Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply

Ναι στα μπλε.

Νόμιζα ότι οι μνήμες σου είναι SLI.

Κάτι δεν πάει καλά.

Αν τις αγόρασες για SLI, θάπρεπε να τις αναγνωρίζει.

Είναι καθαρά θέμα SPD και όχι θέμα συμβατότητας με τη μητρική.

Αν το SPD έχει πληροφορίες SLI, η μητρική θα τις έβλεπε.

Η δικές μου μνήμες δεν είναι στη λίστα με τις συμβατές μνήμες, αλλά η μητρική τις βλέπει ως SLI.

Αν τις διαφημίζουν ως SLI νομίζω ότι έγινε κάποιο λάθος.

Να το διευκρινήσεις από εκεί που τις αγόρασες.

Πάντως το SLI δεν χρησιμεύει παρά μόνο για να δεις τους χρονισμούς του κατασκευαστή για τη μνήμη σου και να μη χάνεις χρόνο να ψάχνεις.

Μετά το απενεργοποιούμε γιατί δεν προσφέρει τίποτα και η ενεργοποίηση του απενεργοποιεί εντελώς τον υπερχρονισμό.

Δεν μιλάω μόνο για τους τέσσερις πρώτους βασικούς χρονισμούς αλλά και για τους advanced.

Αλλά μπορείς να κρατήσεις αυτές τις μνήμες αν δεν έχουν σφάλματα και σου αρέσουν και να βρεις τους χρονισμούς είτε με e-mail στην εταιρία ή μέσα από το thelab από άλλους που έχουν ίδια μνήμη ή και από άλλα forum.

Στο site της ocz λέει ότι οι μνήμες είναι sli-ready για το chipset nforce 530???!!!.Το είδαμε κι αυτό....Βγήκα λίγο off-topic.

Στην striker το backlight της lcd αναβοσβηνει συνέχεια,άσχετα με την επιλογή στο bios.

Έχεις συνδέσει σωστά το καλωδιάκι?

Έχει ειδική υποδοχή, πάνω αριστερά στη μητρική, δίπλα από την τροφοδοσία ATX 12v, για το συγκεκριμένο LCD.

Μήπως το σύνδεσες ανάποδα ή σε άλλη υποδοχή?

Γράφει τίποτα?

Την ώρα γράφει.Το καλωδιάκι δε νομίζω να γίνεται να συνδεθεί ανάποδα.Το περίεργο είναι ότι αρχισε να το κάνει αφού πείραξα το bios για να είναι αναμμένα τα ledακια στη μητρική.Τώρα ότι ρύθμιση και να βάλω αναβοσβήνει.

προσπαθησα να κανω εγγραφη εναν ηχο του pcprob αλλα διαπιστωσα οτι δεν γιναιτε δεν υπαρχει εγγραφη απο κυματομορφη ξερει κανενας τιποτα

υπαρχει διαφορα στο manual και σε αυτο που εχω εγω

menunt8.jpg

Αρχική απάντηση από mihalis2001gr [Σήμερα, στις 14:58]

Την ώρα γράφει.Το καλωδιάκι δε νομίζω να γίνεται να συνδεθεί ανάποδα.Το περίεργο είναι ότι αρχισε να το κάνει αφού πείραξα το bios για να είναι αναμμένα τα ledακια στη μητρική.Τώρα ότι ρύθμιση και να βάλω αναβοσβήνει.

Κατάφερες τίποτα?

Μήπως δεν είχες βάλει την ώρα στο BIOS?

Δεν βρήκα ακόμα τι τρέχει με το backlight.Μάλλον bug είναι,κάθε δευτερόλεπτο που αλλάζει στην ώρα κάνει το backlight να αναβοσβήνει.Αν βάλω user tag από το bios (v 0701)τότε λειτουργεί κανονικά.

Έχω ακούσει παράξενα αλλά αυτό είναι ΤΟ παράξενο.

Λες και ξελιγώνεται από ρεύμα η μητρική.

Είσαι σίγουρος ότι είναι εντάξει αυτό το τροφοδοτικό?

Εγώ δεν θα το άφηνα έτσι.

Θα έβαζα ξανά το BIOS (μέσα από το BIOS), θα έβγαζα τη μητρική από το κουτί ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να βραχυκυκλώνει και θα άφηνα μόνο τα βασικά, ώστε να δω τι φταίει.

Πολύ δυνατός.

Νέο BIOS 901. Κατεβάστε το.

http://users.pandora.be/OAP/Striker0901/0901.BIN

Δεν διορθώνει το πρόβλημα με το Vcore.

Striker Extreme Release BIOS 0901

1. Enhance memory compatibility

2. Fixed power Fan can't work after S3

3. Set DDR2 Termination Max default Votlage to 1.25V (Memory Voltage is 2.5V)

4. Add patch to support Creative X-FI sound Card

5. Speed up S3 resume time

6. Change CopyRight year from 2006 to 2007.

7. Fixed memory clock mode option may disappear when SLI ready memory is used

8. Finetune USB driving

9. Fixed FSB 1333Mhz CPU clock incorrect

10.Fixed sometime the CPU VID table will be dystroyed

11.Fixed Vcore error when CMOS checksum fail

12.Fixed summary page "CPU ID/ucode ID" string will show "CPU ID/uc" instead

13.Update EZ-Flash version to B319

14.Fixed SETUP hang on when trying to modify "Internal Connector LED" item under Triditional Chinese mode

15.Finetune H/W Monitor Voltage warning range

16.Fixed system hang when Music Alarm play length is over 1 hour

17.Lock 'F8' and 'DEL' function key when after entered EZFlash

18.Fixed Music Alarm auto shutdown when using Presler 3.4GHz CPU with WD1200 HDD and ASUS DRW1612BL

19.Fixed system may show "error loading operation system" message when using CHS mode PATA HDD, and set "Access Mode" to CHS at the same time

20.Fix system will report error when there is Legacy floppy is disabled at the same time when SATA ODD is the only device connected to this motherboard

21.Enhance HDD compatibility

22.Change Max FSB to 650MHz on AI-Booster

23.Fixed CPR fail when overclock too much

Ξαναπέρασα το bios και σταμάτησε να αναβοσβήνει το backlight.

Μήπως έχετε καμία πρόταση για cpu cooler?Το ρωτάω εδώ λόγω της ιδιαιτερότητας της μητρικής(Heatpipes).Το stock της intel καλό είναι αλλά μετά τα 2800 όπως είναι λογικό ζεσταίνεται πολύ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.