Jump to content

Αρκουδέηδες! (Χ6800+DS3)

Chosen

Recommended Posts

O X6800 (SL9S5 - L627A) αρχίζει να κολλάει ακριβώς εκεί που σταματάει και ο Ε6600 (SL9S8 - L624A).

Μιλάμε για τα 3600MHz, που στην περίπτωση του Ε6600 ήταν 9Χ400. Στην περίπτωση του Χ6800, έχω την ίδια αντίδραση είτε στα 9Χ400, είτε στα 12Χ300.

Η θεά η DS3 (F5 BIOS) παίρνει 1.45V Vcore από το BIOS και το CPUz δείχνει 1.424V idle και 1.392 load (Μα ποια είσαι; Η ASUS;...)

Υπόλοιπα settings στο BIOS είναι ως εξής:

Vcore: από 1.4V εώς 1.5V.

Vdimm: καρφωμένο στα 2.1V, στα οποία αρέσκονται οι μνημούλες μου.

Όλα τα άλλα ρεύματα είναι default, ειδικά στην περίπτωση του 12Χ300 όπου MCH, FSB και τα ρέστα δεν ζορίζονται ιδιαίτερα. Εώς +1 δοκιμάστηκε όμως, σε όλα.

PCI-e= 110MHz

C1E κλπ disabled

Timings καρφωμένα από το BIOS στα 5-5-5-15, τα υπόλοιπα auto (ρε λες;...)

Οι δοκιμές γίνανε στον πάγκο, με το Antec TP450W & το OCZ GX600W. Όλα τα stability/stress test ήταν με S&M FPU+Power, Cinebench 9.5 καθώς και 2πλά 32Μ. Και τέλος, ο Χ6800 τα βγάζει όλα με default Vcore στα 3500... :(

Και ερωτώ:

Α) Υπάρχει περίπτωση και οι 2 προσέσορες να είναι από το ίδιο τσαμπί;

Β) Mήπως έχω σκ@τ@ mobo/ram και παίζει να πάει παραπάνω ακόμα και ο Ε6600;

Γάμα) Τον SLN

Δ) Μήπως η ρημάδα η DS3 δίνει άλλα αντ'άλλων στα υπόλοιπα timings που αφήνω auto;

Ε) Μήπως η ρημάδα η DS3 δίνει χαζά ρεύματα ή απλά "δεν δύναται";

Ζ) Στην περίπτωση που ισχύει κάποιο εκ των Β, Δ ή Ε, τι παίζει ως καλύτερη εναλλακτική; ΑΒΙΤ 965, ΑΒΙΤ 975, ASUS 965, ASUS 975 ή DFI (έκανε τίποτα από BIOS ο τρελοκινέζος; )

Ακούει απόψεις/εντυπώσεις/μπινελίκια :)

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

κιταξε στο BIOS αν το PCI ειναι στα 33.3??Δεν πιστευο η CPU's να εχου προβλιμα.BTW η δικια μου CPU ειναι 1 ευδομαδα παλια απ΄τιν δικια σου (SL9S5 L626A724) Εμενα με default voltage παη μεχρι 3.800G

Αρχική απάντηση από hipro5

ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να σταματούν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ επεξεργαστές στην ίδια συχνότητα...........’λλαξε μητρική....... ;):)

Και ποια να πάρω ρε μάστορη; Ποια μητρική έχει τις καλύτερες δυνατότητες για έναν Χ6800, άνευ mod;

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 09:49]

Και ποια να πάρω ρε μάστορη; Ποια μητρική έχει τις καλύτερες δυνατότητες για έναν Χ6800, άνευ mod;

ASUS P5WDH ή ABIT AW9D-MAX ή ASUS P5B-Deluxe (λίγο πιό αργή) ή ASUS με το 975........ :)

Αρχική απάντηση από Chosen

τα λεφτα δεν κρυβονται:p

ABIT AW9D-MAX :)

Βρίσκω την AW9D-σκέτη σε καλή τιμή. Καμία *ουσιαστική* διαφορά από την ΜΑΧ, εκτός από τα έξτρα λαλά-παπά;

Επίσης, δεν ψάχνω τόσο ποια θα μου δώσει 15MHz περισσότερα, αλλά αυτήν που έχει τα λιγότερα bugs/κολλήματα κλπ.

Η Ρ5Β ωρίμασε καθόλου, ή ακόμα παίζει τις κάρτες γραφικών στο Χ1; :)

Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 10:47]

αν αυτο παει σε μενα σε ευχαριστω

Επειδή έκανα quote στο πόστς σου, δε σημαίνει απόλυτα ότι το είπα σε σένα αποκλειστικά.......Γενικά μίλησα γι'αυτό το σκεπτικό που επικρατεί μερικές φορές.....

Αρχική απάντηση από Chosen

Καμία *ουσιαστική* διαφορά από την ΜΑΧ, εκτός από τα έξτρα λαλά-παπά;

Γιώργο, δε μου είπες. Δεν μπορώ να βρω αξιόπιστο συγκριτικό μεταξύ αυτής και της ΜΑΧ, τι διαφορές παίζουν πάνω κάτω; Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο: έχει το ίδιο 8-phase power regulator σύστημα;

Γιατί μόλις την έβαλα σε παραγγελία (την ABIT AW9D ) και ίσα που προλαβαίνω να την ακυρώσω :)

Βρε δεν είχα πρόβλημα στα +25 ευρά, αλλά στο μήνυμα που έχει για την διαθεσιμότητα:

http://www.komplett.ie/k/ki.asp?sku=324815

Από την εμπειρία μου, όταν το Komplett λέει ότι ένα προϊόν "θα" είναι διαθέσιμο σε μια ημερομηνία που έχει περάσει, σημαίνει ότι η κατάσταση στο στοκ τους για το συγκεκριμένο προϊόν, είναι μπάχαλο και θα πάρει κανα δυο βδομάδες να εντοπίσουν αν όντως έχουν τη μητρική :)

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 16:01]

Βρε δεν είχα πρόβλημα στα +25 ευρά, αλλά στο μήνυμα που έχει για την διαθεσιμότητα:

http://www.komplett.ie/k/ki.asp?sku=324815

Από την εμπειρία μου, όταν το Komplett λέει ότι ένα προϊόν "θα" είναι διαθέσιμο σε μια ημερομηνία που έχει περάσει, σημαίνει ότι η κατάσταση στο στοκ τους για το συγκεκριμένο προϊόν, είναι μπάχαλο και θα πάρει κανα δυο βδομάδες να εντοπίσουν αν όντως έχουν τη μητρική :)

MIA χαρά είσαι...... ;)

MIA χαρά είσαι...... ;)

Ναι, βάζε smileys... Νομίζεις ότι κωλώνω να βάλω τη μητρική στην πλάτη και να πάρω αεροπλάνο και να έρθω για τα mods; (Ναι, κωλώνω... :o )

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 17:44]

Ναι, βάζε smileys... Νομίζεις ότι κωλώνω να βάλω τη μητρική στην πλάτη και να πάρω αεροπλάνο και να έρθω για τα mods; (Ναι, κωλώνω... :o )

Δεν είναι τίποτα βρε..........Κι έτσι να την αφήσεις, μιά χαρά πάει.......Το πολύ-πολύ να μη δίνει 2VMCH αλλά μέχρι 1.87V........Στη χειρότερη αν θές κι άλλα, κολλάς ένα καλωδιάκι από κάτω...... ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.