Galioni Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2006 Το πρόβλημα εντοπίζεται τη στιγμή που πρωτοεμφανίζεται η μπάρα των windows κατα την εκκίνηση. Για δέκα δευτερόλεπτα ο δίσκος δεν δουλεύει (η μπάρα κινείται κανονικά). Στη συνέχεια ξεκινάει το φόρτωμα και μπαίνει στην οθόνη welcome σε καμιά δεκαριά δευτερόλεπτα. Το σύστημα που έχει το πρόβλημα είναι της υπογραφής μου.Δοκίμασα τα εξής: Disable στις κάρτες δικτύουUninstall στους drivers της NVidiaΕγκατάσταση του bootvis (το οποίο όμως επιμένει να μου εμφανίζει μόνο τρεις ενδείξεις σχετικά με τη λειτουργία του δίσκου και όχι όλες, παρ' ότι τις έχω επιλέξει. Έτσι δεν έχω εικόνα του τι γίνεται με τους drivers).Σκέφτηκα σαν λύση την επανεγκατάσταση των windows πάνω στα windows ή ακόμα και το format.Καμιά ιδέα??
pigassos19 Νοέμβριος 14, 2006 #2 Νοέμβριος 14, 2006 Συνολικα ποσο χρονο χρειαζεται για να μπει στα windows?
Galioni Νοέμβριος 14, 2006 Author #3 Νοέμβριος 14, 2006 Καμιά 20αρια δευτερόλεπτα για το welcome και μετά λίγο για την επιφάνεια εργασίας. Το θέμα είναι ότι πριν το format δεν είχε πρόβλημα οπότε ψάχνω τι άλλαξε...
Galioni Ιανουάριος 6, 2007 Author #4 Ιανουάριος 6, 2007 Ανασταίνω αυτό το θέμα γιατί έκανα format και το πρόβλημα παρέμεινε. Το σύστημα είναι πλέον εντελώς αγνό. Μου έκανε εντύπωση γιατί κατά την εγκατάσταση των XP δεν μου ζήτησε την εγκατάσταση των SATA drivers. Πείτε καμιά ιδέα γιατί έχω στερέψει...ΥΓ Έχω 3 partitions αν αυτό λέει κάτι.
dimoshonda Ιανουάριος 11, 2007 #5 Ιανουάριος 11, 2007 exo to idio provlima sxedon pou exei kai o galioni,eixa windows xp 64,ekana format kai evala ta windows xp pro 32. anoigo to pc kai kanei peripou 20 sec na fortosi i mpara,pos mporo na elatoso ton xrono ekiniseis;i mpara fortoni 15 fores pnin mpei sta windows.intell core duo e6600 2x1g ram motherboard asus p5w 64 ws pro kai ena raptor 36gb....sorry an sas kourasa
mech5107 Ιανουάριος 11, 2007 #7 Ιανουάριος 11, 2007 Γράφε Ελληνικά φίλε!!!Διόρθωσε και το προηγούμενο post σου στα Ελληνικά.Τους drivers για το chipset τους έχεις περάσει?Κάνε και κανα defrag και δες αν θα φτιάξει...
dark221416003258 Ιανουάριος 12, 2007 #8 Ιανουάριος 12, 2007 Βασικά και εγώ έχω ένα παλιό pc και μου κάνει τα ίδια,μετά το φορμάτ φρίκαρε, τρελά κολήματα!!!αλλά ακούω και το σκληρό να γουργουρίζει περίεργα...
Galioni Ιανουάριος 12, 2007 Author #10 Ιανουάριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από mech5107 [Σήμερα, στις 01:13] Γράφε Ελληνικά φίλε!!!Διόρθωσε και το προηγούμενο post σου στα Ελληνικά.Τους drivers για το chipset τους έχεις περάσει?Κάνε και κανα defrag και δες αν θα φτιάξει... Μετά από format τι defragmentation να υπάρχει? Ούτε πρόβλημα της registry πρέπει να είναι. Μιλάμε για μηχανήματα μετά από format. Το πρόβλημα πρέπει να είναι στους drivers αλλά όσο κι αν το έψαξα στο internet δεν έβγαλα άκρη. Κάτι τρέχει με το sata...
pigassos19 Ιανουάριος 12, 2007 #11 Ιανουάριος 12, 2007 Μετα απο το φορματ ειναι που χρειαζεται το defragment!Κανε ενα ελεγχο και θα εκπλαγεις!!
GeniusGreg Ιανουάριος 12, 2007 #13 Ιανουάριος 12, 2007 ενα πραγμα θα μου πεις : χρησιμοποιησεις daemon tool??? κατα πασα πιθανοτητα αυτο φταιει...ειχα το ιδιο προβλημα
mech5107 Ιανουάριος 12, 2007 #14 Ιανουάριος 12, 2007 Και εγώ έχω daemon και κανένα πρόβλημα με την εκκίνηση. Και δεν έχω πρόβλημα με daemon και το boot σε κανένα από τα πολλά PC που χρησιμοποιώ... Κάτι άλλο παίζει, μήπως έχεις κανα ATA δισκο να δοκιμάσεις? Ακόμα δοκίμασε να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το διαγνωστικό του κατασκευαστή του δίσκου σου. Τέλος θα δοκίμαζα και Low-Level Format, σαν τελευταία λύση...
dimoshonda Ιανουάριος 12, 2007 #15 Ιανουάριος 12, 2007 Συγνωμη για τα αγγλικα που εγραφα.μετα το φορματ εκανα defragment αλλα παλι το ιδιο.ξεχασα να πω οτι εχω δυο καρτες γραφικων σε διαταξει crossfire x1900xtx.δεν μπορω να εντοπισω το προβλημα.μηπως φταιει ο δισκος;--------intel core duo e6600, 2gb ram, asus p5w ws64 pro, 36gb WD raptor, 2x ati radeon x1900xtx, huper 650w.ευχαριστω..... προκαταβολικα :red:
Galioni Ιανουάριος 12, 2007 Author #16 Ιανουάριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από pigassos19 Μετα απο το φορματ ειναι που χρειαζεται το defragment!Κανε ενα ελεγχο και θα εκπλαγεις!! Το θέμα είναι ότι τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση ο δίσκος δεν δουλεύει για 10 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι που καθυστερεί το boot. Όχι το ότι δουλεύει για πολύ ώρα... Έχω το alcohol αλλά σας ξαναλέω ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό αμέσως μετά το format χωρίς την εγκατάσταση κανενός προγράμματος.
dark221416003258 Ιανουάριος 12, 2007 #17 Ιανουάριος 12, 2007 Εμένα πάντως ο δίσκος είναι ΑΤΑ οπότε μάλλον να του κάνω ένα backup...
george2212 Ιανουάριος 15, 2007 #18 Ιανουάριος 15, 2007 Καλησπέρα,Πρώτο ποστ στο φόρουμ (αν και το διαβάζω καιρό) οπότε συγχωρέστε οποιοδήποτε λάθος.Ελπίζω να βοηθήσω γι αυτό ποστάρω.Λοιπόν το αδικαιολόγητο περίμενε στο boot μετά απο φορμάτ αν είναι σε m/b με nvidia τοτε δοκιμάστε να βγάλετε τους οδηγούς της nvidia για τον ελεγτή ide.Είτε με απεγκατάσταση είτε με υπαναχώρηση σε τυπικό ελεγτή.Μου εχει συμβεί σε 3 διαφορετικα m/b.
Galioni Ιανουάριος 15, 2007 Author #19 Ιανουάριος 15, 2007 Καλως ήρθες στο forum! Όντως το m/b είναι με nvidia αλλά δεν έχω βάλει τους οδηγούς της nvidia για τον ελεγκτή ide. Οι μόνοι drivers είναι της κάρτας δικτύου και του PCI system managment. Πως μπορώ να ελέγξω αν έχω τυπικό ελεγκτή?
george2212 Ιανουάριος 16, 2007 #20 Ιανουάριος 16, 2007 Αυτό μπορείς ευκολα να το δεις μεσα απο την διαχειριση συσκεύων.Δεξί κλικ στο "ο υπολογιστής μου" - ιδιότητες - υλικό - διαχείρηση συσκευων - ελεγκτές Ιde atapi.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.