Jump to content

Υπολογιστης gamer 1000 euro

billbigboy

Recommended Posts

θα εχω προς διαθεση 1000 euro, πως βλεπετε την συνθεση? με δυσκολια μπορω να φθασω τα 1100 κ σκεφτομαι να αλλαξω 2 μερη, να παρω καρτα γραφικων 5770 κ μητρικη Asus Crosshair.

ΚΟΥΤΙΑ - CASES THERMALTAKE VB1000BWS SOPRANO WINDOW BLACK 72.50 €

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU AMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ QUAD-CORE BLACK BOX EDITION 164.98 €

ΜΝΗΜΗ RAM CORSAIR CMV4GX3M2A1333C9 VALUE SELECT DDR3 4GB (2X2GB) PC3-10666 (1333MHZ) DUAL CHANNEL KIT 95.00 €

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ASUS M4A79XTD EVO 105.30 €

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ SAPPHIRE RADEON VAPOR-X HD5750 1GB GDDR5 PCI-E RETAIL 145.00 €

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ WESTERN DIGITAL 500GB WD5002ABYS RE3 SATA2 66.50 €

DVD RECORDER SONY OPTIARC AD-5240S DVD-RW BLACK BULK 17.90 €

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD 1.0 GR BLACK DSP 13.90 €

ΠΟΝΤΙΚΙΑ MICROSOFT WHEEL MOUSE OPTICAL BLACK DSP 8.90 €

ΟΘΟΝΗ LG W2243S-PF 22'' TFT PIANO BLACK 125.40 €

ΗΧΕΙΑ CREATIVE SBS A30 12.30 €

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS 7 HOME PREM 64-BIT OEM PC GR 84.00€

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ CORSAIR CMPSU-650TX 650W 108.50 €

Αξία προϊόντων: 1020.18 €

Μπορεις να συμβουλευτεις αυτο το Thread για αρχη.

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=3199

Δεδομενου οτι με 1000ευρα περνεις ανετα i7 συστημα..δεν θα προτιμούσα σε καμια περιπτωση (σε αυτα τα χρηματα παντα) κατι σε AMD. Eιδικα για Gaming.

Για οθονη σου προτεινω την LG Flatron W2361V-PF που την εχει και προσφορα στο πλαισιο με 170 ευρω...ανεβαινει λιγο πανω απο το οριο αν την βαλεις στο συστημα του sakis_the_fraud αλλα εγω που την πηρα ειμαι υπερευχαριστημενος...επισης για να κοψεις λεφτα, μπορεις να βαλεις ενα phenom ii x4 550/555, αντι του 925 και να τον ξεκλειδωσεις γιατι η μητρικη που εχει βαλει ο sakis μπορει να το κανει!

Μπορεις να μου διευκρινισεις 2-3 πραγματακια?

α)Εχεις χωρο για 24αρα οθονη?

β)Μεχρι ποσα παιχνιδια μπορει να παιζεις ταυτοχρονα σε μια περιοδο?

γ)Τι αλλες εφαρμογες χρησιμοποιεις στο PC σου.

δ)Γνωριζεις απο OverClocing?

Να πω και γω τη γνωμη μου,αφου πρωτα κανω μια μικρη εισαγωγη για να υποστηριξω τις αποψεις μου :D

Καταρχην αφου θελεις να φτιαξεις Gaming PC,προφανως και θα πρεπει να εστιασουμε στην μεγιστη αποδοση-απολαυση στα παιχνιδια,χωρις οστοσο να παραμελισουμε και τις λοιπες λειτουργιες που θα πρεπει ή θα θελεις να κανει το μηχανημα σου.

Αφου λοιπον εστιαζουμε στα παιχνιδια κυριως,θεωρω πως θα ηταν δοκιμο να επιλεξεις 24αρα οθονη (μεγαλυτερη απολαυση ,size does matter :D).

Επιπλεον θα πρεπει σιγουρα να εχεις ενα οσο το δυνατον δυνατοτερο συστημα γραφικων για να μπορεις να γουσταρεις και τα τωρινα παιχνιδια,αλλα και αυτα του αμεσου μελλοντος (γιατι ως γνωστον οσο περναει ο καιρος τα παιχνιδια γινονται πιο απαιτητικα οποτε το hardware του σημερα ειναι ξεπερασμενο μεσα σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα).

Επισης θεωρω εναν SSD must buy σε ενα συγχρονο/καινουριο συστημα του οποιου το budget επιτρεπει την υπαρξη του.

Την δεδομενη χρονικη στιγμη (και εδω και 3 χρονια επι της ουσιας) η πλατφορμες της Intel κυριαρχουν απο πλευρας επιδοσεων αλλα και απο αποψης κοστους.Οι i7/i5 ειναι παρα πολυ δυνατοι επεξεργαστες που αμφιβαλλω αν καποιος μη-επαγγελματιας εκμεταλλεύεται οχι πληρως,αλλα εστω και κατα 50% την επεξεργαστικη ισχυ που προσφερουν.Και δεν εννοω μια φορα στο τοσο,σε μια εργασια.Αναφερομαι στην καθημερινη χρηση.

Ειχαμε μια σχετικη κουβεντα με τον kfrei ο οποιος εκανε rendering με το συστημα του,το οποιο ειναι χρονισμενο πανω απο τα 4γιγα (i7 και γενικα top hardware) και μας περιεγραφε οτι το cpu usage δεν ξεπερνουσε το 50%...

Οποτε ευλογα δημιουργειται το ερωτημα,γιατι να παρω i7 αν μπορω να κανω εξισου καλα ή και καλυτερα την δουλεια που εγω θελω να κανω με ενα AMD based συστημα?

Εχοντας αυτα λοιπον σαν δεδομενα,εχω να προτεινω τα εξης:

Coolermaster 690 + side window 65e

Silverstone Element 650W 95e

Optical Drive 18e

Asus M4A79XTD EVO 89e

AMD Athlon II X3 425 Box 62e ή Phenom II x4 955 Black Edition 138e

G.Skill RipJaws 84e

ATI 5850 215e

KINGSTON SNV125-S2 40gb 81e

Western Digital GreenPower 32MB 58e

logitech x-210 32e

LG Flatron W2443T-PF 173e

Microsoft Wireless Media Desktop 1000 29e

Total Cost : 1001 με τον 3πυρηνο και 1077 με τον 4πυρηνο Phenom

Ανοιγει παρενθεση

Αν ειναι να αγορασεις και λειτουργικο προτιμησε την Professional εκδοση...Τα σκας που τα σκας,τουλαχιστον να παρεις λειτουργικο και οχι μισες δουλεις.

Κλεινει παρενθεση

Υ.Γ.

Βλεπω οτι εχεις επιλεξει να αγορασεις original λειτουργικο και μαλιστα 7αρια σε home εκδοση...Εισαι σιγουρος πως ειναι απαραιτητο κατι τετοιο?Γιατι 85 ευρω σε ενα συστημα 1000-1100 δεν ειναι και λιγα.Αν υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που πρεπει να υπαρχουν οπωσδηποτε μεσα στο μηχανημα (πχ καποια επιδοτηση κτλ) τοτε να το συζητησουμε,αλλιως u can live without original Windows πιστευω :cool:

edit 1:

οταν αναφερομαι σε rendering,μιλαω για μετατροπη απο avi -> dvd με το ConvertX2DVD

edit 2:

Για λογους αποφυγης διαφημησης δεν επελεξα ενα καταστημα και εδωσα τιμες απο σκρουτζ.Αν επιλεξεις να τα παρεις ολα απο ενα θα σου κοστισει ~20-50 ευρω παραπανω,αναλογα το καταστημα που θα επιλεξεις.

Συμφωνα με αυτα που ποσταρες εσυ..τα οποια σε καλυπτουν σαν Gamer μπορεις να παρεις κατι τετοιο:

Στα ιδια χρήματα το σύστημα είναι καλύτερο. Δεστο σαν επένδυση δλδ.Αργοτερα μπορεις να βαλλεις εναν SSD και να πηγαινει σφαιρα.

[ATTACH]6935[/ATTACH]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τα παιδιά παραπάνω πρότειναν 40αρη SSD και καλα κανανε.

Πρακτικα ομως νομιζω (επειδη εχω και κρινω) οτι o συγκεκριμένος δεν φτανει για εναν Gamer. Δεν θα μπορείς να εχεις δλδ 3 παιχνίδια ανετα, δεδομένου οτι τα Stock Windows 7 πιάνουν ~14 GB και δεδομένου οτι δεν θα θες να μπλέξεις με Tweaking. Οποτε εχουμε 14GB+10GB τα βασικά Aplications ..σου μένουν άλλα 15 στην καλύτερη για Games. Επίσης απουσία TRIM το να γεμίσεις όλον τον δίσκο δεν είναι ότι καλύτερο. (Νομιζω δεν εχει Trim αυτος).

Να ήταν Home-Office PC να πω OK.

Για αυτο σε ρωτησα ποσα Games θες να εχεις τευτοχρονα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δεν εχω κατι με τα AMD συστηματα,αλλα στα ιδια χρηματα σε αυτη την κατηγορια..(αντε και με λιγο παραπανω) περνεις συστημα καλυτερο..παντα απο πλευρας επενδυσης αλλα και επιδόσεων.

Οποτε κατι τετοιο με μια 24αρα οθονη (170€) πιστευω ειναι μια χαρα.

[ATTACH]6936[/ATTACH]

Review για το mobo εδω..

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=3430

Πληκτρολογια/Ποντικια/Ηχεια παρε απο eshop.

Αν το συστημα το στησεις μονος σου..μπορεις να παρεις προιοντα απο πολλαπλα μαγαζια και να γλυτωσεις χρηματα.Αν παλι θες να εχεις την ψυχικη σου ηρεμια με τις εγγυησεις/RMA κτλ παρτο απο Πλαισιο και οχι eshop=pc1.gr .

post-196-1414343367,4225_thumb.png

post-196-1414343367,4589_thumb.png

ναι διαβασα κ σ ενα ξενο site οτι εχει προβληματα. η αλλη της Saphr που εχω ειναι οκ?

Καμια καρτα "δεν εχει προβληματα" γενικα.Ολες παιζουν.

Η VaporX δεν εχει Reference PCB που σημαίνει πιο φτηνο συστημα Ψυξης...και ποιο φτηνο PCB.

Αλλα δεν μας απαντησες παραπανω..για να βγαλουμε ακρη.

Μπορεις να μου διευκρινισεις 2-3 πραγματακια?

α)Εχεις χωρο για 24αρα οθονη?

β)Μεχρι ποσα παιχνιδια μπορει να παιζεις ταυτοχρονα σε μια περιοδο?

γ)Τι αλλες εφαρμογες χρησιμοποιεις στο PC σου.

δ)Γνωριζεις απο OverClocing?

α) οχι 22 θα παρω

β)2-3

γ)εκτος απο παιχνιδια ιντερνετ κυριως

δ) οχι

Κατι τελευταιο, αυτο το κουτι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806719 που σκεφτομαι τελικα να παρω μετα απο ψαξιμο ειδα οτι στο Τροφοδοτικό λεει Standard ATX PS2 / EPS 12V. Ειναι οκ με το τροφοδοτικο που εχω? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700171

Αν ειναι να παρεις το HAF για κουτι δωσε 20 ευρω παραπανω και παρε την full tower εκδοση του...

Ειναι χαζο για 20 ευρω διαφορα να παρεις midi tower...

Εκτος και αν εχεις προβλημα χωρου (αν και το συγκεκριμενο μιντι ειναι αρκετα μεγαλο και η διαφορα του συνολικα σαν ογκος απο τον μεγαλο του αδελφο ειναι αναλογικα μικρη)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.