Jump to content

PC με 1000€?

Aimilios24

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να συνθέσω το δικό μου pc και θα ήθελα σαφώς τη γνώμη σας :D

Τα χρήματα που θα διαθέσω είναι μέχρι 1000 ευρώ

Το pc το θέλω για ίντερνετ, γρήγορο surfing, βίντεο κτλ.

όχι για παιχνίδια - δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις για κάρτα γραφικών,

για κάποια εργασία πάνω στα οικονομικά ( για τη σχολή δηλαδή κτλ.)

και επειδή έχω τρέλα με τη μουσική θέλω μια καλή κάρτα ήχου, για ηχογραφήσεις πχ. ή για κάποιο πρόγραμμα σλυνθεσης μουσικής ή dj αλλά και πάλι όχι τρομερά πράγματα..

Τι μπορείτε να μου προτίνετε?

Μιλάω μόνο για το κουτί, όχι οθόνες κτλ.

Υ.Γ. Sorry για τα greeklish πριν :)

Κατ'αρχήν καλώς ήρθές στο forum.

Στο θέμα σου

Για το θέμα της κάρτας ήχου δεν είμαι ειδικός, τίποτα σε αυτή την εμβέλεια για να πώ και την αλήθεια μου έτσι δεν μπορώ να προτείνω κάτι.

Θεωρώ οτί δεν αξίζει να κάνεις ενα pc χωρίς s1156 τουλάχιστο.

επίσης, ότι χρειάζεσαι μόνο υπολογιστή δηλάδη οτί εχείς πληκτρολόγιο ποντίκι και οθόνη καθώς αν δεν τότε το βασικό pc εχεί budget μέχρι 800Ε

Ο SSD πιστεύω οτί είναι το πιο χαμηλό σε μνημη που θα επαιρνά εγώ με τις τιμές που εχουν τώρα (80 γιγα τουλάχιστο, κάτι πιο κάτω απλά δεν θα με χωρούσε για λειτουργικό κ.τ.λ. και δεν περιμένω να χωρέσει κάποιον αλλό. Αν χρειάζεσαι περιφερειακά ισώς να πρέπει να αφερεθεί τελειώς.

Τέλος η σύνθεσή που σου προτείνω:

και ξέχασα να σου δώσω link σε αυτό το νήμα, που μπορεί να σε βοηθήσει:http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=3199

post-778-1414343408,2955_thumb.png

Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να συνθέσω το δικό μου pc και θα ήθελα σαφώς τη γνώμη σας :D

Τα χρήματα που θα διαθέσω είναι μέχρι 1000 ευρώ

Το pc το θέλω για ίντερνετ, γρήγορο surfing, βίντεο κτλ.

όχι για παιχνίδια - δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις για κάρτα γραφικών,

για κάποια εργασία πάνω στα οικονομικά ( για τη σχολή δηλαδή κτλ.)

και επειδή έχω τρέλα με τη μουσική θέλω μια καλή κάρτα ήχου, για ηχογραφήσεις πχ. ή για κάποιο πρόγραμμα σλυνθεσης μουσικής ή dj αλλά και πάλι όχι τρομερά πράγματα..

Τι μπορείτε να μου προτίνετε?

Μιλάω μόνο για το κουτί, όχι οθόνες κτλ.

Υ.Γ. Sorry για τα greeklish πριν :)

Καλως όρισες στο forum Αιμίλιε :)

Το PC που θέλεις είναι κάτι απλό, και τα 1000 Ευρώ είναι ΥΠΕΡ αρκετά για κάτι τέτοιο το οποίο ζητάς. Αφού λοιπόν η τσέπη του τα διαθέτει, τότε ας πάρεις κάτι καλύτερο ώστε να σε κρατήσει και να αντέξει παραπάνω στο μέλλον. Ίσως του χρόνου να θέλεις να παίξεις καποιο παιχνίδι, ίσως, ίσως .. Ξέρεις πως είναι αυτά. Mε τέτοιο budget σίγουρα θα σου έλεγα να πας για 1366 socket. Το γεγονός ότι θέλεις να ασχοληθείς με ηχογράφιση και προγραμματα όπως το πχ Cubase θέλουν πολλούς μα πάρα πολλούς πυρήνες και άθφονη RAM. SSD δεν σου βάζω γιατί δεν σου χρειάζεται.

[ATTACH]7583[/ATTACH]

Για Home Recording θέλεις πολλά περισσότερα:

Κάρτα Ήχου από τον Κώστα ( Χορδές ) στην Ναυραρίνου, τις δίνει 180 Ευρώ περίπου, πολύ καλή τιμή.

DI BOX στα 37 Ευρώ.

Καλώδια XRL : 70 Euro

Και ένα μικρόφωνο SHURE στα 100 Ευρώ.

Τώρα για να φτιάξεις λίγο αξιοπρεπη ήχο να παίζεις με ηλεκτρική κιθάρα:

Silver Dragon: 170 Euro ( για thrash, black metal)

ή MetalMuf για πιο all around ήχους ( 74 Ευρώ)

Θα χρειαστείς ένα Noise Gate όπωσδήποτε ( περίπου στα 150 Ευρώ) για να πάρεις ένα καλό.

Και επίσης ένα Pre Amp Booster για να ακούγονται τα solos πιο ψηλά από τις υπόλοιπες συχνότητες ( περίπου 100 Ευρώ).

Τι ενισχυτή έχεις, τι ηχογράφιση θέλεις να κανεις ; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις έιναι να πας να μιλήσεις με τον Κώστα στις Χορδές. Εϊναι ξηγημένο παλικάρι και πληροφορικάριος. Προς Θεου μακρυά από Νάκα και Μαυρομουστάκη.

Εγώ για ηχογράφιση παίρνω την κάμερα που έχουμε, τραβάω βίντεο το τραγούδι που παίζω. Και μετά το περνάω στο PC και κρατάω μόνο τον ήχο.:D Δεν ασχολούμαι δηλαδή με κάρτες γραφικών κλπ. Εκτός αν θέλεις να κάνει μιξαρίσματα (για οποια υπάρχουν mastering προγράμματα ) ή αν θες να το παίξεις DJ οπότε εκεί πάμε σε κονσόλες κλπ.

Ό,τι άλλο θες εδώ είμαστε.

post-928-1414343408,3918_thumb.png

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απανατήσεις..

masxerofkartis143 όχι δεν χρειάζομαι περιφερειακά...

Dr.Paneas σε ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σου.. Δεν έχω ενισχυτή αλλά σκέφτομαι μελλοντικά να πάρω.. έχω μια ακουστική προς το παρόν και οι ηχογραφίσεις κτλ. που θέλω να κάνω με το pc είναι καθαρά για την πάρτι μου :D .. Απλά έχω επιδότηση απο τη vodafone 1000 ευρώ και μου είπαν από το plaisio ότι μπορώ να πάρω ό,τι θέλω απο το κατάστημα και σκεφτόμουν για ένα καλό pc άσχετα με το ότι δεν έχω τρελές απαιτήσεις από έναν υπολογιστή..

Σας ευχαριστώ και πάλι πολύ παιδιά :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.