Jump to content

Μια noobιστικη ερωτηση για multiplier

Γιωργος_Μ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προσπαθησα παιδες με search να βγαλω ακρη αλλα επειδη χλωμο κανω ενα post να με απαντησετε κατι.

Εχω εναν 6300 , και τον πηγα 7 x 333 Mhz ισα ισα να ειναι 1:1 με τις μνημες με deafault ρευματα.

Η απορια ειναι η εξης : οταν βαζω διπλο prime95 να τον strecharo λιγο , το cpu-z με δειχνει οτι το multiplier πεφτει στα 6 χ 333mhz , αυτο για ποιο λογο συμβαινει θα ηθελα να μαθω αν ειναι ευκολο.

Σχεδον στα καπακια , και η πλακα ειναι οτι και οταν τον ειχα με defaults πολλες φορες μετα απο διπλο prime95 επεφτε στο cpu-z στα 6 χ 266.

Αρχική απάντηση από Γιωργος_Μ

Thnx , ηταν αυτο ακριβως που ηθελε :)

Μπορεί να θέλει και μια καλύτερη ψύκτρα επίσης, από τη στιγμή που σε αυτά τα settings σε έκανε throttling εξαρχής.

Εχω βαλει μια της zalman , αλλα δεν παιρνω ορκο οτι σιγουρα κανει την καλυτερη επαφη.

Μιας και ανεφερες τις θερμοκρασιες , ποιο ειναι το πιο αξιοπιστο προγραμμα στους conroe ?, μιας και speedfun και easytune 5 βγαζουνε διαφορετικες θερμοκρασιες απο αυτες που εχει το bios.

Ενω easytune 5 και speedfun εδειχναν 39 C στα default idle , coretemp και intel thermal utility δειχνουνε 60 & 58 στους δυο πυρηνες.... πρεπει να βγει και να ξαναμπει η ψυκτρα μου φαινεται....

Μην μιλησω για full load που με defaul δειχνανε 83 & 80 σε σχεση με τα καταραμενα easytune και speedfun που δειχνανε 60.

Thnx για την παρατηρηση για τις θερμοκρασιες γιατι το easytune 5 kai speedfun με ειχανε καθυσηχασει.

Ξαναεβαλα την ψυκτρα και τωρα στα default απο 60/80 που ειχα idle/full load επεσε στα 40/50 :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.