parar Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2010 Έχω μία ερώτηση για όποιον γνωρίζει κάτι: όταν ο επεξεργαστής που έχω (Q9550 E0) δουλεύει στην ονομαστική του συχνότητα (χωρίς υπερχρονισμό) τότε από το CPU-Z παίρνω σε αδράνεια multi x6.0 και Core Voltage 1,07V ενώ σε stress multi x8,5 και Core Voltage 1,263V, με καθορισμένο το Vcore στο Auto.Όταν κάνω το παραμικρό overclocking, τότε το CPU-Z σε αδράνεια δείχνει multi x6.0 και Core Voltage 1,26V και σε stress multi x8,5 και Core Voltage 1,26V, με καθορισμένο στο BIOS το Vcore στα 1,275V, δηλαδή δεν πέφτει καθόλου το ρεύμα όταν ενεργοποιείται το EIST. Αυτό συμβαίνει και με οποιαδήποτε ρύθμιση Vcore και LLC στο BIOS.Η μητρική που παρουσιάζει αυτό το θέμα είναι η ASUS P5Q3. Στην προηγούμενή μου μητρική (Gigabyte GA-EP35C-DS3R), με το ίδιο CPU, το ρεύμα έπεφτε όταν ήταν σε αδράνεια (ακόμα και στον υπερχρονισμό).Τα EIST και C1E είναι ενεργοποιημένα στο BIOS.Υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα ώστε να πέφτει το ρεύμα της CPU όταν είναι αδρανής; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 19, 2010 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 Καλως Ορισες στο Φορουμ! Λογικα ειναι θεμα ΒΙΟS..της μητρικής. Δοκιμασε αυτο μηπως παιζει.. http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=3567 Link to comment Share on other sites More sharing options...
parar Φεβρουάριος 19, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 Το δοκίμασα χτες με Windows 7 64bit και δεν παίζει. Μήπως υπάρχει καμιά άλλη ιδέα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 19, 2010 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 Το δοκίμασα χτες με Windows 7 64bit και δεν παίζει. Μήπως υπάρχει καμιά άλλη ιδέα;Αν δεν παιζει και με αυτο..δυστυχώς ειναι θεμα ΒΙΟS/Mobo.Δοκιμασες κανενα νεότερο/παλιοτερο BIOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
parar Φεβρουάριος 19, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 Έχω δοκιμάσει τα 0707, 0804 και 0806 (τελευταίο), όλα με τα ίδια αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadji_a Φεβρουάριος 19, 2010 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 μπορεις να δωσεις φωτο απο το βιος ? Τον τροπο που δινει ρευμα στο cpu με ενδιαφερει, αν πχ μπορεις να δωσεις μια αρχικη τιμη + ποσοστο, η αν δινει μονο συγκεκριμενη τιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parar Φεβρουάριος 19, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 Δίνεις ακριβώς την τιμή του voltage που θέλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadji_a Φεβρουάριος 21, 2010 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2010 Σε οσες μητρικες εχω δει να δινουν συγκεκριμενη τιμη, δυστυχως το ρευμα δεν κατεβαινει με την ενεργοποιηση eist και c1e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parar Φεβρουάριος 22, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2010 Η προηγούμενη μητρική που είχα (Gigabyte GA-EP35C-DS3R) κατέβαζε το ρεύμα άσχετα αν ήταν ρυθμισμένο στο BIOS σε Auto, Normal ή κάποια καθορισμένη τιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.