Jump to content

προβληματα με Ε6600 κ λοιπα

abarth

Recommended Posts

Ρε συ abarth, στο πρωτο ποστ που σου απάντησα σε ρώτησα αν έχεις τρέξει memtest και οτι κατα πάσα πιθανότητα φταίει η μνήμη... και περνανε 2 σελίδες με ποστ για να μας πεις οτι στο memtest γεμίζει κοκκινάδια ?....? Αλλαξε τη μνήμη, η ασε το ενα στικάκι μονο του, μηπως φταιει το ένα απο τα 2 μονο και μετά βλεπεις για τη μητρική...

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 16:49]

Από πότε σου δέχονται RMA έναν καμένο επεξεργαστή, με κράμα υγρού μετάλλου ή με δύο χιλιοστά πάστα πάνω στο thermalpad, που έχουν ξεχειλίσει γύρω γύρω?

Τυπικά απαγορεύεται να αφαιρεθεί το thermalpad και να αντικατασταθεί με άλλη πάστα.

Υπάρχει και σχετικό παλιότερο ποστ.

ενταξει ειπαμε να την αντικαταστησουμε οχι να αδεισουμε ενα σωληναριο πανω του. εσυ αμπαρθ μηπως εβαλε παρα πολυ?

εχμ, οπως λεει στο tutorial εδω στο φορουμ εβαλα 3 μικρα σαν ρυζακια ....

http://img216.imageshack.us/my.php?image=seup3yt6.jpg

δεν ξερω, ειναι πολυ;

Αυτο μπορει να μην επιτρεπει τη σωστη ψυξη; (ειναι δλδ τοσο πολυ αυτο που εβαλα;)

[παντως εχει ακομα πολυ παστα στο σωληναριο :p ]

Αρχική απάντηση από Trooper [Σήμερα, στις 17:10]

Ρε συ abarth, στο πρωτο ποστ που σου απάντησα σε ρώτησα αν έχεις τρέξει memtest και οτι κατα πάσα πιθανότητα φταίει η μνήμη... και περνανε 2 σελίδες με ποστ για να μας πεις οτι στο memtest γεμίζει κοκκινάδια ?....? Αλλαξε τη μνήμη, η ασε το ενα στικάκι μονο του, μηπως φταιει το ένα απο τα 2 μονο και μετά βλεπεις για τη μητρική...

λοιπον ειχα κανει τοτε memtest αλλα μου εβγαζε λαθη (μια εκδοση memtest για windows) και επειδη διαβασα στο νετ οτι δεν ειναι και οτι πιο καλο να τρεχεις εκδοση memtest για windows το αφησα για μετα αφου ανεβαζε ουτως η αλλως πολυ θερμοκρασια και γυρισα πισω τον επεξ κ τη μητρικη.

Επιπλεον μετα με το νεο επεξ. κ τη μητρικη δοκιμασα να δω αν ειναι οκ απο θερμοκρασια κλπ...

αφου τα δοκιμασα ολα (δεν εμπαιναν κ τα windows) ειπα να δοκιμασω σε bootcd το memtest.

Τελικα επρεπε να κανω πρωτα αυτο, απλα υπεθεσα πως θερμοκρασια κ memtest ειναι ασχετα μεταξυ τους σε πρωτη φαση.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 16:49]

Ωραία, αφού ξέρεις από υπολογιστές τι ρωτάς σε 3 σελίδες?

Και γιατί έκανε αυτόν τον θόρυβο σαν μπακατέλα ο επεξεργαστής και ανέβαζε θερμοκρασία, αφού τον είχες κουμπώσει σωστά όπως λες.

Μαλλον δεν παρακολουθησες σωστα τα μηνυματα μου (γιαυτο και εκανα πολλαπλα ποστς [οχι για σπαμινγκ] για να ειναι κατανοητη η σειρα των πραγματων). Ισως καταχρηστικο αλλα πιστευω κατανοητο.

Αρχικα εβαλα τον επεξ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ και ΔΕΝ εκανε θορυβο ΑΛΛΑ ανεβαζε ΠΟΛΥ θερμοκρασια....[δεν φωναζω, επισημαινω]

Τι έγινε και διορθώθηκε ο θόρυβος και μειώθηκε η θερμοκρασία?

Μαγικά?

Μετα εβγαλα την παστα της ΙΝΤΕΛ με ασετον χωρις λαδι και εβαλα 3 σπιρακια απο artics5. [το προτεινει και η Ιντελ αν θελουμε να το κανουμε στο σαιτ της] Εβαλα ξανα τον επεξ και μειωθηκε ΛΙΓΟ η θερμοκρασια ΑΛΛΑ ειχε θορυβο. Το γιατι δεν ξερω, ισως καποιο καλωδιο της ψυκτρας να εβρισκε απο κατω απο τον ανεμιστηρα κ να μην το ειδα γιατι απο επανω δεν ειχε ΤΠΤ... Παντως ΔΕΝ ανεβαζε ΠΑΡΑ πολυ θερμοκρασια (55-59) απλα εκανε πολυ θορυβο...

Αν μπει σωστά η θερμοαγώγιμη πάστα και σε σωστή ποσότητα, χωρίς να πάρει αέρα, δεν βγαίνει εύκολα ο επεξεργαστής από την ψύκτρα, παρά μόνο αν τον σύρεις προς το πλάι.

Μα ο επεξεργαστης εβγαινε ευκολα σχετικα ΚΑΙ με την παστα τη δικη του ΚΑΙ με την artics5

Η πλακα ειναι πως απο Πλαισιο μου ειπε ο τεχνικος οταν πηγα το πισι οτι ειναι καλη θερμοκρασια!

Δεν είναι κακό να ρωτάς και όποιος θέλει σου απαντάει, αλλά υπάρχουν και κανόνες.

Πλησίασες τα όρια του spamming με συνεχόμενες ερωτήσεις της μιας σειράς .....

Υπάρχει και edit στα ποστ που γράφεις αν θέλεις να διορθώσεις ή να προσθέσεις κάτι.

σου απαντησα παραπανω, εχεις δικιο αλλα μετα δεν θα εβγαζε ακρη ενας που εχασε καποια ποστς.....δεν ειναι 'σπαμινγκ' απλα για ποστς κλπ, ειναι για να γινεται ενας σαφης διαλογος ωστε να βοηθηθω και πιθανον και καποιοι με παρομοια προβληματα τωρα ή αργοτερα....

Από πότε σου δέχονται RMA έναν καμένο επεξεργαστή, με κράμα υγρού μετάλλου ή με δύο χιλιοστά πάστα πάνω στο thermalpad, που έχουν ξεχειλίσει γύρω γύρω?

Τυπικά απαγορεύεται να αφαιρεθεί το thermalpad και να αντικατασταθεί με άλλη πάστα.

Υπάρχει και σχετικό παλιότερο ποστ.

α)δεν ειναι καμενος, η μεγιστη θερμοκρασια ηταν 59C ....

β)τωρα πιστευεις στο πλαισιο θα κανουν ελεγχο του κραματος; (btw ο πρωτος επεξ που αλλαξα ειχε artic silver5 πανω και αλλαχτηκε χωρις κανενα προβλημα)

γ)το οτι απαγορευεται δεν το λεει κανεις.Η ιντελ λεει πως αν ΔΕΝ εχει thermalpad μπορεις να προσθεσεις καποιο αντιστοιχο (μαλιστα σου λεει πως να παραγγειλεις) ...

Αρχική απάντηση από Trooper [Σήμερα, στις 17:10]

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα.

Το thread αυτό το παρακολουθώ από την αρχή.

Είδα που έγραψες στην πρώτη απάντηση, να ελέγξει τη μνήμη, έχουμε γράψει σε πάρα πολλά ποστ, ότι κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κουλά, ελέγχουμε πρώτα απ' όλα τη μνήμη και φτάσαμε μετά από τρεις σελίδες spamming να στείλουμε τον υπολογιστή στο Πλαίσιο και μάλιστα με απαιτήσεις συναρμολόγησης δωρεάν.

Έλεος.

Όταν κάποιος αγοράζει εξαρτήματα, τα ελέγχει μόνος του, τα συναρμολογεί μόνος του και αν κάποιο εξάρτημα έχει πρόβλημα το επιστρέφει για RMA.

Δεν φτάνουμε στο σημείο να λέμε

κοιτα, ακομα κ αν εχουν κανει βλακεια αυτοι δε θελω να 'τσατιστω'....

εαν φυσικα ειναι και αυτοι 'καλοι' μαζι μου...

Δεν έχουν καμιά υποχρέωση να είναι "καλοί" μαζί σου.

Ούτε σου χρωστάνε τίποτα πέρα από το RMA της μνήμης και την τυπική ευγένεια.

Τυχερός είσαι που αγόρασες από το Πλαίσιο, γιατί από πολλά άλλα μαγαζιά, το RMA για μνήμη κάνει συνήθως δύο μήνες.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 17:40]

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα.

Το thread αυτό το παρακολουθώ από την αρχή.

Είδα που έγραψες στην πρώτη απάντηση, να ελέγξει τη μνήμη, έχουμε γράψει σε πάρα πολλά ποστ, ότι κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κουλά, ελέγχουμε πρώτα απ' όλα τη μνήμη και φτάσαμε μετά από τρεις σελίδες spamming να στείλουμε τον υπολογιστή στο Πλαίσιο και μάλιστα με απαιτήσεις συναρμολόγησης δωρεάν.

Έλεος.

δεν σε προλαβα, ειπα οτι εκανα memtest απο τα windows σε μια ειδικη εκδοση που βρηκα αλλα εβγαζε σφαλματα που μετα διαβασα στο νετ οτι μπορει να προερχονται διοτι καποιο προγραμμα μπορει να προσπαθει να 'γραψει' στη θεση μνημης που ελεγχει εκεινη τη στιγμη το μεμτεστ.

Μετα προεκυψε μεγαλη θερμοκρασια (80-90) και το εκλεισα τοπισι και την επομενη μερα το πηγα πλαισιο.

Οταν πηρα τα καινουρια εξαρτηματα ετρεξα το μεμτεστ και βρηκα τα λαθη. Μετα απλα επαιζα με το ΒΙΟΣ να δω αν εχει κανενα προβλημα με τη ρυθμιση των ανεμιστηρων διοτι περιμενα να ερθει η δευτερα να το παω στο πλαισιο για rma στη μνημη και να δουν γιατι δεν εχει πιο χαμηλη θερμοκρασια.

Όταν κάποιος αγοράζει εξαρτήματα, τα ελέγχει μόνος του, τα συναρμολογεί μόνος του και αν κάποιο εξάρτημα έχει πρόβλημα το επιστρέφει για RMA.

μα αυτο εκανα

και το εχω κανει πολλακις

πρωτη φορα ειχα προβλημα με μνημη,με θερμοκρασια, με sata controller ολα σε ενα στησιμο...

Δεν φτάνουμε στο σημείο να λέμε

Δεν έχουν καμιά υποχρέωση να είναι "καλοί" μαζί σου.

Ούτε σου χρωστάνε τίποτα πέρα από το RMA της μνήμης και την τυπική ευγένεια.

Τυχερός είσαι που αγόρασες από το Πλαίσιο, γιατί από πολλά άλλα μαγαζιά, το RMA για μνήμη κάνει συνήθως δύο μήνες.

μαλλον με παρεξηγησες.

Εγω μιλησα για τη μητρικη και για το οτι ηταν σημειωμενη οπως ειδες στην εικονα. Αν αυτο ειναι απο το εργοστασιο οκ, αλλιως τι να πω. Αλλα και παλι δεν ειχα διαθεση να τσατιστω μαζι τους γιατι δεν ειπα πως μου χρωστανε τπτ. Ισα ισα ειπα πως εχει καλο σερβις το πλαισιο και γιαυτο το προτιμω.

Αλλωστε ουσιαστικα πηρα ολοκληρο συστημα απο αυτους ΕΚΤΟΣ απο το κουτι (το τροφοδοτικο ειναι δικο τους) ...δλδ αν μου πουν οτι δεν ειναι ολοκληρωμενο συστημα ε τι να πω...θα τους πω βαλτε και ενα κουτι να αγορασω. Και φυσικα ΟΧΙ για οικονομικους λογους αφου το σερβις ειναι 30 ευρω και το κουτι το λιγοτερο 50. Αλλα γιατι θεωρω πως οταν ολα ειναι απο αυτους και γενικως καθε 2-3 μηνες αγοραζω πολλα εξαρτηματα απο αυτους (300-800 ευρω) μπορουν να δειξουν μια διευκολυνση.

Επισης, το πλαισιο εχει rma σε 20 μερες απο την αγορα ΑΜΕΣΟ ....οποτε δεν τιθεται θεμα να περιμενω πολυ ευτυχως

Πριν λιγο ειχα τηλεφωνημα απο το σερβις του Πλαισιου. Εκαναν αντικατασταση της μνημης και με συνεχες επι ωωρες μεμτεστ δεν εβγαλε προβλημα. Αλλαξε την παστα τη θερμοαγωγιμη (εχμ μηπως χαλασε κ αυτος την εγγυηση; :p) και εχει απο τις 11 το πρωι μεχρι τωρα και με memtest να τρεχει μεχρι 52C .... Εβαλε μια κορυφαια (ειπε) θερμοαγωγιμη παστα.

Θα το κρατησει μεχρι αυριο και θα το παραλαβω. Μενει να δει κ με το sata αν φταιει οτι θελει drivers ή οτι υπαρχει αλλο προβλημα και μετα ειναι οκ :) ...

Τεσπα..... δεν ξερω γιατι εχει 52 , παλι αρκετο μου φαινεται αλλα σαφεστατα καλυτερο απο 55-59 .... Εγω παντως θα περιμενα να ειναι πχ 43-45 .....(η ιντελ λεει οτι στα 57 πρεπει να εχει αλαρμ!).....

ΥΓ

επισης δεν ζηταω να μου το συναρμολογησουν δωρεαν... Ζηταω να βρουν τι φταιει γιατι ολα τα υποσυστηματα ειναι απο αυτους. Τους πηγα φωτογραφιες με το βιος, με το μεμτεστ κλπ. Τους εθεσα καποια ερωτηματα και τους ζητησα να λυσουν τα προβληματα χωρις να ανεφερθω σε οικονομικα. Απλα θεωρω πως οταν ολα ειναι απο αυτους ΣΤΗΜΕΝΑ απο εμενα και παω το ΣΤΗΜΕΝΟ πισι να το ελεγξουν δεν ειναι φρονιμο να ζητησουν χρηματα γιατι πχ ειναι ελαττωματικη η μητρικη και θα βγαλουν την 'χαλασμενη' κ θα βαλουν μια νεα...Εαν ειναι τοσο κοπος ας την αφησουν στο κουτι της να τη βαλω εγω. Απλα εγω πιστευω πως πιο ευκολα ελεγχουν και αυτοι το συστημα οταν τους το παω ετοιμο παρα σε κομματια (οπως εκανα την πρωτη φορα) .....

Απο κει και περα να ζητησουν λεφτα το πιο πιθανο ειναι να τους πω βαλε ενα κουτι στην τιμη και καντο ολο turboX ωστε να εχω κ ενα κουτι που μαρεσε προχθες που περασα απο εκει. :) ....

ΥΓ2

πρεπει - νομιζω - να εισαι καπως πιο χαλαρος με τους συνομιλητες. Καταρχην εγω ειμαι ελαχιστες ωρες στο σπιτι (λογω δουλειας) με 2 μωρα πανω απο το κεφαλι μου και να προσπαθω να φτιαξω σε ελαχιστη ωρα και πριν να ειναι η ωρα του υπνου για τα παιδια το πισι ....να εχω σταξει 1000+ ευρω για το πισακι....να θελω να το στησω και να βλεπω συνεχως προβληματα και το θερμομετρο να δειχνει 40, 50, 60, 70 ..... :) ...με πιανει κ αγχος :)

απο την αλλη καποια τα αφηνω για μετα (memtest) ..ισως λαθος (τι ισως, προφανως λαθος) ....αλλα οκ....δεν ζητησα τα ρεστα απο κανεναν σας ουτε ειπα οτι δε με βοηθησατε...ακομα και αν δεν βρηκα αμεση λυση ΟΛΕΣ οι απαντησεις ηταν σημαντικες και βοηθητικες γιατι η γνωση ειναι παντα κερδος ....

Καποιες φορες που ειπα οτι δεν ειμαι ασχετος , ναι ετσι ειναι. Απλα δε μου ετυχαν τοσα προβληματα ποτε μαζεμενα και να πρεπει να τα λυσω σχετικα γρηγορα και με αγχος (λογω θερμοκρασιας :) ) .....οποτε ηθελα να εχω την αποψη των πιο εμπειρων και καποιων πιο 'εξειδικευμενων' ....

ΥΓ3

αν μου το δωσουν αυριο και πουν οτι 52 βαθμοι ειναι οκ , ολα τα αλλα λυθηκαν...τι να κανω;

Μπορει να φταιει η κυκλοφορια του αερα;

Να δοκιμασω να βαλω λιγοτερη παστα (1 κομματακι;)

Να αλλαξω ψυκτρα κ ανεμιστηρα στον επεξ; (το συστημα εχει 30-40 μαξιμουμ )

Τεσπα, ελπιζω αυριο να παω πλαισιο και να χαρω το πισι μου:)

Αφού αλλάξεις τη μνήμη έλεγξε την με memtest, ρύθμισε το BIOS να δίνει σωστές τάσεις σε CPU μνήμη και στροφές στους ανεμιστήρες και κάνε νέα εγκατάσταση των Windows XP SP2 από την αρχή, με format και F6 όπως ξέρεις ήδη. Κάνε και όλα τα update της Μ$.

Μην βάλεις τίποτα άλλο εκτός από επεξεργαστή, μνήμη, σκληρό, floppy, 1 CD ή DVD player.

Πρόσεξε ιδιαίτερο το καλώδιο του floppy.

Αν δεις αυξημένες θερμοκρασίες, δοκίμασε χωρίς floppy.

Νομίζω ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Θα ήθελα να μας πεις τι θερμοκρασίες έχεις στον επεξεργαστή.

Αν έχεις κάποια αντίρρηση στα παραπάνω μας λες.

καταρχην εκανα διορθωση στο παραπανω κειμενο (να μη μου τη λες για σπαμ :):p)

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 18:30]

Αφού αλλάξεις τη μνήμη έλεγξε την με memtest, ρύθμισε το BIOS να δίνει σωστές τάσεις σε CPU μνήμη και στροφές στους ανεμιστήρες και κάνε νέα εγκατάσταση των Windows XP SP2 από την αρχή, με format και F6 όπως ξέρεις ήδη.

το cd των windows που εχω ειναι χωρις τα sp2 integrated. Παντα τα βαζω αυτα τα windows και παντα αμεσως μετα βαζω τα sp1/sp2 κλπ

με το f6 για τον sata controller προφανως εννοεις ε; οκ....ειχα σκοπο να το κανω αλλωστε :)

Κάνε και όλα τα update της Μ$.

Μην βάλεις τίποτα άλλο εκτός από επεξεργαστή, μνήμη, σκληρό, floppy, 1 CD ή DVD player.

ουτε τον δευτερο σκληρο ;(οκ το 2ο dvd το ειχα βγαλει ουτως η αλλως για να δοκιμαζω με ενα μονο)

εχω wireless ποντικι κ πληκτρολογιο...να παρω ps2 για δοκιμη ; (εχω κατι παλια)

Πρόσεξε ιδιαίτερο το καλώδιο του floppy.

Αν δεις αυξημένες θερμοκρασίες, δοκίμασε χωρίς floppy.

εννοεις πως το καλωδιο ισως δημιουργει προβλημα στη ροη του αερα ή λογω χρησης του floppy θα ανεβει η θερμοκρασια ;

Νομίζω ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Θα ήθελα να μας πεις τι θερμοκρασίες έχεις στον επεξεργαστή.

Αν έχεις κάποια αντίρρηση στα παραπάνω μας λες.

αντιρρηση δεν εχω φυσικα, ισα ισα οπως ξαναειπα καθε αποψη και συμβουλη ειναι σεβαστη και ειμαι ευγνωμων οποια και αν ειναι αυτη....χαμενος ποτε δε βγαινεις απο ενα διαλογο....

μακαρι να ειναι οκ οι θερμοκρασιες να σας τις αναρτησω εδω σαν λαβαρα :) ....

Αν έχει πρόβλημα το καλώδιο (ιδίως αν είναι στρογγυλό) ή το floppy, είναι αιτία να δείχνει αυξημένες θερμοκρασίες η CPU.

Δεν χάνεις τίποτα να το ελέγξεις βγάζοντας το floppy.

Αιτία για αυξημένη θερμοκρασία είναι και αν έχεις βάλει κάποια προβληματική συσκευή USB ή αν έχεις συνδέσει λάθος k;apoio καλώδιο USB.

Όσο για το CD των Windows, καλύτερα να φτιάξεις ένα, που να έχει ενσωματωμένο το SP2.

Ή δανείσου ένα σωστό CD, αντέγραψε το και βάλε τον δικό σου κωδικό κατά την εγκατάσταση.

Ποντίκι - πληκτρολόγιο είναι εντάξει τα wireless (συνήθως είναι PS2 και USB).

το να αγορασω μια καλυτερη ψυκτρα+ανεμιστηρα για τον επεξ θα εχει σημαντικη διαφορα;

επιπλεον, αν μου πουν οτι πιανει 50-52C στο bios τι να κανω; να πω οτι δεν ειναι αποδεκτο ή να το παρω πισω και να ψαχτω μονος μου;

κοιτα αν πιανει 52 σε load ειναι καλα. αλλα αν δεν ειναι να κανεις κανα καλο οβερκλοκ ΑΚΑ πανω απο 3.2 με το συγκεκριμενο επεξεργαστη νομιζω οτι δεν σου χρειαζεται μια ψυκτρα του εμποριου

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 01:21]

κοιτα αν πιανει 52 σε load ειναι καλα. αλλα αν δεν ειναι να κανεις κανα καλο οβερκλοκ ΑΚΑ πανω απο 3.2 με το συγκεκριμενο επεξεργαστη νομιζω οτι δεν σου χρειαζεται μια ψυκτρα του εμποριου

καταρχην δεν προκειται 100% να κανω oc ...

με ενδιαφερει ομως να μπορω να κανω οτιδηποτε απροσκοπτα (καψιμο dvd, παιχνιδια, πολλες εφαρμογες συγχρονως κλπ....)

Αν πρεπει να βαλω ανεμιστηρακι καλυτερο ή και μεγαλυτερο κουτι για καλυτερη ροη αερα κλπ κλπ οκ απλα προτιμω να το κανω πχ αυριο να τελειωνω :) ...

Τεσπα, αν αυριο τον παρω θα δω τις μετρησεις και θα σας πω οποτε θα μου πειτε κ τη γνωμη σας :)

Απλα ηθελα να ξερω αν πρεπει να δεχτω να τον παραλαβω με 50-53 βαθμους στο bios(απο αυτ α που διαβασα καταλαβα οτι στο ΒΙΟΣ πιανει full frequency και οχι full load, αρα δεν ξερω αν ειναι οκ το 50-53...προφανως θα πρεπει να δω κ στα windows) ή θα πρεπει να ειναι οπωσδηποτε κατω απο 50.....

λοιποοον

πριν λιγο πηρα το πισι

οκ η μνημη την τεσταρα..

το προβλημα με τα windows παραμενει.... αλλες φορες βγαζει καποιο προβλημα αλλες φορες οχι.... βγαζει αλλο προβλημα αλλες φορες κλπ [στην εγκατασταση και οχι μεσα στα windows, αφου ακομα δεν εκανα καποια εγκατασταση]

Ενα αλλο πολυ πολυ βασικο ειναι πως με τη θεση που εχει το IDE στη μητρικη και με το καλωδιο που ειναι ετσι ..μικρο δεν μπορω να εχω 2 dvdr που ηθελα (και αγορασα) ...επιπλεον με αλλο καλωδιο ide που πηρα απο πλαισιο βγαζει ΣΥΝΕΧΕΙΑ σφαλματα στον σκληρο που απο οτι διαβασα στο νετ ειναι σφαλματα απο καλωδιο στο dvd/cd ....

Ετσι, αποφασισα να παω πισω τη μητρικη γιατι με το ide εκει (κατω απο την καρτα γραφικων) δεν βλεπω γιατρεια...αυτο μου ειπε κ ο τεχνικος απο πλαισιο..

οποτε ειμαι μεταξυ αυτων :

http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=1&Category=1033&Products=874523%2c869074%2c892912%2c891908%2c872180%2c890626

καμια ιδεα?

απο θερμοκρασια ειναι 52-54 στο ΒΙΟΣ

Αρχική απάντηση από abarth [Σήμερα, στις 13:37]

λοιποοον

πριν λιγο πηρα το πισι

οκ η μνημη την τεσταρα..

το προβλημα με τα windows παραμενει.... αλλες φορες βγαζει καποιο προβλημα αλλες φορες οχι.... βγαζει αλλο προβλημα αλλες φορες κλπ [στην εγκατασταση και οχι μεσα στα windows, αφου ακομα δεν εκανα καποια εγκατασταση]

Ενα αλλο πολυ πολυ βασικο ειναι πως με τη θεση που εχει το IDE στη μητρικη και με το καλωδιο που ειναι ετσι ..μικρο δεν μπορω να εχω 2 dvdr που ηθελα (και αγορασα) ...επιπλεον με αλλο καλωδιο ide που πηρα απο πλαισιο βγαζει ΣΥΝΕΧΕΙΑ σφαλματα στον σκληρο που απο οτι διαβασα στο νετ ειναι σφαλματα απο καλωδιο στο dvd/cd ....

Ετσι, αποφασισα να παω πισω τη μητρικη γιατι με το ide εκει (κατω απο την καρτα γραφικων) δεν βλεπω γιατρεια...αυτο μου ειπε κ ο τεχνικος απο πλαισιο..

οποτε ειμαι μεταξυ αυτων :

http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=1&Category=1033&Products=874523%2c869074%2c892912%2c891908%2c872180%2c890626

καμια ιδεα?

απο θερμοκρασια ειναι 52-54 στο ΒΙΟΣ

Ωραίος. Σωστό σε βρίσκω.

Θα σου αλλάξουν δωρεάν τη μητρική στο Πλαίσιο? :worship:

Τι μνήμη αγόρασες και ποια Windows προσπαθείς να εγκαταστήσεις?

α)για αλλαγες, ελεγχους κλπ δεν πληρωσα τπτ....κ δυστυχως δεν ηταν το παλικαρι που το ειχε αναλαβει εκει γιατι ηθελα να του δωσω χρηματα γιατι ηταν πολυ μα παρα πολυ ευχαριστος κ σωστος σε ολες τις τηλ.συζητησεις που ειχαμε....[αυτος επαιρνε τηλ να με ενημερωσει, να ρωτησει κλπ]

β)μητρικη αλλαξα κ πηρα την asus p5b deluxe http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=872180&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE34B5C798FF3210F6703D9EC9EAF2BA48F566C84922B854FEE6F7D5BFADBEC79E70E0A08160456F9ACDB003B7531E94BBD1DC4757DA9A564757D4801C377BDCC7ED84E16880E71C1C0D8FA62074306EE695B67374E131E2284E9FE402B3AAE0C14E585EE808CB7A46E701C7D86F0C6656F4642231BAAD25BBA384E090AADDD7FB οπως με προετρεψαν διαφοροι. Ακομα δεν την ανοιξα οποτε αν εχετε αλλη προταση ή καποια επισημανση να το ξερω :) ....μεχρι να παω σπιτι και να την ανοιξω .... εδω φυσικα τη διαφορα ....40 ευρω περιπου, πηρα και ενα νεο κουτι [αφου αλλαξα μητρικη ειπα να παρω ενα λιγο μεργαλυτερο κουτι για καλυτερη ροη αερα και πιο μεγαλη ανεση] και εδωσα κ εκει αλλα 75...αντε....

γ)μνημη μου εβαλαν την ιδια μαρκα [trascend], αλλα δε με καιει διοτι εχω παραγγειλει kingston κ περιμενω να μου ερθουν (κιτ 2χ1gb) .....οποτε για την ωρα απλα θα ειμαι με αυτη ....

δ)εκανα ενα cdaki με integrated το sp2 στα windows prof που ειχα [ηταν χωρις το sp1 καν....μηπως επρεπε να κανω integrate πρωτα το sp1 και μετα το sp2?]

αυταααααααααααααααααααααα

μονο εχω παρατηρησει κατι (εχω βαλει ολα τα updates και ολους τους drivers) οταν αντιγραφει απο το ενα dvd και του βαλω να μεταφερει κατι απο το ιδιο dvd σε αλλο φακελλο στον σκληρο..αργει απελπιστικα πολυ ... (το dvd ειναι ολοκαινουριο και το καλωδιο εννοειται απο τη μητρικη) ..... τους σκληρους απο default το bios τους βλεπει σαν IDE

Η θερμοκρασια μεσα απο το pcprobeII φαινεται καλη (42-44) σε ψιλοidle :)

μου εκανε κατι κουλα, πηγα να βαλω τον τελευταιο driver απο nvidia και κρασαρε....και δεν εμπαινε στα windows μεχρι που εκανα uninstall απο safe mode και εβαλα το cd της καρτας γραφικων και ειναι οκ....(7800gt)

επισης οταν συνεδεσα το πανελ του κουτιου (thermaltake soprano) για usb κλπ ειχε το εξης προβλημα. Εβαζα μια usb συσκευη και εκανε restart......(εσβηνε ο υπολογιστης ... οχι τα windows restart) ...

Το δοκιμασα στις usb της μητρικης κ δεν το κανει ....

απλα με χαλαει αυτο με τα cds/dvds (γενικως κανει πολυ ωρα και για preparing tο copy)

καμια ιδεα

α)πως λυνεται αυτο;

β)ρυθμισεις στο bios για ide κλπ; (εχω 2 σατα2 hdds και 2 dvdrw pata/ide)

Τώρα το είδα το θέμα....Επέτρεψε μου να πω την ταπεινή μου γνώμη.

Πριν από δύο μέρες έστησα το PC του ξαδέρφου μου. Έναν 6600 πάνω σε μια MSI 975. Είχα ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Το λάθος ήταν ότι μια USB σύνδεση από το Front Panel του κουτιού δεν είχε καθίσει σωστά πάνω στα πινάκια της μητρικής. Όταν το διόρθωσα, όλα δούλευαν σωστά Ελπίζω να το έχεις ελέγξει..

εχω βγαλει το usb απο εκει...(αν κ δεν γινοταν να συνδεθει λαθος γιατι ηταν ετοιμο το φισακι)

κανει restart οταν βαζω να μεταφερει πολλα αρχεια απο το dvd στον σκληρο...(copy/paste)....

κανει πολυ ωρα στο preparing to copy

καμια ιδεα μηπως θελει σωστη ρυθμιση στο bios τπτ;

να τα εχω ως ide τα σατα ή ως ahci (κατι τετοιο δεν θυμαμαι τωρα) ...ως raid σιγουρα οχι..

καμια ρυθμιση αλλη γενικοτερα;

κ γενικα πολυ συχνα παγωνει η taskbar....

τα windows που εγιναν install ειναι δοκιμασμενα 100% σε πολλα μηχανηματα...

κατα το installation δεν εβγαλε κανενα λαθος

το memtest δεν βγαζει λαθη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.