Markos374 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2006 Βασικά το project πάνω στο οποίο δουλέυω δεν έχει καμια σχέση με ψύξη pc ή οποιαδήποτε είδους υδρόψυξη. Ωστόσο κάποιοι από δω όντας σχετικοί με τέτοια συστήματα και μηχανισμούς ίσως να μπορείτε να με βοηθήσετε. Συγκεκριμένα ψάχνω για έναν αισθητήρα ροής υγρού συγκεκριμένα ροής μάζας (mass flow) ο οποίος να είναι αμφίδρομος (δύσκολο...το ξέρω) μικρής σχετικά ροής , μικρού μεγέθους ,με καλή απόκριση σε χαμηλές ροές ,αν γίνεται χωρίς μηχανικά μέρη (να μην είναι turbine ή τιποτα τέτοιο) και μικρού μεγέθους. Α και να έχει αναλογική έξοδο Παιδιά έχω ψάξει με τις ώρες να βρω το συγκεκριμένο εξάρτημα και μου έχουν σπάσει τα νεύρα απότε οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Οτιδήποτε απο site με καταστήματα ή ακόμα και πιο εξειδικευμένους δικτιακούς χώρους που θα μπορούσα να ψαχτώ πείτε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gsmaster1416003178 Οκτώβριος 26, 2006 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2006 http://www.sensirion.com/ και συγκεκριμενα... http://www.sensirion.com/en/02_sensors/02_liquid_flow_sensor/00_liquid_flow_sensor.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markos374 Οκτώβριος 26, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2006 Thanx gsmaster αλλά την έχω ψάξει τη sensirion... To LG16 συγκεκριμένα είναι βασικά και το μόνο που έχω βρει που μπορεί να μου κάνει τη δουλειά που θέλω. Τhanx πάντως!Σε κάτι παρόμοιο? Πρέπει να βρω σύνολο καμιά δεκαριά τέτοια εξαρτηματάκια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG Οκτώβριος 27, 2006 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2006 To LG16 συγκεκριμένα είναι βασικά και το μόνο που έχω βρει που μπορεί να μου κάνει τη δουλειά που θέλω. LG 16. Για μέτρηση μέγιστης παροχής μια σταγόνα το λεπτό??? Και ελάχιστη 1/50 σταγόνας το λεπτό??? Γνωρίζεις πόσο μπορεί να κοστίζει ένας τέτοιος αισθητήρας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markos374 Οκτώβριος 27, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2006 Δε τα δίνω απ'τη τσέπη μου.Ευτυχώς...Και ο δάσκαλος απ'ότι φαίνεται δε λογαριάζει το κόστος.Πάντως παιδιά οτιδήποτε παρόμοιο,οποιασδήποτε ποιότητας και με περίπου παρόμοια χαρακτητιριστικά πείτε μου.Ας έχει και χειρότερη ακρίβεια απο 1%.Επίσης δεν είναι απαραίτητο η διάμετρος του στομίου να είναι τόσο μικρή.Μέχρι και 1 cm μου κάνει.Και ας έχει και μεγαλύτερο flow rate.Το LG16 είναι η εξειδανικευμένη λύση ωστόσο και κάτι πιο "χοντροκομμένο" σαν αυτά που χρησιμοποιούνται ίσως σε water cooling θα με βόλευε ίσως και αυτό σαν πρόχειρη λύση.Θέλω ουτως ή άλλως να κάνω δοκιμές σε ποικιλία flow meters που να έχουν τα χαρακτηριστικά που σας είπα.Τώρα ξεκίνησα και πρέπει να βρω τουλαχιστον 10...HELP... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Οκτώβριος 28, 2006 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2006 Χωρίς μηχανικά μέρη θα πρέπει να ψαχτείς πως θα ανιχνεύσεις ροή μαγνητικά ή με υπερήχους Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Οκτώβριος 28, 2006 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2006 Αν απλα μετράς με ένα σωλήνα 3 οπών την στατική και ολική πίεση, μπορεις να βρεις τη δυναμική, απο εκεί την ταχύτητα, και θεωρώντας κάποια ακτινική κατανομή ταχύτητας (πχ σταθερή ή παραβολική) την συνολική παροχή στη διατομή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Οκτώβριος 28, 2006 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2006 ΜAF απο κάποιο αυτοκίνητο έχεις δεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markos374 Οκτώβριος 28, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από nobig [Σήμερα, στις 11:50] Χωρίς μηχανικά μέρη θα πρέπει να ψαχτείς πως θα ανιχνεύσεις ροή μαγνητικά ή με υπερήχους Έχεις δίκιο.Είναι εγγυημένες λύσεις για αμφίδρομη ροή ωστόσο δεν νομίζω οτι είναι οι μόνες...Και οι θερμικοί μου κάνουν (thermal mass) και ψάχνω και λύσεις ίσως σε MEMS προιόντα.Είμαι ψιλομπερδεμένος.Σε ολόκληρο globalspec δε βρήκα αυτο που ζητούσα.Αν απλα μετράς με ένα σωλήνα 3 οπών την στατική και ολική πίεση, μπορεις να βρεις τη δυναμική, απο εκεί την ταχύτητα, και θεωρώντας κάποια ακτινική κατανομή ταχύτητας (πχ σταθερή ή παραβολική) την συνολική παροχή στη διατομή.Ναι βασικά όμως δε σκοπεύω να φτιάξω δικό μου αισθητήρα ή διάταξη αλλά να κάνω δοκιμές σε προιόντα της αγοράς.ΜAF απο κάποιο αυτοκίνητο έχεις δεί? Όχι...Τι ακριβώς είναι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Οκτώβριος 29, 2006 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2006 Δε κάνει το MAF αυτοκινήτου για τη δουλειά που το θέλει.. μετρά ροη μαζας αέρα και όχι υγρού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Οκτώβριος 29, 2006 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2006 Νομίζω οτι θα μπορεσεις να βρεις κάτι έτοιμο, δεν ρωτάς σε μαγαζια με είδη ύδρευσης-θέρμανσης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.