biker Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2006 Ρε παιδιά λύστε μου μια απορία σας παρακαλώ. Ο prescott 531 (αυτός) τι μνήμες παίρνει; ddr1 ή ddr2. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Νοέμβριος 27, 2006 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 775 αρα DDR2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Νοέμβριος 27, 2006 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Ανάλογα με τη μητρική στην οποία θα βάλεις αυτή τη cpuΣυνήθως οι μητρικές με Socket 775 παίρνουν ddr2 αλλά υπήρχαν και κάποιες που παίρνουν ddr1 όπως αυτή MSI 649 NEO-V Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Νοέμβριος 27, 2006 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από aristos87 775 αρα DDR2 Όχι απαραίτητα. Αν μπει σε τετοιο Μ/Β http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528354 παίρνει ή DDR 1 ή DDR 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Νοέμβριος 27, 2006 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Κανονικά το socket για ddr2 ειναι αλλα βγήκανε και mobo για ddr1 λογο τις μεταβατικής φάσης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
biker Νοέμβριος 27, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Ευχαριστώ ρε παιδιά :T: Είναι για ένα budget συστηματάκι ενός φίλου και επειδή μου άρεσε αυτή εδώ η μητρική (ε... και θέλω να είναι "λίγο" αναβαθμίσιμος) , φοβήθηκα ότι παίρνει ddr1... Είστε express service:D Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Νοέμβριος 28, 2006 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από biker Ευχαριστώ ρε παιδιά :T: Είναι για ένα budget συστηματάκι ενός φίλου και επειδή μου άρεσε αυτή εδώ η μητρική (ε... και θέλω να είναι "λίγο" αναβαθμίσιμος) , φοβήθηκα ότι παίρνει ddr1... Είστε express service:D Ευχαριστώ! Η μητρική αυτή δεν είναι και πολύ αναβαθμίσιμη, πχ δεν δέχεται conroe και σε 6-12 μήνες δεν θα υπάρχουν οι σειρές 8χχ, 9χχ, 5χχ, 6χχ αν θες να αγοράσεις. Με κανα 30-40 ευρώ παίρνεις Μ/Β που να δέχεται core 2 duo (conroe) CPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Νοέμβριος 28, 2006 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2006 Αν είναι τελειώς budget το σύστημα στα ίδια λεφτά με υποστήριξη core 2 duo είναι αυτή. Αλλιώς αν θέλεις κάτι καλύτερο παίρνεις αυτή που έχει 965 chipset... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Νοέμβριος 28, 2006 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2006 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=870498 καλύτερα αυτή για φθηνή Link to comment Share on other sites More sharing options...
biker Νοέμβριος 28, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2006 Πολύ σωστές οι προτάσεις σας παιδιά. αλλά το φιλαράκι είναι ΤΕΛΕΙΩΣ άσχετος από υπολογιστές και επειδή διανύει περίοδο λιτότητας δεν ανεβάζει το budget (ετοιμάζεται να ανακαινίσει το σπίτι του :cry: ). Να φανταστείτε τον πίεσα για να πάμε στα 69 για την μητρική. Εκτός αυτού η ενασχόληση του θα είναι μουσική και ταινίες... (άντε και internet αργότερα) γι αυτό και καταλήξαμε σε κάτι ΠΟΛΥ φθηνό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 28, 2006 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2006 δες και αυτη του dellman..2 καφεδες πιο ακριβη ειναι..και υποστηριζει και c2d... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Occultist Νοέμβριος 30, 2006 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2006 Αρχική απάντηση από tifozif1 Όχι απαραίτητα. Αν μπει σε τετοιο Μ/Β http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528354 παίρνει ή DDR 1 ή DDR 2. Και από ότι βλέπω, έχει και agp και pciex !Ιδανική φαίνεται αλλά :1. Δεδομένου ότι δεν παίζει imc, μήπως το chipset VIA χαντακώνει πολύ τις επιδόσεις;2. Ορισμένες από αυτές τις μικτές λύσεις, είχαν συνδεδεμένο το agp slot στο pci bus...nooot good...η συγκεκριμένη δεν ξέρω αν ανήκει σε αυτές τις υλοποιήσεις.3. Η VIA ποτέ δεν τα πήγαινε πολύ καλά με τις ΑΤΙ...4. To συγκεκριμένο mobo νομίζω έχει pciex 4x... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 1, 2006 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2006 Τι ακριβως εννοεις στο 3?Εδω σε ενα pc μια χαρα παιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Occultist Δεκέμβριος 1, 2006 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2006 Εννοείς και σε games...? Εαν ναι, απλά στάθηκες τυχερός με το συγκεκριμένο συνδυασμό via και ati...μπορεί πλέον να έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Πολλοί έχουν παράπονα με αστάθεια του συστήματος. Και προσωπικά, παλιότερα-επί 9χχχ- με via μου είχε αλλάξει τα φώτα...μία με πέταγε στο desktop...μια crashάριζε όλο το σύστημα-πάντα με error από ati-όσα clean installs και να έκανα...με το που έβαλα την ίδια κάρτα σε nforce όλα λύθηκαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.