mariosalice Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Δεκέμβριος 13, 2006 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 καλοριζικο Μαριε...κανα bench θα δουμε?? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Δεκέμβριος 13, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 Κάτσε λίγο γιατί δεν έχω ιδέα από Intel.Μόλις που το έστησα το μηχανάκι.Θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να το μάθω.Πάντως η πρώτη εντύπωση είναι θαυμάσια.Με τόσα που διάβαζα για προβλήματα στο στήσιμο, για raid, για υψηλές θερμοκρασίες, περίμενα να είναι μάπα το καρπούζι.Ε αυτό που βλέπω είναι θαυμάσιο.Το μόνο που λείπει από την μητρική είναι το midi port, ενώ έχει πολλά περισσότερα.Πριν από λίγη ώρα δούλεψε για πρώτη φορά. Ενθουσιάστηκα όταν την είδα φωτισμένη ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Δεκέμβριος 13, 2006 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 Καλοδουλευτα Μαριε Στο ιδιο σκηνικο και εγω αλλα με e-vga 680 mobo... Περιμενω τις μνημουλες για να ξεκινησω το ψαξιμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Δεκέμβριος 13, 2006 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 Mαριε αν επιτρεπεται απο που και ποσο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Δεκέμβριος 13, 2006 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 @mariosaliceΚαλοδούλευτη Μάριε. Για το chipset 680 έχει βγεί οδηγός overclocking από την nvidia. Ρίξτου μια ματιά....μπορεί να σε βοηθήσει τώρα που ΄άλλαξες στρατόπεδο....... Από θερμοκρασία άσε τι λέι η μητρική. Η Intel έχει βγάλει το TAT tool που μετρά την θερμοκρασία μέσα στους πυρήνες του επεξεργαστή. Επίσης έχει και stress option για να δεις max θερμοκρασίες. Βαλτο και δες τι πραγματικά τι παίζει. Στην δικία μου ΄για παράδειγμα λέει το BIOS -31 και το TAT - 38 βαθμούς. Εννοείται πως το TAT είναι το σωστό. @KNIGHT_77Πως πάμε με την evga? Έχω φάει το σύμπαν για να δουλέψει το Front Audio Pannel αλλά τίποτα! Πολλά παιδία όπως διαβάζω και από το site της Evga εχουν το ίδιο πρόβλημα αλλά τίποτα. Το σπαστικό είναι πως ο Front Audio Pannel Connector του κουτιού κουμπώνει στα pins της μητρικής με τέτοιο τρόπο που αποκλήει κάθε πιθανότητα να τον βάλεις λάθος ....Αναρωτιέμαι μήπως παίζει κάποιο jumper...? To αντιμετώπισες εσύ αυτό το πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Δεκέμβριος 13, 2006 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 Δεν το εχω κοιταξει ακομα...Mε update bios δοκιμασες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Δεκέμβριος 13, 2006 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 Καλορίζικη Μάριε!Το κομματάκι σου θα πετάει λέμε..:jump1: Η θερμοκρασία θ'ανέβει μόνο με τα volts.Με stock δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.. Πάντως πολύ θετικό για την nvidia οτι αναγνωρίζει Raid ακόμη κι από άλλη πλατφόρμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Δεκέμβριος 13, 2006 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 διακρινω ενα τρελο droopαρισμα στις τασεις 'η απλα droopαρει το utility τις striker?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Δεκέμβριος 13, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 Το ίδιο πρόβλημα είχα και με την προηγούμενη μητρική της Nvidia.Ανησύχησα και μέτρησα τις τάσεις με πολύμετρο στο 24πινο σε λειτουργία και είδα ότι ήταν καρφί στα προβλεπόμενα χωρίς καθόλου droop.Πάντως αυτή τη στιγμή έχω αλλάξει τροφοδοτικό.Πριν είχα το Enermax 600 και τώρα το Galaxy 850 και όπως βλέπεις δεν είμαι υπερχρονισμένος.Δεν ξέρω πάντως τι συμβαίνει και στο 24πινο μετράω 3.31 και 12.02 την ίδια ώρα που το BIOS μου δείχνει 3.24.@MainframeΕυχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.Μήπως έχεις πρόχειρα τα URL για τον οδηγό της Nvidia και του Thermal analysis tool?Βρήκα μια έκδοση του ΤΑΤ αλλά δεν τρέχει στα Vista.Μήπως είναι φτιαγμένο για Intel chipsets και δεν δουλεύει σε Nvidia?Πάντως δεν το χρειάζομαι και πολύ το TAT γιατί χρησιμοποιώ το καλύτερο πρόγραμμα που είναι το δάκτυλο μου. LOL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dom Δεκέμβριος 13, 2006 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 Καλα bench Μαριε! Περιμενουμε fsb και cpu mhz(για καλα scorακια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Δεκέμβριος 13, 2006 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 Μάριε. 1)Oveclocking manual για nvidia 680ι, http://www.nvidia.com/docs/CP/45121/nforce_680i_sli_overclocking.pdf 2) To ΤΑΤ στα ΧP/SP2 μου, με το σύστημα της υπογραφής, παίζει μια χαρά.....τώρα για vista δεν ξέρω. Αυτό το version (11) έχω http://www.hardware.fr/marc/TAT.exe . Για δές το... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Δεκέμβριος 13, 2006 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από knight_77 [Σήμερα, στις 15:25] Δεν το εχω κοιταξει ακομα...Mε update bios δοκιμασες? Το τελευταίο έχω πάνω αλλά τίποτα......Μαλλον θα πρέπει να καρφωθούν τα πινακια με αλλή σειρά από αυτή του ΑC'97 CODEC δεδομένου πως η κάρτα υποστηρίζει High Definition Audio CODEC.Πάντως αν βρείς τίποτα.....καλοδεχούμενο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Δεκέμβριος 13, 2006 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από knight_77 [Σήμερα, στις 15:25] Δεν το εχω κοιταξει ακομα...Mε update bios δοκιμασες? Μάλλον το βρήκα....έχει να κάνει με το auto-sensing of jacks....θα το δώ το βράδυ σπίτι!http://www.evga.com/community/messageboard/topic.asp?TOPIC_ID=22201&SearchTerms=front,audio,-------Ok, I figured it out. The Antek case does not support auto-sensing of jacks being inserted in the front ports. By default the built-in audio on the 680i expects this to work. In the RealTek control panel you can turn off auto-sensing. In the control panel go to Audio I/O, click the small X icon at the top-right (above the back-panel inputs) and select "Disable front panel jack detection".------Για να δούμε?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Δεκέμβριος 13, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από Mainframe [Σήμερα, στις 16:32] Μάριε. 1)Oveclocking manual για nvidia 680ι, http://www.nvidia.com/docs/CP/45121/nforce_680i_sli_overclocking.pdf 2) To ΤΑΤ στα ΧP/SP2 μου, με το σύστημα της υπογραφής, παίζει μια χαρά.....τώρα για vista δεν ξέρω. Αυτό το version (11) έχω http://www.hardware.fr/marc/TAT.exe . Για δές το... Πω πω. Υπέροχος οδηγός. NVIDIA nForce 680i SLI Overclocking Guide Μου γλίτωσες πολύ κόπο. Αυτή την έκδοση του ΤΑΤ έχω κατεβάσει, αλλά δεν δουλεύει στα Vista. Μου βγάζει το εξής μήνυμα Error enumerating On Demand Clock Modulation support. Terminating tool. Προφανώς δεν μετράει μόνο τη θερμοκρασία οπότε μάλλον θα πρέπει να ενεργοποιήσω στο BIOS κάποια επιλογή για θερμική προσαρμογή του επεξεργαστή ανάλογα με τις απαιτήσεις. Ίσως να δουλέψει έτσι. Στο PDF αρχείο όμως που μου έδωσες λέει (και συμφωνώ) Enhanced Intel Speedstep TechnologyTechnology that changes CPU frequency dynamically depending on power and thermal requirements of a CPU. Because it can limit the ability to overclock an Intel CPU, it needs to be turned off for best results. It is possible that this feature is turned off by default depending on the motherboard you are using, but you should always double check. EDIT Τελικά δεν είναι υπέροχος ο οδηγός. Τον διάβασα μέσα σε πέντε λεπτά. Λέει όμως τα βασικά, ώστε να γίνει κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας των παραμέτρων υπερχρονισμού στο 680ι. Πρόσεξα ότι το SPP επικοινωνεί με το MCP (north south) με hypertransport 200X5=1000 megatransfers. Επίσης η μνήμη επικοινωνεί με τον επεξεργαστή μέσω του Northbridge (680i SPP), οπότε μπορούμε να ρυθμίσουμε τη συχνότητα επικοινωνίας της μνήμης με το ΝΒ, ανεξάρτητα από το FSB (unlinked). Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Δεκέμβριος 13, 2006 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2006 καλοριζικα και απο μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Δεκέμβριος 14, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Ήδη έπιασε FSB 400 με την πρώτη χθες βράδυ, αλλά ήταν αργά και δεν το συνέχισα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Δεκέμβριος 14, 2006 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Ωραίος Link to comment Share on other sites More sharing options...
sisman Δεκέμβριος 14, 2006 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Μεχρι να βρεις πως δουλευει το ΤΑΤ δωκημασε το S&M, και αυτο στρεσαρει πολυ, σε συνδιασμο με το core temp θα δεις και θερμοκρασιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Δεκέμβριος 14, 2006 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Αρχική απάντηση από Mainframe [Χθες, στις 16:56] Μάλλον το βρήκα....έχει να κάνει με το auto-sensing of jacks....θα το δώ το βράδυ σπίτι!http://www.evga.com/community/messageboard/topic.asp?TOPIC_ID=22201&SearchTerms=front,audio,-------Ok, I figured it out. The Antek case does not support auto-sensing of jacks being inserted in the front ports. By default the built-in audio on the 680i expects this to work. In the RealTek control panel you can turn off auto-sensing. In the control panel go to Audio I/O, click the small X icon at the top-right (above the back-panel inputs) and select "Disable front panel jack detection".------Για να δούμε?!?! @Knight _77Αυτό έιναι....Τώρα δουλέυει μια χαρά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.