n1ck0s Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2006 Μόλις έστησα το νέο μου μηχάνημε σε Stacker (το παλιό) και το μόνο που με ενοχλεί είναι ο θόρυβος απο τους HDD. Στο προηγούμενο κουτί οι σκληροί έμπεναν με πλαστικά rails και δεν ακουγόντουσαν και πολύ. Με το Stacker όμως κάθε φορά που δουλεύει ο Raptor μοιάζει να τρέμει όλο το cage (παρόλο που έχει τα λαστιχάκια που ακουμπούν στο κουτί, θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης)...Έχετε κάνει καμμιά μόντα με τους σκληρούς και το εν λόγω κουτί;
Maximus Οκτώβριος 19, 2006 #2 Οκτώβριος 19, 2006 Καμία απολύτως, αντιθέτως στο Stacker μου είναι που τα ραπτόρια δεν ακούγονται καθόλου. Για ξαναβάλτους μήπως έγινε κάποιο λάθος...?
cypherth Οκτώβριος 19, 2006 #3 Οκτώβριος 19, 2006 στο πρώτο στάκερ κανένας από τους 6 δίσκους μου δεν ακούγεται. ένας από αυτούς ράπτορας...ξανακοιταξέ το κάτι άλλο παίζει...
johnnymous Οκτώβριος 19, 2006 #4 Οκτώβριος 19, 2006 εγώ που είχα πάνω 1 σατα και 2 ide δεν μπορω να πώ ότι δεν έκανε θόρηβο. τωρα το μόνο που μπορείς να κάνεις ειναι να δεις άμα πατάει ο σκληρός καλά(να έχεις βιδώσει σωστά τις βίδες εννοώ) αλλιώς τον πας πίσω
Malkav Οκτώβριος 19, 2006 #5 Οκτώβριος 19, 2006 και εγώ έχω 2 74ρηδες πάνω και δεν ακούω τίποτα...shoot again...
n1ck0s Οκτώβριος 19, 2006 Author #6 Οκτώβριος 19, 2006 Τι να πω... τον έβγαλα τον ξανάβαλα, τα ίδια. Ίσως έχω παραξενέψει με το καινούργιο κουτί γιατί όλα τα άλλα δεν κάνουν κιχ.Για να καλύψω όλα τα ενδεχόμενα: έχετε jump-ερώσει τίποτε στον Raptor-α;@gznp: Επειδή βλέπω ότι έχεις την ίδια μητρική αν και εσύ έχεις στήσει Raid... Αρχικά είχα στο BIOS τον controller να παίζει σαν IDE. Σήμερα με δισκετούλα και "Repair WinXP installation" γύρισα σε AHCI και εγκατέστησα το Intel Matrix Storage. Οι επιδόσεις βελτιώθηκαν αλλά ο θόρυβος παραμένει... Κανένα άλλο hint για ρυθμίσεις BIOS/WinXP drivers υπάρχει;
chriss Οκτώβριος 19, 2006 #7 Οκτώβριος 19, 2006 Το ίδιο και εγώ , 4 δίσκοι στο stacker και δεν ακούγονται.
louis_gas Οκτώβριος 19, 2006 #8 Οκτώβριος 19, 2006 ουτε εμενα ακουγονται.... για τσεκαρε μηπως δεν παταει καλα ο ανεμηστηρας στο cage των σκληρων και κανει αυτος τον θορυβο..
sakis_the_fraud1416003252 Οκτώβριος 21, 2006 #9 Οκτώβριος 21, 2006 δοκιμασε να βαλεις κατι αναμεσα στον σκληρο και στο κουτι...κατι σε Akasa PAX mate...εγω αυτο εχω κανει στο τροφοδοτικο μου, μιας και σε φουλ λοαντ τρεμει ελαχιστα και χτυπαει στο κουτι...
Maximus Οκτώβριος 21, 2006 #10 Οκτώβριος 21, 2006 Αρχική απάντηση από n1ck0s [19-10-2006 19:08] Τι να πω... τον έβγαλα τον ξανάβαλα, τα ίδια. Ίσως έχω παραξενέψει με το καινούργιο κουτί γιατί όλα τα άλλα δεν κάνουν κιχ. Για να καλύψω όλα τα ενδεχόμενα: έχετε jump-ερώσει τίποτε στον Raptor-α; @gznp: Επειδή βλέπω ότι έχεις την ίδια μητρική αν και εσύ έχεις στήσει Raid... Αρχικά είχα στο BIOS τον controller να παίζει σαν IDE. Σήμερα με δισκετούλα και "Repair WinXP installation" γύρισα σε AHCI και εγκατέστησα το Intel Matrix Storage. Οι επιδόσεις βελτιώθηκαν αλλά ο θόρυβος παραμένει... Κανένα άλλο hint για ρυθμίσεις BIOS/WinXP drivers υπάρχει; Στους raptor δεν jumperωσα τίποτα, απλά τους έβαλα και όλα οκ. Παρατήρησα μάλιστα στο Stacker σημαντική μείωση θορύβου-κραδασμών σε σχέση με το Enermax Pandora. Δεν ξέρω κάποιο άλλο hint για τις επιδόσεις πάντως, συγκριτικά να σου πω ότι σε μένα πιάνει 222 burst, 7.6 access time, ~120 average read/write. Αρκετά ικανοποιητικά σε σχέση με άλλους controllers μπορώ να πω
madg Οκτώβριος 21, 2006 #11 Οκτώβριος 21, 2006 εμενα παντως ακουγονται τα ραπτορια,και για την ακριβεια μολις ξεκινησουν να δουλευουν υπαρχει βουητο,οχι ενοχλητικο αλλα αισθητο!!edit : http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.804901αυτο το εχει δοκιμασει κανεις να μας πει αν μειωνει κραδασμους???
ΟΕW1999 Οκτώβριος 21, 2006 #12 Οκτώβριος 21, 2006 Αρχική απάντηση από madg [Σήμερα, στις 15:12] εμενα παντως ακουγονται τα ραπτορια,και για την ακριβεια μολις ξεκινησουν να δουλευουν υπαρχει βουητο,οχι ενοχλητικο αλλα αισθητο!!+1 και απο μενα.Κραδασμους οχι τιποτα αν και εχω πανω 2 Bay για δισκους δες αν εβαλες καλα τα Bay μπαινουν λιγο δυσκολα στο Stacker
Snips Οκτώβριος 22, 2006 #13 Οκτώβριος 22, 2006 Παραμυθιάζεστε μου φαίνετε. Δίσκος μέσα στο STACKER ακούγεται χαλαρά. OFF όλους τους FAN που έχετε και μετά ξανα ακούστε. Και σε μένα δεν ακούγονται με τους fans του stacker στα 7v. !!!Ε και; Με το H2O όμως; Φταίει το ΤΙΠΟΤΑ που υπάρχει στην μπροστινή πλευρά του κουτιού από όπου εξέρχονται παντώς τύπου ήχοι. Εγώ γλύτωσα μόνο με SCYTHE SΙLENT BOX ή κάτι παρόμοιο.( με αύξηση βέβαια της θερμοκρασίας)Αρχική απάντηση από madgedit : http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.804901αυτο το εχει δοκιμασει κανεις να μας πει αν μειωνει κραδασμους??? Ο δίσκος πάντα κάνει θόρυβο, είτε τον έχεις στο κουτί είτε στον αέρα!! (κραδασμοί=0). ’ρα ο μόνος τρόπος να απομονώσεις τον θόρυβο του είναι να απομονώσεις τον ίδιο τον σκληρό.Φυσικά όλα αυτά δεν ισχύουν αν έχετε το κουτί στα 10 μέτρα μακριά.Α! και δεν μιλάω για RAptors.. αλλά για κανονικούς ΗDs στις 7200
Maximus Οκτώβριος 22, 2006 #14 Οκτώβριος 22, 2006 Υπάρχουν δυο κατηγορίες αθόρυβου η/υ. 1) Το παντελώς αθόρυβο (καλά, άνοιξε? μα δεν ακούγεται).2) Το απλά αθόρυβο. Οι διαφορές τους είναι ότι το (2) δεν είναι εντελώς αθόρυβο, αλλά κάνει τόσο θόρυβο, ώστε είναι ανεπαίσθητος-αμελητέος και ο ιδιοκτήτης του το θεωρεί αθόρυβο. Εγώ ανήκω στη 2η κατηγορία. Οι δίσκοι σε μένα, εννοείται ότι ακούγονται, αλλά ακούγονται ελάχιστα. Το καλό με το Stacker είναι ότι απορροφά τους κραδασμούς και δε γίνονται τα όργια του κρρρρρρ γρρρρρ όταν κάνουν seek τα ραπτόρια σε ένα οποιοδήποτε άλλο "κοινό" κουτί. Έτσι όλοι αυτοι οι ήχοι έχουν μειωθεί αρκετά ώστε να είναι απόλυτα φυσιολογικοί. Εννοείται ότι σε ένα παντελώς αθόρυβο σύστημα (1) ή δε θα έχεις ράπτορες ή θα τους εγκλωβίσεις σε ένα από αυτά τα κλουβιά που κυκλοφορούν και εν τέλει θα πιάνουν 60 βαθμούς για αστείο.
madg Οκτώβριος 22, 2006 #15 Οκτώβριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 10:37] Υπάρχουν δυο κατηγορίες αθόρυβου η/υ. 1) Το παντελώς αθόρυβο (καλά, άνοιξε? μα δεν ακούγεται).2) Το απλά αθόρυβο. Οι διαφορές τους είναι ότι το (2) δεν είναι εντελώς αθόρυβο, αλλά κάνει τόσο θόρυβο, ώστε είναι ανεπαίσθητος-αμελητέος και ο ιδιοκτήτης του το θεωρεί αθόρυβο. Εγώ ανήκω στη 2η κατηγορία. Οι δίσκοι σε μένα, εννοείται ότι ακούγονται, αλλά ακούγονται ελάχιστα. Το καλό με το Stacker είναι ότι απορροφά τους κραδασμούς και δε γίνονται τα όργια του κρρρρρρ γρρρρρ όταν κάνουν seek τα ραπτόρια σε ένα οποιοδήποτε άλλο "κοινό" κουτί. Έτσι όλοι αυτοι οι ήχοι έχουν μειωθεί αρκετά ώστε να είναι απόλυτα φυσιολογικοί. Εννοείται ότι σε ένα παντελώς αθόρυβο σύστημα (1) ή δε θα έχεις ράπτορες ή θα τους εγκλωβίσεις σε ένα από αυτά τα κλουβιά που κυκλοφορούν και εν τέλει θα πιάνουν 60 βαθμούς για αστείο. το αυτο,και εγω στην 2η κατηγορια ειμαι,απλα προσεξα οτι κατα την μεταβαση σε ιντελ το μονο που ακουγεται πλεον ειναι οι δισκοι!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.