Jump to content

Overclocking Q9550 και Vcore σε ASUS P5Q3

Recommended Posts

Έχω μία ερώτηση για όποιον γνωρίζει κάτι: όταν ο επεξεργαστής που έχω (Q9550 E0) δουλεύει στην ονομαστική του συχνότητα (χωρίς υπερχρονισμό) τότε από το CPU-Z παίρνω σε αδράνεια multi x6.0 και Core Voltage 1,07V ενώ σε stress multi x8,5 και Core Voltage 1,263V, με καθορισμένο το Vcore στο Auto.

Όταν κάνω το παραμικρό overclocking, τότε το CPU-Z σε αδράνεια δείχνει multi x6.0 και Core Voltage 1,26V και σε stress multi x8,5 και Core Voltage 1,26V, με καθορισμένο στο BIOS το Vcore στα 1,275V, δηλαδή δεν πέφτει καθόλου το ρεύμα όταν ενεργοποιείται το EIST. Αυτό συμβαίνει και με οποιαδήποτε ρύθμιση Vcore και LLC στο BIOS.

Η μητρική που παρουσιάζει αυτό το θέμα είναι η ASUS P5Q3. Στην προηγούμενή μου μητρική (Gigabyte GA-EP35C-DS3R), με το ίδιο CPU, το ρεύμα έπεφτε όταν ήταν σε αδράνεια (ακόμα και στον υπερχρονισμό).

Τα EIST και C1E είναι ενεργοποιημένα στο BIOS.

Υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα ώστε να πέφτει το ρεύμα της CPU όταν είναι αδρανής;

Το δοκίμασα χτες με Windows 7 64bit και δεν παίζει. Μήπως υπάρχει καμιά άλλη ιδέα;

Αν δεν παιζει και με αυτο..δυστυχώς ειναι θεμα ΒΙΟS/Mobo.

Δοκιμασες κανενα νεότερο/παλιοτερο BIOS?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.