nickpgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2006 Τις Καλημέρες μου σε όλους. Καταρχήν η σύνθεση του PC έχει ως εξής:CPU: Amd64 X2 Dual CoreMainboard: Asus M2NPV-VMMemory : 4x512Mb - 667Main HDD: 2xSataII 160gb σε raid 0Κάρτα VGA: Ati x1900xtPSU: 550WΈχει γίνει καινούργια εγκατάσταση Windows XP SpΑναβάθμιση BIOS και όλοι οι drivers τελευταίες εκδόσεις.Εγκατάσταση Patch για dual core επεξεργαστές (windows Fix)Εγκατάσταση AMD Driver για Χ2 επεξεργαστέςΕγκατασταση AMD Dual Core optimizerΕγκατάσταση WinXP Updates Το πρόβλημα μου είναι όταν πέζω css. Παρατηρώ μια πολύ περίεργη συμπεριφοράΜετά από κάποια ώρα παιχνίδι το PC σβήνει. Δεν αναφέρομαι σε απλό ShutDown.Ναι ναι καλά το έθεσα. ΣΒΗΝΕΙ!!!!Στο error reporting - στα event logs δε δείχνει κάποιο σφάλμα.Οι θερμοκρασίες είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ακόμα και όταν παίζω.Έχω κάνει και memtest και δε βρέθηκε ούτε ένα error.Απλά ΜΟΝΟ στο CSS σβήνει το PC.Βασικά έχει κανείς κάποια ιδέα γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Any HELPPPP???
nickpgr Οκτώβριος 22, 2006 Author #2 Οκτώβριος 22, 2006 Παρένθεση '(' Μήπως έπρεπε το topic να το έγγραφα στη Κατηγορία 'Windows' ???
greekfragma Οκτώβριος 22, 2006 #4 Οκτώβριος 22, 2006 το τροφοδοτικο ειναι noname 550W?τρεξε SnM στο μηχανημα και μερικες λουπες 3dMark06.εαν παλι σβησει/κολλησει/BsoD τοτε το τροφοδοτικο πιθανοτατα δεν τα βγαζει περα με Χ1900ΧΤ
nickpgr Οκτώβριος 22, 2006 Author #5 Οκτώβριος 22, 2006 Το τροφοδοτικό δεν είναι no name. 3dMark κανένα πρόβλημα. Βασικά όλα τα παιχνίδια τα έχω σε high settings απλά μόνο στο CSS έχω αυτό το πρόβλημα. Έπαιζα CSS μέχρι που έβγαλα από το pc έναν σκληρό για να τον έχω εξωτερικό για backup.Και ενεργοποίηση Firewire από το BIOS.Από κείνη τη στιγμή και μετά δε μπορώ να πέξω CSS. Μόλις το έκανα εγκατάσταση από την αρχή καθάρισα registry και πάλι τα ίδια. απενεργοποίησα firewire κλπ σαν να μην είχα πειράξει κάτι και το πρόβλημα παραμένει.Εάν ακόμα θέλετε να σας πώ τη μάρκα του τροφοδοτικού..... (Πρέπει να το κατεβάσω να δω τι γραφεί ):turn:
nickpgr Οκτώβριος 22, 2006 Author #6 Οκτώβριος 22, 2006 extra Info: έχω την onboard κάρτα ήχου nforce 6150
nickpgr Οκτώβριος 22, 2006 Author #7 Οκτώβριος 22, 2006 Μάλλον το πρόβλημα ήταν η θερμοκρασία της ATI. Για κάποιο λόγο δεν ανέβαζε στροφές στο ανεμιστηράκι. Έκανα uninstall και install AMD drivers και Optimizers και δείχνει να διατηρεί χαμηλές θερμοκρασίες. Θα δω πως θα πάει έτσι. Βέβαι έκανα και ένα reset στο Bios. Μακάρι να ήταν αυτό...
nickpgr Οκτώβριος 23, 2006 Author #9 Οκτώβριος 23, 2006 Συμπεράσματα: Το πρόβλημα παραμένει του άφησα δυο dimm 1gb Ram. memtest και δεν βγάλανε κανένα πρόβλημα.Από τη στιγμή της αφαίρεσης του δίσκου αρνείται το ανεμιστηράκι να ανεβάσει στρόφες για σωστή ψύξη.Θα δοκιμάσω να βάλω ένα σκληρό στη θέση αυτού που έβγαλα, να κλείσω το primary slave από το BIOS και στη τελική να patchάρω το bios της κάρτας γραφικών με το rabit tool. Πιστεύω είναι θέμα μητρικής. Σκέφτομαι να γυρίσω σε προηγούμενη έκδοση.
Mainframe Οκτώβριος 23, 2006 #10 Οκτώβριος 23, 2006 Είχα σχεδόν το ίδιο πρόβλημα.....Σε κάποια παιχνίδια το pc έσβυνε. Μετά από πολλές δοκιμές είδα πως ήταν το PSU.....Για δες το....
nickpgr Οκτώβριος 23, 2006 Author #11 Οκτώβριος 23, 2006 Και εμένα εκεί πήγαινε το μυαλό μου αλλά η έναρξη του προβλήματος είναι όταν έβγαλα (αποδέσμευσα) έναν σκληρό . τον Primary slave βασικά. Θα δοκιμάσω ένα άλλο τροφοδοτικό και θα σας ενημερώσω asap.
nickpgr Οκτώβριος 23, 2006 Author #12 Οκτώβριος 23, 2006 by the way τελικά το τροφοδοτικό είναι ενα RaptorXX 550w
nickpgr Οκτώβριος 23, 2006 Author #13 Οκτώβριος 23, 2006 Τέλος καλό όλα καλά.Έλυσα το πρόβλημα που με απασχολούσε αυτά τα τελευταία ημερόνυκτα.Ήταν οι θερμοκρασίες τις ATI.Απίστευτό ε?Για κάποιο λόγο το Bios της ATI επιτρέπει ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αλλά όχι η μητρική μου η οποία δεν έχει ρυθμίσεις για temperature warning-shutdown κλπ. Κουφό ε? Και όμως.Το πρόβλημα ουσιαστικά δεν ήταν μόνο το CSS αλλά γενικά το οτιδήποτε που θα μπορούσε να κάνει την ATOΥΛΑ μου να θερμανθεί.Και η λύση δώθηκε μέσω ενός προγράμματος ATITool το οποίο του ρύθμισα πόσο τις % θα δουλεύει το ανεμιστηράκι ανάλογα τη θερμοκρασία που έχει αγκίξει.Μαμά μέσα από το BIOS ήταν 27% μέχρι τους 68c και απο κει και πανο 30% όπου στους 70c 34%.Τώρα του έβαλα > 65c να δουλεύει 36%.Έβγαλα 2 φορές το 3dMark με 64-65 βαθμούς. Καθόλου άσχημα.Σας ευχαριστώ όλους για οποιαδήποτε βοήθεια - εμπνευση μου προσφέρατε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.