Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από manik [Σήμερα, στις 12:03]

Το μηχάνημα κάνει το εξής:

To βάζω στο ρεύμα και χωρίς να πατήσω τίποτα ανάβει μόνο του και μετά από 5 δευτερόλεπτα σβήνει χωρίς να κάνει κανένα ήχο και βγάζει τα παραπάνω μυνήματα.

Να είναι το m/b ;

δεν εχω δουλεψει τη μητρικη αυτη- μονο οπτικα

μηπως (λεω) ειναι κανα power on κολημενο/βραχυκυλωμενο??

αν δεν εχεις λυση μ αυτο που αναφερει ο mariosalice , τσεκαρισε το

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply

Νέο BIOS 1004

http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/Stricker%20Extreme/SE1004.zip

Striker Extreme release BIOS 1004

1. Added New Micro Code to support new CPU

2. Use new German translation.

3. Enable support for PreslerXE & SmithfieldXE CPU

4. Fix incorrect Vcore when setting above Vcore value to 1.8V

5. Fixed CPU Vcore cannot be set by user when Overclocking at some frequency

παιδια μετα απο τα τοσα καλα λογια για την striker αποφασισα να παω να την παρω και εγω μια που αποφασισα να παρω νεο pc.Λοιπον την πειρα! (γ.. την τυχη μου) ,η πρωτη δεν εκανε καθολου boot η δευτερη που εχω τωρα εκει που δουλευει κανονικα στα win πεταει κατι μπλε οθονες και σε αφινει στα κρυα του λουτρου χωρις ακομα να την πιραξω καθολου (clokarw)!!!!!!!!!!!!!!.Μηπως μποριτε να μου πιτε τι μπορει να φταιει ???

mobo:asus striker

mem: g.skill F2-8000PHU2-2GBHZ (1GB x 2) (DDR2-1000) 4-4-4-5 (στο bios τις εβαλα να δουλευουν 2,2 v)

cpu: intel 6700 diplopirinos

vga:bfg 8800 gtx

ευχαριστω πολυ !!!!!

Οι μπλέ οθόνες που σου πετάει...θυμάσαι τι γράφουν πάνω?

Αν δεν προλαβαίνεις να τις δείς πριν μπουτάρεις στα windows πάτα F8 και "Disable automatic restart on system failure"(αν τα ΧΡ σου είναι τα Pro) αν δεν κάνω λάθος και όταν θα στην ξανα πετάξει θα σταματήσει

Τότε γράφτα κάτω ότι σου λέει και πές τα μας :)

Αρχική απάντηση από galactob [Σήμερα, στις 14:08]

παιδια μετα απο τα τοσα καλα λογια για την striker αποφασισα να παω να την παρω και εγω μια που αποφασισα να παρω νεο pc.Λοιπον την πειρα! (γ.. την τυχη μου) ,η πρωτη δεν εκανε καθολου boot η δευτερη που εχω τωρα εκει που δουλευει κανονικα στα win πεταει κατι μπλε οθονες και σε αφινει στα κρυα του λουτρου χωρις ακομα να την πιραξω καθολου (clokarw)!!!!!!!!!!!!!!.Μηπως μποριτε να μου πιτε τι μπορει να φταιει ???

mobo:asus striker

mem: g.skill F2-8000PHU2-2GBHZ (1GB x 2) (DDR2-1000) 4-4-4-5 (στο bios τις εβαλα να δουλευουν 2,2 v)

cpu: intel 6700 diplopirinos

vga:bfg 8800 gtx

ευχαριστω πολυ !!!!!

Νομίζω ότι δεν διάβασες το πρώτο ποστ.

Πρώτα απ' όλα κανένας δεν σύστησε αυτή τη μητρική ως άριστη για το μέσο χρήστη.

Το αντίθετο.

Θέλει αρκετές γνώσεις.

Για την πρώτη μητρική που λες ότι δεν μπούταρε, έκανες BIOS reset?

Αν διάβασες στο πρώτο ποστ το LinkBoost=enabled είναι η default ρύθμιση, που όμως υπερχρονίζει πολύ το Southbridge και ανεβάζει αυτόματα τα volt στο SB στα 1.7v από 1.5 που είναι κανονικά.

Αν δεν ξέρεις από υπερχρονισμό και αν δεν έχεις πολύ καλή ψύξη στο SB θα έχεις προβλήματα.

εκανεσ bios reset ανοιγε μια φορα και μετα τιποτα + οτι η πισω οθονη εβγαζε συνεχεια cmos err.Την πιγα πισω και μου ειπαν οτι ειχε προβλημα το bios (οπως ειχα καταλαβει και εγω) και δεν επερναι ουτε update !!!! Οσο για τις μπλε οθονες πρεπει να ειναι απο τις μνημες, αμα μου το ξανακανει 8α κανω αυτο που μου ειπες φιλε μου ΑΝ7 OverClocker . Φιλε μου mariosalice δεν προσπαθισα καν ακομα να κανω over απλος στις μνημες εβαλα αυτα τα volt οπως λεει ο κατασκευαστης τους !!! Οσο για ψυξη στην cpu εχω μια zalman 9700NT και η αλλη αλαγη που εκενα ειναι να βγαλω την παθιτικη ψυξη που εχει η μιτρικη να την καθαρισω και να βαλω καινουργια παστα απο αυτη που δινει η ZALMAN μαζι με το cooler!!! Δεν θελω τρελλα πραγματα ουτε τρελλα oc να σπασω κανενα ρεκορ απλος θελω ναι παιζει γ...α το συστιμα μου με τα πραγματα που αγορασα.Ζηταω πολλα?????

εκανες bios reset ανοιγε μια φορα και μετα τιποτα + οτι η πισω οθονη εβγαζε συνεχεια cmos err.Την πιγα πισω και μου ειπαν οτι ειχε προβλημα το bios (οπως ειχα καταλαβει και εγω) και δεν επερναι ουτε update !!!!

Οσο για τις μπλε οθονες πρεπει να ειναι απο τις μνημες, αμα μου το ξανακανει 8α κανω αυτο που μου ειπες φιλε μου ΑΝ7 OverClocker .

Φιλε μου mariosalice δεν προσπαθισα καν ακομα να κανω oc απλος στις μνημες εβαλα αυτα τα volt οπως λεει ο κατασκευαστης τους !!! Οσο για ψυξη στην cpu εχω μια zalman 9700NT και η αλλη αλαγη που εκανα ειναι να βγαλω την παθιτικη ψυξη που εχει η μιτρικη να την καθαρισω και να βαλω καινουργια παστα απο αυτη που δινει η ZALMAN μαζι με το cooler!!! Δεν θελω τρελλα πραγματα ουτε τρελλα oc να σπασω κανενα ρεκορ απλος θελω ναι παιζει γ...α το συστιμα μου με τα πραγματα που αγορασα.Ζηταω πολλα?????

Αρχική απάντηση από galactob [Σήμερα, στις 16:01]

εκανεσ bios reset ανοιγε μια φορα και μετα τιποτα + οτι η πισω οθονη εβγαζε συνεχεια cmos err.Την πιγα πισω και μου ειπαν οτι ειχε προβλημα το bios (οπως ειχα καταλαβει και εγω) και δεν επερναι ουτε update !!!! Οσο για τις μπλε οθονες πρεπει να ειναι απο τις μνημες, αμα μου το ξανακανει 8α κανω αυτο που μου ειπες φιλε μου ΑΝ7 OverClocker . Φιλε μου mariosalice δεν προσπαθισα καν ακομα να κανω over απλος στις μνημες εβαλα αυτα τα volt οπως λεει ο κατασκευαστης τους !!! Οσο για ψυξη στην cpu εχω μια zalman 9700NT και η αλλη αλαγη που εκενα ειναι να βγαλω την παθιτικη ψυξη που εχει η μιτρικη να την καθαρισω και να βαλω καινουργια παστα απο αυτη που δινει η ZALMAN μαζι με το cooler!!! Δεν θελω τρελλα πραγματα ουτε τρελλα oc να σπασω κανενα ρεκορ απλος θελω ναι παιζει γ...α το συστιμα μου με τα πραγματα που αγορασα.Ζηταω πολλα?????

Κάνει αυτόματο overclocking by default στο SB στα 250 και το ΗΤ 250Χ5.

Κανονικά είναι 200Χ5.

Αλλά μάλλον οι μπλε οθόνες είναι θέμα μνήμης.

Επίσης ποτέ μην κάνεις BIOS update από τα Windows, όπως ίσως θα διάβασες στο πρώτο ποστ, γιατί θα χαλάσεις το flash bios, θα σου βγάζει συνέχεια cmos err και δεν θα παίρνει ούτε update (δηλαδή όλα τα συμπτώματα που είχες στην πρώτη μητρική).

φιλε μου mariosalice τι γνωμη εχεις για τις μνημες που γραφω??? τις πληρωσα ακριβα για να μην εχω προβλιματα και βλεπω το αντι8ετο !!!! update στο bios ποτε τοσα χρονια που ασχολουμε με pc δεν εκανα απο τα win ειμαι τελειως αντιθετος με αυτο το θεμα. Μαλλον η πρωτη την ειχε παρει κανενας την εκαψε και την πηγε πισω!!! απο θερμοκρασια παιζει 40 cpu 39 mb και vga 45 σε νορμαλ λειτουργεια. bios εχω το 0901 μηπως να βαλω το beta που εχει βγαλει η asus ????

Βάλε το τελευταίο επίσημο BIOS 1004 μέσα από την επιλογή που έχει το BIOS.

Το 1004 δεν είναι BETA.

Οι gskill είναι πολύ καλές,

Όμως μου έχουν τύχει πανάκριβες μνήμες, να είναι χαλασμένες.

Η μητρική αυτή προτιμάει τις EPP (SLI).

Οι δικές σου είναι?

Μου αρέσουν οι θερμοκρασίες που έχεις.

Δείχνουν ότι η μητρική σου πρέπει να είναι εντάξει.

Τρέξε και ένα core temp και πες μας τις θερμοκρασίες που έχεις στους δύο πυρήνες

Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες αστάθειας.

Νο 1 η ελαττωματική μνήμη.

Νο 2 η κακή εγκατάσταση λάθος οδηγών στα XP.

Νο 3 η κακή συναρμολόγηση

Νο 4 η αυξημένη θερμοκρασία

Νο 4 η κακή επιλογή υλικών

Στα Vista τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από τα XP.

Τους μόνους οδηγούς που πρέπει να βάλεις είναι για την κάρτα γραφικών και για την κάρτα ήχου.

Έβαλες το LinkBoost=disabled?

Αν συνεχίζουν τα προβλήματα βάλε ένα dimm μόνο και μετά από μια δυο μέρες μόνο τα άλλο. Έτσι θα δεις αν κάποιο dimm είναι ελαττωματικό.

μολις το περασα !!!δεν νομιζω να ειναι παρολου που κοστιζαν καντα στα 500 (http://www.gskill.com/en/f2-8000phu2-hz.html) !!! οι θερμοκρασιες δεν ειναι καλες?? Με το core temp v0.95 μου δειχνει 41 και 40 .Τα xp τα εχω περασει 3 φορες !!! καρτα ηχου χρισημοποιω μια audigy2 . το εβαλα disabled αλλα βαραει που και που παλι μπλε οθονες απο το πουθενα!π.χ πασ να σβησεισ κατι απο τον καδο και κανει επανεκινισει !!!

Μια χαρά είναι η θερμοκρασία.

Και η μητρική σου το ίδιο.

Ψάξε αλλού το πρόβλημα.

Βγάλε για παράδειγμα διαγνωστικά το ένα dimm (ο πιθανότερος φταίχτης) όπως σου είπα, βγάλε εντελώς και την κάρτα ήχου, βάλε τα XP SP2, κάνε και το update της Μ$ για διπύρηνους.

Επίσης κάνε εγκατάσταση των οδηγών 680ι της Nvidia (από το CD ASUS), μετά της κάρτας γραφικών και τέλος της κάρτας ήχου, χωρίς ενεργοποιημένο antivirus.

Όλα αυτά κάνε τα με ένα dimm, αυτό που υποπτεύεσαι ότι είναι καλό.

Θα καταλάβεις το καλό από το πόσο συχνά σου κάνει επανεκκίνηση με το ένα ή το άλλο dimm.

Όταν κάνεις εγκατάσταση τα Windows με ένα dimm που βγάζει λίγα σφάλματα και ένα καλό, κάποια αρχεία είναι corrupted και θα έχεις επανεκκινήσεις ακόμα και όταν βάλεις μόνο το ένα καλό dimm. Αλλά θα είναι λιγότερες ή και καθόλου.

Αυτός ο τρόπος ελέγχου είναι πιο καλός από το memtest, που μπορεί να μη σου δείχνει αμέσως τα σφάλματα.

Μου έχει τύχει, το memtest να μου δείχνει καλή τη μνήμη, αλλά να ξέρω ότι ένα dimm έχει πρόβλημα και να επιβεβαιώνεται η υποψία μου στο memtest μετά από 10 μέρες.

μαλλον την παω για πεταμα!!! 8α αλακσω μητρικη ή μνημες !!! οτι και να κανω μπλε οθονη ή επανεκινιση.μεχρη και το ρουτερ που ανοιξα σημερα μπλε οθονη πεταξε!!!!! το core tmp δεν μου ξανα ανοιγει,κανει συνεχεια restart.αραγε αμα παντρεψω τον INTEL με ΙNTEL cpiset 8α ειναι καλητερα ή να αλαξω τις μνημες μου με αυτες (http://www.mushkin.com/doc/products/memory_detail.asp?id=361 ή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=935549&tab=marketing)

Αρχική απάντηση από galactob [Σήμερα, στις 10:20]

μαλλον την παω για πεταμα!!! 8α αλακσω μητρικη ή μνημες !!! οτι και να κανω μπλε οθονη ή επανεκινιση.μεχρη και το ρουτερ που ανοιξα σημερα μπλε οθονη πεταξε!!!!! το core tmp δεν μου ξανα ανοιγει,κανει συνεχεια restart.αραγε αμα παντρεψω τον INTEL με ΙNTEL cpiset 8α ειναι καλητερα ή να αλαξω τις μνημες μου με αυτες (http://www.mushkin.com/doc/products/memory_detail.asp?id=361 ή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=935549&tab=marketing)

Αρχική απάντηση από galactob [Σήμερα, στις 15:01]

τι γνωμη εχετε για την comado της asus ??? θα τεριαξει καλητερα με τον επεξεργαστη και τις μνημες που εχω??? σας ευχαριστω πολυ !!!

Θα σου πρότεινα να αγοράσεις έτοιμο σύστημα ή να δώσεις αυτό που έχεις σε κάποιον που ξέρει.

Δεν είδα να κάνεις καμιά προσπάθεια εντόπισης του προβλήματος σου.

Τι είναι αυτό που σε έπεισε ότι σου φταίει η μητρική για τα restarts?

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν αλλάξεις μητρική δεν θα έχεις τα ίδια προβλήματα?

επειδη ποσταρα τωρα δεν παει να πει οτι ολα αυτα που εχεις πει δεν τα εχω κανει ειδη,νομιζεις πως δεν εχω ξενυχτισει 7 μερες τωρα που το εχω στα χερια μου?? απλος ποσταρα για να δω μηπως κατι μου εχει ξεφηγει αγαπητε !!!! γιατι τοσα χρονια ημουν AMDακιας και ειπα να αλαξω αλλα ξεκινησα ειδη να το μετανιωνω!!! παντος σε ευχαριστω !!!

:nothing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.