mariosalice Ιανουάριος 26, 2007 Author #221 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2007 Αν ο υπολογιστής σας σέρνεται, δείτε αυτό το άρθρο της M$http://support.microsoft.com/kb/909444/Αιτία μπορεί να είναι ένα update, το KB902400. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 30, 2007 Author #222 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2007 Έχοντας διαβάσει αρκετά αντιφατικά για τη Striker, έχω μείνει με την εντύπωση ότι η ASUS έβγαλε δύο διαφορετικές εκδόσεις χωρίς να το ανακοινώσει.Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά οι συμπτώσεις είναι πολλές.Στην πρώτη περίπτωση, η μητρική δουλεύει απροβλημάτιστα, με μόνο σκοτεινό σημείο το γνωστό πρόβλημα με το vcore.Στη δεύτερη περίπτωση, η μητρική έχει προβλήματα με restarts και παραξενιές με το FSB. Μπουτάρει για παράδειγμα στα 1700 και τρώει κολλήματα στα 1214 και στα 1600.Και αυτό όχι σε μία ή δύο συχνότητες αλλά σε πολλές.Οι προβληματικές μητρικές ήταν (συμπτωματικά?) από τα πρώτα κομμάτια που κυκλοφόρησαν.Έχω την εντύπωση ότι κάπου στο Internet είχα δει φωτογραφίες με δύο διαφορετικές εκδόσεις του ΝΒ chipset.Το νεότερο έγραφε πάνω 680 SLI ενώ το παλιότερο, C55.Νομίζω ότι βρήκα ένα χαρακτηριστικό, που με πρώτη ματιά μπορούμε να καταλάβουμε ποια έκδοση έχουμε.Δυστυχώς μόνο σε λειτουργία.Οι προβληματικές μητρικές, έδειχναν μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία της CPU με το core temp, μεγαλύτερη από 10 βαθμούς.Οι καλές, έχουν διαφορά 4-5 βαθμούς.Όσοι λοιπόν έχετε τη Striker, γράψτε ποια είναι η διαφορά θερμοκρασίας στην περίπτωση σας, πότε περίπου την αγοράσατε και αν έχετε προβλήματα με το FSB.Κρίμα για την ASUS.Χάνει την εμπιστοσύνη του κόσμου (αν είναι έτσι τα πράγματα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Ιανουάριος 30, 2007 #223 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2007 Οι προβληματικές μητρικές, έδειχναν μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία της CPU με το core temp, μεγαλύτερη από 10 βαθμούς. Μάριε,διαφορά απο τι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 31, 2007 Author #224 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Η διαφορά της θερμοκρασίας της CPU που δείχνει το BIOS με τη θερμοκρασία που δείχνει το core temp πρέπει να είναι περίπου 4-6 βαθμοί C και όχι 15 βαθμοί. Το Northbridge μετράει τις θερμοκρασίες και αν είναι ελαττωματικό τις δείχνει λάθος.Ένα ελαττωματικό NB θα δείξει τις idle θερμοκρασίες να έχουν δέκα με δεκαπέντε βαθμούς διαφορά από τις core.Αν για παράδειγμα το core temp δείχνει idle θερμοκρασία 35 και το BIOS (ή το PCProbe II) δείχνει 20 βαθμούς, τότε η μητρική έχει πρόβλημα.Το παράδειγμα είναι πραγματικό και το συνάντησα σε δύο μητρικές.Το ίδιο μπορούμε να το δούμε στο Everest.Εκεί θα δούμε τρεις θερμοκρασίες κάτω από την ενότητα motherboard - chipset - Northbridge. Αν η μητρική είναι προβληματική θα δούμε:CPU 20oCCPU core1 35oCCPU Core2 36oC(παράδειγμα είναι).Ένα σωστό NB θα δείξει τις idle θερμοκρασίες να έχουν τέσσερις με πέντε βαθμούς διαφορά από τις core.Αν η μητρική μας είναι σωστή, στο παραπάνω παράδειγμα θα βλέπαμε Στο Everest.CPU 31oCCPU core1 35oCCPU Core2 36oCΣτο PCProbe II θα βλέπαμε 31oCΣτο BIOS το ίδιο, 31oCκαι στο core tmp Core1 35oCCore2 36oCπερίπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 31, 2007 Author #225 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Ποιες μητρικές έχει η ASUS με το chipset thw Nvidia 680i και ποιες είναι οι διαφορές τους? Δείτε τι λέει η ίδια η ASUS. http://support.asus.com/faq/faq.aspx?no=2F7AF48E-8601-F7A9-0CFF-EE40C2572CE2&SLanguage=en-us Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 31, 2007 Author #226 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Δείτε αυτό το Northbridge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 31, 2007 Author #227 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 Και τώρα δείτε και αυτό το Northbridge. Και τα δύο είναι από εικόνες από μητρικές Striker Extreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τακας Ιανουάριος 31, 2007 #228 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2007 μαλον μαριε κατι δεν παει καλα με τα πρωτα κωματια απο την Asus... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Φεβρουάριος 1, 2007 #229 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Ρε παιδιά...Το ίδιο chipset είναι...Απλά η αρχική του ονομασία η το codename τους ήταν C55....Δείτε λίγο τα smds πάνω στα 2 chipset.....είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Φεβρουάριος 1, 2007 #230 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Από ό,τι ξέρω οι ονομασίες ενός I.C. δεν αλλάζουν χωρίς λόγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Φεβρουάριος 1, 2007 #231 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Εγώ πάντως βλέπω την ίδια ακριβώς σχεδίαση ακόμα και των διαύλων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 1, 2007 #232 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Εγώ πάντως βλέπω την ίδια ακριβώς σχεδίαση ακόμα και των διαύλων... Θα μιλάγαμε για "αλλο" μοβο τότε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Φεβρουάριος 1, 2007 #233 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 εμένα έχει 10 βαθμούς διαφορά το chipset με το coretemp.Δεν νομίζω όμως οτι αυτό δηλώνει ελαττωματικό chipset.Μπορεί να κάνω και λάθοςΠαραξενιές κάνει με το fsb,αλλά απ`οτι ξέρω όλα τα 680 το κάνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Φεβρουάριος 1, 2007 #234 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Αρχική απάντηση από tifozif1 Θα μιλάγαμε για "αλλο" μοβο τότε. Πάνω στο chipset εννοώ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 1, 2007 #235 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Το ίδιο λέμε. Δεν είναι το chipset αυτό, είναι το "socket" που πάνω του είναι κολημένο αυτό το μαυρο τσιπάκι που είναι το ΝΒ chipset, και δουλεία του είναι να καρφωθεί πάνω στο ΜοΒο και να μεταφέρει τα σήματα από το μοβο/ποδαράκια στο chipset και ανάποδα. Αν άλλαζε αυτό (δηλαδή άλλαζαν θέση τα ποδαράκια) θα έπρεπε να αλλάξει και το ΜοΒο. Συγνώμη για το οφφ-τοπικ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Φεβρουάριος 1, 2007 #236 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Insider infos :680i = C55XE + MCP55PXE650i = C55 + MCP51Αλλα η ASUS ετοιμαζει καινουρια μητρικη με 680 που θα λεγεται Trio και θα εχει και PCI-X controller + οτι αλλο εχει η Striker...."C55XE and C55 are the same chip, but NV guarantees C55XE overclock well and sell it so expensive."DFIC55XE is not all overclocker to FSB 500. So it's hard to tweak DFI 680i now.In fact, C55's limit is FSB 475~485.H C55XE ειναι το SLIX16N-A2Aπο την αλλη μπορει να ισχυει αυτο...On the platform side, NVIDIA will be introducing a nForce 680SE chipset, which will be a less overclockable version of the 680i chipset. Price point will be less than $180 but we're still not sure how it will fit into the big picture between the 650i and 680i. http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=2904&p=14To C55(SLIX8N-A2) εχει όριο περιπου 420fsb...Ελπιζω να βοηθησα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Φεβρουάριος 1, 2007 #237 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Αρχική απάντηση από tifozif1 Το ίδιο λέμε. Δεν είναι το chipset αυτό, είναι το "socket" που πάνω του είναι κολημένο αυτό το μαυρο τσιπάκι που είναι το ΝΒ chipset, και δουλεία του είναι να καρφωθεί πάνω στο ΜοΒο και να μεταφέρει τα σήματα από το μοβο/ποδαράκια στο chipset και ανάποδα. Αν άλλαζε αυτό (δηλαδή άλλαζαν θέση τα ποδαράκια) θα έπρεπε να αλλάξει και το ΜοΒο. Συγνώμη για το οφφ-τοπικ. Όχι φίλε...’μα αλλάξει το core θα αλλάξουν και οι διαδρομές...Τεσπα...νομίζω πως ο Gorillakos σας κάλυψε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Φεβρουάριος 1, 2007 Author #238 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Τότε θα υποθέσω ότι κάποια κομμάτια C55XE είναι ελαττωματικά.Πάντως σίγουρα είναι διαφορετικά, όταν δείχνουν διαφορετικές θερμοκρασίες.Αυτό είναι δουλειά του NB, στη συγκεκριμένη μητρική και όχι του SB όπως ήταν μέχρι τώρα στα chipset της Nvidia.Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι εντάξει ένα NB που δείχνει 15 βαθμούς λιγότερους από το core temp, όταν μάλιστα υπάρχουν στη γύρα μητρικές Striker όπου η διαφορά αυτή είναι 4 βαθμοί.Ας είναι ίδιες οι διαδρομές, κάτι έχει αλλάξει ανάμεσα στις δύο εκδόσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 1, 2007 #239 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Όχι φίλε... ’μα αλλάξει το core θα αλλάξουν και οι διαδρομές... Στο ίδιο ΜοΒο με τις ίδιες διαδρομές, δεν παίζει ο 631, o 805 και ο Ε6600 ? Αυτοί να δεις διαφορά στο core.Αρχική απάντηση από mariosalice -> Τότε θα υποθέσω ότι κάποια κομμάτια C55XE είναι ελαττωματικά. Tις θερμοκρασίες δεν μπορούν να τις πάρουν και από αισθητήρα στο CPU socket ? Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ο αισθητήρας αυτός "λάθος" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Φεβρουάριος 1, 2007 Author #240 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2007 Αρχική απάντηση από nix [Σήμερα, στις 12:43] εμένα έχει 10 βαθμούς διαφορά το chipset με το coretemp.Δεν νομίζω όμως οτι αυτό δηλώνει ελαττωματικό chipset.Μπορεί να κάνω και λάθοςΠαραξενιές κάνει με το fsb,αλλά απ`οτι ξέρω όλα τα 680 το κάνουν. Εμένα πάντως έχει 4 βαθμούς διαφορά και δεν μου κάνει παραξενιές στο FSB.Ποιά κάρτα γραφικών έχεις?Μήπως την 8800?Αν έχεις την 8800 μπορώ να σου δανείσω μια 7900 να βάλεις πάνω να δούμε αν πάλι θα έχει πάνω από 10 βαθμούς διαφορά θερμοκρασίας στα default και αν βελτιώνεται η κατάσταση με το FSB.Ένας άλλος τρόπος για να αποκλείσουμε ότι φταίει η 8800, είναι να βάλεις την κάρτα γραφικών στο κάτω PCIe slot.Επειδή το κάτω slot ελέγχεται από το SB και όχι από το ΝΒ, αν μειωθεί η διαφορά θερμοκρασίας και πάψουν τα προβλήματα με το FSB, τότε θα ξέρουμε ότι υπάρχει κάποια ασυμβατότητα της 8800 με το C55XE.Επειδή η 8800 είναι πολύ γρήγορη κάρτα και επιβαρύνει πολύ περισσότερο το NB απ' ότι οι άλλες κάρτες γραφικών, υπάρχει πιθανότητα το C55 να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις διαμεταγωγής και να παρουσιάζει σφάλματα με τη μορφή λανθασμένων ενδείξεων θερμοκρασίας και με παραξενιές στο FSB, ακόμα και αν του δώσουμε πολύ ρεύμα.Αν σου είναι εύκολο κοίταξε το σε παρακαλώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.