Jump to content

Προβλημα με Conn-X?

_Chris_

Recommended Posts

Εχει ενας φίλος εδω και 7 μηνες conn-x 24mbps και απο την πρωτη μερα απ οτι μου λεει του κανει συνεχεια αποσυνδεσεις καθε 2-3 λεπτα για 2-5 δευτερολεπτα. Πηγα να κατεβασω κατι απο rapidshare κατεβασε 10mb και κοπηκε...

Ο ιδιος δεν εχει ασχοληθει μεχρι τωρα (δεν εχει και πολυ ιδεα απο pc) γιατι το χει συνηθησει αλλα ειναι λιγο τραγικο να μην μπορει να κατεβασει κατι...

Το laptop ειναι με wifi στα 3 μετρα απο το router χωρις εμποδια αναμεσα. Δοκιμασα και με ethernet και κανει τα ιδια. Η γραμμη φαινεται ok

[ATTACH]7330[/ATTACH]

Μπορει να δοκιμασει κατι ο ιδιος πριν παρει τον OTE??

post-952-1414343391,7991_thumb.jpg

• 3 weeks later...

Τελικως το pirelli το χει κλειδωσει μαλλον η on και δεν μπορεσαμε να το δοκιμασουμε. Δεν ειχε πεδιο για να βαλω το username και password..banana

Προχθες ηρθε τελικα τεχνικος, με πηρε τηλ και πηγα κι εγω απο εκει. Το προβλημα λυθηκε, το router ηταν μαλλον αλλα καθαρο συμπερασμα δεν βγηκε :D και εξηγω:

Βρεθηκε ενα 2ο ζευγος καλωδιων που εφευγε απο την κεντρικη μπριζα του σπιτιου και δεν πηγαινε πουθενα. Το γειωσε και πιστευε οτι το προβλημα λυθηκε και του ειπε οτι αν εκανε παλι προβληματα θα επρεπε να φωναξει ηλεκτρολογο να φτιαξει τις γραμμες.

Παλι καλα που τον σταματησα και του πα να το δουμε επι τοπου. Αρχικα το προβλημα παρεμεινε. Κλεινουμε το firewall του kaspersky και τσουπ δειχνει να φτιαχνει. :eek:.

Reboot και το προβλημα εμφανιζεται παλι και με firewall και χωρις.

Με τα χιλια ζορια τον επεισα να δοκιμασουμε νεο router. Απ την αρχη επεμενε πως δεν εφταιγε αυτο. Τελικως εβαλε το καινουριο και δεν το ξανακανε. 2 μερες τωρα με το καινουριο ρουτερ του εχει κανει μονο μια στιγμιαια αποσυνδεση και ολα μια χαρα. Κλειδωνει και στα 15,5 πλεον ενω πριν εβλεπε απο 10 εως 13,5 max.

Το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι τελικα ηταν το ρουτερ οπως μου ειπατε κι εσεις απο την αρχη και οτι το θεμα με τα καλωδια απλα του εριχναν την ταχυτητα.. Καλα τα λεω?:confused:

Τα router που δίνει τωρα τελευταία ειναι τελείως γτπκ τελικα.

Με πηρε η θεια μου μια μερα τηλεφωνο γιατι δεν έβρισκε το Wireless.

Αλλαζω mode/καναλια/κωδικούς..τπτ.Ειχε Brick-αρει.

Με αλλαγη Royter ολα ΟΚ.

:)

Βρεθηκε ενα 2ο ζευγος καλωδιων που εφευγε απο την κεντρικη μπριζα του σπιτιου και δεν πηγαινε πουθενα. Το γειωσε και πιστευε οτι το προβλημα λυθηκε και του ειπε οτι αν εκανε παλι προβληματα θα επρεπε να φωναξει ηλεκτρολογο να φτιαξει τις γραμμες.

Αυτο το σεναριο με τα εξτρα καλωδια επαιζε και στο σπιτι μου, αλλα δεν ειχα αποσυνδεσεις...

Τελικως εβαλε το καινουριο και δεν το ξανακανε. 2 μερες τωρα με το καινουριο ρουτερ του εχει κανει μονο μια στιγμιαια αποσυνδεση και ολα μια χαρα. Κλειδωνει και στα 15,5 πλεον ενω πριν εβλεπε απο 10 εως 13,5 max.

Τελικα βαλατε το ιδιο μοντελο αλλα καινουρια συσκευη ή αλλαξατε;

Ποιο ρουτερ ειχε/εχει;

• 4 weeks later...
Εγώ πάντως είδα ότι έχεις σχετικά χαμηλό Noise Margin αυτό πρέπει να είναι >9db εσύ έχεις 8,2 και line attenuation 21,9 δεν είναι σίγουρα και η ιδανικότερη γραμμή.

Το Line attenuation ειναι αρκετα καλο..το Μargin επισης..8-9 εχουν ολοι..

Το Line attenuation ειναι αρκετα καλο..το Μargin επισης..8-9 εχουν ολοι..

Ο ΟΤΕ δίνει κατώτατο όριο 6.5db απο εκεί και κάτω αρχίζουν τα προβλήματα, πάντως άσχετα με αυτό κοιτάζουμε και για συσκευές που μπορεί να έχουν επαγωγικούς θορύβους, όπως πινακίδες νέον aircondition κ.λ.π

• 2 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.