις μνήμες
mariosalice Μάρτιος 30, 2007 Author #593 Μάρτιος 30, 2007 Τα δούλεψα και τα XP 64 και νομίζω ότι τα Vista είναι πολύ καλύτερα για να μην έχει restarts και προβλήματα με εγκαταστάσεις οδηγών.Θα δουλέψουν out of the box.Με τα XP64 θα πρέπει να είναι guru των υπολογιστών για να τα κάνει να δουλέψουν σωστά.Από ταχύτητα δεν μπορώ να πω, γιατί είχα άλλον υπολογιστή τότε.
AN7 OverClocker Μάρτιος 30, 2007 #594 Μάρτιος 30, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Τα δούλεψα και τα XP 64 και νομίζω ότι τα Vista είναι πολύ καλύτερα για να μην έχει restarts και προβλήματα με εγκαταστάσει οδηγών.Θα δουλέψουν out of the box.Με τα XP64 θα πρέπει να είναι guru των υπολογιστών για να τα κάνει να δουλέψουν σωστά.Από ταχύτητα δεν μπορώ να πω, γιατί είχα άλλον υπολογιστή τότε. Σε αυτό πάω πάσο γιατί τα x64 με 680ι δεν τα έχω δουλέψει...Σε NF4 πάντως δούλευα άψπγα χωρίς κανένα πρόβλημα
mariosalice Μάρτιος 30, 2007 Author #595 Μάρτιος 30, 2007 Με την 8800 τι να λέμε για ταχύτητα και για XP?Σε λίγο θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να πάει σε Vista.Τα Vista πάντως είναι ταχύτατα ακόμα και χωρίς καθόλου υπερχρονισμό με 4 GB μνήμης.Μπορώ να πώ ότι είναι πιο γρήγορα τώρα με 2660 από όταν ήμουν στα 3500.Όχι ότι δεν ανεβαίνει και με 4GB, αλλά θέλω λίγο χρόνο να βεβαιωθώ ότι είναι εντελώς σταθερά στα defaults, για να αρχίσω να ανεβαίνω.Ήδη νομίζω μετά από 6 ώρες memtest με 4GB, άλλες 4 ώρες orthos και 2 ώρες Half Life 2 64bit ότι είμαι σταθερός με CPU στα default και με τη μνήμη στα 1000, 4,5,4.
Heatspreader Μάρτιος 30, 2007 #596 Μάρτιος 30, 2007 Γιατί του λέτε να παει σε Vista? Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά? Εγώ με τα XP είμαι μια χαρά και το PC με το OC που βλέπετε είναι ROCK STABLE. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να τον ξεμυαλίζετε με VISTA. Ίσα ίσα που τα Vista ρίχνουν τις επιδώσεις.... Θα έρθει η ώρα και για Vista.. Σιγά σιγά όμως... Ας δουλέψει σε XP το PC-άκι.... και μέτα βάζει και Vista...Α! Τα XP με Mod στη Registry βλέπουν τα 4GB...
mariosalice Μάρτιος 30, 2007 Author #597 Μάρτιος 30, 2007 Ο κόσμος πάει μπροστά.Για μένα τα XP είναι παρελθόν.Ούτε θέλω να τα θυμάμαι.Τα έβγαλα εντελώς από τον υπολογιστή μου και κράτησα μόνο τα Vista 64 και το Linux.Α! υπάρχει mod για τη μνήμη?Ποιος θα έχει την καλοσύνη να μας πει με ποιο τρόπο γίνεται?Αναλυτικά παρακαλώ γιατί δεν είμαστε γκουρού των υπολογιστών να γράφουμε στη registry κάθε μέρα.Κι όταν το πετύχουμε, θα έχουμε τη μνήμη να κάθεται και να μας κοιτάει.Στα Vista χρησιμοποιείται το 100% της μνήμης.Δεν είναι όμως το μόνο που θα χρειαστεί για να είναι σταθερός.Θέλει SP2 μαμίσιο.Θέλει όλα τα updatesΘέλει το mod για τους πολυπύρηνουςΘέλει να μην εγκαταστήσει το NAMΘέλει συγκεκριμένη σειρά εγκατάστασης.Θέλει να έχει δισκέτα για RAIDΘέλει, θέλει, θέλει .....Ποιος θα αναλάβει να του τα πει?Προσωπικά δεν διαπίστωσα καμιά διαφορά στο SPi.Όσο για τα παιχνίδια, παίξτε το Half Life 2 στα XP 32 και στα Vista 64 και μου λέτε τη γνώμη σας.Ένα δυνατό και μοντέρνο μηχάνημα πρέπει να συνδυάζεται και με ανάλογο λειτουργικό.
AN7 OverClocker Μάρτιος 30, 2007 #598 Μάρτιος 30, 2007 Αρχική απάντηση από Lafas1987 Γιατί του λέτε να παει σε Vista?......... Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να τον ξεμυαλίζετε με VISTA. Σε παρακαλώ να διαβάζεις καλύτερα αυτά που γράφω!!!!!!!!!!!!!
hipro5 Μάρτιος 31, 2007 #599 Μάρτιος 31, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 20:50] Για το command rate δες αυτό. http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=493668#post493668 Πρόσεξα ότι έχεις 4 GB μνήμη. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τα καταφέρεις με 4GB. Από χτες παίζω πάνω στην ABIT IN9 32X-MAX με 4 x 1GB Ram modules......Δύο Cellshock 1000C4 και δύο Team Group 1200άρια......Τα παίζω Linked 1:1 με: Cas 3 - 3 - 3 - 4 - 1T - 1 - 21 - 1 - 6 - 2 - 7.8μs με 2.66Vdimm στους 421MHz (842MHz DDR)....VERY FAST.. Σήμερα θα τα δοκιμάσω και Unlinked στους 600MHz (1200MHz DDR) με Cas 4 - 3 - 3 - 5 - 2T - 1 (ή 8) - 21 - 2 - 6 - 2 - 7.8μs (ή 3.6μs)....
NEOKFIRE7 Μάρτιος 31, 2007 #600 Μάρτιος 31, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 22:32] Ο κόσμος πάει μπροστά.Για μένα τα XP είναι παρελθόν.Ούτε θέλω να τα θυμάμαι.Τα έβγαλα εντελώς από τον υπολογιστή μου και κράτησα μόνο τα Vista 64 και το Linux.Α! υπάρχει mod για τη μνήμη?Ποιος θα έχει την καλοσύνη να μας πει με ποιο τρόπο γίνεται?Αναλυτικά παρακαλώ γιατί δεν είμαστε γκουρού των υπολογιστών να γράφουμε στη registry κάθε μέρα.Κι όταν το πετύχουμε, θα έχουμε τη μνήμη να κάθεται και να μας κοιτάει.Στα Vista χρησιμοποιείται το 100% της μνήμης.Δεν είναι όμως το μόνο που θα χρειαστεί για να είναι σταθερός.Θέλει SP2 μαμίσιο.Θέλει όλα τα updatesΘέλει το mod για τους πολυπύρηνουςΘέλει να μην εγκαταστήσει το NAMΘέλει συγκεκριμένη σειρά εγκατάστασης.Θέλει να έχει δισκέτα για RAIDΘέλει, θέλει, θέλει .....Ποιος θα αναλάβει να του τα πει?Προσωπικά δεν διαπίστωσα καμιά διαφορά στο SPi.Όσο για τα παιχνίδια, παίξτε το Half Life 2 στα XP 32 και στα Vista 64 και μου λέτε τη γνώμη σας.Ένα δυνατό και μοντέρνο μηχάνημα πρέπει να συνδυάζεται και με ανάλογο λειτουργικό. ωραια! ειλικρινα χαιρομαι για την βοηθεια.σημερα ξεκιναω το φτιαξιμο μολις το παρω στα χερια μου. τελικα ομως που καταληξαμε?.. αυτη τη στιγμη εχω μονο xp sp1 και xp sp2, τι να βάλω ? ? . . ας μην παρω το 100% του μηχανηματος για αρχη.αρκη να τρεξει!!!!! - οταν το πρωτο έστησα με 3B μνημη κατεφερα να τρεξω-παιξω το nfs most wanted και το fear σε full ολα. και ετρεχαν "κανονικα". (δεν ξερω αν πηγαινει καλυτερα αυτο που εβλεπα). ωστοσο βαζοντας 4gb πανω κρασαρε. τις ειχα δοκιμασει μια μια κ ετρεχε κανονικα το pc σε ολες τις slot. και εκει ξεκινησα να αναρωτιεμαι τι γινεται...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.