Jump to content

Κομπλεξικά forums

Dr.Paneas

Recommended Posts

Ο σοφός λαός, λέει ότι η εξουσία διαφθείρει. Σε πολλά Forums έχω δει καταστάσεις και ρόλους να αντιστρέφονται . Για παράδειγμα, δεν είναι λίγες οι φορές που οι Moderators/Administrators παραφέρονται και ασκούν υπέρμετρη εξουσία και άνιση συμπεριφορά στα μέλη της κοινωνίας. Με τον χρόνο, το Forum φθείρεται και η ισότητα τυφλώνεται ακόμα περισσότερο. Φτάνει στο σημείο να τιμωρεί το δίκαιο και να επιδοκιμάζει το άδικο. Όταν πλέον τα πράγματα φτάσουν σ'αυτό το σημείο, η επιστροφή είναι αρκετά δύσκολη. Η παλιά αίγλη και δόξα που υπήρχε κάποτε στο 'board' αρχίζει να χάνεται και να σκουριάζει. Κάπως έτσι λοιπόν, αυτοκαταστρέφεται ένα forum. Όταν οι ισορροπίες χαλάσουν και δεν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Όταν δεν υπάρχει η 'άλλη άποψη' αλλά μόνο μία. :nare

Ευτυχώς εμείς εδώ, δεν έχουμε τέτοια θέματα :D :respect:

Άνοιξα αυτό το topic για να μπορέσει ο καθένας να πει τις εμπειρίες του και να τις μοιραστεί με τους υπόλοιπους. Όταν έχω να πω κάτι το λέω μπροστά, όχι από πίσω. Δεν έχω κάτι να κρύψω . Ο στόχος δεν είναι να ρουφιανέψουμε . Ο στόχος είναι να μελετήσουμε αυτό το φαινόμενο και να βρούμε τα αίτια και τις πιθανές λύσεις σε τέτοιες καταστάσεις.

Εγώ θα σας μιλήσω αργότερα ( out of time ) . Προς το παρών θα σας δείξω μία ωραία εικόνα ( printscreen ) από πολύ γνωστό ελληνικό τεχνολογικό forum, για να πάρετε μια γεύση από κόμπλεξ.

[ATTACH]6958[/ATTACH]

Αφού λοιπόν δεν είδα ανταπόκριση . Ζήτησα να μου πει τον λόγο. Δεν έλαβα απάντηση και γι αυτό σύνταξα ένα κείμενο χωρίς να προσβάλω κανέναν μα κανέναν, ζητώντας απλά τα αυτονόητα. Αντ’ αυτού κέρδισα ένα ban-άκι.

[ATTACH]6957[/ATTACH]

Φυσικά έχω στείλει e-mail στους διαχειριστές, αλλά εδώ και αρκετές μέρες δεν έχω λάβει κάποια απάντηση.Το συγκεκριμενο forum εποφελήθηκε των γνώσεών μου, κάνοντας 4 sticky threads με περίπου 5000 views ως τώρα και παρόλο που είμαιο νόμιμος συγγραφέας αυτών των κειμένων δε μου δίνει την δυνατότητα ούτε να κάνω edit και να τα μεταφέρω αλλά ούτε και να τα διαγράψω (αφού πλέον δεν είμαι μέρος της κοινότητας αυτής.) .Η προσφορά μου ανταμείβεται με ένα 2o ban account.

post-928-1414343368,0124_thumb.jpg

post-928-1414343368,0195_thumb.jpg

και τι να σε πουμε βρε πανο? Δικο τους ειναι το φορουμ οτι θελουν κανουν.

Αν εκανες μ@λ@κια καλα καναν και σε μπαναραν. Αν οχι τοτε μην ξαναμπεις εκει!

So simple!

Eχω παρατηρησει κι εγω καποιες φορες να γραφονται διαφορα απο admin/mods που ειναι απαραδεκτα αλλα τι μπορω να κανω? Απλα δεν προσφερω εκει οπως παλια και τελος.

Ναι σαφώς, δεν σκοπεύω να προσφέρω καθόλου εκεί ξανά όπως κ εσύ. Το θέμα είναι όμως, πως να διαχειριστείς την κατάσταση ( να ψυχολογίσεις τον άλλον ) και να μην φτάσει η κατάσταση στο χτένι.

Απλά πιστεύω ότι όταν υπάρχουν δύο απόψεις: Άσπρο, μαύρο

τότε θα πρέπει να υπερισχύει η λογικότερη ή αλλιώς η πιο καλά τεκμηριωμένη. Και ΟΧΙ η αυθαίρετη άποψη ενός Mod ή Admin μόνο και μόνο επειδή έχει αυτήν την θέση ή το αξίωμα. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να υπάρχει σεβασμός.

Η πλάκα να είναι εντός των θεμιτών ορίων και του κλίματος. Η ειρωνία είναι αυτή που παράγει τα προβλήματα και τις συγκρούσεις. Ανέκαθεν, όταν είσαι πίσω από ένα monitor δεν μπορεί να βλέπεις την φάτσα ή το στυλ που το εννοεί ο άλλος. Οπότε χρησιμοποιούμε τα emoticons για να δηλώσουμε ότι αστειόμαστε ειρωνικά. Αν όμως δεν χρησιμοποιήσουμε κάποιο emoticon τότε ο λόγος μας σοβαρεύει και αποκτάει διαφορετική βαρύτητα. Είναι πιστεύω ένα λεπτό σημείο αλλά πολύ σημαντικό για όσους γράφουμε σε fora. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν μαλώσει άτομα γι αυτό.

Επίσης, ένας ακόμα κανόνας για μενα είναι να μην γράφω ποτέ νευριασμένος. Πάντα μα πάντα, όσες φορές έγραψα εν θερμό έχανα το δίκαιο μου. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αυτό γιατί ίσως λές κάποια πράγματα παραπάνω που σου ξεφεύγουν κλπ και μετά να μην τα εννοείς. Δυστυχώς όμως, το γραπτό είναι αυτό που μετράει οπότε στην ουσία βάζεις αυτογκόλ.

Τέλος, πιστεύω πως σε τεχνολογικά forums δεν θα πρέπει να υπάρχει τζερτζελές στο Off Topic. Ο χαβαλές προτιμώ να γίνεται στα τεχνολογικά sections και να βγάζω γούστα και κορυφαίες ατάκες. Αλλά όταν πλέον αρχίζουν όλο και περισσότερα άτομα να γράφουν στο off topic, τότε το ίδιο το forum βγαίνει off από τον στόχο του και αποκτά μορφή chat. Έτσι χάνει την ποιότητα και το κύρος του.

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν σβηνουν τα ποστς.Τους ανηκουν δλδ?? Αλλα και ετσι να ειναι Σιγα τα OA. Μονο κομπλεξ δείχνουν ετσι.

Απο την αλλη η αυταρχική συμπεριφορα συγκεκριμενων ατομων οι οποιοι ειναι ασχετοι με το αντικειμενο.... (και ασχολουνται μονο με γατες)..ειναι ακρως σπαστική και οδηγει τους αλλους σε συμπεριφορες που αφενως μεν δεν παραβιαζουν τους κανονες τους ..αλλα τρως και Infraction επειδη ο mod/admin "μαντεψε" ή "εκρινε" το τι "φανηκε" προς τα εξω.

Ελεος ΔΛΔ.Αν ειναι να κανουν κατι ας το κανουν σωστα.

Καλά ρε κάθεστε και ασχολείστε με άτομα που έχουν ως αυτοσκοπό και μοναδικό τρόπο να "φανούν"

1.την αγορά 45232095328590 ssd δισκων το μήνα

2.την παρουσίαση 25φωτό/sec γατών

και που έχουν αναγάγει το μπαν και το infraction σε μέγιστη καθημερινή ανάγκη για να πάει καλά η μέρα τους???

ΛΟΛ

το συγκεκριμένο έχει πάψει εδώ και πολύ καιρο να είναι τεχνολογικό φορουμ.

Δεν θέλω να πω παραπάνω γιατί απλά ΔΕΝ αξιζει να ασχολείσαι...

Αν θελεις να τα σβησουν τα ποστ και ότι άλλο εχεις γράψει μιλα καλύτερα με κάποιον από τα ιδρυτικά μέλη.Σίγουρα θα σε ακούσουν και σίγουρα θα βγαλέις ακρη γιατι οι 2 τουλάχιστον που ξέρω προσωπικα είναι πολύ λογικά άτομα.

Αν θελεις να τα σβησουν τα ποστ και ότι άλλο εχεις γράψει μιλα καλύτερα με κάποιον από τα ιδρυτικά μέλη.Σίγουρα θα σε ακούσουν και σίγουρα θα βγαλέις ακρη γιατι οι 2 τουλάχιστον που ξέρω προσωπικα είναι πολύ λογικά άτομα.

To ξέρω ότι υπάρχουν και normal άτομα, αλλά δεν έχω όρεξη να κάθομαι να πιάνω τον καθέναν ξεχωριστά. Έστειλα 4-5 mails σε διάφορους Administrators και ότι γίνει.

Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του GV.

Επίσης το thread είναι γενικότερα, να μοιραστείτε προβλήματα και εμπειρίες που έχετε με τα forums. Τι προσέχετε όταν γράφετε κλπ. Άτυπους κανόνες που παίζουν ρόλο.

Ο σοφός λαός, λέει ότι η εξουσία διαφθείρει.......

Ευτυχώς εμείς εδώ, δεν έχουμε τέτοια θέματα :D :respect:

Στο πρώτο διορθώνω:Αν θέλεις να δεις τον χαρακτήρα κάποιου δωστου εξουσία.

Για το δεύτερο μην είσαι σίγουρος:D αν θες να σβησεις κατι.. σβήστο τώρα που προλαβαίνεις:D:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.