ΒΑΒΑ84 Δεκέμβριος 10, 2006 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2006 Με λίγα λόγια αυτό που πρέπει να κρατήσεις από όλα αυτά είναι το εξής: να προτιμήσεις μια ψύκτρα η οποία να έχει βάση χαλκού (που θα πατάει δλδ πάνω στον επεξεργαστή) και pipes χαλκού, αλλά το υπόλοιπο "σώμα" της ψύκτρας (αυτό δηλαδή που διώχνει τη θερμότητα μέσω των pipes και της βάσης να είναι αλουμινίου,(και για λόγους μείωσης βάρους). Αυτός είναι και ο καλύτερος συνδιασμός και αυτό ωφείλεται στους λόγους που προανέφεραν τα παιδιά(μη τα ξαναγράφω!). Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο η ποιότητα του χαλκού και μόνο, αυτός είναι και ο λόγος διαφοράς των τιμών μεταξύ ψυκτρών διαφορετικής μάρκας (τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Δεκέμβριος 10, 2006 Author #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2006 ο ΑΝ7 OverClocker λεει την Cu, ο ΒΑΒΑ84 την Al/Cu.... εγω ποια να παρω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Δεκέμβριος 10, 2006 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2006 την Cu λέμε..Κοίτα τι είπε και ο 38.45Τον μόνο λόγο υπαρξης της Αl/cu που βλέπω εγώ είναι για να είναι φθηνότερη και ελεφρύτερη...κανένα άλλο λόγο ύπαρξης Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Δεκέμβριος 11, 2006 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2006 Θα συμφωνήσω και εγώ με τον ΑΝ7:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panansas Δεκέμβριος 11, 2006 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2006 Απλα τα πραγματα αφου ειναι απο την ιδια εταιρεια και οι δυο (Zalman) ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις Αρα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Δεκέμβριος 11, 2006 Author #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2006 αφου η Cu ειναι καλυτερη γιατι μερικοι ακομα προτεινουν την Al/Cu???? :wassat: αυτο με προβληματισε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Δεκέμβριος 11, 2006 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2006 Αρχική απάντηση από apostolis22 Κάπου είχα διαβάσει οτί το κράμα ασημίου - χαλκού κατασκευασμένο υπο συνθήκες κενού είναι καλύτερο για ψύξη από σκέτο ασήμι.Περίεργο μεν..αλλά δεν θυμάμαι την εξήγηση. Μπορεί να ισχύει το ίδιο με το κράμα χαλκού - αλουμινίου Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Δεκέμβριος 11, 2006 #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2006 Αρχική απάντηση από sakis_the_fraud αφου η Cu ειναι καλυτερη γιατι μερικοι ακομα προτεινουν την Al/Cu???? :wassat: αυτο με προβληματισε... Πάρε χαλκού και μην το παιδέυης άλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Δεκέμβριος 11, 2006 #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2006 Αρχική απάντηση από ΒΑΒΑ84 Με λίγα λόγια αυτό που πρέπει να κρατήσεις από όλα αυτά είναι το εξής: να προτιμήσεις μια ψύκτρα η οποία να έχει βάση χαλκού (που θα πατάει δλδ πάνω στον επεξεργαστή) και pipes χαλκού, αλλά το υπόλοιπο "σώμα" της ψύκτρας (αυτό δηλαδή που διώχνει τη θερμότητα μέσω των pipes και της βάσης να είναι αλουμινίου,(και για λόγους μείωσης βάρους). Αυτός είναι και ο καλύτερος συνδιασμός και αυτό ωφείλεται στους λόγους που προανέφεραν τα παιδιά(μη τα ξαναγράφω!). Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο η ποιότητα του χαλκού και μόνο, αυτός είναι και ο λόγος διαφοράς των τιμών μεταξύ ψυκτρών διαφορετικής μάρκας (τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις). Ωραίος αυτο με το καψιμο του εγκεφάλου μου άρεσε καλίτερα:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud1416003252 Δεκέμβριος 11, 2006 Author #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2006 τι λεει VIL το ριξαμε στο ??? δεν μπορουσες να τα βαλεις σε 1 ποστ??? παω να δω και εγω νεα απαντηση και τι βλεπω... ελεος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Δεκέμβριος 12, 2006 #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από sakis_the_fraud τι λεει VIL το ριξαμε στο ??? δεν μπορουσες να τα βαλεις σε 1 ποστ??? παω να δω και εγω νεα απαντηση και τι βλεπω... ελεος! Κράτησε ότι σου κάνει τα υπόλοιπα πέτατα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.