djamik Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2010 Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το άρθρο.Όπως λέει και ο φίλος παραπάνω και σε μένα δεν bootάρει! (Σταματάει στην οθόνη που γράφει ''Verifying DMI Pool Data''.Δοκίμασα 3 διαφορετικά USB-Flash και δοκίμασα να τα κάνω με το HP Utility FAT & FAT32 αλλά και πάλι δε μου δουλεύει.Η επιλογή στο BIOS που γράφει USB-FDD είναι για Floppy Disk Drives εξωτερικά που έχουν σύνδεση USB.Πάντως το δοκίμασα και αυτό. Αυτό που θέλω να κάνω (γιατί ίσως πολυλογώ και δεν καταλάβατε) είναι να κάνω BIOS UPDATE σε μία ASUS A7X8X-X. Κατέβασα από το SITE της ASUS το τελευταίο UPDATE το οποίο έχει 2 αρχεία: 1) 1010-x.BIN 2) AWDFLASH.EXE Δεν καταλαβαίνω πού χρησιμεύουν τα αρχεία του φακέλου WIN98DOS ??? Όταν έκανα BOOT from USB αυτά είχα φορτώσει,χωρίς να βάλω τα άλλα 2 που έγραψα παραπάνω. Ξέρω ότι για μερικούς φαίνεται απλή διαδικασία αλλά κάτι πρέπει να μη διευκρινίζεται...Υπάρχει κάποιος να μας βοηθήσει????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάρτιος 1, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2010 Σε συνεχεια απο εδω,εκανα νεο Thread για να μην ξεφύγουμε.Η επιλογή στο BIOS που γράφει USB-FDD είναι για Floppy Disk Drives εξωτερικά που έχουν σύνδεση USBΕκτος απο την επιλογη USB-FDD εχει καμια αλλη?Τα αρχεια του φακελου win98dos..ειναι απαραιτητα για να μπουταρει DOS λειτουργικο απο το Stick σου.Αν δεν υπαρχουν αυτα..λογικο ειναι να μην Bootarei.Μετα θα πρεπει να βαλλεις τα 2 αρχεια που λες..και να κανεις flash οπως οριζει η ASUS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Μάρτιος 1, 2010 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2010 Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το άρθρο.Όπως λέει και ο φίλος παραπάνω και σε μένα δεν bootάρει! (Σταματάει στην οθόνη που γράφει ''Verifying DMI Pool Data''.Δοκίμασα 3 διαφορετικά USB-Flash και δοκίμασα να τα κάνω με το HP Utility FAT & FAT32 αλλά και πάλι δε μου δουλεύει.Η επιλογή στο BIOS που γράφει USB-FDD είναι για Floppy Disk Drives εξωτερικά που έχουν σύνδεση USB.Πάντως το δοκίμασα και αυτό.Αυτό που θέλω να κάνω (γιατί ίσως πολυλογώ και δεν καταλάβατε) είναι να κάνω BIOS UPDATE σε μία ASUS A7X8X-X. Κατέβασα από το SITE της ASUS το τελευταίο UPDATE το οποίο έχει 2 αρχεία: 1) 1010-x.BIN 2) AWDFLASH.EXE Δεν καταλαβαίνω πού χρησιμεύουν τα αρχεία του φακέλου WIN98DOS ??? Όταν έκανα BOOT from USB αυτά είχα φορτώσει,χωρίς να βάλω τα άλλα 2 που έγραψα παραπάνω. Ξέρω ότι για μερικούς φαίνεται απλή διαδικασία αλλά κάτι πρέπει να μη διευκρινίζεται...Υπάρχει κάποιος να μας βοηθήσει????? Γεια σου φιλε djamik και καλως ηρθες στο OutOfSpecs. Ας το πιασουμε απο την αρχη. Ποσο σιγουρος εισαι οτι εχεις κανει σωστα την διαδικασια για να γινει το USB Bootable; Υπαρχει καποιο σημειο στον οδηγο που δεν ειναι κατανοητο; Εχω φτιαξει το λινκ και τα αρχεια μπορεις να τα κατεβασεις κανονικα πλεον. Εαν τα εχεις κανει ολα σωστα, στο BIOS σου δεν θα επρεπε να ψάχνεις κατι που λεει USB, αλλα το ονομα του USB stick σου, πχ Kingston. Συνηθως ειναι τερμα κατω. Οι ASUS ειναι λιγο ιδιοτροπες, μερικες φορες δεν τα βλεπει με την πρωτη, οποτε θα σου προτεινα να κανεις το εξης. Συνδεσε το stick σε κλειστο υπολογιστη. Πατα το start και μπες στο BIOS. ψαξε να βρεις αν υπαρχει καπου στην λιστα των boot devices το stick σου. Αν δεν υπαρχει κανε save και restart. Ξανακανε την ιδια διαδικασια, εμενα αν δεν το βρει με την 1η, με την 2η θα το βρει στανταρ. Αλλη εναλλακτικη ειναι να πατισεις το F12 κατα την διαρκεια του boot για να σου βγαλει το μενου με τις συσκευες απο τις οποιες μπορεις να boot-αρεις (DVD, HDD, USB). Το βασικο ειναι να μην ψαχνεις για επιλογες με USB αλλα για το ονομα του stick που εχεις. Καλη επιτυχια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djamik Μάρτιος 1, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2010 Σας ευχαριστώ για τα σχόλια αλλά δε θέλω να φορτώσω λειτουργικό στο USB.Θέλω να φορτώσω τους BIOS DRIVERS για UPDATE μέσω DOS.Και πριν λίγο ένα φιλαράκι μου είπε να το κάνω online με UTILITY της ASUS για να μηνπαιδεύομαι.Άλλος πάλι μου είπε ότι δε γίνεται δήθεν σε τόσο παλιά μητρική.Αν βάλω αυτά 1) 1010-x.BIN , 2) AWDFLASH.EXE στο USB και bootάρω λέτε να μη πιάσει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Μάρτιος 1, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2010 Κατι δεν εχεις καταλαβει. Τα 2 αυτα αρχεια δεν ειναι BIOS drivers, αλλα το utility της ASUS (awdflash.exe - AWard Dos FLASH) και το νεο BIOS, το 1010-x.BIN. Για να ειναι bootable το USB, πρεπει να κανεις αυτο που λεει ο οδηγος. Αλλιως δεν μπουταρει. Αρα δεν μπορει να ξεκινησει το DOSαδικο utility της ASUS για το update. Δεν θα σου προτεινα να δοκιμασεις online... Με μια γρηγορη αναζητηση ειδα αρκετους με την μητρικη σου που εχουν bootαρει απο USB. Οσο για την τελευταια ερωτηση σου, φυσικα και οχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάρτιος 1, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2010 Σας ευχαριστώ για τα σχόλια αλλά δε θέλω να φορτώσω λειτουργικό στο USB.Θέλω να φορτώσω τους BIOS DRIVERS για UPDATE μέσω DOS.Και πριν λίγο ένα φιλαράκι μου είπε να το κάνω online με UTILITY της ASUS για να μηνπαιδεύομαι.Άλλος πάλι μου είπε ότι δε γίνεται δήθεν σε τόσο παλιά μητρική.Αν βάλω αυτά 1) 1010-x.BIN , 2) AWDFLASH.EXE στο USB και bootάρω λέτε να μη πιάσει???To DOS (Disk Operating System) είναι ενα παλιο λειτουργικο οπως προδίδει το ονομα του.Μεσο αυτου θα μπορεσεις να τρεξεις το Utility της ASUS (το οποιο ειναι γραμμενο για DOS).Αυτος ειναι ο ποιο Pure τροπος να κανεις BIOS Update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djamik Μάρτιος 1, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2010 Τώρα το κατανόησα!!! Απλά αφού τελειώσει η διαδικασία με το HP UTILITY δεν βλέπω πουθενά αυτά τα 3 αρχεία που λέτε.Oύτε καν κρυφά είναι.Δοκίμασα 3 διαφορετικές εταιρίες φλασάκια σε όλα με FAT ή FAT32 1) Επιλέγουμε το φλασάκι 2) Επέλεξα με FAT ή FAT32 3) Quick format 4) Create DOS disk 5) Και έψαξα να βρω τα DOS system files 6) Α ναι...και μετά πάτησα START! Sorry για το πρήξιμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάρτιος 1, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2010 Τα DOS Files πρεπει να τα κατεβασεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djamik Μάρτιος 2, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2010 Τα κατέβασα μαζί με το πρόγραμμα όπως είπε ο φίλος.Αυτό που έστειλες το έχω.Μήπως φταίει που το τρέχω το HP σε WIN-7 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάρτιος 2, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2010 Οχι δεν φταιει αυτο.Απο την στιγμη που κανεις σωστα οτι λεει ο Sakis εχεις ενα Bootable Stick.Απο εκει και περα..πρεπει εσυ να βαλλεις μεσα στο Stick..το Utility της ASUS και το BIOS File..να Boot-αρεις απο το Stick..και μετα να βρεις την διαδικασια του Update..στο Site της ASUS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 10, 2010 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 Και πριν λίγο ένα φιλαράκι μου είπε να το κάνω online με UTILITY της ASUS για να μην παιδεύομαι.Ο χειρότερος τρόπος είναι. Αν σου κολλήσει το πρόγραμμα την στιγμή που την Flashάρεις ( 50% πιθανότητες), τότε πήρες την μητρική και την έστειλες πίσω στο κατάστημα για αλλαγή.Εγώ θα σε συμβούλευα εκτός από αυτούς τους κανόνες που σου λένε τα παιδιά, να συμβουλευτείς το manual της μητρικής σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.