Jump to content

i3 benchsystem

Dr.Paneas

Recommended Posts

• Socket 1156
      • Πυρήνας Codename: Clarkfield
      • Αριθμός Πυρήνων: 2 Cores
      • Συχνότητα λειτουργίας: 2.93GHz
      • IGP ( Intergrated Graphics Proccessor ) / Ενσωματωμένη Κάρτα Γραφικών High Def
        • Η κάρτα γραφικών παίζει μόνο σε H55 ή H57 chipsets μητρικών

• Τιμή προιόντος:
    107 €

• Socket 1156
        • Chipset: H55 ( με HD έξοδο για κάρτα γραφικών του επεξεργαστή )

• Τιμή προιόντος: 91 €

• Τιμή προιόντος: 120
    • Κατάστημα: MemoryC

Πώς σας φαίνεται ; Για μητρική διαφορετική λύση θα ήταν η H55-UD3H αλλά ακόμα δεν έχει έρθει Ελλάδα.

Μνήμες επίσης,στην ίδια τιμή είναι και οι αντίστοιχες με ολόδια specs οι Trident. Αλλά επειδή ο καλός μας Unseen έχει δοκιμάσει τα Ripjaws, θα πάρω κάτι δοκιμασμένο.

Η ψύκτρα θα παραμείνει η Thermalright Ultra 120 Extreme Black Edition καθώς ήδη έχω παραγγήλει με αντικαταβολή το kit για το 1156. Ευελπιστώ να βρούμε χρόνο μέσα στους επόμενους μήνες και ο E11ven να κάνει κάτι για το κάνιστρο, ώστε να παίξουμε με πάγο. :D

Εγω SPi Θελω και αυτο ειναι με έναν πυρήνα αν δεν κάνω λάθος. Αλλιώς διορθώστε με ;)

Cache Memory 4MB??ούτε ο 8400 δεν εχει τοσο.

ι5 750..με 8ΜΒ..

+DFI P55 με 99 ή

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55-UD3-s1156-DDR3.htm

Αυτή ήταν και εμένα η αρχική μου άποψη. Το σκεπτικό ήταν ότι οι clarkdale κλοκάρουν πολύ, αλλά όμως είναι μούφα σαν επεξεργαστές, γιατί στην ουσία δεν είναι Nehalem αλλά ένας ακόμα Westmere. Αν δεις στο hwbot.org τα κορυφαία 10 SP 1M έχουν γίνει με Clarkdale 670 για τον λόγο ότι είναι 2cores και ανεβαίνει στα 7GHz benchable. ο συγκεκριμένος επεξεργαστής όμως κοστολογείται περί 250 Ευρώ και δεν αξίζει αυτή η αγορά. Από την στιγμή που ο πιο φθηνός Lynnfield έχει 180 Euro ( βλ. core i5 750 ) τότε οποιαδήποτε αγορά κοντά στα 150 θα ήταν κάπως άκυρη, αφού για 30-40 ευρώ χάνεις τρομακτικές επιδόσεις ( θέλεις Nehalem ; Ανυπαρξια QPI ; 8mb cache ; 3DMark benchαρισμα ; κ.α. ). Οπότε η μόνη λύση σε Clarkdale θα ήταν ένας i3 που είναι 100 Ευρώ.

Η γνώμη μου είναι να παίρναμε με τα παιδιά έναν i5 750 και μία μητρική με το P55.

Η γνώμη μου είναι για την Gigabyte P55 UD3R καθώς εγώ εω την ίδια σε p45 και είναι πολύ καλή overclocker, όπως επαλήθευσε και ο unseen. Τώρα μία επιλογή θα ήταν η MSI P55 GD 65 με την οποία είχε κλοκάρει ένας στο XS έναν clarkdale στα 7GHz. Και οι δύο μητρικές κοστίζουν 130 Euro.

Επίσης υπάρχει και η επιλογή της ASUS P7P55D που κοστίζει 150 Ευρώ και το πλεονέκτημα που έχει ότι παίζει με 21x multiplier χωρίς να χρειάζεται Turbo Enabled. Το ίδιο μπορεί να καταφέρει και η MSI, σε αντίθεση με την Gigabyte που λέει ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει.

Οπότε αν πριν είμασταν:

CPU + Mobo = 210 Euro

Τώρα είμαστε:

CPU + Mobo = 180+ 130 = 300 Euro

Ας μιλήσουν και τα παιδιά, δεν είμαι μόνος μου στο team ;)

Εφόσον συμφωνείτε ότι η P55 UD3 είναι η καλύτερη για την δουλειά που την θέλουμε τότε είμαι μέσα. Από ότι κοίταξα πάντως έχει πολύ μικρές διαφορές με την P55 GD65. Πάνο διάλεγεις και παίρνουμε.:gyros

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.