g_0x Δεκέμβριος 30, 2006 #41 Δεκέμβριος 30, 2006 Αρχική απάντηση από tifozif1 ’σχετα με το DX-10, κοντεύουν 2 μήνες και η ΑΤΙ ακόμα ΔΕΝ έχει απαντήσει στους 8800 γιατι?χρειαζεται να απαντησει? DX10+O.T.E.=LFE
ΝTG Δεκέμβριος 30, 2006 #42 Δεκέμβριος 30, 2006 Αρχική απάντηση από tifozif1 ’σχετα με το DX-10, κοντεύουν 2 μήνες και η ΑΤΙ ακόμα ΔΕΝ έχει απαντήσει στους 8800 Kαι μολις απαντησει θα βγουν μερικοι και θα πουν.. "καλα λαλακες ειναι αυτοι στην Ατι??Περιμενουν απο το κοσμο να αγορασει 500 καρτα και δεν θα ειναι DX10??Να μας τα αρπαξουν θελουν??" Δεδομενου οτι με ΔΧ10 θα ασχοληθουν απο τελη του 2007 Τελικα εμεις γουσταρουμε να μας τα αρπαζουν...
mariosalice Δεκέμβριος 30, 2006 #43 Δεκέμβριος 30, 2006 Δεν θα τη χαλάσει την AMD και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βγει με μια νέα κάρτα γραφικών, που θα έχει πάνω στο κουτί το logo της Μ$ "Certified for Windows Vista" και WDDM optimized. Αν μάλιστα σπέρνει στα παιχνίδια και στα μετροπρογράμματα στα Vista, θα πουλήσει μια χαρά.Φυσικά και δεν θα είναι DX10 μια τέτοια κάρτα, αλλά σσσσσς, μην το λέτε.EditΈκλεισαν για ένα μήνα όλα τα forum της Nvidia!!!Θα ανοίξουν μαζί με τα Vista LOL.MaintenanceThe page you have requested is currently undergoing maintenance and will be available again by December 30th at 6:00 PM PST.
def Δεκέμβριος 30, 2006 #44 Δεκέμβριος 30, 2006 δλδ την vidia την παιρνατε για χαζη που εβαλε στις καρτες τις DX10:p
def Δεκέμβριος 30, 2006 #46 Δεκέμβριος 30, 2006 το γεγονος ειναι ενα H VIDIA πουλαει ειναι το μονο σιγουρο,και βλεπω να γινεται οπως οταν πρωτοβγηκε το c2d της INTEL,και να παταει την ΑΜD,μηπως επειδη αγορασε η amd την ATIεχει την ιδια πολιτικη και την ξαναπατωση και παρει στον λαιμο της και την ΑΤΙ?
g_0x Δεκέμβριος 30, 2006 #47 Δεκέμβριος 30, 2006 φυσικα και δεν ειναι χαζη.Αλλοι ειναι οι enthusiasts και πως γαμωτο τυχαινει να εχουνε παντα αυτοι τα λεφτα...
NIB Δεκέμβριος 30, 2006 #48 Δεκέμβριος 30, 2006 Να και μια είδηση ... ΗΟΤ !!!Η ΑΤΙ δεν πρόκειται να βγάλει DX10 κάρτα γραφικών μέχρι τα τέλη του 2007.Για διάβασε καλύτερα την είδηση. Η είδηση λέει για ενσωματωμένες κάρτες γραφικών στις μητρικές, pci-express 2 και άλλα άσχετα πράγματα. Το r600 θα βγει σύντομα(q1 2007) και σαφώς θα είναι dx10.Δεν μπορώ να καταλάβω την αντιπάθειά σου για το dx10.
def Δεκέμβριος 30, 2006 #49 Δεκέμβριος 30, 2006 αυτο δεν μπορω να καταλαβω,γιατι λετε να μην αγορασουν τα παιδια 8800?δλδ αν ειχατε εσεις μια 8800 το ιδιο θα λεγατε?
ΟΕW1999 Δεκέμβριος 30, 2006 #50 Δεκέμβριος 30, 2006 Το ολο θεμα μου θυμιζει Φωσκολο θα βγει ή δεν θα βγει dx10 ???? λολολολολολολολολολ :p :p Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι απλα περιμενουμε
def Δεκέμβριος 30, 2006 #51 Δεκέμβριος 30, 2006 εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι η καρτα ξεσκιζει ασχετα αν δεν εχει βγει ακομα DX10,σε σχεσει με τις προηγουμενες καρτες
NIB Δεκέμβριος 30, 2006 #52 Δεκέμβριος 30, 2006 Facts of life :1. Οι 8800 είναι οι πιο γρήγορες κάρτες στην αγορά όσον αφορά το dx9. 2. Οι 8800 είναι dx10.3. Οι 8800 θα γίνονται ακόμα πιο γρήγορες όσο περνάει ο καιρός και βελτιώνονται οι drivers, ειδικά στα vista.4. Οι 8800 έχουν επαναστατική αρχιτεκτονική και προσφέρουν image quality και επιδόσεις που από τη 9700pro είχαμε να δούμε.5. Το r600 θα βγει σύντομα. Πόσο γρήγορο/αργό θα είναι σε σχέση με τις 8800 δεν ξέρουμε. Καλό είναι να περιμένετε να βγει το r600 πριν αγοράσετε κάρτα γραφικών, ειδικά άμα η τωρινή σας κάρτα γραφικών αντέχει.6. Αν θέλετε απαραιτήτως να πάρετε μια γρήγορη κάρτα γραφικών τώρα, οι 8800 είναι αρκετά καλές επιλογές με σχετικά καλό perfomance/cost ratio(για uber high end). Η επόμενη σε επιδόσεις κάρτα γραφικών με καλό perfomance/cost ratiο, είναι η x1950xt που κάνει 280euro(δηλαδή αρκετά φτηνότερα) και υστερεί αρκετά σε επιδόσεις ειδικά σε υψηλές αναλύσεις. Αν δεν έχετε οθόνη που να παίζει σε μεγάλη ανάλυση(πχ τουλάχιστον 1600x1200@80hz για fullscreen ή 1680x1050 για widescreen), τότε δεν έχει και τόσο νόημα να πάρετε 8800, καλύτερα να πάρετε καμία x1950xt/x1900xt/x1950pro. Αν έχετε οθόνη που να μπορεί να παίζει σε μεγάλες αναλύσεις και θέλετε να πάρετε μια δυνατή και καλή κάρτα γραφικών ΑΜΕΣΑ, τότε αγοράστε τη 8800(gts ή gtx και οι 2 καλές είναι για τα λεφτά τους).
mariosalice Δεκέμβριος 30, 2006 #53 Δεκέμβριος 30, 2006 Αρχική απάντηση από ΟΕW1999 [Σήμερα, στις 21:15] Το ολο θεμα μου θυμιζει Φωσκολο θα βγει ή δεν θα βγει dx10 ???? λολολολολολολολολολ :p :p Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι απλα περιμενουμε Εμείς λέμε ότι περιμένουμε γιατί ξέρουμε την αλήθεια.Ο πολύς κόσμος όμως νομίζει ότι μόνο οι κάρτες γραφικών με DX10 παίζουν στα Vista.. Όταν μάλιστα βλέπουν να έχω Vista με ρωτούν πώς και δεν αγόρασα τις ειδικές κάρτες γραφικών ... Επιμένουν μάλιστα ότι ναι μεν μπορεί να ψιλοπαίζουν τα Vista αλλά τα παιχνίδια που θα βγουν δεν θα παίζουν με τίποτα. Αυτά ξέρει ο κόσμος. Ελπίζω να μην ακούσω τις ίδιες ανοησίες κι εδώ. Μελλοντικά έτσι θα γίνει, αλλά αυτό το μέλλον αργεί πολύ. Αρχική απάντηση από NIB [Σήμερα, στις 21:04] Για διάβασε καλύτερα την είδηση. Η είδηση λέει για ενσωματωμένες κάρτες γραφικών στις μητρικές, pci-express 2 και άλλα άσχετα πράγματα. Το r600 θα βγει σύντομα(q1 2007) και σαφώς θα είναι dx10. Δεν μπορώ να καταλάβω την αντιπάθειά σου για το dx10. Η είδηση λέει ότι δεν θα δούμε υποστήριξη DDX10 σε desktop chipsets από AMD (ATI) μέχρι το τέλος του 2007.. To πραγματικό DX10 λοιπόν, πιστεύω ότι θα είναι υπέροχο όταν το δούμε, προς το τέλος του 2007. Παιχνίδια αργότερα. Όσο για τις 8800 γιατί τις αναφέρεις? Το θέμα είναι για DX10 και όχι για τις 8800. Εκτός και αν είδες τίποτα σε DX10 μεριά με αυτές τις κάρτες, οπότε πάω πάσο. Δεν συζητάμε για γρήγορες κάρτες γραφικών γενικά. Το ποστ σου είναι εκτός θέματος. Πάντως σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που έγραψες, με κάποιες μικρές ενστάσεις στα 3,4,5. Φυσικά και δεν τίθεται θέμα αντιπάθειας, αλλά σωστής ενημέρωσης. Μόλις δω να υποστηρίζεται το DX10 από τα Vista θα είμαι από τους πρώτους που θα αγοράσω WDDM 2.1 κάρτα γραφικών. Δύο μάλιστα για SLI.
unstoppable Δεκέμβριος 30, 2006 #54 Δεκέμβριος 30, 2006 Θελω να πιστευω οτι τα παραπανω τα λενε μονο οι απλοι χρηστες και οχι τα μελη του thelab που ειναι πιο ψαγμενα. Ειναι χαζο αλλωστε να αγορασεις ενα προιον για ενα feature που δεν εχει δοκιμαστε πουθενα....
ΟΕW1999 Δεκέμβριος 30, 2006 #55 Δεκέμβριος 30, 2006 Αρχική απάντηση από unstoppable [Χθες, στις 23:47] Θελω να πιστευω οτι τα παραπανω τα λενε μονο οι απλοι χρηστες και οχι τα μελη του thelab που ειναι πιο ψαγμενα. Ειναι χαζο αλλωστε να αγορασεις ενα προιον για ενα feature που δεν εχει δοκιμαστε πουθενα.... + 1 +2 +3 :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :T: εκτος και αν ειναι μονο για benches
NIB Δεκέμβριος 31, 2006 #56 Δεκέμβριος 31, 2006 Η είδηση λέει ότι δεν θα δούμε υποστήριξη DDX10 σε desktop chipsets από AMD (ATI) μέχρι το τέλος του 2007..To πραγματικό DX10 λοιπόν, πιστεύω ότι θα είναι υπέροχο όταν το δούμε, προς το τέλος του 2007. Παιχνίδια αργότερα.Οι κάρτες γραφικών θα συνεχίσουν να λέγονται ati. Και λέει για chipsets. Όταν μιλάμε για chipsets, μιλάμε συνήθως για μητρικές. Τι υποστήριξη δηλαδή δεν έχεις τώρα και θα έχεις τέλος του 2007? Το 8800 δεν είναι dx10; To r600 δεν θα βγει σε 1-2μήνες από τώρα; Τι θέλεις να πεις, ότι το r600 θα βγει στο τέλος του 2007; Ή ότι δεν θα είναι dx10; Όσο για τις 8800 γιατί τις αναφέρεις?Το θέμα είναι για DX10 και όχι για τις 8800.Εκτός και αν είδες τίποτα σε DX10 μεριά με αυτές τις κάρτες, οπότε πάω πάσο.Θέλεις να μου πεις ότι οι 8800 δεν είναι dx10; Και βέβαια είναι. Τηρούν όλες τις προϋποθέσεις που έχει βάλει η microsoft για το dx10 hardware. Και drivers θα βγουν σύντομα. Εδώ ακόμα δεν έχουν βγει τα vista. Θελω να πιστευω οτι τα παραπανω τα λενε μονο οι απλοι χρηστες και οχι τα μελη του thelab που ειναι πιο ψαγμενα. Ειναι χαζο αλλωστε να αγορασεις ενα προιον για ενα feature που δεν εχει δοκιμαστε πουθεναΔηλαδή αν αύριο η ferrari βγάλει την καλύτερη ferrari στην ιστορία της ανθρωπότητας, με 500χμω τελική(στους κανονικούς δρόμους της γης), 0-100 σε 1sec(στους κανονικούς δρόμους της γης), 1000ίππους, η οποία επίσης θα μπορεί να λειτουργεί στο διάστημα(δηλαδή χωρίς οξυγόνο και σε μηδενική βαρύτητα), εσύ θα έλεγες "Παιδιά, μην την πάρετε, γιατί δεν πρόκειται να πάτε στο διάστημα για τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια άρα σας είναι άχρηστη για τώρα". Τι να πω. Κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος.εκτος και αν ειναι μονο για benchesΔες τα "facts of life" που έγραψα πιο πάνω και θα δεις πολλούς λόγους για τους οποίους αξίζει να πάρεις 8800. Το dx10 είναι ίσως ο πιο ασήμαντος.
mariosalice Δεκέμβριος 31, 2006 #57 Δεκέμβριος 31, 2006 Αν έχεις κάτι να μας πεις για DX10 πες το.Το είδες πουθενά να λειτουργεί ?Αν πιστεύεις ότι μόλις βγουν οι οδηγοί για Vista 8800 θα έχεις DX10 υποστήριξη κάνεις λάθος.Ότι DX10 υποστήριξη θα έχουν οι 6600, ίδια θα έχουν και οι 8800 για τουλάχιστον έξη μήνες στα Vista και πάνω από ένα χρόνο σε παιχνίδια και άλλες εφαρμογές.Στο παράδειγμα σου. Έστω ότι αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο, επιπέδου Ferrari κάθε χρόνο (σημαντική προυπόθεση).Αυτή τη χρονιά σου γυάλισε και σου διαφήμισαν το φετινό μοντέλο Ferrari ότι πιάνει τα 400 στους νέας κατασκευής δρόμους. Αν διαπίστωνες εκ των υστέρων ότι οι νέοι δρόμοι δεν έχουν το ειδικό επίστρωμα και δεν πιάνεις τα 400 δεν θα το θεωρούσες απάτη?Αν διαπίστωνες ότι δεν τρέχει καθόλου στους νέους δρόμους ενώ εσύ έχει κάρτα διοδίων και αυτό θα ισχύει για δύο μήνες, μέχρι να σου αλλάξουν το software στον εγκέφαλο της Ferrari, τη στιγμή που όλα τα άλλα αυτοκίνητα δεν έχουν τέτοιο περιορισμό, δεν θα σε πείραζε?Αν σε αφήνουν να πιστεύεις ότι μέσα σε ένα μήνα ο νέος δρόμος θα αποκτήσει το επίστρωμα που απαιτείται και θα πιάσεις τα 400Km/h, ενώ στην πραγματικότητα, το ειδικό επίστρωμα θα καθυστερήσει τουλάχιστον 6 μήνες, δεν είναι απάτη?Μέχρι εδώ οι επεξηγήσεις, γιατί μετά θα μου λέτε ότι έχω πρόβλημα με τις 8800.Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις, τουλάχιστον μη μου βγεις μετά από 4 μήνες να με ρωτάς γιατί δεν έχεις πραγματική υποστήριξη DX10, διαφορετική από ότι έχουν οι 6600 και πότε θα έρθει.EDITΕγώ προσωπικά άλλαξα 4 κάρτες γραφικών μέσα σε ένα χρόνο, οπότε θέλω αυτά που διαφημίζουν να τα έχω τώρα και όχι μετά από 4 μήνες.Τότε θα έχω άλλη κάρτα γραφικών ίσως και άλλη μητρική και άλλο επεξεργαστή.Εδώ είναι το theLab και όχι ένα forum για λογιστές που κρατάνε το hardware 3 χρόνια μέχρι να λοιώσει πάνω τους.
NIB Δεκέμβριος 31, 2006 #58 Δεκέμβριος 31, 2006 Γάμα το dx10. Γάμα το από τα αυτιά και από τα ρουθούνια. Δεν με νοιάζει το dx10. Έχει ή δεν έχει θεϊκές επιδόσεις στο dx9 το g80; Έχει ή δεν έχει το καλύτερο image quality στο dx9 το g80; Είναι ή δεν είναι η καλύτερη κάρτα γραφικών στην αγορά αυτή τη στιγμή; Προσφέρει ή δεν προσφέρει καλύτερο perfomance/cost ratio σε σχέση με τις άλλες high end κάρτες;’μα είναι και θέλεις να πάρεις high end gpu, εσύ πήγαινε να πάρεις μια 7950gx2 ή x1950xtx επειδή είναι dx9. Τι να πω με το δογματισμό μερικών. Κολάτε εκεί. Δεν χρειάζεται διαφορετικούς δρόμους για να πιάσει 400χμω, τα 400χμω τα πιάνει και στους τωρινούς δρόμους. Αν σε 6 μήνες βάλουν ειδική επίστρωση, τότε θα είναι ακόμα καλύτερα αλλά δεν την χρειάζεται για να είναι πιο γρήγορη, είναι ήδη πολύ πιο γρήγορη από τις τωρινές κάρτες.Και οι 6600 δεν έχουν dx10. ’λλο compatible και άλλο compliant. Οι μόνες dx10 compliant κάρτες γραφικών, είναι οι 8800.Εσύ δηλαδή όταν βγήκε η 9700pro, είπες "Πω πω, της πλάκας είναι η κάρτα. Τι να το κάνεις το dx9 αφού δεν έχει βγει καν κανένα dx9 παιχνίδι."; Η 9700pro προσέφερε πολύ καλές επιδόσεις στο dx8(μάλιστα δεν ήταν πιο γρήγορη σε όλα τα dx8 παιχνίδια σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όπως είναι η 8800 τώρα), με ανώτερο image quality(aa/af) το οποίο δεν είχε σημαντικές επιπτώσεις στις επιδόσεις της κάρτας και ήταν dx9. Δεν νομίζω ότι πολύ πήραν τη 9700pro επειδή ήταν dx9 αλλά την πήραν για όλους τους άλλους λόγους. Το dx9 ήταν απλώς το κερασάκι στη τούρτα. Εδώ είναι το theLab και όχι ένα forum για λογιστές που κρατάνε το hardware 3 χρόνια μέχρι να λοιώσει πάνω τους.Δηλαδή άμα εσύ θέλεις να πάρεις μια καλή κάρτα γραφικών άμεσα(<---λέξη κλειδί), θα προτιμούσες x1950xtx ή 8800gts; 7950gx2 ή 8800gtx;
Maximus Δεκέμβριος 31, 2006 #59 Δεκέμβριος 31, 2006 To θέμα ΝΙΒ είναι ότι αν εγώ τώρα αγοράσω μια 8800, δε θα σκόπευα να την αλλάξω πριν τις αρχές του (νέου) Χειμώνα. Μέχρι το Χειμώνα, θα έχει βγει, με βάση όσα λέγονται, και το DX10 και το Crysis και το UT2007 και το Alan Wake κτλ κτλ. Παιχνίδια DX10. Εγώ σαν gamer δεν κοιτάω πρώτα αν το παιχνίδι είναι DX10 ή όχι. ’λλα με νοιάζουν πρώτα και μετά τα super γραφικά-εφέ. Γι αυτό και περιμένω με πολύ περισσότερη προσμονή το Stalker παρά τα υπόλοιπα. Αλλά όταν μια κάρτα γραφικών, ή γενικά ένα προϊόν, μου υπόσχεται κάτι που ΔΕΝ έχει, τότε θα το έθαβα κι εγώ. Προσωπικά, δε γνωρίζω αν όντως όσα λέει ο Μάριος είναι σωστά. Αλλά αν είναι, τότε πραγματικά, δε θα έπαιρνα 8800. Για κανένα λόγο που ανέφερες. Γιατί πολύ απλά δε θα ήθελα με τίποτα να βρεθώ μια μέρα με μια non-DX10 κάρτα στο χέρι, έχοντας δώσει ένα σκασμό λεφτά για αυτήν. Αν από την άλλη όμως, οι 8800 είναι συμβατές πλήρως με DX10 κτλ, και πάλι δεν παίρνω, θα περιμένω το R600 και μετά θα το σκεφτώ.
def Δεκέμβριος 31, 2006 #60 Δεκέμβριος 31, 2006 εγω θελω να ρωτησω κατι αλλο!Τι συμφερει για την micro να βγαλει τωρα το DX10 η μετα απο καμποσο καιρο?δλδ εσκεμενα δεν βγαινει τωρα?τι περιμενει δλδ,γιατι ακουω πραματα και θαυματα..................
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.