Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply

Ναι. To EPP είναι ουσιαστικά το ίδιο με το memory SLI της Nvidia.

Δεν ξέρω αν το SPD στις κοινές μνήμες έχει την κατάλληλη δομή και χωρητικότητα για να δεχτεί τις πληροφορίες από όποιες αντίστοιχες SLI μνήμες θέλουμε.

Μακάρι να γίνεται να αγοράζουμε φθηνές μνήμες με ίδια χωρητικότητα και timing με τις top συμβατές Corsair που συνιστά η ASUS και να φλασάρουμε το SPD.

Δεν το διακινδυνεύω.

Οι καλές μνήμες, χωρίς λάθη, είναι κατά τη γνώμη μου σπάνιο είδος στις μέρες μας.

Σε μένα αναβόσβηνε με το παλιό bios,εκανα clrmos και σταμάτησε.Τώρα αναβοσβήνει πάλι αν ανοίξω το AiBooster και κάνω χειροκίνητα καποια ρύθμιση,δηλαδή δεν είναι στο NOS.Τελικά και με το 701 αναβόσβηνε για τον ίδιο λόγο μέχρι που έκανα cmos και επανήλθαν στα defaults οι ρυθμίσεις.Δοκιμάστε το

Νομίζω ότι οι sli ready μνήμες έχουν EPP απλά έχουν περισσότερες πληροφορίες για τα mobo που υποστηρίζουν sli

Αρχική απάντηση από mariosalice

Ναι. To EPP είναι ουσιαστικά το ίδιο με το memory SLI της Nvidia.

Δεν ξέρω αν το SPD στις κοινές μνήμες έχει την κατάλληλη δομή και χωρητικότητα για να δεχτεί τις πληροφορίες από όποιες αντίστοιχες SLI μνήμες θέλουμε.

Μακάρι να γίνεται να αγοράζουμε φθηνές μνήμες με ίδια χωρητικότητα και timing με τις top συμβατές Corsair που συνιστά η ASUS και να φλασάρουμε το SPD.

Δεν το διακινδυνεύω.

Οι καλές μνήμες, χωρίς λάθη, είναι κατά τη γνώμη μου σπάνιο είδος στις μέρες μας.

Πίστεψέ με γίνεται...

Και είναι πολύ απλό...

Και το spd στις περισσότερες μνήμες είνα το ίδιο

Το ξέρω ότι γίνεται.

Το έκανα παλιότερα με τις δικές μου DDR μνήμες.

Αλλά δεν ήταν SLI και το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα δούλευε αποκλειστικά με DDR και όχι με DDR2.

Επίσης δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες με το SLI.

Έχεις link για πρόγραμμα που γράφει spd DDR2?

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 00:21]

Το ξέρω ότι γίνεται.

Το έκανα παλιότερα με τις δικές μου DDR μνήμες.

Αλλά δεν ήταν SLI και το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα δούλευε αποκλειστικά με DDR και όχι με DDR2.

Επίσης δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες με το SLI.

Έχεις link για πρόγραμμα που γράφει spd DDR2?

Δοκίμασε τα SPDTool και Thaiphoon Burner..

Έχω δει τουλάχιστον τρεις διαφορετικές εκδόσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις η έκδοση ήταν 1.00G, με μια εξαίρεση (δεν έγραφε πουθενά version).

Δείτε τις μητρικές στο ποστ αυτό, στο πρώτο ποστ και τη δική σας μητρική.

Προσέξτε τις διαφορές.

Αυτές που έχω εντοπίσει μέχρι στιγμής, πέρα από το διαφορετικό northbridge που ήδη έχει αναφερθεί, είναι οι εξής:

- Το χρώμα των SATA ports είναι ή μπλε ή μαύρο.

- Τα κουμπώματα για τις μνήμες στα μπλε slots έχουν μικρότερο μέγεθος από τα άσπρα ή έχουν ίδιο μέγεθος όπως τα άσπρα.

- Η επιγραφή Striker Extreme βρίσκεται δίπλα από το πράσινο φως, κάτω από το πρώτο PCI slot ή πάνω από το πρώτο PCI slot.

H επίσημη εικόνα που έχει στην ιστοσελίδα της η ASUS (είναι αυτή που βλέπετε και εδώ), έχει μπλε SATA ports, η επιγραφή είναι πάνω από το πρώτο PCI slot και τα κουμπώματα για τις μνήμες είναι άνισα.

Η δική μου μητρική έχει μπλε SATA ports, η επιγραφή είναι κάτω από το πρώτο PCI slot (δίπλα στο πράσινο λαμπάκι) και τα κουμπώματα για τις μνήμες είναι άνισα.

Η εικόνα που βλέπετε στο πρώτο ποστ έχει μαύρα SATA ports, η επιγραφή είναι κάτω από το πρώτο PCI slot και τα κουμπώματα για τις μνήμες είναι ίσα.

post-2226-1416073042,8593_thumb.jpg

Καλό είναι να διαβάσεις όλα τα θέματα που έχουν γραφτεί για το 680 και αφορούν όλες τις μητρικές με αυτό το chipset για να καταλήξεις μόνος σου σε κάποιο συμπέρασμα.

Προσωπική μου γνώμη είναι οτι το 680 αξίζει και είναι πολύ καλό chipset.Με τον καιρό θα ωριμάσει και θα δούμε ακόμα καλύτερες υλοποιήσεις με αυτό.

Αν θέλεις αυτή την στιγμή να προβείς σε αγοράς μητρικής με το 680 θα σου πρότεινα την abit IN9

http://www.abit-usa.com/products/mb/products.php?categories=1&model=333

Η Striker έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, που την κάνουν πολύ δυνατό όπλο για extreme overclocking.

Θα γράψω παρακάτω κάποια tips που συγκέντρωσα μέχρι τώρα.

Φαίνεται ότι οι SLI μνήμες που έχουν έγκριση από την Nvidia δίνουν κάπως καλύτερα αποτελέσματα στα benches από τις EPP και ακόμα καλύτερα από τις απλές μνήμες.

Το καλύτερο BIOS είναι το 1002 beta (θα βγει επίσημα σύντομα ως 1001?)

Επίσης καλό BIOS για υπερχρονισμό και μόνο, είναι το 402.

Αν έχετε Nvidia 7900 ή 8800 κάρτα γραφικών, ενεργοποιήστε το LinkBoost.

Είναι ειδικά μελετημένο από την Nvidia, ώστε να δώσει τo μέγιστo overclocking, όταν συνδυαστεί με 7900 ή 8800 κάρτα γραφικών.

Ποτέ μην κάνετε BIOS flash μέσα από τα Windows.

Βάλτε το BIOS σε floppy ή USB stick ή σε FAT32 partition του σκληρού και κάντε flash μέσα από το BIOS.

Αν οι ενδείξεις της θερμοκρασίας της CPU στο PC Probe II και στο Core Temp έχουν διαφορά μεγαλύτερη από 10 βαθμούς, η μητρική σας είναι ελαττωματική.

Μην προσπαθείτε άδικα να την υπερχρονίσετε.

Extreme overclocking

Αν και τα παρακάτω είναι γενικές πληροφορίες, γνωστές ήδη στους περισσότερους εδώ μέσα, τα αναφέρω, ώστε να αποτελέσουν μια αρχή για όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το άθλημα.

Από τη στιγμή που δεν ασχολούμαι με extreme overclocking, τα παρακάτω αποτελούν συλλογή εμπειρίας άλλων, οπότε κρατείστε μικρό καλάθι.

1. Απαραίτητα είναι το LN2, οι μονώσεις της μητρικής και τα χάλκινα pots για τον επεξεργαστή και για τις κάρτες γραφικών.

2. Τo DDR Maximizer του Hipro5 θα δώσει άλλον αέρα και σταθερά ρεύματα στις μνήμες, ώστε να δώσουν ότι έχουν.

3. Δείτε αυτή τη συσκευή

http://www.eztest.com.tw/products/post.htm

Είναι εξαιρετικά χρήσιμη για debug ώστε να δείτε τι φταίει και δεν μπουτάρει η μητρική σε extreme υπερχρονισμό.

4. Ψάξτε για Mods της μητρικής.

5. Τέλος να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι όλες οι μητρικές ίδιες, ούτε υπερχρονίζουν το ίδιο.

Το ίδιο ισχύει για τις μνήμες και τους επεξεργαστές.

Οι Extreme Overclockers, δεν ψωνίζουν από το μαγαζί της γειτονιάς. :)

Αρχική απάντηση από Vassilis_X [Σήμερα, στις 15:29]

Aksizei na agoraso tin striker; parakalo as apadisei kapoios..

Προσωπικά δεν θα την άλλαζα με τίποτα τη δική μου μητρική.

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από κάθε άποψη.

Αν δεις τα αποτελέσματα στο ORB θα διαπιστώσεις ότι σχεδόν το 90% στις πρώτες θέσεις έχουν Striker Extreme.

Από την άλλη όμως, έχω ακούσει για διάφορες εκδόσεις της μητρικής και δεν είμαι σίγουρος αν αυτή που θα τύχει σε σένα θα είναι εντάξει.

Αν ποτέ αποφασίσεις να πάρεις την Striker, θα προσέξεις τρία πράγματα.

1. Ποτέ δεν θα κάνεις BIOS update μέσα από Windows.

2. Θα δεις τη μητρική να έχει μπλε SATA και την επιγραφή Striker Extreme δίπλα στο πράσινο φως.

3. Αν η μητρική έχει διαφορά θερμοκρασίας πάνω από 10 βαθμούς στο Core temp και στο PC Probe II, δεν υπερχρονίζει και είναι ελαττωματική, οπότε την επιστρέφεις για RMA.

Η απόφαση είναι δική σου.

Αρχική απάντηση από mariosalice

Η Striker έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, που την κάνουν πολύ δυνατό όπλο για extreme overclocking.

Θα γράψω παρακάτω κάποια tips που συγκέντρωσα μέχρι τώρα.

Φαίνεται ότι οι SLI μνήμες που έχουν έγκριση από την Nvidia δίνουν κάπως καλύτερα αποτελέσματα στα benches από τις EPP και ακόμα καλύτερα από τις απλές μνήμες.

Το καλύτερο BIOS είναι το 1002 beta (θα βγει επίσημα σύντομα ως 1001?)

Επίσης καλό BIOS για υπερχρονισμό και μόνο, είναι το 402.

Αν έχετε Nvidia 7900 ή 8800 κάρτα γραφικών, ενεργοποιήστε το LinkBoost.

Είναι ειδικά μελετημένο από την Nvidia, ώστε να δώσει τo μέγιστo overclocking, όταν συνδυαστεί με 7900 ή 8800 κάρτα γραφικών.

Ποτέ μην κάνετε BIOS flash μέσα από τα Windows.

Βάλτε το BIOS σε floppy ή USB stick ή σε FAT32 partition του σκληρού και κάντε flash μέσα από το BIOS.

Αν οι ενδείξεις της θερμοκρασίας της CPU στο PC Probe II και στο Core Temp είναι μεγαλύτερη από 10 βαθμούς η μητρική σας είναι ελαττωματική.

Μην προσπαθείτε άδικα να την υπερχρονίσετε.

Extreme overclocking

Αν και τα παρακάτω είναι γενικές πληροφορίες, γνωστές ήδη στους περισσότερους εδώ μέσα, τα αναφέρω, ώστε να αποτελέσουν μια αρχή για όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το άθλημα.

Από τη στιγμή που δεν ασχολούμαι με extreme overclocking, τα παρακάτω αποτελούν συλλογή εμπειρίας άλλων, οπότε κρατείστε μικρό καλάθι.

1. Απαραίτητα είναι το LN2, οι μονώσεις της μητρικής και τα χάλκινα pots για τον επεξεργαστή και για τις κάρτες γραφικών.

2. Τo DDR Maximizer του Hipro5 θα δώσει άλλον αέρα και σταθερά ρεύματα στις μνήμες, ώστε να δώσουν ότι έχουν.

3. Δείτε αυτή τη συσκευή

http://www.eztest.com.tw/products/post.htm

Είναι εξαιρετικά χρήσιμη για debug ώστε να δείτε τι φταίει και δεν μπουτάρει η μητρική σε extreme υπερχρονισμό.

4. Ψάξτε για Mods της μητρικής.

5. Τέλος να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι όλες οι μητρικές ίδιες, ούτε υπερχρονίζουν το ίδιο.

Το ίδιο ισχύει για τις μνήμες και τους επεξεργαστές.

Οι Extreme Overclockers, δεν ψωνίζουν από το μαγαζί της γειτονιάς. :)

Mεταφραση απο καπου ειναι αυτο?

Με ολον τον σεβασμο μου προς εσενα μου φαινεται για μεταφραση...δεν μοιαζει καθολου στον τροπο που γραφεις...

Φιλικα παντα και χωρις κανενα ιχνος ειρωνιας

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.