Jump to content

ΑΓΟΡΑ TFT

leondim77

Recommended Posts

Εδώ και καιρό σκέφτομαι την αγορά μιας TFT wide από 20 μέχρι 22 ίντσες.

Έχω διαβάσει διάφορα reviews αλλά δεν βγάζω πολύ άκρη.

Έχω σχεδόν καταλήξει στην Philips 200WP7ES αλλά έχω κάποιες απορίες.

Πρώτον να πω ότι η οθόνη θα χρησιμοποιείται κατά 70% για θέαση ταινιών, internet κτλ και το υπόλοιπο παιχνίδια.

Δεύτερον, η τωρινή μου οθόνη είναι μια LG 1720p (TN panel), από την οποία είμαι ευχαριστημένος από όλες τις απόψεις εκτός του μεγέθους. Από χρώματα κτλ δεν έχω πρόβλημα.

Ρωτάω λοιπόν.

Αξίζει να δώσω τα χρήματα για την Philips η να πάω για την LG L204WT που είναι και φθηνότερη? Η ακόμη και στη ViewSonic VG2230WM στις 22 ίντσες? Με άλλα λόγια το ΤΝ που έχουν αυτές πόσο χειρότερη απόδοση θα έχει (αν έχει), από αυτό που έχω τώρα?

Ανάμεσα στη 200WP7ES και στην ViewSonic VX2025WM που είναι στην ίδια τιμή πια είναι καλύτερη?

Τέλος η σημαντικότερη ερώτηση αφορά την κάρτα γραφικών που έχω.

Θα σηκώσει η 6600GT την 20άρα οθόνη?

Δεν μιλάω για παιχνίδια αφού εκεί η απάντηση είναι εξ αρχής μάλλον αρνητική αλλά για το αν θα έχει πρόβλημα με όλα τα άλλα.

Θα μπορώ να παίζω τα παιχνίδια σε χαμηλότερες αναλύσεις?

Μια 7600GT θα με καλύψει σε παιχνίδια? Δεν έχω τρελές απαιτήσεις για όλα τα option γραφικών στο Full. Mε όλες τις επιλογές στο medium είμαι ευχαριστημένος. Επίσης δεν παίζω FPS.

Aν ειναι για ταινιες η philips υπερτερει λογω πανελ και κορυφαιων γωνιων θεασης.

Αν καταφερεις να βλεπεις ταινιες στην ευθεια και κοντα στο μονιτορ, τοτε και με τις αλλες δεν θα εχεις προβλημα.

Η 6600/7600 ΔΕΝ σηκωνουν την 1680χ1050 αναλυση σε παιχνιδια.

7900gs/gt χ1950gt και ανω.

philips kai viewsonic εχουν το ιδιο πανελ...(m-pva).

Αν θες ενα κλικ μεγαλυτερη ο8ονη (με καλο πανελ) ειναι η samsung 215TW (s-pva)

Βεβαια κανει λιγο πανω απο 500€ ...τα οποια για μενα ειναι προτιμοτερο να δωθουν εκει απο οτι σε καποια 22αρα με ΤΝ της ταξης των 450-480€..

Για πιο φτηνη 22αρα...αλλαζουν οι ισσοροπιες ...αναλογα με το τι θελει ο καθενας..

Επισης ο vader ξεχασε να βαλει και την Χ1950/προ/χ1900gt σαν μινιμουμ καρτες..για τετοιο πανελ..

Νομιζω η viesonic στα 400λιγα €(πιο φτηνη απο phlilps) ειναι καλυτερη επιλογη απο ΤΝ 20 ιντσων στα 330-350€.

Αν παλι το budget ειναι τοσο στενο...τοτε δεν μενουν και πολλες επιλογες..

QUOTE]Αρχική απάντηση από Vadergr

Η 6600/7600 ΔΕΝ σηκωνουν την 1680χ1050 αναλυση σε παιχνιδια.

7900gs/gt χ1950gt και ανω.

Και ξαναρωτώ.

Θα μπορέσει η 6600GT να τα βγάλει πέρα με όλες τις εργασίες πλην παιχνιδιών?

Η 7600GT θα είναι πραγματικά τόσο λίγη και αν ναι θα μπορέσω να "παίζω" σε χαμηλότερη ανάλυση?

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Η 6600 θα σου είναι μιά χαρά σε όλα εκτός από τα παιχνίδια τα οποία θα αναγκαστείς να τα παίζεις σε χαμηλότερες αναλύσεις.... ΠΧ. 1024χ768 .......:(

Αυτό δεν με πειράζει. Για τα γούστα μου και τα 1024χ768 μια χαρά είναι. Το μονιτορ θέλω να ξέρω αν θα το κάνει χωρίς τίποτα προβλήματα.

Για κάρτα λεφτά δεν δίνω περισσότερα από όσο κάνει μια 7600 γιατι σε λίγους μήνες θα χρειαστεί αλλαγή λόγο DX10

αν ειναι να παρεις καρτα μην πας για 7600GT..στα 150€

Μια Χ1950 προ /X1900GT στα 200€ (και πιο κατω) ειναι καλη επιλογη μιας και θα μπορεις να παιζεις και σε 1650χ1080...

Αν σε λενε athens και μια 7900gs στα ιδια λεφτα (200- €) εξισου καλη επιλογη..:p

(μικρη διαφορα σε €€€ για πολυ περισσοτερα πραματα...ολες αυτες εναντι τηs 7600GT)

Είμαι nvidia τύπος το ολολογώ.

Απλά δεν μπήκα ποτέ στο τρυπάκι με τα bench και τα 5 πάνω 5 κάτω frames/s

Ούτε βλέπω διαφορά ανάμεσα σε ΑΑχ2 και ΑΑχ4

Για να καταλάβετε με την 6600GT που έχω δεν έχει υπάρξει παιχνίδι που να θέλω να παίξω και να μην έχω μπορέσει ακόμη.

Με την Philips (Προς τα εκεί γέρνω αυτή τη στιγμή), ξέρω ότι θα χρειαστώ κάτι παραπάνω. αλλά αφού είμαι διατεθημένος να παίξω και σε μικρότερη ανάλυση απο τα 1600 δεν μπορώ να φανταστώ ότι η 7900GS θα είναι "τόσο" καλύτερη από την 7600GT

δεν αντιλεγω στο τι θα χρειαστεις και τι οχι...

αλλα απο εδω -> http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/xfx-7900gs/6.html (γυρνα και καμμια σελιδα πισω) βλεπεις οτι δεν ειναι τοσο τα bench ...οσο στο οτι θα μπορεις να παιζεις χωρις να ξεφυγεις απο την native αναλυση...ακομα και με καποια φιλτρα.

(τα 5 πανω 5 κατω...καθοριζουν αν το παιχνιδι θα γινει playable ,αν θα κατεβουμε αναλυση κλπ....μη τα σνομπαρεις ετσι..Και για τις δυο καρτες δεν ειναι 5 πανω 5 κατω.)

Αρχική απάντηση από leondim77 [Σήμερα, στις 15:08]

Εδώ και καιρό σκέφτομαι την αγορά μιας TFT wide από 20 μέχρι 22 ίντσες.

Έχω διαβάσει διάφορα reviews αλλά δεν βγάζω πολύ άκρη.

Έχω σχεδόν καταλήξει στην Philips 200WP7ES αλλά έχω κάποιες απορίες.

Πρώτον να πω ότι η οθόνη θα χρησιμοποιείται κατά 70% για θέαση ταινιών, internet κτλ και το υπόλοιπο παιχνίδια.

Δεύτερον, η τωρινή μου οθόνη είναι μια LG 1720p (TN panel), από την οποία είμαι ευχαριστημένος από όλες τις απόψεις εκτός του μεγέθους. Από χρώματα κτλ δεν έχω πρόβλημα.

Ρωτάω λοιπόν.

Αξίζει να δώσω τα χρήματα για την Philips η να πάω για την LG L204WT που είναι και φθηνότερη? Η ακόμη και στη ViewSonic VG2230WM στις 22 ίντσες? Με άλλα λόγια το ΤΝ που έχουν αυτές πόσο χειρότερη απόδοση θα έχει (αν έχει), από αυτό που έχω τώρα?

Ανάμεσα στη 200WP7ES και στην ViewSonic VX2025WM που είναι στην ίδια τιμή πια είναι καλύτερη?

Τέλος η σημαντικότερη ερώτηση αφορά την κάρτα γραφικών που έχω.

Θα σηκώσει η 6600GT την 20άρα οθόνη?

Δεν μιλάω για παιχνίδια αφού εκεί η απάντηση είναι εξ αρχής μάλλον αρνητική αλλά για το αν θα έχει πρόβλημα με όλα τα άλλα.

Θα μπορώ να παίζω τα παιχνίδια σε χαμηλότερες αναλύσεις?

Μια 7600GT θα με καλύψει σε παιχνίδια? Δεν έχω τρελές απαιτήσεις για όλα τα option γραφικών στο Full. Mε όλες τις επιλογές στο medium είμαι ευχαριστημένος. Επίσης δεν παίζω FPS.

Προσωπική μου άποψη και επιμένω σ'αυτή (αν και ξέρω ότι λίγοι θα συμφωνήσουν)

εφόσον έχεις 17άρα οθόνη ΔΕΝ έχει νόημα να πας σε 20άρα wide. Διαφορά θα δεις ουσιαστικά μόνο στα πλάγια - και φυσικά και στην ανάλυση.

Κάνε λίγο υπομονή και περίμενε να πέσουν οι 24άρες - μάζεψε και λίγα παραπάνω χρήματα και πάρε μια 24άρα με καλό πάνελ, HDCP enabled, κλπ.

Κι εγώ 17άρα έχω και όταν δοκίμασα 20άρα wide εντυπωσιάστηκα αρχικά με το wide της υπόθεσης αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι δεν έχει νόημα να δώσω τώρα λεφτά για να πάω σε 20 άρα.

Θα σου έλεγα λοιπόν να πας σε τουλάχιστον 22άρα αλλα εκεί αφενός δεν θα βρεις κάτι ιδιαίτερο (π.χ. panel) αφετέρου σε 22άρα δεν κερδίζεις τίποτα περισσότερο σε ανάλυση .. σε σύγκριση με μια 20άρα. Απο 24 και πάνω θα δεις πραγματική διαφορά.

Anyway, απλά η άποψή μου - κι εγώ στο ίδιο τρυπάκι με σένα ήμουν πρόσφατα και χαίρομαι που δεν βιάστηκα να πάρω 20άρα.

Προσωπικά έδωσα λίγα λεφτά παραπάνω να πάρω μια καλύτερη κάρτα γραφικών (που θα αντέχει υψηλές αναλύσεις) και μετα τα Xmas που θα έχουν αρχίσει να πέφτουν οι τιμές / και να βγαίνουν και νέα μοντέλα θα κάνω αγορά οθόνης.

Βέβαια αν θέλεις όπως και δήποτε να αγοράσεις *τώρα* οθόνη, σε καταλαβαίνω απόλυτα και σου εύχομαι καλή τύχη :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.