Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2010 Η φίλη μου, νοικιάζει ένα σπίτι στο οποίο δεν μπορεί να βάλει ούτε τηλέφωνο ούτε Internet ( δοκιμασε σε OTE, 4net, HOL ) . Έχει ένα πρόβλημα που δεν μπορουν να το φτιάξουν οι τεχνικοί. Δεν ξερω ακριβώς να σας πω περισσότερα. Τέλος πάντων, σήμερα έβαλε αυτό το ασύρματο internet με Flashάκι από την Cosmote.Πώς θα γίνει να το μοιράσουμε και σε άλλα δύο PC μέσα στο σπίτι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάρτιος 12, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2010 υπαρχουν 3g router.κατι τετοιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickL Μάρτιος 12, 2010 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2010 Ή κάτι πιο άμεσο: http://www.connectify.me/ για 7άρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Μάρτιος 12, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2010 Μπορείς να κάνεις ICS (Internet connection sharing) με τον υπολογιστή που έχει το Flashάκισαν κεντρικό στον οποίο θα συνδέονται οι άλλοι δυο πάνω του .Δεν είναι και πολύ πρακτικό βέβαιαμια που ο κεντρικός υπολογιστής θα πρέπει να είναι ανοικτός συνέχεια.Η λύση του unseen είναι πολύ πιο βολική για την περιπτωση αυτή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 13, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2010 Unseen καλή η ιδέα το 3G Router αλλά είναι πολλά τα λεφτά και οι καιροί δύσκολοι. Μιχάλη θα ψάξω την λύση που προτείνει ο NickL. Αύριο θα περάσω να δω τι παίζει με αυτό το ICS. Ευχαριστώ παιδιά :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Ιούνιος 25, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2010 Μπορείς να κάνεις ICS (Internet connection sharing) με τον υπολογιστή που έχει το Flashάκισαν κεντρικό στον οποίο θα συνδέονται οι άλλοι δυο πάνω του .Δεν είναι και πολύ πρακτικό βέβαια μια που ο κεντρικός υπολογιστής θα πρέπει να είναι ανοικτός συνέχεια. Η λύση του unseen είναι πολύ πιο βολική για την περιπτωση αυτή Αυτη είναι όντως η ποιο απλή και ποιο οικονομική λύση και μπορείς να κάνεις sharing ενσύρματα (Ethernet) η ασύρματα (wifi). Το μόνο μείον είναι αυτό που λέει ο eleven.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Ιούνιος 26, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2010 η με Internet connection sharing το κάνεις ή με 3G Router είτε είναι netgear είτε ότι νάνε νομίζω η mikrotik δίνει φθηνά σχετικά routerboard που είναι και 3gαλλά καλύτερα με ICS ανέξοδα και εύκολα τώρα αφού έτσι είναι η κατάσταση ας έχει ένα pc ανοιχτό όταν θέλει να έχουν και τα άλλα εκτός αν τα βρεί με κανένα γείτονα και βάλουν μια dsl και να μοιραστούν κόστος και bandwidth Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Ιούλιος 2, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2010 ... ας έχει ένα pc ανοιχτό όταν θέλει να έχουν και τα άλλα ......αλήθεια, γίνεται κάπως να μοιράζω ιντερνετ ασύρματα παίρνοντας το ασύρματα και να μην εχω ανοιχτό pc?Ποιο λιανά... Παίρνω ασύρματα ιντερνετ (με εξωτερική κεραία) απο free wifi hotspot και μετά με μια δεύτερη wifi κάρτα το μοιράζω ξανά ωστε να μπορώ να συνδεθώ απο οπουδήποτε μέσα στο σπίτι με το κινητό η το laptop.Για να μη χρειάζεται να έχω πάντα ενα pc ανοιχτό ξέρω πως υπάρχει καποιο μηχάνημα που παίρνει ασύρματα και δίνει ασύρματα (repeater?)Πόσο κάνει το ποιο φθηνό?Απο που θα το πάρω?ΥΓ Wild guess... Μπας και μπορώ να κάνω κατι τέτοιο χρησιμοποιώντας δυο wifi ρουτερ η θα πρέπει πάλι να εχω ανοιχτό pc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Ιούλιος 2, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2010 Εγώ νομίζω πως βάζεις ένα router ως repeater και απλά επεκτείνει το σήμα...Επίσης αν έχεις λαπτοπ που δεν χρησιμοποιείς και έχει ασύρματο μπορείς να το βάλεις ως Access Point και όποιο pc συνδέται με το λαπτοπ να έχει internet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Ιούλιος 2, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2010 Εγώ νομίζω πως βάζεις ένα router ως repeater και απλά επεκτείνει το σήμα...Επίσης αν έχεις λαπτοπ που δεν χρησιμοποιείς και έχει ασύρματο μπορείς να το βάλεις ως Access Point και όποιο pc συνδέται με το λαπτοπ να έχει internet.εκεί ακριβώς είναι το θέμα...να μη χρειάζεται να έχω καποιο pc ON για να κάνει τη δουλειά του AP.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johncsj Ιούλιος 4, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2010 Στα multirama υπάρχουν πολλά repeaters, σχεδόν από όλες τις μάρκες. Η αλήθεια όμως είναι ότι είτε access point που το κάνεις repeater, είτε κανονικό repeater, δεν υπάρχει κάτι universal. Θα πρέπει το router του wifi spot, να είναι ίδιας μάρκας με το repeater σου (προσωπική εμπειρία, δεν λέω μπαρμπούτσαλα, άλλαξα 5 μάρκες και το ξέρω, τα repeater υπόλοιπων εταιρειών απλά δεν μπορούσαν να πάρουν σήμα και να επανεκπέμψουν, νόμιζα ότι όλα είχαν πρόβλημα στο firmware τους και τα έκανα update ). Η βλακία της όλης υπόθεσης ξέρεις ποιά είναι? Ό,τι αν παίρνεις σήμα από δήμο ή γενικά κάποια εταιρεία, και όχι απλό ιδιώτη/σπίτι, όλοι έχουν router cisco, και καλύτερα μην δεις πόσο κάνουν τα repeater τους θα πάθεις σοκ. Εγώ έσκασα 280 πριν κανένα 3μηνό για να βγάλω άκρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.