galactob Μάρτιος 24, 2007 #501 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 και στο memtest λα8οι βρικε.για πειτε μου τι ρυθμισεισ να κανω στο bios και να τις κανω να δω τι 8α γινει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 24, 2007 #502 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Προσπαθώ όσο γίνεται να ενώνω τα post αν είναι συνεχόμενα. Έτσι είναι ο κανονισμός ... Αρχική απάντηση από mariosaliceΓια το spd συμφωνώ με αυτά που λες αλλά δεν αναιρεί το γεγονός ότι η μητρική δεν ξέρει τι να κάνει όταν υπερχρονίζουμε αυτές τις μνήμες. Πρέπει εμείς να τη ρυθμίσουμε. Τουλάχιστον θα ανεβάσουμε την τάση στο SB. Το SPD μπορεί να έχει πληροφορίες για συχνότητα 633. Εκεί μια ακριβή μνήμη ίσως έχει 1Τ και πολύ σφιχτά timing με 1.8v. Αν εμείς την ανεβάσουμε στα 1000 και αφήσουμε στο auto τα timing και την τάση πιστεύεις ότι θα δουλέψει? Λίγες φορές έχουμε δει ακριβές μνήμες να μην έχουν πληροφορίες στο spd για τις o/c συχνότητες? Μα συγγνώμη...εγώ τι είπα? "Απλά το sli/epp περιέχει πληροφορίες για επιπλέον overclock στις μνήμες..." θα πάς να κάνεις επιπλέον o/c στις μνήμες με τα settings στο auto? O φίλος από πάνω δεν έχει κάνει καν o/c...οπότε δεν τίθεται τετοιο θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
galactob Μάρτιος 24, 2007 #503 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 τελικα λετε να παω τις μνημες πισω και να δοκιμασω με αλλες??? τοσες μερες και δεν το εχω χαρει κα8ολου,ουτε καν ενα παιχνιδακι ακομα και rip που πηγα να κανω μια ταινια κωλισε!!!σας ευχαριστω παντος ολους για την βοηθεια που μου δινετε !!!! δεν το περιμενα οτι 8α απανταγανε στα προβληματα μου κανενας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 24, 2007 #504 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 στο bios ο Μάριος θα σου πεί που έχει την μητρική...γιατί εγώ δεν την έχω και αυτά που ρωτούσες ήταν γενικής φύσεως για αυτό και μπορούσα να απαντήσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 24, 2007 Author #505 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Northbridge 1.5v και ότι διαφημίζει ο κατασκευαστή για συχνότητα, τάση και timings.Συνήθως στα 1000 είναι 5-5-5-15-2Τ με 2.2v. Μη δώσεις παραπάνω volt κι ας λέει ο κατασκευαστής.Κανονικά δεν θα έπρεπε να σου βγάλει λάθη στο memtest με auto timing, ακόμα και με default τάση στο SB.Θα το αφήσεις όλη νύκτα.Αν σου βγάλει έστω και ένα λάθος έχεις προβληματική μνήμη και πρέπει να την αλλάξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 24, 2007 #506 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice SB 1.5v και ότι διαφημίζει ο κατασκευαστή για συχνότητα, τάση και timings.Συνήθως στα 1000 είναι 5-5-5-15-2Τ με 2.2v. Μη δώσεις παραπάνω volt κι ας λέει ο κατασκευαστής. Οι μνήμες του είναι 1000 4-4-4-5 και με τάση 2.2 με 2.4..Γιατί να μην δώσει απ την στιγμή που λέει ο κατασκευαστής? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 24, 2007 Author #507 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Θα τα ενώσω αύριο.Κανονικά και με 1.4 -1.45v στο Northbridge είναι εντάξει, ιδίως αν η ψύξη δεν είναι καλή.Επειδή όμως πιστεύω ότι η μνήμη δεν είναι εντάξει, δεν χρειάζεται να την υπερθερμάνει με τα 2.4v.Μπορεί να βγάλει λάθη μόνο και μόνο εξ αιτίας κακής ψύξης.Πιστεύω ότι αν δεν είναι καλή η μνήμη θα βγάλει λάθη ακόμα και με 2.2v με 5-5-5-15 2T.Vdimm: 2.2vtCL: 5tRCD: 5tRP: 5tRAS: 15CMD: 2Τα παρακάτω μπαίνουν και auto.tRRD: 4tRC: 27tWR: 6tWTR: 10tREF: 1tRD: 7Async Latency: Auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
galactob Μάρτιος 24, 2007 #508 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 ευχαριστω . 8α το κανω και να βαλει ο 8εος των pc το χερι του!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 24, 2007 #509 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Θα τα ενώσω αύριο. Κανονικά και με 1.4 -1.45v στο Northbridge είναι εντάξει, ιδίως αν η ψύξη δεν είναι καλή. Επειδή όμως πιστεύω ότι η μνήμη δεν είναι εντάξει, δεν χρειάζεται να την υπερθερμάνει με τα 2.4v. Μπορεί να βγάλει λάθη μόνο και μόνο εξ αιτίας κακής ψύξης. Πιστεύω ότι αν δεν είναι καλή η μνήμη θα βγάλει λάθη ακόμα και με 2.2v με 5-5-5-15 2T. Και γώ το ίδιο πιστεύω... αλλά σε καμία περίπτωση ασυμβατότητα. Το καλό θα ήταν να δοκιμάσει με όλους τους συνδιασμούς Link to comment Share on other sites More sharing options...
galactob Μάρτιος 24, 2007 #510 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 παιδες καλημερα σας.εκανα ολες τις ρυ8μισεις που μου ειπατε επεξε λιγο παραπανω στο παιχνιδι (3 λεπτα) και στο test το αφησα περιπου 4.5 ωρες και βρικε 5 λα8οι !!! υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να κανω?? υπαρχει περιπτωση να φταιει και η μιτρικη?? ή μονο οι μνημες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNX2 Μάρτιος 24, 2007 #511 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Στα ειπα πιο πανω... ΑΛΛΑΞΕ ΜΝΗΜΕΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ !!!Εγω επι 2 μερες προσπαθουσα να βρω timings για τις δικες μου ωστε να μην κανει επανεκκινιση αλλα αδικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 24, 2007 #512 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Βασικά αν δεν βρείς να δοκιμάσεις κάπου τις μνήμες...ποτέ δεν θα μάθουμε 100%για δοκίμασεVdimm: 2.3vtCL: 4tRCD: 4tRP: 4tRAS: 15CMD: 2Αρχική απάντηση από JOHNX2 Στα ειπα πιο πανω... ΑΛΛΑΞΕ ΜΝΗΜΕΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ !!!Εγω επι 2 μερες προσπαθουσα να βρω timings για τις δικες μου ωστε να μην κανει επανεκκινιση αλλα αδικα... Βάζεις το χέρι σου στην φωτιά ότι φταίνε οι μνήμες και μάλιστα απο ασυμβατότητα που έλεγες πριν?Εγώ ακόμα φίλε μου δεν τον βάζω το χέρι μου στην φωτιά....γιατί όσο προφανές μπορεί να είναι ότι φταίνε οι μνήμες...το motherboard είναι καινούριο και δεν το έχει δοκιμάσει με άλλες(εκτος και αν το έχει κανει και δεν μας το εχει πει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
galactob Μάρτιος 24, 2007 #513 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 τις εβαλα και αυτες αλλα κλασαρει τελειως το συστιμα δεν ξεκιναει κα8ολου.φτανει στα win και πριν μπει κανει επανεκινιση. μονο με 2.2V kai αυτες τις ρυθμισεις παιζει καπως!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 24, 2007 #514 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Αρχική απάντηση από galactob τις εβαλα και αυτες αλλα κλασαρει τελειως το συστιμα δεν ξεκιναει κα8ολου.φτανει στα win και πριν μπει κανει επανεκινιση. μονο με 2.2V kai αυτες τις ρυθμισεις παιζει καπως!!! Πιες ρυθμίσεις? Με τα 5αρια?Δεν χάνεις να τις κανεις rma...ούτω η άλλως θα τις δοκιμάσουνε εκεί και θα σου πούνε...Το πιο πιθανό είναι να έπεσες σε ελλατωματικές μνήμεςΔοκίμασε να παίξεις με ένα στικ μνήμης να δει αν σου κανει τα ιδια...Δοκίμασε τα όμως και τα 2 ξεχωριστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNX2 Μάρτιος 24, 2007 #515 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Ρε παιδια για πιο λογο ακομη και εαν παιξουν οι μνημες (χλωμο το βλεπω γιατι με την STRIKER η συμβατη μνημη απο το πρωτο κουμπωμα φενεται) με 5-5-5-15 γιατι να τις κρατησει?πληρωσε το παληκαρι 500 ευρο για να παρει 1000ρες με 4ρια... για να τις κανει 1000ρες με 5ρια...φιλικα παντα ,χωρις καμια παρεξήγηση ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 24, 2007 #516 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=525380#post525380Κανείς δεν είπε να τις αφήσει με 5άρια2ον’μα διαβάσεις λίγο πιο πριν θα δείς ότι του πετάει λάθη το memtest και το orthosΠου στηρίζεις την ασυμβατότητα θέλω να μ εξήγήσεις γιατί ακόμα και αν δεν έχω δουλέψει το συγκεκριμένο... από κάποια εμπειρία με ασυμβατότητες μπορώ να ψιλο καταλάβω αν είναι η όχι...και δεν δεν μ μυρίζει αυτό το πράμα χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος@galactobΜπορείς να μ πείς σε ποιά λάθη σου βγάζει τα λάθη?(ειναι σημαντικό) Link to comment Share on other sites More sharing options...
galactob Μάρτιος 24, 2007 #517 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 δεν 8υμαμε τωρα και ειμαι στην δουλεια.8α το ξανατρεξω οταν παω σπιτι και 8α σας πω!!! στο μεμτεστ !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNX2 Μάρτιος 24, 2007 #518 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Φιλε μου η μιτρικη ειναι λιγο ιδιοριθμη... Οταν ειχα αλλαξει για δευτερη φορα μνημες και ειχα παρει τις KINSTON XYPER-X 675MHz 4-4-4-10 πεδευομασταν με τον ΜΑΡΙΟ για να ανεγασουμε τον επεξεργαστη με τις ωρες.... πανω απο 2930MHz δεν ανεβαινε... ο MAΡΙΟΣ δεν μπορουσε να καταλαβει τι παιζει... Με τις CELL SOCK 1000ΡΕΣ 4-4-4-12 μου κολουσε ακομη και μεσα στο ΒΙΟΣ... μιλαμε η κατασταση ηταν δραματικη... δεν μπορουσα ουτε τα timings να αλλαξω. Με το που εβαλα πανω τις GSKILL 4-4-3-5 με ProMos ο επεξεργαστης πηγε στα 4007MHZ και αυτοματος διορθωθηκαν ολλα... δεν λεω μπορει να εχουν οντος προβλημα η μνημες του, αλλα η προσωπικη μου εμπηρια με την STRIKER μου λεει οτι ειναι ασυμβατοτητα. επισης στο κουτι της μιτρικης εχει τεραστια κοκκινη σταμπα με ενα κιτρινο θαυμαστικο η οπια λεει !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάρτιος 24, 2007 #519 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Αρχική απάντηση από JOHNX2 Φιλε μου η μιτρικη ειναι λιγο ιδιοριθμη...Οταν ειχα αλλαξει για δευτερη φορα μνημες και ειχα παρει τις KINSTON XYPER-X 675MHz 4-4-4-10 πεδευομασταν με τον ΜΑΡΙΟ για να ανεγασουμε τον επεξεργαστη με τις ωρες....πανω απο 2930MHz δεν ανεβαινε... ο MAΡΙΟΣ δεν μπορουσε να καταλαβει τι παιζει...Με τις CELL SOCK 1000ΡΕΣ 4-4-4-12 μου κολουσε ακομη και μεσα στο ΒΙΟΣ... μιλαμε η κατασταση ηταν δραματικη... δεν μπορουσα ουτε τα timings να αλλαξω.Με το που εβαλα πανω τις GSKILL 4-4-3-5 με ProMos ο επεξεργαστης πηγε στα 4007MHZ και αυτοματος διορθωθηκαν ολλα...δεν λεω μπορει να εχουν οντος προβλημα η μνημες του, αλλα η προσωπικη μου εμπηρια με την STRIKER μου λεει οτι ειναι ασυμβατοτητα.επισης στο κουτι της μιτρικης εχει τεραστια κοκκινη σταμπα με ενα κιτρινο θαυμαστικο η οπια λεει !!! Είπες όμως πώς δεν σου έβγαζε λάθη στο memtest...του φίλου εδώ βγάζει παντού Link to comment Share on other sites More sharing options...
galactob Μάρτιος 24, 2007 #520 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 μαλλον ειμαι λιγο γκαντεμης.περνω μιτρικη δεν δουλευει (καμμενο bios) περνω δευτρερη ιδια δεν δουλευουν οι μνημες.8α αλαξω και αυτες λετε μετα να μην δουλευει ο επεξεργαστης ή η καρτα γραφικων ??? :p :p :p file JOHNX2 ama προλαβω σημερα και παρω τις gskill που μου αναφερεις πρεπει να τις βαλω και αυτε χειροκινητα τις ρυθμισεις στο bios ή και στο auto δουλευουν ????? μηπως δω και εγω λιγο φως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.