filip13 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Χαίρετε.Λοιπόν έχω ένα πρόβλημα.Έχω 2 σκληρούς δίσκους.Έαν 80αρη ως MASTER και έναν 250αρη ως SLAVE.Το πρόβλημα έχει έως εξής.Όταν έχω ταυτόχρονα στο σύστημα αυτούς τους σκληρούς δίσκους και 1GB ram ο υπολογιστής κολλάει εκεί που φορτώνουν τα windows και κάνει επαννεκίνηση και ξανακολλάει και ξανά επανεκίνηση κ.ο.κ.Το πρόβλημα εξαφανίζετε όταν βάζω μια άλλη μνήμη 512.Σημειώστε ότι το σύστημα δεν κολλάει όταν έχω έναν σκληρό και την 1GB μνήμη,παρά μόνο όταν υπάρχουν 2 δίσκοι.Η μνήμη είναι μια χαρά, λειτουργεί κανονικα.Σας παρακαλώ βοηθήστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Οκτώβριος 19, 2006 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 Είναι ένα dimm ή 2;Dual channel ή single;Δώσε και άλλες πληροφορίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip13 Οκτώβριος 19, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 Είναι 1 dimm των 1GBΔεν ξέρω εαν είναι dual η single. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Οκτώβριος 19, 2006 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 δεν πρέπει να είναι θέμα χωριτικότητας, απλά δεν τη γουστάρει ή έχει σώσει πιο σφηχτά timmings, τα οποία σηκώνει η 512.αν έχεις σχετική εμπειρία, δοκίμασε clear cmos με το Dimm των 1GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip13 Οκτώβριος 19, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Malkavαν έχεις σχετική εμπειρία, δοκίμασε clear cmos με το Dimm των 1GB Δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα σχετικό... Καμία άλλη ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Οκτώβριος 19, 2006 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 έχει κοιτάξει άμα η μητρική σου είναι συμβατοί με τις μνήμες? μπες στο site της μητρικής σου και δες Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip13 Οκτώβριος 19, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 Η MB είναι η GA-8SG800 της GIGABYTEΧρησιμοποιούσα την 1GB πριν αγοράσω τον δεύτερο σκληρό (250αρη). Το πρόβλημα εμφανίζετε όταν έχω 2 σκληρούς Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip13 Οκτώβριος 19, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 Κανείς δεν ξέρει μια πιθανή λύση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip13 Οκτώβριος 19, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 Παιδία δώστε μου μία βοήθεια, κοντέυω να τρελαθώ....*Αν γίνετε να μεταφερθεί το θέμα στο ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Η/Υ* Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 19, 2006 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Malkav δεν πρέπει να είναι θέμα χωριτικότητας, απλά δεν τη γουστάρει ή έχει σώσει πιο σφηχτά timmings, τα οποία σηκώνει η 512.αν έχεις σχετική εμπειρία, δοκίμασε clear cmos με το Dimm των 1GB Διαβασε το manual και δοκιμασε αυτο...^..Δεν ειναι δυσκολο.Ενα jumper θα αλλαξεις θεση ή θα βγαλλεις για λιγο την μπαταρια.Κατι ασχετο...:Οι δισκοι ειναι SATA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip13 Οκτώβριος 19, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 Οχι... Είναι IDEΠοιο manual? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 19, 2006 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από filip13 [Σήμερα, στις 23:27] Οχι... Είναι IDEΠοιο manual? Δοκιμασες να τους συνδεσεις σε διαφορετικο καναλι το καθε εναν?Manual της moboEdit:1)Δοκιμασε και της μνημες σε διαφορετικα καναλια.2)Κανε Bios update(αν και δεν νομιζω να χρειαζετε).3)Κανε Clear Cmos ...(αυτο που θα ψαξεις στο manual).4)Δοκιμασε και να τεσταρεισ τις μνημες μηπως εχουν κατι...(Memtest ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip13 Οκτώβριος 19, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 Όταν λες κανάλι τι εννοείς; (Συγχώρα με, μαθαίνω ακόμα!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 19, 2006 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από filip13 [Σήμερα, στις 23:32] Όταν λες κανάλι τι εννοείς; (Συγχώρα με, μαθαίνω ακόμα!) No problem man .Εδω ειμαστε για να βοηθαμε. Δες την εικονα.Αυτα ειναι τα 2 καναλια IDE της μητρικης σου.Συνδεσε τον εναν σκληρο στο 1 καναλι και τον δευτερο στο αλλο καναλι.(βγαλε τυχον DVD-RW οδηγους για την δοκιμη και μονο για να μην μπερδευτεις.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 19, 2006 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 :daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip13 Οκτώβριος 20, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από $George Vasil$Δες την εικονα.Αυτα ειναι τα 2 καναλια IDE της μητρικης σου.Συνδεσε τον εναν σκληρο στο 1 καναλι και τον δευτερο στο αλλο καναλι.(βγαλε τυχον DVD-RW οδηγους για την δοκιμη και μονο για να μην μπερδευτεις.) Και οι δύο master έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip13 Οκτώβριος 20, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2006 Έκανα μια δοκιμή με τον 80άρη μόνο του και το dmm των 1GB και έκανε ακριβώς τα ίδια.Την στιγμή που φόρτωναν τα windows βγάζει για 2 δευτερόλεπτα μία μπλέ οθόνη και μετά ξάνα restart. Πιστέυω πως το πρόβλημα βρίσκετε στη ram, αλλά πρίν πάρω τον σκληρό τον 250άρη λειτουργούσε μια χαρά. Δεν άλλαξα τίποτε άλλο,και πάλι όμως παρουσιάστηκε αυτό το πρόβλημα.Βοηθήστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Οκτώβριος 31, 2006 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2006 Είπες οτί έχεις ενα στικακι μνήμη 512.Βαλε το μόνο του και δες αν σου παρουσιάσει πρόβλημα και έλα πες μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Οκτώβριος 31, 2006 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2006 Οι jumpers στους σκληρους ειναι σωστα ρυθμισμενοι?Το καλωδιο?(μαυρο μαστερ,γκριζο σλεηβ μπλε μητρικη)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip13 Οκτώβριος 31, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2006 Είπες οτί έχεις ενα στικακι μνήμη 512.Βαλε το μόνο του και δες αν σου παρουσιάσει πρόβλημα και έλα πες μας Αυτό έχω βάλει τώρα.Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ξεκινάει κανονικά! Γιαυτό στέλνω από το PC μου! Οι jumpers στους σκληρους ειναι σωστα ρυθμισμενοι?Το καλωδιο?(μαυρο μαστερ,γκριζο σλεηβ μπλε μητρικη)? Όλα OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.