Jump to content

Πλακέτες σκληρών δίσκων

Recommended Posts

καλημέρα παιδιά, ψάχνω πλακέτα για τον παρακάτω σκληρό (http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/provlima-me-wd-myrizei-kameno-108290.html)

MDL: WD10EADS-11M2B1

DATE: 18-9-2009

DCM: HANYNT2MHB

LBA: 1953525168

κωδικός πλακέτας 2061-701640-402 01PD7

XCA140 14XF J 0004190 0194

• 3 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους,

δυστυχώς έπαθα ατύχημα και μάλλον κάηκε η πλακέτα του σκληρού (maxtor diamondmax 16, 80 GB) αφού δεν δίνει κάν ρεύμα. Θέλω να κάνω ανάκτηση των δεδομένων και θα ήθελα αν κάποιος έχει να μου δώσει πλακέτα ή ολόκληρο σκληρό (που να λειτουργεί) σε λογική τιμή θα με εξυπηρετήσει.

Ευχαριστώ

Καλησπέρα σε όλους,

δυστυχώς έπαθα ατύχημα και μάλλον κάηκε η πλακέτα του σκληρού (maxtor diamondmax 16, 80 GB) αφού δεν δίνει κάν ρεύμα. Θέλω να κάνω ανάκτηση των δεδομένων και θα ήθελα αν κάποιος έχει να μου δώσει πλακέτα ή ολόκληρο σκληρό (που να λειτουργεί) σε λογική τιμή θα με εξυπηρετήσει.

Ευχαριστώ

Παιζει να εχω ενα τετοιο... θα τσεκαρω μολις επιστρεψω σπιτι.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Καλησπέρα σε όλους,

Ευχαριστώ

Τελικα ειναι diamondmax plus 9

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Diamondmax 10 εδω αν τυχον κανει.

Υπαρχει καμια περιπτωση να εχει καποιος πλακετα για samsung model :HD501LJ (500gb/7200rpm/16M).

Έγινε επεξεργασία από matteus

Επισης να πω οτι εχω μια απο SAMSUNG SP0411N για οποιον χρειαζεται.

Πρεπει να ειναι ακριβως ο ιδιος δισκος ?

Αν εννοείς αν "αρκεί να είναι Samsung;", φυσικά και όχι.

Υπαρχει καμια περιπτωση να εχει καποιος πλακετα για samsung model :HD501LJ (500gb/7200rpm/16M).

Αν θες δηλαδή να βάλεις την πλακέτα ενός "SP0411N" στον "HD501LJ", δεν παίζει.

Τί ακριβώς την θέλεις; Να πάρεις αρχεία; Ή θες να συνεχίσεις να δουλεύεις τον δίσκο; Ή και τα δυό ίσως;

(στο HDD P/N, τί ΑΡΚΙΒΩΣ γράφει; Και μήπως υπάρχει στα δεξιά, ένδειξη REV. A ή όχι; Κι από κάτω το F/W ποιό λέει πως είναι; )

Αρχικα την θελω να κανω φορματ το λαπτοπ της αδερφης μου δεν εχω καθολου χωρο στο σταθερο. Η καημενη ειναι με 250gb σκληρο εδω και 3 χρονια και αν τυχον μου μεινει κιολας η πλακετα θα της τον χαρισω να τον εχει σαν εξωτερικο εχει κουτακι lacie o δισκος ετσι τον ειχα αγορασει. Δεν ξερω αν βοηθαει η φωτογραφια για αυτα που με ρωτησες.samsungplaketa.png

(^...ναι, είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει κανείς το κλίκινγκ ενός δίσκου..:ρ)

Με μπέρδεψες λίγο με το "φορμάτ που θες να κάνεις" και "τον μικρό σε χωρητικότητα δίσκο του λάπτοπ της αδερφής σου", ΑΛΛΑ να υποθέσω ότι κατά βάση δε μας αφορά το λάπτοπ κι ο δίσκος του, άμεσα τουλάχιστον, κι ότι εννοείς πως κατά βάση χρειάζεσαι ν' αναστήσεις τον 500άρη Samsung, για να μπορέσεις να αντιγράψεις τα αρχεία που έχει το λάπτοπ (μιας και δεν υπάρχει άλλος δίσκος διαθέσιμος για να τα δεχτεί, ώστε να μπορέσεις να φορμάρεις το λάπτοπ και να του ξαναπεράσεις τα αρχεία...;

Και σε δεύτερο πλάνο, εκτός απ' την προσωρινή λειτουργία του Samsung που θα παίξει τον ρόλο της προσωρινής αποθήκης, ΑΝ σου έμενε η πλακέτα καλά θα ήταν, διότι θα βόλευε να υπάρχει ως εξωτερικός δίσκος ο Sam;

(...το 'χω; Ή κατάλαβα τελικά κάτι λάθος...; )

H φωτό βοηθάει τα μέγιστα - έλεγα να στο προτείνω, αλλά μετά είπα να ζητήσω απλά τα στοιχεία που ζήτησα...

Ναι ο δισκος ειναι αδειος απ'οτι θυμαμαι δηλαδη δεν καιγομαι να ανακτησω αρχεια.

Οντως ψαχνω χωρο για να παρω τα αρχεια απο το λαπτοπ και να φαει φορματ αλλα αυτο θα μπορουσα να το ζητησω και απο καποιον γνωστο μου.

Το πιο σημαντικο ειναι να βρεθει η πλακετα απο καποιον καμμενο αχρηστο δισκο. Πιστευεις αν επικοινωνησω με samsung παιζει να μου δωσουν ? δυσκολο το βλεπω αλλα δεν εχω να χασω τιποτα.

Βασικά σου έγραφα pm και τώρα είδα το αποπάνω...

Για τη Samsung που είπες, δε νομίζω να υπάρχει περίπτωση κάτι τέτοιο (ένα mail είναι θα μου πεις, σιγά - αλλά απλά λέω τί γνωρίζω πως θα γίνει με βάση τις πολιτικές των εταιριών) (...και για την ακρίβεια, η Sam έχει συγχωνευτεί -το τμήμα δίσκων της δηλαδή- με την Seagate εδώ και κάτι μήνες. Δεν ξέρω καν αν θα βγάλεις άκρη με Sam, ή θα χρειαστεί ν' απευθυνθείς στη Seagate. Το RMA για τους σάμμηδες πάντως, ήδη καλύπτεται μέσω Sea....). H στάνταρ διαδικασία σε τέτοια μεγαθήρια είναι χρήση της εγγύησης. Έχεις εγγύηση; Τον στέλνεις και σου έρχεται "καινούριος" ("ανακατασκευασμένος", κατά βάση...). Δεν έχεις; Δεν γίνεται τίποτα...

(δεν είναι δηλαδή μικρομάγαζο που θα πει κανείς ν' ασχοληθεί με έναν μεμονωμένο δίσκο, να ψάξει να βρει μια πλακέτα, να την στείλει κτλ...Λειτουργούν με στάνταρ διαδικασία - αυτή της αντικατάστασης μέσω εγγύησης...)

ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΣΚΟΥΣ:

-- WD 800JB CAVIAR IDE OOJJCO 80GB

-- MAXTOR 2B020H1 IDE

-- WD 5000AAVS-00ZTB0 SATA

-- SEAGATE 7200.11 500GB ST3500320AS

-- WD 4000AAJS-22YFA0 CAVIAR

τις δανείζω δεν τις χαρίζω (ομορφαίνει δε παχαίνει) :p

εχω τον προτελευταιο που προσφατα σταματησε να τον βλεπει ο υπολογιστης

αμα δοκιμασουμε την πλακετα ,χανεται η εγγυηση?

Τσούκου.

(...ως 7200.11 όμως, ενδέχεται να έχει μπρικάρει το firmware του, πράγμα που σημαίνει ότι αν ισχύει, η αλλαγή πλακέτας δεν βοηθάει. Τον τσέκαρες με βάση τα στοιχεία του στο site της Seagate, να δεις αν το firmware του είναι το προβληματικό; )

το μονο που εκανα ηταν να ανοιξω case για rma και να τον στειλω ιταλια...δυστυχως δε μπορω να ξερω πιο firm φορουσε,εχω την εντυπωση ομως πως ειναι το παλιο..

καλο αυτο..η τραμπα της ειναι ευκολη?

για τι πιθανοτητες μιλαμε,να ξυπνησει ο δισκος?

τελος [MENTION=301]Jumex[/MENTION] που βρισκεσαι?υπαρχει κανεις που την εχει θεσσαλονικη κ τη δανειζει?