ΝTG Νοέμβριος 6, 2006 #21 Νοέμβριος 6, 2006 φανταζομαι αυτο ισχυει σε μικρα τροφοδοτικα...Σε τροφοδοτικα ανω των 700watt..????
αλεξ Νοέμβριος 6, 2006 #22 Νοέμβριος 6, 2006 η ασφαλεια ΔΕΝ εχει να κανει με τα wattεχει να κανει μονο ποσο ευκολα κοβεται σε περιπτωσηβραχυκυκλωματος.καποιοι κατασκευαστες το συστηνουν οταν ερχονται για Ευρωπη αλλα ποιος θα το κανει στην Ελλαδα οταν εχουν χιλιαδες τροφοδοτικα.Το μονο αρνιτικο ειναι οτι κοβεις το αυτοκολιτο της εγγυησηςαλλα 1000 φορες 1 τροφοδοτικο χωρις εγγυηση παρα 1 καμενο towerμε την εγγυηση του τροφοδοτικου.
mariosalice Νοέμβριος 6, 2006 #23 Νοέμβριος 6, 2006 Οι ασφάλειες στα PSU επί τούτου είναι κολλημένες, για να μην είναι δυνατή η αλλαγή τους.Καμμένη ασφάλεια ίσον χαλασμένο τροφοδοτικό, που δεν σηκώνει αντικατάσταση της ασφάλειας.Τώρα αν για 220v θα έπρεπε να έχουν άλλη ασφάλεια, αυτό δεν μας αφορά.Δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα με την αλλαγή της.Τα PSU έχουν προστασία από surge έτσι κι αλλιώς.Έχεις κάποια στοιχεία που να τεκμηριώνουν την άποψη σου?
DarkSaga Νοέμβριος 6, 2006 #24 Νοέμβριος 6, 2006 Τα PSU έχουν προστασία από surge έτσι κι αλλιώς.Έχεις κάποια στοιχεία που να τεκμηριώνουν την άποψη σου?
DarkSaga Νοέμβριος 6, 2006 #26 Νοέμβριος 6, 2006 γιατι και το δικο σου Μάριε το ίδιο ατεκμηρώτο μου κάνει και απόσο ξέρω surge arrest δεν έχουν ολα τα τροφοδοτικα
mariosalice Νοέμβριος 6, 2006 #27 Νοέμβριος 6, 2006 Όσα τροφοδοτικά έχω αγοράσει, είχαν όλα προστασία.Βέβαια μπορεί να υπάρχουν και κάποια πολύ φθηνά τροφοδοτικά που δεν έχουν.Ποτέ δεν θα εμπιστευόμουν ένα τέτοιο τροφοδοτικό.Αλλά και πάλι η διαφωνία μου, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος, είναι στο κατά πόσο μπορεί να περάσουν τα spikes από το τροφοδοτικό και να κάψουν την μητρική και τα υπόλοιπα περιφερικά.Δεν είναι στο αν έχουν αντίσταση προστασίας κατά των αιχμών του ρεύματος.Αυτό θα προστατεύσει το τροφοδοτικό.Επίσης η διαφωνία μου είναι στην αλλαγή της ασφάλειας.Για ποιο λόγο?Θα δουλεύει καλύτερα το τροφοδοτικό?Όχι.Θα προστατευτεί από αιχμές το τροφοδοτικό?Ίσως, αν είναι φθηνιάρικο.Διαφορετικά όχι.Η ασφάλεια στα τροφοδοτικά των υπολογιστών που μετατρέπουν το ρεύμα σε υψηλή συχνότητα, καίγεται μόνο αν υπάρξει αστοχία υλικού.Τουλάχιστον έτσι νόμιζα μέχρι τώρα.Δηλαδή με λίγα λόγια, ακόμα και αν έχει δίκιο ο άλεξ, δεν νομίζω ότι είναι σωστό να τρέξουν όλοι να αλλάξουν την ασφάλεια του τροφοδοτικού τους.
αλεξ Νοέμβριος 7, 2006 #28 Νοέμβριος 7, 2006 φιλε μου η ασφαλεια αυτη αν την μετρησεις παιρνει τα 230Vεπειδη οπως ειπες ειναι κολημενη για αυτο πρεπει να ξερεις να δουλευεις κολιτηρικαι να βαζεις ασφαλειοθηκη στις τρυπες που μενουν κατι που δεν ειναι τοσο ευκολοΕγω προσωπικα δεν αφηνω pc να φυγει απο μενα απο τοτε που ενας σληρος βραχυκυκλωμενοςειχε καψει σε ενα μαγαζι 3 τροφοδοτικα (που ο ταλαιπωρος ειχε πληρωσει)και οταν μου εφεραν το tower απλα εκαψε την ασφαλεια του δικου μου που με την θηκη που ειχα βαλει απλα την αλλαξα και βρηκα την ζημια εχω δοκιμασει μεχρι 2 αμπερ και δουλευει χωρις προβλημα αλλα συστηνω 3,15 ταχειαςεξαλλου εχω δει τουλαχιστον 4 tower καμενα απο υπερταση δεη και το μονο που δεν καηκε ηταν η ασφαλεια 6,5 αμπερ και το φλοπι γιατι αραγε υπηρχαν και τι δουλεια κανανε οι συγκεκριμενες ποιος ξερειπαιδια δεν θα προτεινα κατι αδοκιμαστοτα πολλα αμπερ μεταφερουν το προβλημα γιατι δουλευουν σαν αγωγος με αποτελεσμανα μεταφερεται το βραχυκυκλωμα στην υπολοιπη πλακεταμια δοκιμη δεν κανει κακο εξαλου υπαρχουν πολλα τροφοδοτικα που εχουν θηκη και ειναι ευκολο η αλλαγη (το εχω δοκιμασει απο τροφοδοτικα των 15 ευρω μεχρι 140 ευρω δεν γραφω μαρκα)μια δοκιμη θα σας πεισει
DarkSaga Νοέμβριος 7, 2006 #29 Νοέμβριος 7, 2006 ^^ έχεις μια εμπειρική σχέση με τη συμπεριφορά της ασφάλειας που με τρομάζει...
stratos1978 Νοέμβριος 7, 2006 #30 Νοέμβριος 7, 2006 Ελα λοιπον στη "θεση" μου , τη στιγμη που ο μονος τεχνικος Η/Υ στην εταιρια που εργαζομαι ειμαι εγω και πρεπει να ξεσκονιζω-συντηρω εκτος απο το δικο μου PC στο γραφειο και αλλα 12 PCια.....:bye:
Tsakonas Νοέμβριος 7, 2006 #31 Νοέμβριος 7, 2006 Μιας και μιλαμε για τροφοδοτικα και ασφαλεια του μηχανηματος γενικοτερα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος κινδυνος που εχω διακοπτες για 2 sunon και τους αναβοσβηνω (τους ανεμιστηρες) οταν το pc ειναι αναμενο αναλογα με τη χρηση?
JaguarOne Νοέμβριος 7, 2006 #32 Νοέμβριος 7, 2006 Αρχική απάντηση από stratos1978 [Σήμερα, στις 17:00] Ελα λοιπον στη "θεση" μου , τη στιγμη που ο μονος τεχνικος Η/Υ στην εταιρια που εργαζομαι ειμαι εγω και πρεπει να ξεσκονιζω-συντηρω εκτος απο το δικο μου PC στο γραφειο και αλλα 12 PCια.....:bye: μακάρι να είχα μόνο 12 :cry:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.