Alexisferos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2010 αν κ πολλά χρόνια στα pc και στο νετ δεν εχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με repeaters.αλλά ενα φιλαράκι φοιτητής κανόνισε με τον γείτονα του να μοιράζονται το νετ έναντι γελοίας χρηματικής αμοιβής.η απόσταση μεταξύ τον 2 σπιτιών ειναι 15μετρα περίπου με οπτική επαφή.δλδ, το modem/router του οτε (νομιζω ενα Baudtec TW263R4) βρίσκετε κοντά στην κεντρική πόρτα του γείτονα κ ο φίλος μου στο σπίτι δεξιά του μόντεμ κ μετά απο 1 υπνοδωμάτιο κ 15μετρα.(δεν θέλω να πω του ανθρώπου να βγάλει το μόντεμ απο εκει κ να τραβήξει καλώδια μεσα στο σπίτι του κ κοντά στο παράθυρο)με το παρόν setup.ο φιλος μου με το λαπτοτ του πιανει αν ειναι στο παράθυρο του δωματίου του 2 γραμμές νετ.τι χρειάζεται να πάρουμε μέχρι 50€ για να γίνει η δουλειά.αν παρω ενα φτηνο ACCESS POINT πχ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612428&u=TP-LINK-TL-WA701ND-150MBPS-WIRELESS-LITE-N-ACCESS-POINT θα γινει ?δλδ να πιάσω νετ ασύρματα με το tp-link και να το δώσω στο pc του φίλου?μην με μαλώνετε δεν εχω ασχοληθεί ποτε... αν κ τα βασικά για άνοιγμα πορτ, κλειδώματα κ έτσι τα τα κατέχω.. :musik009:επίσης αν έχετε να προτείνετε κάτι μέχρι 50€ δεν το συζητάω το θέλω.όπως κ ενας απλός οδηγός η έστω κάποια tip για το πως να σεταρω το access point θα ήταν καλό.edit:τωρα κοίταξα λιγο το μανουαλ του tp-link και εχει επιλογές Access Point, Multi-SSID, Client, Repeater, Universal Repeater and Bridge with AP.να υποθέσω οτι πρέπει να το βάλω σε repeater μοde η σε client?σωστά το σκέφτηκα.ποιο είναι το σωστό?η είμαι εκτός θέματος?κ εφόσον το κάνω αυτό να δηλώσω την μακ του baudtec για να μου δίνει νετ είτε με καλώδιο αν είναι client είναι ασύρματα αν ειναι repeater? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάρτιος 20, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2010 Γιατι δεν τραβάτε ενα καλωδιάκι να τελειώνει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Μάρτιος 20, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2010 Γιατι δεν τραβάτε ενα καλωδιάκι να τελειώνει?? είναι περιεργο το θέμα..κ ήταν η πρώτη ιδεα στο μυαλό μου το καλωδιακι κ είχα χαρεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Μάρτιος 20, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2010 εχεις τέσσερις επιλογες. 1) καλωδιο και τελος. 2) Bridge mode. "Γεφυρωνεις" τα 2 AP και συνδεεις το δικο σου με το λαπτοπ με καλωδιο. το μειονεκτημα ειναι οτι δεσμευεται το wireless interface του αλλου και δεν μπορει να το χρησιμοποιησει για να συνδεσει κατι αλλο (κινιτο, λαπτοπ κλπ) 3) Client. Συνδεεσαι σαν "πελατης" στο AP του αλλου. Μετα συνδεεις το δικο σου AP με το λαπτοπ χρησιμοποιωντας καλωδιο. 4) Repeater. Χρησιμοποιειται για να επεκτεινουμε το σημα σε καποιο ασυρματο δικτυο. Στην ουσια λειτουργει σαν client λαμβανοντας το σημα απο το αλλο AP και στην συνεχεια αλλαζει σε AP και στελνει το σημα που ελαβε. Αν θελεις να κοβεις βολτες μεσα στο σπιτι με το λαπτοπ, αναγκαστικα πας σε repeater mode. Αν ειναι πχ το λαπτοπ συνεχεια σε ενα γραφειο, καλυτερα να επιλεξει μια απο τις αλλες 2 λυσεις. Αν ο αλλος δεν χρησιμοποιει το wireless του, βαλτε bridge mode. Αν το χρησιμοποιει και για αλλες συσκευες επιλεξτε client mode. Οτι και να διαλεξετε, πριν ξεκινισετε με τις ρυθμισεις, απενεργοποιηστε το DHCP στο δικο σου AP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Μάρτιος 20, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2010 sakis_the_fraudευχαριστώ πολύ. ήσουν ο καλυτεροτερος.κ από όσο βλέπω πάω για το νο4.τι απλά που ειναι.μόλις κατέβω ΕΛΛΑΔΑ εχω πάλι δουλειά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.