Jump to content

Μια βοήθεια με πρόβλημα boot σε pc

nikraven

Recommended Posts

καλησπερα σε όλους

παιδιά αν μπορει να βοηθήσει κάποιος με το προβλημα που έχω και είναι το εξής:

σήμερα το μεσημέρι στο pc-(φορτωμένα είναι τα windows xp+sp2)- ανοίγοντας το μου έβγαζε μια μαύρη οθόνη και ένα μήνυμα ότι λείπει ή έχει καταστραφεί το αρχείο hal.dll απο τα windows μου.

Επειδή μου το έχει ξαναπαρουσιάσει αυτό είπα να το κάνω με το cd των windows repair.

μέχρι εδώ όλα καλά.

Πριν κάνω αυτήν την δουλειά είπα να κανω και μια δοκιμή-(καλώς ή κακώς)- να το ξεκινήσω με το hirens boot cd.

Δεν κατάφερα βέβαια τίποτα και κλείνω το pc αφού έχω βγάλει το cd.

εδω έρχεται το πρόβλημα.

Στην προσπάθεια μου να ανοίξω ξανά το pc για να κάνω repair τα windows με το δικό τους cd αφενός το cd-rom δεν ανοίγει ούτε με σφαίρες και αφετέρου η οθόνη στο φόρτωμα του bios σταματάει μέχρι το σημείο που φαίνεται στην φωτογραφία.

Το μόνο που με αφήνει να κάνω είναι να μπω μέσα στο bios.

Ψάχνοντας μέσα στο bios και πατώντας σε κάποιο σημείο που λέει EZ-FLASH 2 μου δείχνει αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία και γράφει ότι δεν υπάρχουν drivers.

Μέσα απο το bios οι δίσκοι-(υπάρχουν στο pc 2 WD 640GB)-φαίνονται και οι δύο.

έκλεισα το pc και το ξανα άνοιξα αλλά τα ίδια και τα ίδια.

To cd-rom δεν λέει να ανοίξει με τίποτα και ούτε να προχωρήσει η μαύρη οθόνη παρακάτω.

Να υποθέσω ότι καθάρισε η motherboard-(η motherboard είναι ASUS P5KPL-AM SE)- και θέλει αλλαγή ή φταίει κάτι άλλο?

Σας ευχαριστώ

post-1837-1414343408,1974_thumb.jpg

post-1837-1414343408,2144_thumb.jpg

όπως και αποσύνδεσε οτι usb έχεις πάνω στο pc μια που αυτές οι μητρικές ειχαν κάποια προβλήματα με παλιά bios και συσκευές usb

κανε clear bios και πες μας τι έγινε.

κ δεν θα έλεγε οχι η μητρική σου σε ενα update bios, το τελευταίο ειναι το 0904 http://www.asus.gr/product.aspx?P_ID=i5ktecSJbqQKaa0x&templete=2

Καλημέρα σε όλους

Παιδιά τελικά δεν εφταιγαν οι δίσκοι και ούτε τα usb.

Το πρόστυχο το cd-rom έφταιγε και δεν ξεκινούσε το pc.

Για κάποιο άγνωστο λόγο που δεν τον ξέρω είχε φρακάρει το μυαλό του.

To αποσύνδεσα το επανασύνδεσα και ως δια μαγείας αποφάσισε να συνέρθει το pc.(εξαιρώντας το πρόβλημα που έχω με τα xτυπημένα windows)

Εφαγε ένα περιποιημένο format χθες το pc και ήρθε στα ίσια του.

To bios δεν το πείραξα για να του κάνω update.

Ισως κάποια στιγμή γίνει και αυτό.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για τον χρόνο σας.

να είστε καλά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.