Jump to content

Οικιακός έλεγχος μέσω H/Y?

Futuristic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιο software και κυρίως hardware για να ελέγχεις ηλεκτρικές συσκευές, φώτα κτλ από το pc εδώ στην Ελλάδα.

Επίσης εάν έχει κάποιος κάποια παρόμοια κατασκευή και γενικά τι παίζει.

ευχαριστώ.

Ναι ξέρεις τι τιμές παίζει; Εντάξει δεν με ενδιαφέρει κάτι τόσο καθολικό. Κάτι πιο απλό σε ηλεκτρικές συσκευές ας πούμε μόνο....

Υπάρχουν κάποια πολύπριζα, που ελέγχονται, αλλά πόσο αξιόπιστα είναι και πως δουλεύουν δε γνωρίζω ακριβώς.

Η Forthnet δε λέει τιμές, γιατί πάνε σύμφωνα με μελέτη αναγκών και όχι με το κομμάτι.

• 3 weeks later...

Υπάρχει ένα ΚΙΤ χειρισμού 8 συσκευών 220v απο pc με λογισμικό. είναι smart-kit.

Εγώ έχω 4 τηλεχειριζόμενες πρίζες κι έχω συνδεδεμένα πάνω πορτατίφ και φωτιστικά. Τις είχα πάρει σε σετ (2 πρίζες & 1 τηλεχειριστήριο) από τα carrefour γύρω στα 20.

Τα τηλεχειριστήρια έχουν δυνατότητα να ελέγχουν μέχρι 4 πρίζες. Τώρα έχω μπαταρίες και στα 2 με αποτέλεσμα να μπορώ να χρησιμοποιώ αυτό που είναι πιό κοντά μου. Βάζω ας πούμε το ένα κοντά στην είσοδο (που είναι η κουζίνα και η 1 πρίζα) και το άλλο στο γραφείο του PC (σαλόνι - που είναι οι άλλες 3).

Αυτό το έκανα αρχικά γιατί δεν ήθελα να κάνω βόλτες από 4 σημεία για να ανάβω τα φώτα που χρησιμοποιώ μέσα στο σπίτι, αλλά χρησίμεψε ακόμα περισσότερο όταν κάθομαι να δώ ταινία! Τσακ πατάς το κουμπάκι χαλαρά χαλαρά και σβήνουν τα φώτα ..κυριλέ! :)

Kοίτα και για συσκευές Χ10. (ψάκτο έτσι «Χ10»)

Παίζουν πολύ στην αμερική και ο χειρισμός τους γίνεται με σήματα μέσω του ηλεκτρικού δικτύου και έλεγχο με τον υπολογιστή.

Από χειρισμό φώτων και ηλεκτρ. συσκευών μέχρι κάμερες και συστήματα ασφαλείας.

Θυμάμαι ένα κατάστημα στην αρχή της Λ. Καβάλλας που τα έφερνε αλλά έχω να περάσω πολύ καιρό και δεν ξέρω αν υφίσταται ακόμα.

Ήταν και ψιλοακριβά βέβαια.

Φιλε ang3l,

Δηλαδη αυτο που κανουν αυτα ειναι να κοβουν το ρευμα...ετσι? δεν ξερω κατα ποσο ειναι ασφαλες αυτο. Να κοβεται ετσι αποτομα το ρευμα.. Τελοσπαντων επειδη για καποιες συσκευες θα ειναι πολυ βολικο, μπορεις να μου πεις το μοντελο ακριβως? να το ψαξουμε κ λιγο online και για οσους δεν ειναι κοντα σε careffour?

η τελε εχει χειρηστηριο που περνει μεχρι 16 πριζες.και ντιμαρονται κιολας.

καθε εξτρα πριζα εχει 10 η 15 ευρω

καλη φαση ειναι

Αρχική απάντηση από Spiros_A [Χθες, στις 16:43]

Φιλε ang3l,

Δηλαδη αυτο που κανουν αυτα ειναι να κοβουν το ρευμα...ετσι? δεν ξερω κατα ποσο ειναι ασφαλες αυτο. Να κοβεται ετσι αποτομα το ρευμα.. Τελοσπαντων επειδη για καποιες συσκευες θα ειναι πολυ βολικο, μπορεις να μου πεις το μοντελο ακριβως? να το ψαξουμε κ λιγο online και για οσους δεν ειναι κοντα σε careffour?

Είναι μάρκα Carrefour αδερφέ! Δεν το έψαξα πολύ πριν τις πάρω. Απλά τις είδα σ' έναν φίλο, γούσταρα και τις χτύπησα :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.