greatst Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2006 Αγαπητοί/αγαπητές φίλοι/φίλες, θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής: Με δύο(2) laptopάκια που χρησιμοποιώ, αποφάσισα να τα "συνδέσω" μεταξύ τους μέσω ενός ασύρματου δικτύου ad-hoc (απευθείας μεταξύ τους). Το ένα λαπτοπάκι είχε ήδη ασύρματη κάρτα δικτύου (b/g) και το δεύτερο πήρα στικάκι ασύρματο στα 54Mbps. Το πρόβλημα: Η σύνδεση δουλεύει στα 11Mbps! Κάθε βοήθεια δεκτή
trendy Νοέμβριος 21, 2006 #2 Νοέμβριος 21, 2006 Τα έχεις ρυθμίσει να δουλεύουν και τα 2 σε G mode only;
greatst Νοέμβριος 21, 2006 Author #3 Νοέμβριος 21, 2006 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 12:06] Τα έχεις ρυθμίσει να δουλεύουν και τα 2 σε G mode only; όχι. Θα μπορούσες να μου δώσεις κάποιες υποδείξεις/οδηγίες σχετικά?
greatst Νοέμβριος 22, 2006 Author #4 Νοέμβριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από greatst [Χθες, στις 13:11] όχι. Θα μπορούσες να μου δώσεις κάποιες υποδείξεις/οδηγίες σχετικά? Τελικά βρήκα μόνος μου τον τρόπο! Δεν ξέρω εάν στα αλήθεια δίνει τέτοιες ταχύτητες, αλλά δείχνει να συνδέονται στα 54Mbps.
jogi Νοέμβριος 22, 2006 #5 Νοέμβριος 22, 2006 Δίνει 30% του 54 μεγιστο. Δοκίμασε να μεταφέρεις ενα μεγάλο αρχείο και ανοιξε τον Task Manager... 16.2 mbps...
greatst Νοέμβριος 22, 2006 Author #6 Νοέμβριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 11:47] Δίνει 30% του 54 μεγιστο. Δοκίμασε να μεταφέρεις ενα μεγάλο αρχείο και ανοιξε τον Task Manager... 16.2 mbps... θα το κοιτάξω αυτό που λες.
trendy Νοέμβριος 26, 2006 #7 Νοέμβριος 26, 2006 Μια καλή ταχύτητα ανάλογα πάντα με την απόσταση, τα εμπόδια και την ισχύ που εκπέμπουν οι κάρτες είναι λίγο πιο κάτω από το μισό. Επίσης καλύτερα όχι με μεταφορά αρχείου, μέτρησε την ταχύτητα με μετροπρόγραμμα, όπως το iperf.
felix Νοέμβριος 26, 2006 #8 Νοέμβριος 26, 2006 Η Σύνδεση σε Ad-Hoc δίνει maximum στα 11Mbps...Εκτός απο τη Netgear (δες εδώ) , μπορείς να το διαβάσεις και αλλού στο δίκτυο....Δυστυχώς είναι μία ψυχρολουσία που συμβαίνει σε πολύ κόσμο στα πρώτα βήματα του Wireless....
greatst Νοέμβριος 27, 2006 Author #9 Νοέμβριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από felix [Σήμερα, στις 02:38] Η Σύνδεση σε Ad-Hoc δίνει maximum στα 11Mbps... Εκτός απο τη Netgear (δες εδώ) , μπορείς να το διαβάσεις και αλλού στο δίκτυο.... Δυστυχώς είναι μία ψυχρολουσία που συμβαίνει σε πολύ κόσμο στα πρώτα βήματα του Wireless.... αυτό δεν είναι "ψυχρολουσία": Το στικάκι των 54Mbps το πήρα 30ευρώ. Ψυχρολουσία θα ήταν (ίσως) να έδινα επιπλέον 10ευρώ για το στικάκι των 108Mbps για να το χρησιμοποιήσω για ad-hoc δίκτυο!
felix Νοέμβριος 27, 2006 #10 Νοέμβριος 27, 2006 Χεχε...όταν πρωτοασχολήθηκα, πήρα την WG311 (PCI) της Netgear...Είχε 50 νομίζω...Ποτέ δεν δούλεψε σε ταχύτητα παραπάνω από 11, για τον ίδιο λόγο με σένα....Και εκτός από αυτό...τώρα είναι παροπλισμένη...λόγω έλλειψης υποστήριξης και conflict των τελευταίων drivers που βγήκαν με κάποια chipsets της VIA (τουλάχιστον έτσι έλεγαν στο φόρουμ της Netgear)...και μάντεψε...την χρησιμοποιούσα σε μητρική με τέτοιο...Πάντως, αν σε ενοχλεί η μικρή ταχύτητα και θες να διαθέσεις ίσως κάτι παραπάνω, μπορείς να σώσεις κάπως την κατάσταση με ένα ρούτερ...Το σίγουρο είναι πως μόνο σε "ιδανικές" συνθήκες θα πιάσεις καλές ταχύτητες....Να περιμένεις πάντως μία απόδοση κοντά στο 30-40% της ονομαστικής....και ίσως μόνο με συσκευές της ίδιας εταιρίας...
nickstamat Νοέμβριος 27, 2006 #11 Νοέμβριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από felix Η Σύνδεση σε Ad-Hoc δίνει maximum στα 11Mbps... Από πού προκύπτει αυτό?
greatst Νοέμβριος 28, 2006 Author #12 Νοέμβριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από nickstamat [Χθες, στις 20:19] Από πού προκύπτει αυτό? ξέρεις κάτι διαφορετικό?
nickstamat Νοέμβριος 28, 2006 #13 Νοέμβριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από greatst ξέρεις κάτι διαφορετικό? Απλά δεν έχω ακούσει να ισχύει κάτι τέτοιο... Και δεν βλέπω το λόγο για να ισχύει...
felix Νοέμβριος 28, 2006 #14 Νοέμβριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από nickstamat [Χθες, στις 20:19] Από πού προκύπτει αυτό? Κοίταξες το link που έχει πιό πάνω?Τυχαία έπεσα και εγώ και με αφορμή αυτό κάθησα και έψαξα για επιβεβαίωση και από άλλες πηγές...με λίγη (περίπου) προσπάθεια, θυμάμαι πως βρήκα αρκετές άλλες πηγές με την ίδια πληροφορία..
felix Νοέμβριος 28, 2006 #15 Νοέμβριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από nickstamat [Σήμερα, στις 16:04] Απλά δεν έχω ακούσει να ισχύει κάτι τέτοιο... Και δεν βλέπω το λόγο για να ισχύει... Επίσης...στο ίδιο link αναφέρεται στο λόγο για τον οποίο ισχύει... Κι εγώ δεν το περίμενα...είναι λίγο βλακώδες αφού κάποια συσευή έχει τις προδιαγραφές, να μην λειτουργεί στο maximum αυτών σε μία τόσο συνιθισμένη περίπτωση δικτύου.... Να συμπληρώσω, πως στο πρώτο μου post σε αυτό το θέμα, γράφω πως το ίδιο έχω πάθει και εγώ στο παρελθόν...και ο λόγος που το έψαξα περαιτέρω όταν τυχαία έπεσα στο συγκεκριμένο report της Netgear, είναι γιατί είχα σπάσει το κεφάλι μου να βρώ τι λάθος κάνω.... Αν πάλι έχεις καταφέρει ταχύτητα μεγαλύτερη από 11Μbps σε Αd-hoc wireless, τότε τσάμπα παιδευόμαστε....και ντροπή σου που μας αφήνεις να πιστεύουμε τη Netgear.... Πάντα φιλικά felix
nickstamat Νοέμβριος 28, 2006 #16 Νοέμβριος 28, 2006 Η αρχιτεκτονική του δικτύου μου είναι μόνο για Infrastracture, οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω με Ad-hoc για να σου πω... Τεσπα, απλά μου φάνηκε περίεργο... Πάντοτε φιλικά...
Jaco Νοέμβριος 28, 2006 #17 Νοέμβριος 28, 2006 Επίσης όσων αφορά για το AdHoc και γενικά για τα wireless έχω παρατηρήσει ότι όταν η απόσταση μεταξύ πομποδεκτών είναι πολύ κοντινή δεν παίζουν σωστά... πράγμα το οποίο ίσως και να είναι λογικό... δηλαδή δυο laptop πλάτη με πλάτη σε adhoc μου έχει τύχει να έχουν μεγάλο πρόβλημα με την παρεμβολή του ενός στο άλλο...
nickstamat Νοέμβριος 28, 2006 #18 Νοέμβριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από Jaco Επίσης όσων αφορά για το AdHoc και γενικά για τα wireless έχω παρατηρήσει ότι όταν η απόσταση μεταξύ πομποδεκτών είναι πολύ κοντινή δεν παίζουν σωστά... πράγμα το οποίο ίσως και να είναι λογικό... δηλαδή δυο laptop πλάτη με πλάτη σε adhoc μου έχει τύχει να έχουν μεγάλο πρόβλημα με την παρεμβολή του ενός στο άλλο... Προφανώς αν είναι πλάτη με πλάτη δεν έχει νόημα να τα συνδέσεις ασύρματα...
Jaco Νοέμβριος 28, 2006 #19 Νοέμβριος 28, 2006 ’ν δεν έχεις καθόλου καλώδια είναι νομίζω ο μοναδικός τρόπος... προσωπικά μου χρειάζεται αρκετές φορές, αλλά όταν δω ότι κάνει κολλήματα απομακρύνομαι μερικά βήματα ή αλλάζω γωνία και επανέρχεται...
trendy Νοέμβριος 29, 2006 #20 Νοέμβριος 29, 2006 Αν θέλετε τη γνώμη μου μην ασχολείστε με το ad-hoc και δουλέψτε με το κλασσικό μοντέλο access point-client.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.