gdp77 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 ΈχωDFI Ultra-D (939)AMD x2 4600+ @ 9x290=26102 x Seagate 7200.7 80GB σε συστοιχία RAID 0Δεν υπάρχει benchmark στο οποίο να μην είμαι 24ώρες stable. Το o/c το έχω άνετα, (το cpu πάει 2800 με αέρα stable) αλλά για διάφορους λόγους μένω στα 2600. Η εγκατάσταση των Win είναι πρόσφατη και "καθαρή".Το πρόβλημα που έιχα (εδώ και 1+ χρόνο που έχω την DFI) και εξακολουθώ να έχω είναι ότι το Raid δεν είναι αξιόπιστο.... Κατά μέσο όρο , μια φορά περίπου το μήνα κατά την εκκίνηση το μηχάνημα θα κάνει chkdsk και θα βρει lost cluster, μπλα , μπλα, κάτι περίεργα κτλ. Μια φορά θυμάμαι πέρισυ είχα χάσει και καμιά 10αριά φωτό από έναν φάκελο. Τέλος πάντων δεν έδινα και πολύ σημασία, γιατί αφενός πάντα έχω backup, αφετέρου στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσων το chkdsk δεν προκαλούσε ιδιαίτερα προβλήματα, απλά διόρθωνε κάποια errors. Την τελευταία φορά που το φαινόμενο χτύπησε την πόρτα μου, τα πήρα για τα καλά... Σήμερα το πρωί δηλαδή θέλοντας να τελειώσω μια παρουσίαση πριν πάω στη δουλειά, μου έκανε ένα αρκετά χρονοβόρο chkdsk και σα να μην έφτανε αυτό βρήκε errors στο quicklaunch.lnk και σε κάποια άλλα αρχεία. Αποτέλεσμα ήταν να χάσω μονίμως την quicklaunch bar αφού τα win δεν βρίσκουν πια το αρχείο (προφανώς σβήστηκε). "Ως έδω" είπα, "raid τέρμα" (Τον άλλο μήνα θα μαζέψω λίγα φράγκα και θα πάω να χτυπήσω έναν 7200.10) . Φυσικά να αναφέρω ότι όλα τα παραπάνω γίνονται μετά από κανονίκα shutdown.Ερώτηση : Είναι γενικά το Nvidia Raid αναξιόπιστο, φταίει το o/c , φταίει η DFI ? Υπάρχουν παρόμοια συμβάντα σε όσους έχουν Raid 0 σε Νvidia? Οι δίσκοι μου πάντως είναι ok, χωρίς bad sectors κτλ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Νοέμβριος 9, 2006 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2006 Είχα 2 WD Raptor 74Gb σε RAID0 για κανα 9μηνο σε μια DFI NF4-Ultra, χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο διάστημα αυτό είχα αλλάξει 2 κάρτες γραφικών (Χ800GT -> 7800GTX) και 4 επεξεργαστές (A64 3000+ -> Opteron 144 -> X2 3800+ -> Opteron 165) και 2-3 επανεγκαταστάσεις Windows. Σε όλο αυτό το διάστημα, είχα και έναν 250άρη IDE πάνω στο μηχάνημα.Οι εγκαταστάσεις γινόντουσαν πάντα με CD XP φτιαγμένο με nLite για τους οδηγούς του RAID, επίσης χωρίς κανένα πρόβλημα.Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις κανα διαγνωστικό από τον κατασκευαστή και να ελέγξεις τους σκληρούς "εις βάθος". Βλέπω πολύ συχνά στη δουλειά να γίνονται διάφορα κουφά από έναν "ύποπτο" δίσκο, και ενώ με την πρώτη ματιά και με γρήγορα διαγνωστικά όλα φαινόντουσαν μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Νοέμβριος 9, 2006 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2006 Εγώ απο το καλοκαίρι έχω xp sp2, full updated πάντα, σε raid-0 στον nf4 raid controler* της dfi sli-d me 2 hitachides 7k80 αν θυμάμαι καλά τα μοντέλα. Ποτέ δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα και το μηχάνημα τρέχει me ton x2 3800+ sta 2500 24/7, 2 gb ballistix στα 250 3-3-3-8 (έχουν περάσει εν' τω μεταξύ σε αυτό το διάστημα απο bh-5 - 512mb μέχρι infineon απο τις gskill που είχα).*η sli-d έχει σύνολο 4 sata και στα 2 τρέχει το raid με 2 δίσκους sata2, και στα άλλα 2 τρέχει ένας 320αρης seagate sata2 και ένας maxtor 200gb sata1. Όλα απροβλημάτιστα!Πάντως να ρίξεις μια ματιά στα τιμινγκς των μνημών σου. Πολλές φορές μπορεί να περνάνε memtest αλλά να δημιουργούν πρόβλημα αλλού.Δοκίμασε να σηκώσεις λίγο και το pci-e freq. Σε εμένα οταν το πήγα 105 Mhz έπαιξε πολύ καλύτερα το μηχάνημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Νοέμβριος 9, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2006 Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις κανα διαγνωστικό από τον κατασκευαστή και να ελέγξεις τους σκληρούς "εις βάθος". Βλέπω πολύ συχνά στη δουλειά να γίνονται διάφορα κουφά από έναν "ύποπτο" δίσκο, και ενώ με την πρώτη ματιά και με γρήγορα διαγνωστικά όλα φαινόντουσαν μια χαρά. Ε αυτό, πού να φανταστώ.... Πόσο δίκιο είχες.... Κατέβασα το "Seatools" (διαγνωστικό της seagate) και το έτρεξα. Το Raid Bios πέρασε το test, ο πρώτος δίσκος πέρασε το τεστ, ο δεύτερος όμως.... Ιδού : Timer Resolution: 0.000122Short Test Begin: 09-Nov-2006 16:54:55 Cable Test - 0 Errors Buffer Test - 0 Errors Identify Data Model Number: ST380013AS Serial Number: 3JVAJD14 Firmware Revision: 3.18 Default CHS: 16383-16-63 Current CHS: 16383-16-63 Current Capacity: 16514064 Sectors Total Capacity: 156301488 Sectors ID Method: Unknown SMART Check: Passed DST Poll Time = 60 seconds DST - Errors - Status: 07 SMART Check: Passed Short Test Failed: 09-Nov-2006 16:55:56 ----------------------------------------------------------------- End results from Seagate's DiagATA/SCSI File Structure Test Result: ****************************************** Recommendation: A physical problem has been detected, please run the Full Diagnostic scan. \Κοίτα να δεις που εδώ και ένα χρόνο ο δίσκος έχει hardware πρόβλημα και δεν είχα πάρει πρέφα.... Πάλι καλά που δεν έπαθα κανά τρελό data corruption να χάσω τα πάντα.... ’ντε τώρα να τους εξηγήσεις στην Cosmodata ότι ο δίσκος έχει πρόβλημα. Θα τρέχουν chkdsk από Windows και θα σου λένε ότι είναι ok.... Σε μεγάλους μπελάδες μπήκα. Πρέπει να κάνω backup, να διαλύσω το Raid, να στείλω το δίσκο γι' αλλαγή και μέχρι να μου τον αλλάξουν (τρέχα γύρευε πότε) , θα πρέπει να ξαναστήσω Win στον άλλο δίσκο και να δουλεύω με αυτόν.... Υ.Γ. το καλό είναι ότι ο δίσκος είναι 2+ ετών (σειρά 7200.7) και μάλλον θα "τσιμπήσω" κανά νεώτερο μοντελάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Νοέμβριος 9, 2006 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2006 Αρχική απάντηση από gdp77Κοίτα να δεις που εδώ και ένα χρόνο ο δίσκος έχει hardware πρόβλημα και δεν είχα πάρει πρέφα.... Πάλι καλά που δεν έπαθα κανά τρελό data corruption να χάσω τα πάντα.... ’ντε τώρα να τους εξηγήσεις στην Cosmodata ότι ο δίσκος έχει πρόβλημα. Θα τρέχουν chkdsk από Windows και θα σου λένε ότι είναι ok.... Σε μεγάλους μπελάδες μπήκα. Υ.Γ. το καλό είναι ότι ο δίσκος είναι 2+ ετών (σειρά 7200.7) και μάλλον θα "τσιμπήσω" κανά νεώτερο μοντελάκι Αν δεν τα βρεις με Cosmodata, στείλτον προς Seagate. Σίγουρα θα σε εξυπηρετήσουν και τα μεταφορικά από την πλευρά σου δε θα ξεπεράσουν τα 10Ε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Νοέμβριος 9, 2006 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2006 1.5 χρονο δεν ειχα κανενα προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Νοέμβριος 10, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2006 Αν δεν τα βρεις με Cosmodata, στείλτον προς Seagate. Σίγουρα θα σε εξυπηρετήσουν και τα μεταφορικά από την πλευρά σου δε θα ξεπεράσουν τα 10ΕΕδώ αρχίζουν τα κουφά... Πήγα στο site της Seagate, έδωσα serial & model number και μου έβγαλε ότι η εγγύηση έχει λήξει από τον Ιούνιο του 2006.... Προφανώς αυτό το γράφει με βάση την ημερομηνία παραγωγής του δίσκου. Πώς γνωρίζει η Seagate πότε ΕΓΩ αγόρασα τον δίσκο και πότε λήγει η εγγύηση;Εγώ όμως έχω στα χέρια μου την απόδειξη αγοράς που γράφει 28/5/04 και ο δίσκος έχει τρία χρόνια εγγύηση.... Πώς είναι δυνατόν η Seagate να λέει ότι η εγγύηση έχει λήξει από το 2006 ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Νοέμβριος 10, 2006 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2006 Μηπως εχει 2 χρονια εγγυηση? Αλλιως ειχε κατσει αρκετο καιρο στο ραφι οταν τον πηρες και εχει ληξει η εγγυηση της seagate, οποτε θα πρεπει να βγαλεις ακρη με το μαγαζι που τον αγορασες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Νοέμβριος 10, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2006 Όχι ο δίσκος έχει τρία χρόνια εγγύηση. Έκανα και search στο net και το επαλήθευσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Νοέμβριος 10, 2006 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2006 Παίδες και εγώ σχεδόν 8 μήνες με raid0 σε ράπτορες κανένα πρόβλημα,όλα πηγαίνανε ρολόι, πέραν του ότι ήθελε τακτικά disk defragment.Αλλά και εγώ το είχα παρακάνει έγραφα ξανάγραφα και ξαναξανάγραφα,άρα λογικό που το ζητούσε.Κατά τα άλλα ρολόι όλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Νοέμβριος 10, 2006 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2006 Και γω κανα χρονο χωρις προβλημα και χωρις καν defrag..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent Νοέμβριος 10, 2006 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από tasosmos [Σήμερα, στις 15:30] Μηπως εχει 2 χρονια εγγυηση? Αλλιως ειχε κατσει αρκετο καιρο στο ραφι οταν τον πηρες και εχει ληξει η εγγυηση της seagate, οποτε θα πρεπει να βγαλεις ακρη με το μαγαζι που τον αγορασες. Μπορείς να στείλει τα αποδεικτικά αγοράς στη Seagate και θα το δεχτεί. Πάντως εγώ πιστεύω πως αν είσαι αναλυτικός στην περιγραφή του προβλήματος στο μαγαζί (cosmodata εν προκειμένω) και τους πεις πως βγάζει λάθος στο επίσημο διαγνωστικό της εταιρείας δεν θα έχεις πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.