Jump to content

Πρόβλημα με AHCI & IDE

jamesmand

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά! Αν μπορειτε βοηθήστε με!!! Έχω ενα netbook Acer Aspire one d250. Όταν το αγορασα ειχε εγκατεστημενα ΧP Home Ελληνικα με bootloader απο Vista. Κάποια στιγμη εκανα εγκατασταση τα Ubuntu παραλληλα με τα Xp , κι επειδη τελικα αποδειχτηκαν (σε μενα τουλαχιστον) δυσχρηστα, αποφασισα να κανω format γιατι ειχα προβλημα με την απεγκατασταση του ubuntu!!!

Αρχικα ειχα προβλημα με την εγκατασταση των Windows, γιατι δεν μπορουσαν να δουν τον σκληρό μου. Μετα απο ψαξιμο ανακαλυψα, στο bios, πως ειχε επιλογη στο SATA mode , AHCI. Επέλεξα IDE, και επιτελους ο σκληρος ''φανερωθηκε'' και καταφερα να περασω τα windows....!!!! Διαπιστωσα όμως πώς σερνόταν απίστευτα(πριν δεν ειχα κανενα προβλημα) Η CPU δουλευει συνεχως απο 70% μεχρι 95% χωρις να εχω εγκαταστησει ουτε ενα προγραμμα!

Αυτό το πρόβλημα εχει να κανει με την επιλογη απο ahci σε ide ή ειναι ασχετο? Κι αν ναι τι μπορω να κανω για να μπορεσω να επιλεξω την ahci??? Οταν το εκανα, μολις πηγαινε να φορτωσει τα windows, εβγαζε μπλε οθονη!!!!

Οποιος μπορει και εχει τον χρονο, ας με βοηθησει!!!

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις τους drivers της intel για το chipset και μετά να κάνεις κατάργηση τον IDE controller από device manager. Restart και βάλτο στο bios σε AHCI οπότε με όταν ξαναφορτώσει τα windows θα πρέπει να βρει νέες συσκευές.

Καταρχην σε ευχαριστω για την απάντηση σου! Δυστηχώς δεν με αφήνει να περασω τους AHCI drivers από τα windows. Λογικά ή θα πρέπει να τους εγκαταστήσω εκτός windows (dos ή κατι τετοιο) που δεν ξερω πως να το κανω, ή να κάψω σε ενα cd τα windows με τους drivers μεσα , ωστε να τα φορτωσει απο την εγκατασταση(ξανα format δηλαδη) που πάλι δεν ξερω που να βαλω τους drivers.

Αυτό θέλει να περάσεις αν το έχεις κάνει ήδη...Σε μένα δούλεψε πάντως...

http://majorgeeks.com/Intel_Chipset_Software_Installation_Utility_d1667.html

Είναι γεμάτο οδηγούς στο internet για αυτό το θέμα...Δες πως το έκανε με το Storage manager.

http://forums.techarena.in/windows-xp-support/936428.htm

http://expertester.wordpress.com/2008/07/27/how-to-enable-ahci-windows-xp/

Δυστυχως ουτε ετσι δουλεψε. Μολις εκανα εγκατασταση το utility κ εκανα restart με ξανα πεταξε σε μπλε οθονη. Δοκιμασα μετα να ακολουθησω κ τους οδηγους που μου ειπες αλλα τζιφος. Τελικα ομως εχει να κανει με τις ταχυτητες η επιλογη μεταξυ AHCI & IDE? Μιλάμε για τρομερη επιβραδυνση του συστηματος. Κολλάνε τα πάντα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.