knight_77 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2006 Λοιπον παιδια μετα απο χρονια σε Amd,πηρα τη μεγαλη αποφαση να παω στην απεναντι μερια...Tα parts ειναι ηδη αγορασμενα και ειναι τα ακολουθα:Μοbo: eVga nForce 680iCpu: Conroe 6600Ram: Supertalent 2*1Gb kit 800Mhz cas5(silver heatspreaders)Η απορια μου ειναι η εξης...Εχω δυο HDD Seagate Sata @raid 0.Θα χρειαστει να ξαναστησω raid ή υπαρχει περιπτωση να το δει ο controllerτης eVga και να γλυτωσω ολικο format?Αν καποιος το εχει δοκιμασει ας δωσει μια απαντηση...Το raid ηταν στημενο σε nforce4....
kunoobidi Δεκέμβριος 8, 2006 #2 Δεκέμβριος 8, 2006 Νόμιζω ότι αλλάζοντας controller, ξαναστήνεις τη συστοιχία.
knight_77 Δεκέμβριος 8, 2006 Author #3 Δεκέμβριος 8, 2006 Και εγω αυτο ξερω,απλα ρωταω μηπως και υπαρχει συμβατοτητα μεταξυ nforce4 & nforce 680i....
kallileo Δεκέμβριος 8, 2006 #4 Δεκέμβριος 8, 2006 Σε μενα παντως δεν δουλεψε στην μεταφορα απο nf4 σε 965....δυστυχως απο την αρχη.
spc Δεκέμβριος 8, 2006 #5 Δεκέμβριος 8, 2006 Ανεξαρτήτως αν θα δει το raid ή όχι, για να κάνεις σοβαρή δουλειά και όχι τσαπατσουλιές, το format επιβάλλεται (δεδομένης της αλλαγής chipset / πλατφόρμας).
knight_77 Δεκέμβριος 8, 2006 Author #6 Δεκέμβριος 8, 2006 Φορματ εννοειται οτι θα γινει στο Partition που ειναι τα Windows τα οποια θα στηθουν εξ'αρχης...Με τα υπολοιπα τι γινεται?
def Δεκέμβριος 8, 2006 #7 Δεκέμβριος 8, 2006 Αρχική απάντηση από spc Ανεξαρτήτως αν θα δει το raid ή όχι, για να κάνεις σοβαρή δουλειά και όχι τσαπατσουλιές, το format επιβάλλεται (δεδομένης της αλλαγής chipset / πλατφόρμας). ακριβως
kallileo Δεκέμβριος 8, 2006 #8 Δεκέμβριος 8, 2006 Ποια υπολοιπα?????Αφου τα αγορασες ολα......τροφοδοτικο πηρες?
knight_77 Δεκέμβριος 8, 2006 Author #9 Δεκέμβριος 8, 2006 Eννοω τα αλλα partition (3 ειναι στο συνολο)....
Panansas Δεκέμβριος 8, 2006 #10 Δεκέμβριος 8, 2006 Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 12:34] Ποια υπολοιπα????? Αφου τα αγορασες ολα......τροφοδοτικο πηρες? Ελατε ρε παιδια αφηστε τον ανθρωπο εχει τραβηξει τα παθη του Ιησου αυτες τις μερες. Ουτε Πασχα να ερχοτανε
kallileo Δεκέμβριος 8, 2006 #11 Δεκέμβριος 8, 2006 Ολα απο την αρχη ρε συ.....δε προκειται να δει κανενα partition λογικα. Εγω ειχα δυο partition μολις εφτιαξα το raid στο 965 δεν εβλεπα κανενα partition στο setup των windows.Απο την αλλη εσυ πας απο nvidia σε nvidia chipset ισως να μπορεσεις να μεταφερεις το raid αυτουσιο. Γιατι απο nf3 σε nf4 γινονταν. Κανε backup ολα τα δεδομενα βεβαια.
Panansas Δεκέμβριος 8, 2006 #12 Δεκέμβριος 8, 2006 Κανε backup ολα τα δεδομενα βεβαια. +++++++Ετσι και αλλιως πας για πειραματισμο εφοσον καποιος αλλος δεν το εχειδοκιμασει στα σιγουρα.Μολις το στησεις το μηχανημα μπες στα win με safemode να δεις τι παιζει?????
papatsonis Δεκέμβριος 8, 2006 #13 Δεκέμβριος 8, 2006 Αν ειχες απο πριν διαλυσεις το συστημα με τον ΑΜΔ . απεγκαταστησεις τους οδηγους της nvidia και ειχε κανει shutdown (οχι επανεκιννηση παλι..) , πιστευω οτι με ενα boot se safe mode στο νεο συστημα 8α ησουν μια χαρα μαλλον (αυτο αν εχεις τα απειρα προγραματα εγκατεστημενα και βαριεσαι αν τα βαζεις παλι.. , αλλιως νεα εγκατασταση καλυτερα )
kallileo Δεκέμβριος 8, 2006 #14 Δεκέμβριος 8, 2006 To θεμα δεν ειναι να ανοιξουν τα windows αλλα να μπορει να διατηρησει το Raid ωστε να μπορει να δει partition και τα δεδομενα που εχουν οι σκληροι. Απο κει και περα μπορει να περασει τα windows απο πανω ή και μπουταρει με μια εκδοση των windows που βρισκεται σε cd.
Maximus Δεκέμβριος 8, 2006 #15 Δεκέμβριος 8, 2006 Και να ανοίξουν τα windows, για μένα αν δεν κάνει ολικό format και επανεγκατάσταση λειτουργικού, δε λέει.
Mainframe Δεκέμβριος 8, 2006 #16 Δεκέμβριος 8, 2006 Δεν ξέρω να σου πω σύγουρα αλλα μάλλον όχι. Με το front panelτου ήχου , μπροστά στο κουτί - για ακουστικά κλπ - είσαι OK? Εγώ έχω ήχο μόνο από την μητρική απότο γνωστό πράσινο φισακι πίσω από το κουτί...αλλά αναρωτιέμαι γιατί δεν δουλέυει το μπροστινό πανελ ήχου αφου το έχω συνδέσει κανονικά πάνω στην μητρική...!
knight_77 Δεκέμβριος 8, 2006 Author #17 Δεκέμβριος 8, 2006 Οπως ειπα και προηγουμενως,format στο partition που ειναι εγκαταστημενα τα Windows θα γινει ουτως ή αλλως. Το θεμα ειναι αν θα δει τη συστοιχια raid...:...: Εdit Ακομα δεν εχω στησει το μηχανημα για να σου πω για το front panel.... Aν και για ηχο θα χρησιμοποιησω την Audigy 2zs που εχω
Panansas Δεκέμβριος 8, 2006 #18 Δεκέμβριος 8, 2006 Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 13:24] Και να ανοίξουν τα windows, για μένα αν δεν κάνει ολικό format και επανεγκατάσταση λειτουργικού, δε λέει. Μα φυσικα το σωστο αυτο ειναι απλα τα υπολοιπα τα ειπαμε για να λυθουνε οι αποριες. Δεν εχει να χασει τιποτα για αυτο αναφερουμε και το backup προτιστα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.