zen3 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Έψαξες πριν καταλήξεις στην DFI LP;Γιατί ψάχνομαι και γω τώρα για P45 mobo + DDR2, για oc c2d.Έχω ψηθεί ή για μια απ'την p5 series της Asus, ή Tpower I45, ή ep45's της Gigabyte [αλλά αυτές είαι πιο πολύ για c2q, ή όχι;] ή, τέλος, μια από τις DFI LP. Σε συνδυασμό με RAM με D9GMH/KX τσιπακια = pwnage.Τί λες, εσύ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Ιανουάριος 17, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 Αυτος την FDI την εχει πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ καιρο στα χερια του Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Ιανουάριος 17, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 Έψαξες πριν καταλήξεις στην DFI LP;Γιατί ψάχνομαι και γω τώρα για P45 mobo + DDR2, για oc c2d.Έχω ψηθεί ή για μια απ'την p5 series της Asus, ή Tpower I45, ή ep45's της Gigabyte [αλλά αυτές είαι πιο πολύ για c2q, ή όχι;] ή, τέλος, μια από τις DFI LP. Σε συνδυασμό με RAM με D9GMH/KX τσιπακια = pwnage.Τί λες, εσύ;Ηταν hadji approved η αγορα! Καλοκαιρι 2008! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zen3 Ιανουάριος 17, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 Δεν το είχες ψάξει καθόλου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 17, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 Δεν το είχες ψάξει καθόλου; Γιατι δεν δοκιμαζεις να ανοιξεις ενα νεο Thread να το συζητησουμε?Τζαμπα ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zen3 Ιανουάριος 17, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 Κάποιος ωραίος τυπάς το έκανε για μένα και τον ευχαριστώ.Αν και λίγο ατυχής ο τίτλος [αλλάξτε το σε -> P45 mobo for c2d oc].Ξαναλέω, λεω να αναβαθμίσω μητρική, και είμαι ανάμεσα στις μητρικές του 1ου ποστ.Ψάχνω μητρικές, με p45 chipset, να υποστηρίζουν μόνο ddr2 και να κλοκάρουν όσο το δυνατό καλύτερα.Οι υλοποιήσεις τις gigabyte Ep45 φαίνονται uber, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλές μόνο για c2q.Επίσης, γνωρίζει κανείς που θα βρω d9gmh/kx ram; DDR2 - 2x1GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 17, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 Οι υλοποιήσεις τις gigabyte Ep45 φαίνονται uber, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλές μόνο για c2q. Υπαρχει μητρικη καλη μονο για Q?? Αυτο ειναι επιπλεον χαρακτιριστικο.Κλοκαρει καλα τα διπυρηνα και εξισου καλα τα Q. DFI μην παρεις.. Ουτε Μaximus P45.. Απο ολες αυτες μονο η Giga κανει σωστα αυτο που θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Ιανουάριος 17, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 Αν δεν εχεις μια Α εμπειρια στο overclocking ΜΗΝ παρεις DFI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Ιανουάριος 17, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 εγώ τσίμπησα μια p45 dark .... για να αντικαταστήσει dfi φυσικά........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιανουάριος 18, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 Imo P5Q3 deluxe. Τουλάχιστον 10 MHz fsb παραπάνω απο τις άλλες στον Quad και 0.02 κάτω σε vcore. Απίστευτη μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Ιανουάριος 18, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 Gigabyte UD3R. Πολύ καλή και φθηνή overclocker. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zen3 Ιανουάριος 18, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 Αν πάω σε gigabyte, θα ναι το ud3p, όχι r.NoDSL, μιλάω μόνο για c2d.Υ.Γ Elpida ή D9 chips για ddr2; Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Ιανουάριος 18, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 D9GMH/GKX αν βρεις ομως...Δεν νομιζω να ειναι ευκολο να βρεις τετοια τσιπακια πλεον.Μονο τιποτα μεταχειρησμενα...Αυτα φυσικα ισχυουν για 2x1 sticks.Σε 2x2 πας σε PowerChips μετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zen3 Ιανουάριος 18, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 ΟΚ.Τελικά με την μητρική τι να κάνω; :/Έχω ΚΑΤΑΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ!Διαβάζω πως και οι dfi ανεβάζουν ψηλό fsb, αλλά και οι ud3p πάνε πολύ καλά! [κλοκάρουν καλά μόνο c2q θαρρώ. ή όχι;]. Τέλος, και οι p5q deluxe είναι GG. wtf.Υ.Γ Rampage Extreme pwns them all, right? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Ιανουάριος 18, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 Να ρωτησω κατι?Θα αγορασεις τωρα καινουρια parts και θα πας σε socket775+ddr2 και μαλιστα D9? Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Ιανουάριος 18, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 Αμα θες σε δινω την DFI μου με τον Ε8400 και τις Team Extreme ετοιμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zen3 Ιανουάριος 19, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 @crazyant, ναι. Δεν έχω παραπάνω χρήματα αυτό τον καιρό. Και θέλω να μάθω και λίγο σοβαρό o/c.Ρε σεις, έχω καταμπερδετεί με την συχνότητα των RAM. Πώς επηρεάζεται απ'το oc του επεξεργαστή; Τί ακριβώς κάνει ο fsb/dram; Απ'ό,τι έχω διαβάσει, αν π.χ έχουμε δώσει 500fsb και το fsb/drm=2/3, τα 2/3 του 500 θα πάνε στο cpu και το 1/3 στη RAM; Ή όχι; Τέλος, σε ποιά συχνότητα δουλεύει η RAM, σ'αυτή που λέει το memory tab @ cpuz ή το MemSet; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιανουάριος 19, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 NoDSL, μιλάω μόνο για c2d.Αν τραβάει καλύτερα σε Quad δεν θα πηγαίνει και καλύτερα σε c2d? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 19, 2010 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 @crazyant, ναι. Δεν έχω παραπάνω χρήματα αυτό τον καιρό. Και θέλω να μάθω και λίγο σοβαρό o/c.Ρε σεις, έχω καταμπερδετεί με την συχνότητα των RAM. Πώς επηρεάζεται απ'το oc του επεξεργαστή; Τί ακριβώς κάνει ο fsb/dram; Απ'ό,τι έχω διαβάσει, αν π.χ έχουμε δώσει 500fsb και το fsb/drm=2/3, τα 2/3 του 500 θα πάνε στο cpu και το 1/3 στη RAM; Ή όχι; Τέλος, σε ποιά συχνότητα δουλεύει η RAM, σ'αυτή που λέει το memory tab @ cpuz ή το MemSet;Ποσο ειναι το Βudget σου??Τι εννοεις "θα πανε"??Το memory tag του Cpuz λεει το ιδιο πραμα με αυτο του memset εκτος αν υπαρχει bug.Επειδη ομως ειναι DDR (Double Data Rate) αυτη η συχνοτητα x2 ειναι η ονομαστικη της μνημης.Για τα dividers θες διαβασμα..παρε εδω και ενα Tool για να κανεις δοκιμες και να ξεκαθαρισεις τα πραματα στο κεφαλι σου.http://www.cpucalc.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.