papakos Νοέμβριος 28, 2006 Author #21 Νοέμβριος 28, 2006 4 καρτες γραφικων.24 συσκευες, (12 sata - 12 ide )quad cpu, ( οχι μονο quad core ) αλλα 4 φυσικους cpu.μονο για το cpu παρεχει 408wκαι και και......ακινητη ταση
ΝTG Νοέμβριος 28, 2006 #22 Νοέμβριος 28, 2006 sorry για το ενα ακομα ενοχλητικο post...αλλα ...(αν μετρησες καλα, στην καλυτερη περιπτωση συμφωνα με τις συσκευες και μονο αυτες ( drives ) εχουν καταναλωση περιπου 30Α.)μπορεις να με βοηθησεις ως προς το νουμερο που λες 30Amp.Σε τι ακριβως αντιστοιχει??Αναλυτικα ομως...Οσο αφορα για την ισχυ των 600W .Κακως παρανοηθηκε οτι προκειται για ισχυ καταναλισκομενη απο το UPS διοτι αν προσεξετε καλα δεν γραφω κατι τετοιο.Η αληθεια ειναι οτι δεν εγραφες τιποτα...απλα υπεθεσα αυτο που κανουν ολοι...Και τελος καλα κανεις και δεν εισαι και εσυ computeras και παιχνιδας για να μιλαμε και λιγο περα απο αυτα...Αλλα εισαι υπερβολικος(κατα γενικη ομολογια οπως θα δεις παρακατω) οταν ψαχνεις τροφοδοτικο στο 3πλασιο των απαιτησεων σου!Δλδ καποιος με 2χ 8800GTX τι θα πρεπει να κανει?Να παρει 2 galaxy 1000αρια??..(καινε κατι λιγοτερα απο 400wαττ τα δυο τους και ειναι ο,τι πιο ενεγοβορο υπαρχει..)Καλα κανεις και εισαι υπερβολικος..δεν εισαι υποχρεωμενος να παρεις ντε και καλα καποιο καλο 600αρη...(το tagan δεν παιζει σε αυτη τη κατηγορια..ενα μετριο ,υπερεκτιμημενο και ακριβο τροφοδοτικο ειναι ...απλα στα 300-400 watt που παιζουμε οι περισσοτεροι δεν φαινονται οι αδυναμιες του)Απλα μου φανηκε υπερβολικο εξαρχης το thread(οχι η δημιουργια του ...καλα εκανες) που εφυγες απο tagan και πηγες σε ενα απο τα κορυφαια τροφοδοτικα για να πεις οτι εναι το καταλληλοτερο..και ολοι αυτο θα επρεπε να εχουν...(για αυτο και ρωτησα αν δουλευεις στο πλαισιο...)
papakos Νοέμβριος 28, 2006 Author #23 Νοέμβριος 28, 2006 Δεν νομιζω να ειπα οτι ειναι το καταληλοτερο κι οτι αυτο πρεπει ολοι να εχουν, διοτι ακομη τα εχω τετρακοσια.Εφυγα απο το TAGAN οχι τοσο απο θεμα ισχυος αλλα για θεματα ποιοτητος.Να γινω για αλλη μια φορα υπερβολικος και να υπολογισω (εγω , εσυ , ο καθενας μας ) το ποσο αξιζουν σε χρηματα ολα αυτα που απαρτιζουν ενα PC και τα οποια τα αφηνουμε στο ελεος ενος τροφοδοτικου πχ 600W πχ 110 ευρω οσο επωνυμο-φασον κι αν ειναι?Ο καθενας ειναι ελευθερος να παρει οτι θελει οσο νομιζει οτι αντεχει η τσεπη του.Οταν ομως δινεις 500+ για την 8800 θα την τροφοδοτησεις με 100 ευρω? Μπορει να κανω λαθος και παρακαλω διορθωστε με αλλα ετσι το βλεπω.Αν ειναι ετσι στο αλλο μου αυτοκινητο επειδη θα κανω οικονομια θα του βαλω ροδες ποδηλατου, και μ αυτες θα τσουλαει σιγουρα ( να κανουμε και λιγο χιουμορ ).Διαβαζω εδω στο φορουμ ανθρωπους που με αγωνια ρωτουν καποιους αλλους που θεωρουν ειδικοτερους πιο τροφοδοτικο να παρουν για ενα συστημα που κοστιζει παρα πολλα χρηματα κι ακουω προτασεις του τυπου παρε αυτο με 100 παρε εκεινο με 130 και παρομοια, αλλα πιο πολυ εκπλησωμαι απο τις απαντησεις αυτων που ρωτουν οταν λενε " μα 140 ευρω πχ, δεν ειναι λιγο ακριβο? "Εκει ΘΑ ΓΙΝΩ πραγματικα υπερβολικος και κατηγορηστε με.Υπερεβαλα λοιπον σεβομενος και υπολογιζοντας αυτο τον παραγοντα και πηγα σ ενα ισχυρο τροφοδοτικο που ταυτοχρονα ειναι ενα διαμαντι της τεχνολογιας δεδομενου οτι το εψαξα εξονιχιστικα στο κυκλωμα του αφου εγινε φυλο και φτερο.Να μετρησουμε τωρα τις καταναλωσεις.Πολυ απλα μετραμε 14 drives, τα scsi στα 12v θελουν 1,6Α αλλα αγνοησε το και πες οτι το καθε ενα απο τα 14 τραβα 1Α μεσο ορο, αρα εχουμε 14Α απο κει.Μετρημενη η 1900ΧΤΧ στα 15Α, συν τα 14Α φτανουμε στα 29Α.Τα υπολοιπα υπολογισε τα μονος σου.
GoriLLakoS Νοέμβριος 29, 2006 #24 Νοέμβριος 29, 2006 Mετρημενες με το atitool 2x1900(o/Ced) σε CF , δειχνει 53Α....@papakos εχεις ανοιξει ποτε zippy ή PCP&C?
ergotelis Νοέμβριος 29, 2006 #25 Νοέμβριος 29, 2006 Btw στη λίστα του Xtremesystems, zippy pc power cooling Και τα galaxy είναι στην ίδια κατάταξη στη λίστα ποιότητας, χωρίς να μπορώ ωστόσο να ελένξω ή να κρίνω αυτά που έχουνε γραφτεί γιατί δε ξέρω ποιος είναι αυτός που τα γράφει...
mariosalice Νοέμβριος 29, 2006 #26 Νοέμβριος 29, 2006 Συμφωνώ με τον papakos σε αρκετά.Δίνω μεγάλη σημασία στο τροφοδοτικό στο κουτί και στη μητρική.Δεν κάνω σκόντο σε αυτά. Προτιμώ να μείνω με το 4400 που έχω και να μην αναβαθμίσω, προκειμένου να έχω σωστό μηχάνημα.Το παρακολουθώ αυτό το τροφοδοτικό εδώ και καιρό.Έχουμε ήδη γράψει γι αυτό και εδώ.Διάβασα και τη γνώμη του johnny Guru και κάποια άλλα reviews.Η αίσθηση που έχω είναι ότι πρόκειται για κορυφαίο τροφοδοτικό με τεχνολογία που ξεφεύγει πέρα από όλα τα άλλα.Η επιπλέον δύναμη είναι ευπρόσδεκτη.Στα περισσότερα τροφοδοτικά κάνουν κομπίνες για να δώσουν αυτά που δίνουν με αποτέλεσμα να έχουμε προβλήματα.Τα είπαμε αυτά, αν θέλετε τα ξαναλέμε.Ένας όμως λόγος που δεν το πήρα είναι ότι περίμενα να το δω και στην πράξη τι κάνει μια τόσο πρωτοποριακή τεχνολογία.Δεν έχασα. Έγιναν αναβαθμίσεις, ανακλήσεις, ελπίζω τώρα να καταστάλαξαν τα πράγματα. Θα δείξει.
gprhellas Νοέμβριος 29, 2006 #27 Νοέμβριος 29, 2006 @papakos καταρχήν ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ολα όσα έχεις πεί είναι σωστά .(άποψή μου ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ...ΓΑΡ) Συμφωνώ λοιπόν και μην σε απασχολεί τι ιδιαίτερο χιούμορ των παιδιών του lab. Δεν αξίζει να προσπαθείς να δικαιολογείς τόσο αναλυτικά και με τόσο λεπτομέριες την κατα τα άλλα σωστή αποψή σου, παραθέτοντας τα μηχανήματα που χρησιμοποίησες (λίγοι θα το καταλάβουν, πίστεψέ με). κατά δεύτερον ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ keep walkink...............
darkCount Νοέμβριος 29, 2006 #28 Νοέμβριος 29, 2006 Και εκεί που νόμιζα ότι δεν θα μπορούσε να καταστραφεί περισσοτερο μια πολύ ωραία παρουσίαση απο τον φίλο papakos.....έρχεσαι και συ gprhellas και μας λες εμέσος πλην σαφώς όλους μ@λάκες!!!!!Α συγνώμη ξέχασα....όλους εκτός απο λίγους (ποιοι να είναι οι τυχεροί άραγε?)
Trooper Νοέμβριος 29, 2006 #29 Νοέμβριος 29, 2006 Ωραιος ο papakos, εγω πάντως αν και μη ηλεκτρονικός κατάλαβα αρκετά πράγματα. Την ενερμαχ την ειχα παντα σε υπόληψη, εχω το 600αρι τωρα και ειναι μια χαρα... Μεσιε darkcount ας μη το χαλασουμε το thread του παιδιου...συμφωνώ κι εγω οτι το σχολιο του gprhellas είναι λίγο υπερβολικό, αλλα με ενα πμ θα το λύνατε το θέμα νομίζω...
gprhellas Νοέμβριος 29, 2006 #30 Νοέμβριος 29, 2006 Αρχική απάντηση από darkCount Και εκεί που νόμιζα ότι δεν θα μπορούσε να καταστραφεί περισσοτερο μια πολύ ωραία παρουσίαση απο τον φίλο papakos.....έρχεσαι και συ gprhellas και μας λες εμέσος πλην σαφώς όλους μ@λάκες!!!!!Α συγνώμη ξέχασα....όλους εκτός απο λίγους (ποιοι να είναι οι τυχεροί άραγε?) άποψή σου φίλε μου σεβαστή κατα τα άλλα, αλλά δεν με εκφράζει.ΠΟΤΕ δεν θα ενοούσα κάτι τέτοιο......(βλέπε το ιδιόρυθμο χιούμορ ..που έλεγα.....) μην το παρατραβάμε.....αν εθιξα κάποιον ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ αλλά αυτό δεν αναιρεί την ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.:giveup:
darkCount Νοέμβριος 29, 2006 #31 Νοέμβριος 29, 2006 Η άποψη μου λες δεν σε εκφράζει? Ποια είναι η άποψη μου δηλαδη? Ξεκάθαρα υποτιμάς τη νοημοσύνη όλου το φόρουμ(πλην μερικών) Τι δεν σου εκφράζει δηλαδη? Μιλάς για ιδιόρυθμο χιούμορ του φόρουμ ...αλλα προφανώς εννοείς το δικό σου χιούμορ. Τελικά ποια είναι η άποψη σου? ΠΜ να στείλω στον φίλο μας γιατί? Δεν παρεξηγήθηκα μόνο εγώ προφανώς. Απλά εγώ έχω και ένα λόγο παραπάνω να το εκφράσω. Καλό θα ήταν και είναι να ξεκαθαριστεί δημόσια...όπως δημόσια ειπώθηκε αρχικά. Δεν έχω κάτι με τον gprhellas και ούτε το έχω σκοπό να αποκτήσω. Τέλος και συγνώμη κιόλας απο τον papakos....νομίζω ότι καλό έιναι να προσέχουμε λίγο τι γράφουμε και πως το γράφουμε...όταν αναφερόμαστε σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Ιδιαίτερα μέσω ενός φόρουμ που εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί κάτι.
ΝTG Νοέμβριος 29, 2006 #32 Νοέμβριος 29, 2006 Το τροφοδοτικο πρωτα το βλεπω σαν ποιοτητα ,μετα σαν τιμη και μετα σαν watt. Θα προτιμησω ενα ποιοτικο τροφοδοτικο 500watt απο καποιο tagan 530-580 στην ιδια τμη... Οποτε το ποσα watt εχω στο πανακριβο(ή μη) συστημα και το ποσο κανει λιγο με ενδιαφερει...(λιγοτερο απο την ποιοτητα δλδ) Επιδειξη(εμμεση-αμεση) κλπ ποτε δεν με ενδιεφερε να κανω οποτε τα μαξιμουμ watt δεν με αγγιζoυν...με αφηνουν πραγματικα αδιαφορο. Αν θες να κανεις οικονομια στο αυτοκινητο σου μην βαλεις καγκουρολαστιχα (και ζαντες) που ειναι δυο φορες παραπανω απο αυτο που χρειαζεσαι το αυοκινητο σου. Ετσι και οικονομια θα κανεις και τελικη θα εχεις!Αν κινεισαι συνεχεια βεβαια...αν το εχεις για μοστρα βαλε οτι θες. Αμα θες το γυρναμε και στα αυτοκινητα..δεν εχω προβλημα! Ισως μεσα στην υπερβολικη χαρα που εχεις για το τροφοδοτικο σου δεν καταλαβες οτι εκεινο που λεω ειναι οτι ειναι υπερβολικο (οπως ειπες και εσυ στο 3πλασιο απο αυτο που χρειαζεσαι...Αν το θες ετσι εσυ μαγκια σου.Αλλα οχι επειδη μονο ετσι δουλευει το συστημα σου.Aυτο με ενοχλει. Οσο για τα 30αμπ αν στο "review" εβαζες να πηγαινοφερνουν αρχεια και στους 14 δισκους τοτε εχεις δικιο..!Δεν εγραψες κατι τετοιο...(τιποτα δεν εγραψες ,παλι επρεπε να υποθεσω...) Gorillakos αν ηταν αυτες του hipro με 1,70λιγο ταση και κοντα 1000 πυρηνα η καθεμια ,και απο μια καρτα που -default- χτυπαει στα ισια (σε καταναλωση) την 8800GTS ,δεκτον. Tετοιες oced??? Μια ταπεινη X1800xl εχω μιας και δεν ειμαι φανατικος με παιχνιδια(οχι οτι δεν παιζω) ,σε max o/c πρεπει επισης να χτυπαω σε καταναλωση μια 8800gts και την τροφοδοτω απο ενα "φτηνο" μετριο τροφοδοτικο των 80....Και με δευτερο που εβαλα ...(μιας και αρχικα νομιζα οτι εμεινα απο τροφοδοσια ) παλι στα ιδια πηγα. Και τελος στο πνευμα του gprhellas ... ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ Αν ειναι να χαλασω το κλιμα και την διαθεση παω να παρω και εγω ενα galaxy... Αν μη τι αλλο θα εχω ενα περιθωριο 4-5 φορες την ισχυ που πραγματικα χρειαζομαι.. edit @darkcount... Αν νομιζεις (και λοιποι mods/admin) οτι εχει καταστραφει η παρουσιαση του papakos απο τα ποστ μου στειλε πμ να τα σβησω.... (οσο και αν το # κατω απο το avatar μου δεν το δειχνει ...δεν κυνηγαω ποστ)
darkCount Νοέμβριος 29, 2006 #33 Νοέμβριος 29, 2006 Οχι ρε συ NTG δεν υπάρχει λόγος να σβήσεις τίποτα. Γιαυτό είναι τα φόρα, για να γίνεται κουβέντα. Ότι υπερβάλλεις κατιτις...ε υπερβάλλεις σε επίπεδο μανούρας μπορώ αν πω αλλά εντάξει. Είναι απλά ότι το πήραμε απο τα μούτρα το παλικάρι και έκατσε στην τελική και έγραψε 5 λόγια παραπάνω απο ότι θα έκανα εγώ ας πούμε που πήρα πρόσφατα το ίδιο PSU. Και εγώ TAGAN 580 είχα....και ναι είναι η μέρα με τη νύχτα μεταξύ τους. Και ναι το είχα ξεζουμίσει το TAGAN σε επίπεδο να κάνει restart το PC. Μπορούσες απλά να πεις ότι εγώ δεν συμφωνώ φίλε papakos ότι χρειαζόμαστε 3 φορές τα ονομαστικά watt απο όσα πραγματικά τραβάμε...συμφωνώ και γω μαζί σου πραγματικά. Απλά το πήγες ένα βήμα παραπάνω κυρίως υποθέτοντας όπως παραδέχεσαι αρκετά πραγματα. Ειρήνη αδέρφια...υπάρχουν σοβαρότερα θέματα για να καταπιάνεστε και ουχί φιλότιμες προσπάθειες απο ανθρώπους που απλά ήθελαν να μοιραστούν 5 πράγματα με μας τους υπόλοιπους. Κρατήστε ότι θέλετε...προσπεράστε τα υπόλοιπα
knight_77 Νοέμβριος 29, 2006 #34 Νοέμβριος 29, 2006 Σωστος ο μαυρος κομης :flower: Παντως πλακα πλακα οπως παει το πραγμα θα θελουμε ειδικη ηλεκτρολογικη εγκατασταση για να συνδεσουμε εναν υπολογιστη σε μερικα χρονια...
ΝTG Νοέμβριος 29, 2006 #35 Νοέμβριος 29, 2006 οσο και αν δεν φαινεται με τα τελευταια ποστ δεν το κυνηγαω τον ανθρωπο..και ειπα οτι καλα εκανε και τα εγραψε...Εννοειται οτι τα tagan 520-580 ειναι μερα με την νυχτα με το galaxy.(αλλα και μικροτερα ενερμαξ)Εικαζω (και δεν εννοω φαντασιωνομαι) οτι τα ιδια αποτελεσματα θα εβλεπε και με το Liberty 620..και ας ελειπαν 400watt.(ιδια με το galaxy εννοω...οχι το tagan)Kαι δεν προσπαθουσα να αποδειξω οτι το galaxy ειναι μαπα..Θα ημουν τρελλος τοτε χωρις αμφιβολια.Απλα ειναι υπερβολικο..Για την δικια σου χρηση μπορει να μην ειναι...Θυμαμαι οτι εψαχνες πραγματικα δυνατο τροφοδοτικο και κατεληξες στο 1000αρη με 40-50 παραπανω απο αυτα που προτειναμε τοτεαυτα.....υπερβολικος αντε να το δεχτω....μανουρες δεν κανω.:flower:
papatsonis Νοέμβριος 29, 2006 #36 Νοέμβριος 29, 2006 NTG...Αλλα εισαι υπερβολικος(κατα γενικη ομολογια οπως θα δεις παρακατω) οταν ψαχνεις τροφοδοτικο στο 3πλασιο των απαιτησεων σου!......οτι εκεινο που λεω ειναι οτι ειναι υπερβολικο (οπως ειπες και εσυ στο 3πλασιο απο αυτο που χρειαζεσαι...DarkCount...Μπορούσες απλά να πεις ότι εγώ δεν συμφωνώ φίλε papakos ότι χρειαζόμαστε 3 φορές τα ονομαστικά watt απο όσα πραγματικά τραβάμε...papakos...και να παρεχουν τουλαχιστον κατα το 1/3 μεγαλυτερη ισχυ απ αυτην που χρειαζομαστε...ρε παιδια ή εγω ειμαι γκαβος... η δε διαβαζετε σωστά.. Δείξτε μου παρακαλώ που εχει αναφερει για χ3 τροφοδοτικο , οσο και να το εκανα scroll το thread , την ποιο πανω αναφορα βρηκα μονο :?
darkCount Νοέμβριος 29, 2006 #37 Νοέμβριος 29, 2006 papatsonis αυτό εννοούσα και γω βρε....εντάξει δεν υπάρχει λόγος να το σκαλίζουμε άλλο. Συννενοηθήκαμε τελικώς, όλα οκ
InFeRnO Νοέμβριος 29, 2006 #38 Νοέμβριος 29, 2006 Μου ήρθε και εμένα σήμερα το τροφοδοτικό μετά απο 12 μερες.. (απο το Πλαισιο). Που μπορώ να δω αν είναι revision 2? Γιατι μόλις το έβαλα on άρχισε και σφύριζε συνέχεια.. Μέχρι που το έκανα reset. Να πω την αλήθεια νόμιζα οτι κάτι κάηκε. Πάντως αν το δείτε θα καταλάβετε όλοι τον Παπακο. Το τροφοδοτικό είναι IMBA που λεει και ένας φίλος..
spc Νοέμβριος 30, 2006 #39 Νοέμβριος 30, 2006 Αρχική απάντηση από papakos [28-11-2006 20:12] Η παρτιδα αυτη ανηκει στο Revision 2 ( ο λογος καθυστερησης της εισαγωγης απ το πλαισιο ) της εταιρειας μετα απο ανακληση της πρωτης παρτιδας με σκοπο την αλλαγη δυο ηλεκτρολυτικων πυκνωτων στην υψηλη ταση καθως και στην διορθωση του εσφαλμενου buzzer alarm στην εκινηση. Τα περί ανάκλησης τα έχεις διαβάσει κάπου; Δεν το αμφισβητώ απλώς θα ήθελα να μάθω την πηγή. Επίσης το rev.2 φαίνεται κάπου; Γιατί, από αυτά που είδα, με η/μ εισαγωγής ~ 25/11 δεν φαίνεται κάπου στο κουτί ή στο ίδιο το psu να αναφέρεται rev. Το μόνο που ίσως έχει να κάνει με αυτό είναι τα 2 τελευταία (extra?) νούμερα δίπλα στον κωδικό μοντέλου: EGA1000EWL 00. Αυτό αντιστοιχεί σε rev.1; To δικό σου τι λέει σε αυτό το σημείο; EGA1000EWL 01 μήπως; Από εκεί είδες το rev;
darkCount Νοέμβριος 30, 2006 #40 Νοέμβριος 30, 2006 Με ενδιαφέρει και μένα αυτό. Δεν βρίσκω κάπου περί ανάκλησης απο τότε που είδα το θρεντ σου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.