Jump to content

ASUS Extreme STRIKER, εμπειρίες (56K Warning)

mariosalice

Recommended Posts

• Replies 1,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από tifozif1 [Χθες, στις 21:25]

’νοιξε και εσύ τόπικ "Αβιτ ΙΝ9 - Ιστορία μου, Αμαρτία μου" :p

Mια χαρά ΜοΒο έχετε και τα παίρνετε στο κρανίο γιατί δεν φτάνει τα 5GHz..

Μια χαρα ειναι....αλλα με το asus και το evga εδωσα μαχη..μεχρι τλικης πτωσεως....:)

εχω ανοιξει τοπικ....5Ghz...για αρχη παλευουμε τα 4....

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 00:41]

Πράγματι το πρόσεξα ότι ζεσταίνεται παραπάνω στο BIOS αν το αφήσεις αρκετή ώρα.

Τι διαφορά θερμοκρασίας έχεις Probe II - core temp.

Σε ποιες συχνότητες έχεις κενά?

Είχες πει μια παλιότερα.

Η διαφορα ειναι 4~6βαθμους(π.χ. probe:30~32/coretemp:36)

Η συχνοτητα που δε μου παιζει,ειναι μεταξι 1760 και 1860.

Η διαφορά θερμοκρασίας είναι 4-5 βαθμοί και σε μένα και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη μητρική.

Όπως όμως είδα ο Τακας, ο labrinea, ο ros3e και ο Vellipsi που έχουν ή είχαν Striker, είχαν διαφορά πάνω από 15 βαθμούς και πολλά προβλήματα στον υπερχρονισμό.

Ειδικά για τον Τάκα είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έφταιγε η μητρική και όχι η μνήμη.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο οι προβληματικές μητρικές να δείχνουν όλες μεγάλη διαφορά στο core temp.

Αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι φταίνε οι μητρικές και όχι κάτι άλλο, αφού δεν έστησα καμιά από αυτές.

Έχω λοιπόν τη γνώμη ότι μάλλον η αγορά μιας Striker αυτή τη στιγμή είναι κορώνα γράμματα.

Τουλάχιστον εγώ δεν θα ήθελα να μου πάθει κάτι η δική μου και να πάρω άλλη για RMA, μην τυχόν και μου κάτσει μάπα το καρπούζι.

Σχετικά με το κενό στο FSB, δοκίμασα στα 1760 και στα 1770 και δουλεύει.

Είμαι με το 802 BIOS, που το θεωρώ το καλύτερο μέχρι τώρα.

Παλιότερα είχα δοκιμάσει κάποια συχνότητα που είχες γράψει στο δικό σου thread και δεν δούλευε. Ήμουν όμως με άλλο BIOS και δεν είχα καθόλου εμπειρία τότε.

post-2226-1416073006,507_thumb.jpg

Nα πω μια μ@Λ@κια (μιας και δεν έχω 680) και απλά εσείς δείτε το:

Μηπως το πρόβλημα με τις περίεργες συχνότητες που δεν δουλεύουν οφείλεται στό 333 FSB των επερχόμενων CPU (1333 FSΒ) που υποστηρίζει το ΜοΒο ? Πχ αν έχεις 6600 (χ9) ή 6700 (χ10) το περίεργο πρόβλημα παρουσιάζεται στα 9χ333 (=8χ375 = 7χ 430 κοκ) ή στα 10χ333 (= 8χ416 = 7χ470) ??? Μήπως δηλαδή το ΜοΒο μπερδεύτεται μεταξύ 266 (σημερινές CPU) και 333 (επερχόμενες CPU) ?

Aπλά μου πέρασε από το μυαλό το παραπάνω... τώρα μπορείτε να με :tomato: :tomato:

Το αντίθετο.

Τα 3333MHz (333Χ10) τα έχω δουλέψει πολύ καιρό και είναι ιδιαίτερα σταθερή συχνότητα.

Αυτή χρησιμοποιώ όταν θέλω να κάνω εγκαταστάσεις προγραμμάτων ή άλλες κρίσιμες δουλειές.

Λοιπόν,την έπαθα!

Εκανα update το bios και η μητρική τα κακάρωσε.

Μην ρωτάτε τι και πως,το θέμα είναι ότι δεν μπουτάρει.Ανοίγει για ένα δευτερόλεπτο και κλείνει.

Δοκίμασα να την αφήσω όλο το βράδυ χωρίς μπαταρία και με το κουμπί clear cmos πατημένο,αλλά τζίφος.

Την επέστρεψα το Σάββατο στο πλαίσιο και αφού την ελέγξουν την Δευτέρα-Τρίτη θα με ειδοποιήσουν για την αντικατάσταση.

Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχουν striker και όπως μου είπε ο πωλητής υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας από την Asus.

Τι μου προτείνετε?

Να περιμένω να φέρουν ή να πάρω μια commando που την έχουν ετοιμοπαράδοτη?

Λες να είναι για καλό τελικά?

Το μόνο που μου την σπάει με την commando,είναι οτι την έχουν ελαφρώς γυμνή απο έξτρας και μπλιμπλίκια.

Τώρα βέβαια αν είναι είναι καλύτερη μητρική,δεν τρέχει και τίποτα.

Βασικά με ενδιαφέρει το σταθερό 24/7 overclocking,οχι το maximum για μετρήσεις.

Με την striker δούλευα στα 350fsb (οτιδήποτε παραπάνω δεν ήταν βιώσιμο)

Με την commando θα μπορώ να δουλεύω 24/7 πιο ψηλά?

Αρχική απάντηση από nix [Σήμερα, στις 16:08]

Λοιπόν,την έπαθα!

Εκανα update το bios και η μητρική τα κακάρωσε.

Μην ρωτάτε τι και πως,το θέμα είναι ότι δεν μπουτάρει.Ανοίγει για ένα δευτερόλεπτο και κλείνει.

Δοκίμασα να την αφήσω όλο το βράδυ χωρίς μπαταρία και με το κουμπί clear cmos πατημένο,αλλά τζίφος.

Την επέστρεψα το Σάββατο στο πλαίσιο και αφού την ελέγξουν την Δευτέρα-Τρίτη θα με ειδοποιήσουν για την αντικατάσταση.

Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχουν striker και όπως μου είπε ο πωλητής υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας από την Asus.

Τι μου προτείνετε?

Να περιμένω να φέρουν ή να πάρω μια commando που την έχουν ετοιμοπαράδοτη?

Φιλε nix το ιδιο επαθα και εγω ακριβως εκανε συνεχως επανεκινησεις

εβγαλα το ρευμα μετα την μπαταρια μετα το τζαμπερακι πατησα μερικεσ φορες το clr cmoss και πανω που μου ειχε ανεβη το αιμα στο κεφαλι (συνηθως σπαω το αντικειμενο ) τσααααακ εκανε μπιπ και ξεκινησε τωρα αν με ρωτησης τι εγινε θα σου πω ψεματα

την αναβαθμιση την εκανα μεσα απο τα win

Μόλις πριν απο λίγο πήγα στο πλαίσιο.Δεν την είχαν ελέγξει ακόμα,μου είπανε να τους τηλεφωνήσω κάποια στιγμή αργότερα,το απόγευμα.

Το θέμα είναι τι κάνω?

Αδέλφια χρειάζομαι βοήθεια!

Striker δεν υπάρχει.Αυτές που υπάρχουν και με ενδιαφέρουν είναι η commando,η p5n32e (η φτηνή αντίστοιχη της striker) και φέρανε και την abit IN9 32X-MAX

Ποιά είναι η γνώμη σας?

’κουσα καλά λόγια για την abit IN9 32X-MAX.

Από την άλλη, αν φέρει ξανά το Πλαίσιο Striker, θα έρθει η καλή, που δεν έχει προβλήματα.

Το ερώτημα είναι ΑΝ θα φέρει ξανά, που πολύ αμφιβάλλω, αφού υπάρχει γενικά έλλειψη εδώ και καιρό.

Η ASUS κατέβασε από το site της και το 803 BIOS, που κατά τη γνώμη μου ήταν προβληματικό και το 802 Beta BIOS, επειδή συνήθως όταν βγαίνει νέο BIOS σβήνει τις παλιές beta εκδόσεις, όπως έκανε με το 402.

Αρχική απάντηση από mariosalice

’κουσα καλά λόγια για την abit IN9 32X-MAX.

Από την άλλη, αν φέρει ξανά το Πλαίσιο Striker, θα έρθει η καλή, που δεν έχει προβλήματα.

Το ερώτημα είναι ΑΝ θα φέρει ξανά, που πολύ αμφιβάλλω, αφού υπάρχει γενικά έλλειψη εδώ και καιρό.

Η ASUS κατέβασε από το site της και το 803 BIOS, που κατά τη γνώμη μου ήταν προβληματικό και το 802 Beta BIOS, επειδή συνήθως όταν βγαίνει νέο BIOS σβήνει τις παλιές beta εκδόσεις, όπως έκανε με το 402.

Συνεχίζεις να επιμένεις χωρίς να έχεις απολύτως καμία απόδειξη...μιλάμε κολλημένο μυαλό...

Ακόμα και του phil που δεν έχει τα συμπτώματα ελλατωματικής είδες ότι έχει κένα....(και το 680i που κατ εσέ δεν είναι το ελλατωματικό)

δλδ τι άλλο θές για να πιστείς ότι διάβασες ένα ραδιο αρβίλα forum(η ποστερ)?

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 16:57]

Συνεχίζεις να επιμένεις χωρίς να έχεις απολύτως καμία απόδειξη...μιλάμε κολλημένο μυαλό...

Ακόμα και του phil που δεν έχει τα συμπτώματα ελλατωματικής είδες ότι έχει κένα....(και το 680i που κατ εσέ δεν είναι το ελλατωματικό)

δλδ τι άλλο θές για να πιστείς ότι διάβασες ένα ραδιο αρβίλα forum(η ποστερ)?

Τι θα γίνει?

Θα σπαμάρεις και θα βρίζεις χωρίς λόγο?

Είσαι για άλλη μια φορά εντελώς εκτός θέματος.

Φτιάξε ένα δικό σου thread και γράφε εκεί ότι σου κατέβει.

Σταμάτα να χαλάς αυτό εδώ.

Καλησπέρα,σήμερα έκανα το λάθος να φτιάξω καινούριο pc με την striker extreme.

Μόλις το συναρμολόγησα πατάω το κουμπάκι περιμένοντας να ανοίξει κτλ...

¨ομως δεν κάνει ούτε post,όλα τα έχω συνδέσει 3 φορές από την αρχή και μου εμφανίζει στο LCD πίσω "CPU INIT".Μήπως ξέρετε τι μπορεί να φταίει?

Το σύστημα είναι:

Striker Extreme

Tagan 800W dual engine

Core 2 duo 6600

OCZ 2gb sli-ready kit

2x asus 7950gt 512mb σε SLI

320gb seagate sata2

Case thermaltake kandalf

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Έτσι έκανε και σε μένα.

Μην ανησυχείς.

Πρέπει να κάνεις clear cmos.

Δηλαδή κλείνει υπολογιστή.

Κλείνεις το τροφοδοτικό.

Αλλάζεις το jumper.

Πατάς το κουμπί clear cmos.

Ανοίγεις το τροφοδοτικό.

Μπαίνεις BIOS.

Αν κάτι δεν κατάλαβες ρώτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.