Jump to content

Καμια Καλή Ιδέα?

u.bark1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Picture_0040.jpg

Picture_0041.jpg

Picture_0042.jpg

Picture_0043.jpg

Δυο παλιά κουτιά της σειράς που όταν δεν ήταν παλια είχαν απο ένα Celeron στα 300 MHz(ω ναι!!!)

Τα κουτια είναι περτσινωμένα μετξύ τους. Έλεγα να τα βιδώσω με μπολονάκια αλλα τελικα η λύση του περτσιναδώρου αποδείχτηκε αρκετά συμπαγής.

Μητρική Tyan Tiger MPX S2466

2 AMD Athlon MP 2200+ (στα 1800)

768Mb RAM

NVidia 5950 ultra (ήταν 5900 αλλά αναβαθμίστηκε το BIOS)

Ένας MAXTOR 200P0 DIAMONDMAX 200GB ATA - 8MB CACHE

Ενα LG GSA-H10 DVD+/-R/RW

Ενα απλό DVD

Μια SoundBlaster 128 απο το πρωτο μου PC

Μια Καρτα USB2.0 4PORT PCI CARD (η μητρική έχει μονο 2 USB 1.1)

PSU 400W της σειράς και αυτό.

Όλα τα παραπάνω εκτός από δισκο, DVDRW και κάρτα USB προέκυψαν απο παροπλισμένα PC ευγενικές χορηγίες φίλων συγγενών κλπ.

Το πρόβλημα που έχω (και εδω θα ήθελα τα φώτα σας) είναι οτι η δεύτερη CPU είνανι πολύ κοντά στην κάρτα γραφικών με αποτέλεσμα η εν λόγω CPU να είναι σταθερά 10 - 15 C πιο πάνω σε σχέση με την άλλη. Βασικός παράγοντας είναι το ελάχιστο κόστος και η εκμετάλευση πάσης φύσεως παλιατζούραw φαίνετα άλλωστe και απο τις υπόλοιπες επιλογές.... :)

Ειναι στη φάση του στησίματος ακόμη. Οπότε δεν το έχω δοκιμάσει σε κατάσταση μεγάλου φόρτου.

Καλώς ήρθες στο thelab.gr!

Καλή φάση, οραματιζόμουν παλιότερα κάτι παρόμοιο αλλά ποτέ δεν βρήκα 2 ίδια κουτιά! Αν έβαζες λίγο μεγαλύτερες φωτό να βλέπαμε καλύτερα θα ήσουν πρώτος...

Εφόσον βλέπω καλά λοιπόν οι ψύκτρες είναι διαφορετικές, και την υποθέτω λιγότερο καλή την έχει ο ζεστός CPU. Τράμπα τις ψύκτρες λοιπόν αν η 2η είναι όντως καλύτερη.

Αν χωράει (σε βάθος, να μην βρίσκει στις ψύκτρες) ένας 12άρης ανεμηστήρας στο πλαινό του κουτιού που θα βάζει φρέσκο αεράκι στο ύψος VGA - CPU, θα χάσεις σίγουρα κάποιους βαθμούς. Αν ψύξεις πιο αποδοτικά και την θερμάστρα-5900@5950 λογικά θα χάσεις κάποιους ακόμα, κοίτα αν σε παίρνει οικονομικά καμια NV Silencer (και το αντίστοιχο rev. για την κάρτα σου), καλές και αθόρυβες.

Αν το τροφοδοτικό είναι Qtek, η προσωπική μου άποψη είναι να το αντικαταστήσεις ASAP, μιλάμε για εντελώς αναξιόπιστα και πλασματικά PSU, έχω πικρή πείρα από 2, και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος!

Αν σου τα έπρηξα με τις παρατηρήσεις μου, συγγνώμη :D

Γία πες μας...

με tyanscope βλεπεις θερμοκρασιες?

θα σε προτεινα για αρχη οσο βλεπω στις φωτο

να βαλεις κανενα ανεμηστηρα ακομα.10 ~15 βαθμους

δεν ειδα ποτε ανεξαρτητως ψυξης(νερο , αερας).

κατοπιν βαλε ενα μικρο fanακι και στον chipset.

δεστον επανω του με δεστρες , χωρανε γιατι η ψυχτρα

αφηνει ενα κενο (ειναι λιγο μακροστενη).

αν εχεις τοση διαφορα σκεψου οτι εκεινος τα βλεπει

ηδη ροζ.πολυ καλη μητρικη παντως .btw μηπως σε βρισκεται κανα ζευγαρι ακομα?:p

(MP"s)

EDIT:αν σκεφτεις να αλλαξεις ψυχτρες προσεχε

παρα πολυ κατα την τοποθετηση.οι πυκνωτες γυρω απο

τα socket κοβουν καπιστρι οταν βλεπουν ζωα ψυχτρες.

(2 ζευγαρια εστειλα ετσι...:cry: )

Αρχική απάντηση από mech5107 [27-10-2006 20:46]

Να κάνω μια ερώτηση?

Γιατί 2 κουτιά?

Τι κέρδισες?:hmm:

Ο Αρχικός μου στόχος ήταν (και εξακολουθεί να είναι) το χαμηλό κόστος. Όταν μάζεψα το hardware δεν ήξερα αν είναι εντάξει ή αν στην τελική θα προκύψει μηχάνημα που δεν θα crashαρει καθε 13 λεπτά και δεν είχα καμια απολύτως διάθεση να αγοράσώ ενα κουτί για να τα βάλω όλα μέσα.

Γιατί δύο κουτιά ???? Γιατί δεν βρήκα ένα Μεγάλο που να τα χωράει όλα και να έχει και μια στοιχειώδη κυκλοφορία αερα.

2cpu

Και αυτούς απο ένα φίλο τους πήρα. (Τι να πώ έχω πολύ καλούς φίλους!!!! :D :D )

inertiacreep

Δεν ξέρω τι είναι το PSU το πήρα μαζί με τα υπόλοιπα αλλα Quest δεν είναι σίγουρα. Είχα κι εγώ προβλήματα με ένα και απο τότε απο μακρία κι αγαπημένοι...

Προσοχή, δε σου είπα για Quest, αλλα για Qtek. Απλά διευκρινίζω...

Αν σου βρίσκεται κανενα πολύμετρο μέτρησέ το κιόλας να είσαι σίγουρος.

Δε μας είπες για τις ψύκτρες και γι'αυτά που σου πρότεινε ο 2cpu

(ο οποίος χαίρεται...βρήκε το δίδυμο το αδελφάκι του στο φόρουμ!) :cool:

Αρχική απάντηση από inertiacreep

Αν το τροφοδοτικό είναι Qtek, η προσωπική μου άποψη είναι να το αντικαταστήσεις ASAP, μιλάμε για εντελώς αναξιόπιστα και πλασματικά PSU, έχω πικρή πείρα από 2, και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος!

Εντάξει, και εγώ δεν τα έχω για περιωπής τα q-tek, αλλά το q-tek 400w που έχω εδώ και δύο χρόνια, σε αυτό το συστηματάκι της υπογραφής, δε με έχει απογοητεύσει ποτέ.

Αρχική απάντηση από inertiacreep [Σήμερα, στις 19:28]

Προσοχή, δε σου είπα για Quest, αλλα για Qtek. Απλά διευκρινίζω...

Αν σου βρίσκεται κανενα πολύμετρο μέτρησέ το κιόλας να είσαι σίγουρος.

Δε μας είπες για τις ψύκτρες και γι'αυτά που σου πρότεινε ο 2cpu

(ο οποίος χαίρεται...βρήκε το δίδυμο το αδελφάκι του στο φόρουμ!) :cool:

Θερμοκρασίες μετράω με κάποια εφαρμογή που συνόδευε το motherboard (μαλλον tyanscope ),

Οι ψύκτρες στους επεξεργαστές είναι όντως διαφορετικές. Ο επεξεργαστής πλησίον της NVidia δεν είναι σε θέση να δεχτεί κάποια άλλη μεγαλύτερη λόγω έλλειψης χώρου (λιγο ακόμα και αγκαλιάζει τη "θερμάστρα-5900@5950" :jump: που λές και εσύ). Σιγουρα εν μέρει η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας οφείλεται στις διαφορετικές ψύκτρες.

Στην τελική επιλογή των δυο κουτιών συνηγόρεισαι και το γεγονός κρατώντας μακρία απο Μητρική CPUs κλπ τα διαφορα drives και PSU, θα είχα καλύτερη και πιο εύκολα διαχειρίσιμη ροή αέρα.

Όσο για το Quest-QTek Όταν όλη μέρα στη δουλεία βλέπεις το λογότυπο Quest οτιδήποτε της μορφής Q*, Quest το βλέπεις.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή είμαι γύρω στα 650 Km μακρυά απο το PC και η επόμενη φορά που θα μπορέσω να ασχοληθώ μαζί του θα είναι μάλλον τα Χριστούγεννα. :( Οπότε θα μπορούσες να πείς οτι είμαι στη φάση brainstorming απλα και μόνο επειδή είναι το μόνο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή.

• 2 weeks later...

βρήκα αυτό:

windtunnelani.gif

σαν ιδέα πως σας φαίνεται???? έχει μια λογική απο την άποψη οτι δημιουργεί ένα ξεχωριστό διαμέρισμα για τους επεξεργαστές μόνο

Σαν ιδέα καλό φαίνεται...τουνελ...πρακτικά είναι το θέμα πως θα λειτουργήσει...έχεις κανένα link?

Όλος αυτός ο ζεστός αέρας θα πρέπει να βγαίνει από την κορυφή του κουτιού...ετοιμάσου για μόντες!

το μόνο που βρήκα είναι αυτό

http://www.dualathlonservers.com/cooling.htm

δεν λέει και πολλές πληροφορίες αλλά μάλλον βρήκα δουλειά για απόψε...

πάντως θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα κρατώντας μακρυά τη θερμότητα που εκλύει (χρονια είχα να χρησιμοποιήσω αυτό το ρήμα:D ) η Nvidia.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.