Τακας Ιανουάριος 7, 2007 #101 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2007 Asus Stiker εχεις?εστι ειναι φιλε καθε μερα και κατι νεο...τα ιδια εκανε και σε εμενα..δεν ξερω αν υπαρχει λυση ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιανουάριος 8, 2007 #102 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2007 νεα ΚΟΥΦΑπολλες φορές καθηστερει σε καλεσμα προγραμματων (πχ. να ανοιξει το word ) κανει παραπανω ωρα σε εγκατασταση προγραμματων που κανονικα θα επρεπε να γινεται σε λιγοτερο χρόνο ....??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τακας Ιανουάριος 8, 2007 #103 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2007 Αυτα τα αφινουμε AUTO??CPU Spread Spectrum: DisabledPCIE Spread Spectrum: DisabledMCP PCIE Spread Spectrum: DisabledSATA Spread Spectrum: DisabledLDT Spread Spectrum: Disabledεχω μια εντυπωση οτι οταν τα εχω AUTO....εχω προβληματα στα Windows κατο περιεργα κωληματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιανουάριος 8, 2007 #104 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2007 οχι Disabled ολα .....σωστα τα εχεις παραπάνω ......τι χαμπαρια μαστορες..........κρατιεμαι ....ακομα ....αλλα .....οχι για πολύ .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τακας Ιανουάριος 8, 2007 #105 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2007 τιποτα αλλο critical Disable που πρεπει να εχω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιανουάριος 8, 2007 #106 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2007 sli , nvidia , linkboost...............και στην επιλογη overclocking ολα Disabled και κατω {Χ5} Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 9, 2007 Author #107 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα κουφά τα κάνει μόνο σε σας.Σε μένα είναι βράχος.Ότι συσκευές δεν χρησιμοποιείτε απενεργοποιείστε τις στο BIOS.Αν έχετε Vista βάλτε τα. Αν και δεν έχω πρόβλημα ούτε στα XP, υπάρχουν πολλοί που τα έχουν πειρατικά και λάθος ή δεν βάζουν το SP2 ή δεν βάζουν τους σωστούς οδηγούς.Μάλιστα έχω δοκιμάσει και auto ρυθμίσεις στο BIOS και manual, τα έβαλα όλα enable, μετά τα έβαλα dissable, ελάχιστα κράτησα σταθερά, όπου μου το έλεγαν οι οδηγίες στο BIOS, όπως στο επεξεργαστή όπου μια ρύθμιση μου έλεγε για Win XP να το βάλω dissable. Σε όλες τις περιπτώσεις μου δούλεψε μια χαρά.Έχω τέσσερις 250GB SATA II δίσκους πάνω.Οι δύο με Raid-0 έχουν WindowsXP 32, ένας έχει Vista 32 (παλιότερα είχε XP64) και ένας έχει SUSE LINUX 64bit.Όλα δουλεύουν ρολόι.Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 9, 2007 Author #108 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Οι ρυθμίσεις που έχω στο BIOS για κάθε μέρα με τη σύνθεση της υπογραφής φαίνονται παρακάτω.Έχω ενεργοποιημένες όλες τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας του επεξεργαστή, είμαι υπερχρονισμένος στα 10Χ333=3333MHz με τη μνήμη να λειτουργεί στα 1000MHz.Προσέξτε το LDT Frequency: 6x είναι υπερχρονισμένο (200Χ6=1200)Τυπικά είναι 200Χ5=1000<Extreme Tweaker>-----------------------------------AI Tuning: ManualSLI Broadcast Aperture: EnabledNvidia GPU Ex: EnabledLinkBoost: DisabledSLI-Ready Memory: Disabled> System Clocks-----------------------------------PCIEX16_1 Frequency (Mhz): 100PCIEX16_2 Frequency (Mhz): 100PCIEX16_3 Frequency (Mhz): 100SPP<->MCP Ref Clock, Mhz: 200> FSB & Memory Config-----------------------------------FSB - Memory Clock Mode: Unlinkedx FSB - Memory Raio: N/AFSB (QDR), Mhz: 1333 (means 1333/4=333FSB)Actual FSB (QDR), MHz: 1333.3MEM (DDR), MHz: 1000 (means 1000/2=500MHz speed)Actual MEM (DDR), MHz: 1000> Overclocking-----------------------------------CPU Multiplier: (10)CPU Internal Thermal Control: AutoLimit CPUID MaxVal: DisabledEnhanced C1 (C1E): EnabledExecute Disable Bit: EnabledVirtualization Technology: EnabledEnhanced Intel Speedstep Tech: EnabledLDT Frequency: 6x>> Memory timing SettingstCL (CAS Latency): 4tRCD: 5tRP: 4tRAS: 15Command Per Clock (CMD): 2 clock (2T)Advance Memory SettingstRRD: 4tRC: 27tWR: 6tWTR: 9tREF: 1tRD: 7tRFC: 43Async Latency: AUTO>> Spread Spectrum ControlCPU Spread Spectrum: AUTOPCIE Spread Spectrum: AUTOMCP PCIE Spread Spectrum: AUTOSATA Spread Spectrum: AUTOLDT Spread Spectrum: AUTO> Over Voltage-----------------------------------Vcore Voltage: AUTOMemory Voltage: 2.2v1.2v HT Voltage: AUTONB Core Voltage: AUTOSB Core Voltage: AUTOCPU VTT Voltage: AUTODDRII Controller Ref Voltage: AUTODDRII Channel A Ref Voltage: AUTODDRII Channel B Ref Voltage: AUTOΌταν υπερχρονίζω παραπάνω για bench, αλλάζω τα Spread Spectrum (SS) σε dissabled. Αφήνω μόνο το SATA SS enabled, επειδή το έχω ορίσει manually enabled στους SATA δίσκους, για αξιόπιστη μεταφορά δεδομένων και δεν επιτρέπεται να το απενεργοποιήσω στο BIOS.Επίσης αυξάνω το NB overvoltage, βάζω dissabled τις δυνατότητες του επεξεργαστή στο overclocking και τέλος αυξάνω το FSB με μικρότερο πολλαπλασιαστή.Για extreme καταστάσεις βάζω το vcore 1.6v. Διαφορετικά το αφήνω στο auto αφού έτσι κι αλλιώς δεν δουλεύει κάτω από 1.6v. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Ιανουάριος 9, 2007 #109 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Αρχική απάντηση από velipsi πρεπει να βγαζει προβληματα με controler το 680i ας βοηθησουν οι εμπειροτεροι του χωρου.....τι παιζει με τους δισκους ...καθε 2 μερες και κατι κουφο ?????????αμανννννν Παιδικες ασθενειες...To 680i εχει το potential αλλα ακομα ειναι ανωριμο...Δοξα το Θεο,μετα το hotfix της nvidia δεν εχω lock ups απο το raid...Oλα καλα εδω με την E-Vga....Περιμενω κανα καινουριο bios γιατι το Ρ23 σε o/cειναι λιγο αισχρο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 9, 2007 Author #110 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα με το vcore, το BIOS είναι μια χαρά.Έχω SLI, RAID-0 με δύο SATA2 δίσκους, είναι απίστευτα γρήγορο και με τρία λειτουργικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 9, 2007 Author #111 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 ACPI driver for ATK 0110 virtual device version 1.0.13.6 for Windows 2000 / XP (32bit and 64bit) / 2003 (32bit & 64bit) / VISTA (32bit & 64bit)http://support.asus.com/download/download.aspx?model=Striker%20Extreme&SLanguage=en-us Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τακας Ιανουάριος 9, 2007 #112 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Μαριε τα Spread Spectrum (SS) τι ακριβως κανουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Ιανουάριος 9, 2007 #113 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Μειωνουν τις ηλεκτρομαγνητικες παρεμβολες μεταξυ των parts....Συνισταται η απενεργοποιηση τους σε o/c καταστασεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τακας Ιανουάριος 9, 2007 #114 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Αρχική απάντηση από knight_77 [Σήμερα, στις 16:36] Μειωνουν τις ηλεκτρομαγνητικες παρεμβολες μεταξυ των parts.... Συνισταται η απενεργοποιηση τους σε o/c καταστασεις... Ευχαριστω...τελιαρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Ιανουάριος 9, 2007 #115 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Αρχική απάντηση από Τακας Ευχαριστω...τελιαρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 9, 2007 Author #116 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Μόνο στα κομμάτια που θέλουμε αυξημένη ταχύτητα και δεν μας ενδιαφέρει η ακεραιότητα των δεδομένων, απενεργοποιούμε το SS. Στον επεξεργαστή, ακόμα και ένα να αυξήσω το FSB απενεργοποιείται αυτόματα το SS. Προσωπικά δεν το απενεργοποιώ πουθενά, εφ όσον μπορώ. Το αντίθετο, όπου το βρω το κυνηγάω να το ενεργοποιήσω. Στους σκληρούς μου δίσκους για παράδειγμα έχει κρυφή επιλογή με ειδικό πρόγραμμα για να ενεργοποιήσω το SATA II και το Spread Spectrum. Μόνο σε κατάσταση OC για bench, όπου δεν με ενδιαφέρει η σταθερότητα και η ακεραιότητα δεδομένων απενεργοποιώ το SS. Το ίδιο κάνω και για τις extra δυνατότητες του επεξεργαστή. Με αυτό τον τρόπο ανεβαίνω στα 3600 τουλάχιστον και είμαι για 20 λεπτά orthos + σταθερός, αλλά όταν αρχίσω να τρέχω συγχρόνως βαριά προγράμματα, μου πετάει σφάλμα. Αν το αφήσω μόνο του θα συνεχίσει χωρίς λάθη. Έχω ένα τέτοιο screenshot, όπου τρέχω παράλληλα διάφορα προγράμματα και σώζω εικόνες από το desktop τη μια πάνω στην άλλη, μέχρι μου πετάει σφάλμα. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή ανεβαίνει στα 68!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιανουάριος 9, 2007 #117 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 καλησπέρα και απο εμενα , λοιπον mariosalice ετρξα memtest86+ απο δισκετα για 8 ωρες και δεν μου εβγαλε λαθη .....αρα προχωραω κανονικα ο.κ απο μνημες ....Τι να ειναι ρε γαμ......το αυτες οι καθηστερησεις στις εγκαταστασεις και στο καλεσμα ...προγραμματων ...για ριξτε καμια γνωμη...ξαναγραφω το συστημα για να εχεται την εικονα του μπροστα σας........................................................................Intel Core2Duo 6600 Cooler cpu Thermalright 90 LEDAsus Striker2X1GB OCZ nvidia SLI 900MhznVidia XfX 8800GTS 1Χ150GB Sata WD RAPTOR 2X320GB Sata WD1X250 EXT MaxtorEnermax 850WCase:Armor(Black)ASUS DVD-ROM Nec AD-5170 NEC DVD+/-R/RWEizo S1911 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 9, 2007 Author #118 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Αρχική απάντηση από velipsi [Σήμερα, στις 22:00] καλησπέρα και απο εμενα , λοιπον mariosalice ετρξα memtest86+ απο δισκετα για 8 ωρες και δεν μου εβγαλε λαθη .....αρα προχωραω κανονικα ο.κ απο μνημες ....Τι να ειναι ρε γαμ......το αυτες οι καθηστερησεις στις εγκαταστασεις και στο καλεσμα ...προγραμματων ...για ριξτε καμια γνωμη...ξαναγραφω το συστημα για να εχεται την εικονα του μπροστα σας........................................................................Intel Core2Duo 6600 Cooler cpu Thermalright 90 LEDAsus Striker2X1GB OCZ nvidia SLI 900MhznVidia XfX 8800GTS 1Χ150GB Sata WD RAPTOR 2X320GB Sata WD1X250 EXT MaxtorEnermax 850WCase:Armor(Black)ASUS DVD-ROM Nec AD-5170 NEC DVD+/-R/RWEizo S1911 Αυτό το θηρίο καθυστερήσεις?Έλεος. Με τι το συγκρίνεις?Τον 1Χ150GB Sata WD RAPTOR θα τον έχεις στο SATA 1.Εκεί έχεις λογικά το λειτουργικό.Τους 2X320GB Sata WD λογικά τους έχεις στο δεύτερο SATA controller, δηλαδή στα SATA 3 & 4.Τον 1X250 EXT Maxtor που τον έχεις συνδέσει?Έχεις ενεργοποιήσει τον SIL controller?Πώς τον έχεις δηλώσει στο BIOS?Για SATA 2?Υποπτεύομαι ότι κάτι δεν έχει κάνει σωστά στους δίσκους.Για δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες.Τα SATA ports όπως τα βλέπεις είναι έτσι.SATA2 SATA4 SATA6 (πάνω σειρά στον αέρα)SATA1 SATA3 SATA5 (κάτω σειρά στη μητρική) Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιανουάριος 9, 2007 #119 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 καταρχην στο ελεγκτες IDE ATAPI εχω NVIDIA nFORCE 590/570/550 Serial ATA Controler NVIDIA nFORCE 590/570/550 Serial ATA Controler NVIDIA nFORCE 590/570/550 Serial ATA Controler Δευτερευων διαυλος IDEΠρωτευων διαυλος IDEΤυπικος ελεγκτης IDE διπλου καναλιου PCIγια τους δισκους τωρα 1Χ150GB Sata WD RAPTOR στο SATA 11X320GB Sata WD στο SATA 21X320GB Sata WD SATA 3ετσι ειναι στη μητρικη λες να βαλω μονο του τον raptor και τον αλλο στο 3 και 4 μονος τους ...παιζει ρολο ????και τον εξωτερικο MAXTOR250 με δικο του ρευμα στην θυρα ΙΕΕΕ 1394 σβηστο πολλες φορεςαυτα .......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιανουάριος 9, 2007 Author #120 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Ναι, βάλε τα δύο 320GB Sata WD στα 3&4.’σε μόνο του τον raptor στο 1.Έχεις κάνει λάθος εγκατάσταση των οδηγών.Δεν έπρεπε να είναι κάτω από IDE.Θα μπω στα XP να το δω.Πόσταρε screenshot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.