petaloudaki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2006 Γειά σας έχω ενα προβλημα με το pc και χρειάζομαι την βοήθεια σας!! Ένα δέυτερο pc που είχα ξαφνικά εκεί που ήμουν στα windows εκανε κάποια μπιπ κ έκλεισε. Μετά κάθε φορά που το άνοιγα μόλις έμπαινε στο windows έκλεινε πάλι αλλά όχι απότομα , έκλεινε σαν να του έκανα shutdown.Δεν προλάναινα να κάνω τπτ. Πηγα επίσης να κάνω κ ένα format μήπως και... αλλά κατά την διάρκεια του format έκλεισε πάλι! Τι μπορεί να φταίει? Ευχαριστώ!!
apostolis22 Νοέμβριος 24, 2006 #4 Νοέμβριος 24, 2006 Για να κλέισει την ώρα του φορματ σημαίνει πως μάλλον είναι είτε θερμοκρασία είτε μνήμες είναι τροφοδοτικό.Κάνε τεστ τις μνήμες σου με το memtest, ή αν μπορείς να δοκιμάσεις με κάποιο άλλο τροφοδοτικό και μνήμη. Όταν έκανες φορματ έκλεισε απότομα?
petaloudaki Νοέμβριος 24, 2006 Author #5 Νοέμβριος 24, 2006 ναι γενικα κλείνει , μετα απο κάποια ώρα. Τροφοδοτικο τσεκαρα με ενα αλλο πάλι τα ίδια. Μνημη δεν μπορω να την τσεκαρς με το memtest γιατι δεν προλαβαινω να μπω στα windows. Επίσης είδα ότι δεν ακούει κ στο πληκτρολόγιο (δοκιμασα κ αλλο)και πριν κάνα μηνα είχε χαλάσει η θύρα του ποντικιού. μηπως η μητρικη παρέδωσε?
adok13 Νοέμβριος 29, 2006 #6 Νοέμβριος 29, 2006 Και εγω ειχα το ιδιο προβλημα αλλα μονο οταν εμπαινα στα windows μου εκλεινε μετα απο λιγο.οποτε μπορεσα να κανω format.μετα το format ολα ηταν οκ.
nikos19 Νοέμβριος 29, 2006 #7 Νοέμβριος 29, 2006 Αρχική απάντηση από adok13 [Σήμερα, στις 09:36] Και εγω ειχα το ιδιο προβλημα αλλα μονο οταν εμπαινα στα windows μου εκλεινε μετα απο λιγο. οποτε μπορεσα να κανω format.μετα το format ολα ηταν οκ. Ακριβως το ιδιο προβλημα ειχα και εγω και με φορματ εφτιαξε.Επιδημια επεσε?
trendy Νοέμβριος 29, 2006 #8 Νοέμβριος 29, 2006 Αρχική απάντηση από petaloudasΜνημη δεν μπορω να την τσεκαρς με το memtest γιατι δεν προλαβαινω να μπω στα windows. To memtest δε θέλει windows, είναι utility που φορτώνει από boot disk ή cd.
mariosalice Νοέμβριος 29, 2006 #9 Νοέμβριος 29, 2006 Για όλους τους παραπάνω.Κάντε RMA τη μνήμη σας.Έχει χαλάσει κατά 99% (εκτός και αν έχετε υπερχρονίσει πέρα από τα όρια της μνήμης)Τρέξτε για επιβεβαίωση δύο ώρες το Memtest 86+ από δισκέτα ή από CD.http://www.memtest.org/Δεν πρέπει να βγάλει ούτε ένα σφάλμα.Αν ελέγξατε τη μνήμη και δεν έχει πρόβλημα:1. Δεν είστε σίγουροι ότι η μνήμη είναι εντάξει.2. Επιμένετε να αμφισβητείτε την ποιότητα της μνήμης.3. Βγάζετε ένα dimm αν έχετε δύο και διορθώνετε την εγκατάσταση των Windows.4. Δουλεύετε με αυτό το dimm λίγο καιρό μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε παράξενη συμπεριφορά.5. Αλλάζετε dimm και κάνετε το ίδιο.6. Αν με κάποιο από τα δύο dimm δείτε ότι έχετε προβλήματα, ξέρετε ότι είναι χαλασμένο.7. Το ύποπτο dimm το ξεσκίζετε σε ολονύκτια δοκιμή με memtest και με το memory test (mtinst) που δίνει η M$ και είναι πολύ καλό.http://oca.microsoft.com/en/windiag.aspΜε ποιο τρόπο διορθώνετε την εγκατάσταση των Windows.Κάντε checkdisk.Αν δεν μπαίνει ούτε Windows ούτε σε safe mode με F8, μπορείτε να μπουτάρετε από το CD των Windows και να τρέξετε το checkdsk από κονσόλα.Συνήθως μετά μπορείτε να μπείτε σε safe mode και να κάνετε restore. Στη συνέχεια, από Windows start - run - πληκτρολογήστε sfc /scannow με το CD των Windows XP SP2 μέσα στο tray. Θα διορθώσει όλα τα κατεστραμμένα αρχεία του συστήματος.Για να ελέγξετε αν όλα τα updates είναι εντάξει κατεβάστε το QFECHECK από την M$. http://support.microsoft.com/?kbid=282784Τρέξτε το QFECHECK /l από τη γραμμή εντολών. Θα δώσει ένα αρχείο όπου θα φαίνεται ποια updates έχουν εγκατασταθεί και ποια από αυτά θέλουν ξανά εγκατάσταση.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.