GoMaR Φεβρουάριος 2, 2007 #261 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2007 ερχμ.....Σιγουρα στο 3dmark2005 ειχες 11.500? Γιατι εχω την εντυπωση οτι εχεις μπερδεψει κατι ; Μηπως το μπερδευεις με το 3dmark2003?Γιατι μια 9800pro σε P4 3.0ghz @3,8 εβγαζε καπου στα 2,800μαρκς..Για το 2005 μιλαω παντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkat Φεβρουάριος 2, 2007 #262 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2007 ΩΧ λες ρε συ χμμμμ μαλον εχεις δικιο.......μαλον 1800 πρεπει να ειχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Φεβρουάριος 2, 2007 Author #263 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2007 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 17:38] ....Τώρα αν εσείς οι απόστρατοι ... LOL αυτό από που το συμπέρανες τώρα?Είναι λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Φεβρουάριος 2, 2007 #264 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice LOL αυτό από που το συμπέρανες τώρα?Είναι λάθος. lol..Αυτό σε πείραξε...?Ε ρε γλέντια...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Φεβρουάριος 2, 2007 Author #265 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2007 Νέο BIOS 803.Είναι το χειρότερο BIOS από όλα.Όπως μπήκε βγήκε.Για να ανέβει κανείς πάνω από 1200 FSB πρέπει να βάλει το vcore πάνω από 1.6v.Διαφορετικά δεν παίζει πουθενά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
phil1416003162 Φεβρουάριος 2, 2007 #266 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2007 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Χθες, στις 17:38] Ρε phil εσύ είχες κενά στο fsb? Ειχα και ακομα εχω.Ειναι κακο αυτο; Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 17:40] Phil είσαι O τυχερός. Έχεις την καινούργια έκδοση του NB που δεν έχει προβλήματα. Τι διαφορά θερμοκρασίας έχεις BIOS - Core temp ? Δεν εχω προσεξει,αλλα ρε συ Μαριε,ετσι και αλιως για καποιο λογο οταν ειμασται μεσα στο bios,ο επεξεργαστης ζεστενεται πιο πολυ(και αυτο το βλεπω και απο τις θερμοκρασιες του phase)οποτε δεν μπορουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Φεβρουάριος 2, 2007 Author #267 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2007 Πράγματι το πρόσεξα ότι ζεσταίνεται παραπάνω στο BIOS αν το αφήσεις αρκετή ώρα.Τι διαφορά θερμοκρασίας έχεις Probe II - core temp.Σε ποιες συχνότητες έχεις κενά?Είχες πει μια παλιότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 3, 2007 #268 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Ρε παιδιά... Το ίδιο chipset είναι... Απλά η αρχική του ονομασία η το codename τους ήταν C55.... Δείτε λίγο τα smds πάνω στα 2 chipset.....είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Όχι φίλε... ’μα αλλάξει το core θα αλλάξουν και οι διαδρομές... Τεσπα...νομίζω πως ο Gorillakos σας κάλυψε... Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClockerΞανα διάβασε το ποστ του Βασίλη...διάβασε και λίγο αρχιτεκτονική ολοκληρωμένων και έλα να τα πούμε... Απλά να σου πώ ότι αν είχε πρόβλημα το chipset και το αλλάξανε με σκοπό την λύση του θα αλλάζανε και τις διαδρομές πάνω στο pcb που αν και δεν είναι από την ίδια γωνία τραβηγμένες...όσο ακόμα βλέπουν τα μάτια μου...φαίνονται ίδια... Αλλά που μυαλό.... Δεν θα απάνταγα, αλλά επειδή το παίζεις ξερόλας: έχεις καθόλου ιδέα από IC's και τα λες αυτά? ή λέμε ότι μας κατέβει? Το πώς θα ενωθεί το IC με τα pins έχει σημασία στη λειτουργία του? Μήπως δεν έχεις ιδέα? Καλός ο ενθουσιασμός και το "εμείς τα ξέρουμε όλα και όχι ο γείτονας", αλλά τα επιστημονικά δεδομένα (πες με πείραμα) από έμπειρους χρήστες (=mariosalice) είναι τεκμήρια, οι μηδενικές σου γνώσεις πάνω στο θέμα (άκου τα ίδια smd. . .) είναι πεταμένα bytes σε μια κουρασμένη sql ! Ή λίγο διαφορετικά, με τις γνώσεις που έχεις, μου φαίνεται σαν να προσπαθείς να ζωγραφίσεις σε μιλιμετρέ με σπρέυ. Καλό διάβασμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jros3e Φεβρουάριος 3, 2007 #269 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 01:45] Δεν θα απάνταγα, αλλά επειδή το παίζεις ξερόλας: έχεις καθόλου ιδέα από IC's και τα λες αυτά? ή λέμε ότι μας κατέβει? Το πώς θα ενωθεί το IC με τα pins έχει σημασία στη λειτουργία του? Μήπως δεν έχεις ιδέα? Καλός ο ενθουσιασμός και το "εμείς τα ξέρουμε όλα και όχι ο γείτονας", αλλά τα επιστημονικά δεδομένα (πες με πείραμα) από έμπειρους χρήστες (=mariosalice) είναι τεκμήρια, οι μηδενικές σου γνώσεις πάνω στο θέμα (άκου τα ίδια smd. . .) είναι πεταμένα bytes σε μια κουρασμένη sql ! Ή λίγο διαφορετικά, με τις γνώσεις που έχεις, μου φαίνεται σαν να προσπαθείς να ζωγραφίσεις σε μιλιμετρέ με σπρέυ. Καλό διάβασμα +1 :clap: :clap: :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Φεβρουάριος 3, 2007 #270 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Αρχική απάντηση από sotiris Δεν θα απάνταγα, αλλά επειδή το παίζεις ξερόλας: έχεις καθόλου ιδέα από IC's και τα λες αυτά? ή λέμε ότι μας κατέβει? Το πώς θα ενωθεί το IC με τα pins έχει σημασία στη λειτουργία του? Μήπως δεν έχεις ιδέα? Λοιπόν μάστερ... ’μα όπως λέει ο Μάριος είχε πρόβλημα είναι δυνατόν να το λύσανε μόνο με ανασχεδιασμό του πυρήνα και να μπορέσανε να κρατήσουν τις ίδιες επαφές? Το θεωρείς εύκολο αυτό? Καλός ο ενθουσιασμός και το "εμείς τα ξέρουμε όλα και όχι ο γείτονας", αλλά τα επιστημονικά δεδομένα (πες με πείραμα) από έμπειρους χρήστες (=mariosalice) είναι τεκμήρια, οι μηδενικές σου γνώσεις πάνω στο θέμα (άκου τα ίδια smd. . .) είναι πεταμένα bytes σε μια κουρασμένη sql ! Xaxaxaxaxaxa γαμάτο...γιατί δεν νομίζω να είπα πουθενά ότι τα ξέρω όλα.... Μου φαίνεται ότι δεν έχεις παρακολουθήσει καθόλου τα ποστ του Μάριου Ναι σε πρώτη φάση κοίταξα τα smd και σε δεύτερη τις διαδρομές πάνω στο ολοκληρωμένο Ή λίγο διαφορετικά, με τις γνώσεις που έχεις, μου φαίνεται σαν να προσπαθείς να ζωγραφίσεις σε μιλιμετρέ με σπρέυ. Καλό διάβασμα Εντάξη καθηγητή....δεν θα ξαναγίνει αυτό...ότι απορία έχω θα έρχομαι να σε ρωτάω..μιας και τα ξέρεις όλα εσύ τελικά :turn: Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Φεβρουάριος 3, 2007 #271 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Οι Conroe έχουν ΔΥΟ σένσορες θερμοκρασίας ενσωματωμένους στον πυρήνα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 3, 2007 #272 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Λοιπόν μάστερ... ’μα όπως λέει ο Μάριος είχε πρόβλημα είναι δυνατόν να το λύσανε μόνο με ανασχεδιασμό του πυρήνα και να μπορέσανε να κρατήσουν τις ίδιες επαφές? Το θεωρείς εύκολο αυτό? Καλά σοβαρά πιστεύεις ότι θα κάτσω να σου απαντήσω και βάζεις ερωτηματικό? Δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι θέλεις, απλά μην αναγάγεις την προσωπική εμπειρία σε παγκόσμια αλήθεια. Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClockerXaxaxaxaxaxa γαμάτο...γιατί δεν νομίζω να είπα πουθενά ότι τα ξέρω όλα.... Μου φαίνεται ότι δεν έχεις παρακολουθήσει καθόλου τα ποστ του Μάριου Ναι σε πρώτη φάση κοίταξα τα smd και σε δεύτερη τις διαδρομές πάνω στο ολοκληρωμένο Ναι μεν, αλλά έχεις όμως σταθερή άποψη, ότι παρ'όλο που δεν τα ξέρεις όλα, "είναι δύσκολο να κρατήσεις ίδιο πυρήνα με άλλες "ενώσεις"". Ενώ το να σχεδιάσεις ας πούμε το nforce680i είναι μια απλή διαδικασία που την κάνεις 2-3 φορές τη μέρα για να ξεσκουριάσεις την ηλεκτρονική σου, οι "ενώσεις" είναι το μόνο δύσκολο. Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClockerΕντάξη καθηγητή....δεν θα ξαναγίνει αυτό...ότι απορία έχω θα έρχομαι να σε ρωτάω..μιας και τα ξέρεις όλα εσύ τελικά :turn: Μπα, δεν πρόκειται να σου απαντήσω σε καμία ερώτηση δυστυχώς. Δεν είμαι καθόλου καλός "δάσκαλος". ’λλωστε τη γνώση δεν την παίρνεις στο καφενείο, συνήθως χρειάζονται βιβλία. ’σε που και να ήθελα, δεν νομίζω να τα κατάφερνα, έχω αρκετά περιορισμένες γνώσεις ηλεκτρονικής, περισσότερες βέβαια από το μέσο ξερόλα. Αυτό νομίζω λέγεται . . . αυτογνωσία. Οπότε... Και πάλι καλό διάβασμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Φεβρουάριος 3, 2007 #273 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Αρχική απάντηση από sotiris Καλά σοβαρά πιστεύεις ότι θα κάτσω να σου απαντήσω και βάζεις ερωτηματικό? Δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι θέλεις, απλά μην αναγάγεις την προσωπική εμπειρία σε παγκόσμια αλήθεια. Ποτέ δεν είπα για παγκόσμια αλήθεια...για αυτόν τον λόγο κι όλας είπα δεν το θεωρώ εύκολο.. Ναι μεν, αλλά έχεις όμως σταθερή άποψη, ότι παρ'όλο που δεν τα ξέρεις όλα, "είναι δύσκολο να κρατήσεις ίδιο πυρήνα με άλλες "ενώσεις"". Ενώ το να σχεδιάσεις ας πούμε το nforce680i είναι μια απλή διαδικασία που την κάνεις 2-3 φορές τη μέρα για να ξεσκουριάσεις την ηλεκτρονική σου, οι "ενώσεις" είναι το μόνο δύσκολο. Έχεις δίκιο..στην αρχή παρα ήμουν κάθετος...αλλά ο Μάριος ήταν ακόμα χειρότερος Δεν είπα ότι είναι εύκολος ο σχεδιασμός του πυρήνα....αλλά δεν νομίζω και εσύ να σχεδιάζεις τις ενώσεις 2-3 φορές την μέρα... Αλλά από την στιγμή που πάς σε ανασχεδιασμό... Μπα, δεν πρόκειται να σου απαντήσω σε καμία ερώτηση δυστυχώς.Δεν είμαι καθόλου καλός "δάσκαλος". ’λλωστε τη γνώση δεν την παίρνεις στο καφενείο, συνήθως χρειάζονται βιβλία. ’σε που και να ήθελα, έχω αρκετά περιορισμένες γνώσεις ηλεκτρονικής, περισσότερες βέβαια από το μέσο ξερόλα. Αυτό νομίζω λέγεται . . . αυτογνωσία. Οπότε... Και πάλι καλό διάβασμα Gmt.... Και νόμιζα ότι βρήκα τον δάσκαλό μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 3, 2007 #274 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClockerGmt.... Και νόμιζα ότι βρήκα τον δάσκαλό μου Xaxaxaxaxaxaxa, ατύχησες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τακας Φεβρουάριος 3, 2007 #275 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Αυτο το 680 ξυνο μας βγηκε Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 3, 2007 #276 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Γιατί ρε παιδιά σας βγήκε ξυνό ? Για το SLI δεν το επιλέξατε ? ’λλο ΝΒ/ΣΒ δεν δινει SLI παρά μόνο hacked. Αφου στα πρώτα reviews πριν καλά καλά έρθει Ελλάδα, αναφέρανε ότι έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και ότι στους ίδιους χρονισμούς είναι ελάχιστα αργότερο από 975 στο 2D όπως είναι ελάχιστα ταχύτερο στο 3D. Mπορεί επίσης να μην έχει γίνει και σωστή υλοποίηση (hardware/firmware/BIOS) από τις εταιρίες και σε 6 μήνες να δούμε "ΠΡΑΓΜΑΤΑ" από το 680. Έχει τις προδιαγραφές. Το 975 μετράει ήδη χρόνο+ και έχει ωριμάσει αρκετά. Αρχική απάντηση από hipro5 -> Οι Conroe έχουν ΔΥΟ σένσορες θερμοκρασίας ενσωματωμένους στον πυρήνα...... Ναι και έχει και το ΜοΒο, και δεν ξέρουμε ΠΩΣ μετρά/υπολογίζει και δείχνει αυτό το 45C το Bios ή το AsusProbe (ή όπως το λένε) γι'αυτό είπα ότι μπορεί οι σένσορες στο ΜοΒο να έχουν αποκλήσεις από μητρική σε μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τακας Φεβρουάριος 3, 2007 #277 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Εγω με το Abit σωθηκα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkat Φεβρουάριος 3, 2007 #278 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 φιλε mariosalice αν σου ειναι ευκολο μπορει να μου πεις σε παρακαλω με ποιο τροπο θα υπερχρονισω λιγο το εργαλειο ας πουμε μεχρι τα 3200mhz . το set μου ειναι straiker exreme bios 0701+E6700 + ocz 800 gold 2x1g+evga 7900gt και θελω να το δουλευω ετσι μονιμα τι πρεπει να βαλω στα πιο κατω ; ισως μπορεσω να σας δοσω και εγω καποιο αποτελεσμα απο το δικο μου set Extreme Tweaker> ----------------------------------- AI Tuning : Manual SLI Broadcast Aperture : Enabled Nvidia GPU Ex : Enabled LinkBoost : Disabled SLI-Ready Memory : Disabled > System Clocks ----------------------------------- PCIEX16_1 Frequency (Mhz): 100 PCIEX16_2 Frequency (Mhz): 100 PCIEX16_3 Frequency (Mhz): 100 SPP<->MCP Ref Clock, Mhz : 200 > FSB & Memory Config ----------------------------------- FSB - Memory Clock Mode : Unlinked x FSB - Memory Raio : N/A FSB (QDR), Mhz : 1333 (means 1333/4=333FSB) Actual FSB (QDR), MHz : 1333.3 MEM (DDR), MHz : 1000 (means 1000/2=500MHz speed) Actual MEM (DDR), MHz : 1000 > Overclocking ----------------------------------- CPU Multiplier: (10) CPU Internal Thermal Control : Auto Limit CPUID MaxVal : Disabled Enhanced C1 (C1E) : Enabled Execute Disable Bit : Enabled Virtualization Technology : Enabled Enhanced Intel Speedstep Tech : Enabled LDT Frequency : 6x >> Memory timing Settings tCL (CAS Latency): 4 tRCD: 5 tRP: 4 tRAS: 15 Command Per Clock (CMD): 2 clock (2T) Advance Memory Settings tRRD: 4 tRC: 27 tWR: 6 tWTR: 9 tREF: 1 tRD: 7 tRFC: 43 Async Latency: AUTO >> Spread Spectrum Control CPU Spread Spectrum : AUTO PCIE Spread Spectrum : AUTO MCP PCIE Spread Spectrum : AUTO SATA Spread Spectrum : AUTO LDT Spread Spectrum : AUTO > Over Voltage ----------------------------------- Vcore Voltage : AUTO Memory Voltage : 2.2v 1.2v HT Voltage : AUTO NB Core Voltage : AUTO SB Core Voltage : AUTO CPU VTT Voltage : AUTO DDRII Controller Ref Voltage : AUTO DDRII Channel A Ref Voltage : AUTO DDRII Channel B Ref Voltage : AUTO Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 3, 2007 #279 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Αρχική απάντηση από Τακας Εγω με το Abit σωθηκα.. ’νοιξε και εσύ τόπικ "Αβιτ ΙΝ9 - Ιστορία μου, Αμαρτία μου" Mια χαρά ΜοΒο έχετε και τα παίρνετε στο κρανίο γιατί δεν φτάνει τα 5GHz.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Φεβρουάριος 3, 2007 Author #280 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2007 Αρχική απάντηση από dimkat [Σήμερα, στις 21:20] φιλε mariosalice αν σου ειναι ευκολο μπορει να μου πεις σε παρακαλω με ποιο τροπο θα υπερχρονισω λιγο το εργαλειο ας πουμε μεχρι τα 3200mhz . το set μου ειναι straiker exreme bios 0701+E6700 + ocz 800 gold 2x1g+evga 7900gt και θελω να το δουλευω ετσι μονιμα τι πρεπει να βαλω στα πιο κατω ; ισως μπορεσω να σας δοσω και εγω καποιο αποτελεσμα απο το δικο μου set 3200/10=320 320x4=1280 <Extreme Tweaker> ----------------------------------- AI Tuning: Manual Nvidia GPU Ex: Enabled (για Nvidia) LinkBoost: Disabled SLI-Ready Memory: Disabled > System Clocks ----------------------------------- PCIEX16_1 Frequency (Mhz): 100 PCIEX16_2 Frequency (Mhz): 100 PCIEX16_3 Frequency (Mhz): 100 SPP<->MCP Ref Clock, Mhz: 200 > FSB & Memory Config ----------------------------------- FSB - Memory Clock Mode: Unlinked x FSB - Memory Raio: - FSB (QDR), Mhz: 1280 Actual FSB (QDR), Mhz: - MEM (DDR), Mhz: 800 Actual MEM (DDR), Mhz: - > Overclocking ----------------------------------- CPU Multiplier: (10) CPU Internal Thermal Control: Disabled Limit CPUID MaxVal: Disabled Enhanced C1 (C1E): Disabled Execute Disable Bit: Enabled Virtualization Technology: Enabled Enhanced Intel Speedstep Tech: Disabled LDT Frequency: 5x >> Memory timing Settings Ή άσε τα όλα auto ή δες τις τιμές που σου δίνει το max O/C SLI memoty. (δες 1ο ποατ) ή βάλε τις τιμές που σου δίνει ο κατασκευαστής της μνήμης. >> Spread Spectrum Control ’σε τα default > Over Voltage ----------------------------------- Vcore Voltage: AUTO Memory Voltage: 2.2 1.2v HT Voltage: AUTO NB Core Voltage: AUTO SB Core Voltage: AUTO CPU VTT Voltage: AUTO DDRII Controller Ref Voltage: AUTO DDRII Channel A Ref Voltage: AUTO DDRII Channel B Ref Voltage: AUTO Για οικονομία στη θερμότητα και στην κατανάλωση του επεξεργαστή χωρίς να χάσεις από ταχύτητα διάβασε το πρώτο ποστ. Με λίγα λόγια για τόσο μικρό υπερχρονισμό δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα από τα default, με εξαίρεση το FSB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.